28:e Januari Skotervisning och Babysgos

Idag var jag på jobbet, men jag mår inte riktigt 100. Men det tar ju ett tag att återhämta sig efter magsjuka eller om det nu var matförgiftning.

Vår toa renovering
Dag 2:

Idag var skanska hit och borrade upp ett nytt golvbrunn.
Rörmockaren var hit och tog bort vattenrör som inte skall vara kvar.
Elektrikern var hit och kollade vad som skall göras när det gäller all el.

Vårt nya fräscha golvbrunn.


Sedan på kvällen så åkte Henke iväg med Kim och Albin till skotervisning på Tjärn.
Henke körde som om han var  en galning enligt Kim.
Tur att inte jag som mamma inte stog och tittade på när de åkte iväg.
Varför har karlar inte något hov? Det är gasen i botten jämt!


Jag och Tilde åkte till min arbetskamrat Linda och snusade på hennes babys medans grabbarna roade sig med skotrarna. Jag kan säga att babysen luktade mycket godare än dom gjorde när dom hoppade in i bilen.

Tilde håller i Emil

27:e jan Idag fyller vår egen lilla Holger år

Hipp Hipp Hurra Om du hör något i luften som surrar så är det vi som dig hurrar!

Jag ringde och grattade Holger idag. Allt var bra med honom. tyvärr så kan vi inte åka dit pga jag var sjuk och ville absolut inte smitta någon annan. Men mamma fyller oxå är snart så hon hade tänkt bjuda hem alla barnen samtidigt på middag så det ska bli jätte kul & trevligt. Holger har varit som en "bonus" pappa för mig under mina barndomsår.
Han är värden absolut bästa Holger.

Hoppas din dag har varit bra. Grattis kramar från oss alla

Hittade dessa finabilder på Holger på min lillasyster Sandras blogg:



27:e Januari Idag börjar Henke med vår toa

Idag börjar Henke riva vår toa. Det ska verkligen bli skönt att få en fräsch toa. Den andra var "äcklig" och kändes som om den inte gick att få 100 procent ren. Dessutom så var den ju rosa och det säger ju allt.

Jag mår lite bättre idag och skall försöka att komma mig iväg till jobbet imorgon. Jag ringde vårdcentralen imorse och dom ville att jag skulle komma dit idag efter lunch. Dom skulle kolla mitt "spindel" öra hihihih

Dag1:
Idag skall väggar och golv bort. Handfatet som var nere skall bytas ut mot det som är uppe.

Tur man har en händig karl. Här börjar han riva den rosa / blå väggen.
Till och med Henke sa innan han rev:
-Den är gräsligt ful! 

Henke skrattar när han ännu en gång får bevisat hur det är byggt här på Anderstorp.
Det var bla en regel som var helt löst, satt inte fast i en enda spik.

Här åker den rosa golvmattan!

26:e Januari Sjukast i hela värden

Idag var jag verkligen dålig. Ena stunden kraftigt ont i ryggen, andra stunden ont i hjärtat. Sedan kända jag mig uppblåst som om jag vore i 7:e månaden, var tvungen att knäppa upp byxorna och be vår vaktmästare att skjusa hem mig. Jag bäddade ner mig i soffan och somnade direkt. Jag var så sjuk att jag inte ens orkade blogga och då sa Henke att då måste jag vara döds sjuk.

Det var ju det jag försökte säga:
Att jag var sjukast i värden, kom och tyck synd om mig.

Sedan när jag skulle försöka att ta mig upp på övervåningen så kan jag säga att då var jag inte gosig, då var det bara att springa till närmaste toa eller hink.

25:e Januari Söndag med lite fixande

En helt vanlig söndag. Och vad passar då inte bättre med att fixa och dona lite här hemma. Ibland fattar jag inte vart ala saker kommer ifrån. Jag tycker att vi tömmer & röjer hela tiden. Måste vara Henke som handlar & shoppar så mycket hela tiden hihih
Försöker att säga åt honom att sluta:
-Man kan inte köpa allt man ser & vill ha!
Nu står Henke bak i axeln och säger:
-Jo, tjena!
Hihih och han sjunger
-No shopping for me!
Hihihih han är verkligen rolig ibland. Om Krutov saknar sångare någon gång så kan dom ringa Henke (fniss) Han tränar väldigt mycket på sin sång karriär här hemma (fniss)

PUST! Jag har just lovat Amalia att vi ska köra dubbelpass på friskis idag. Suck! Ibland lovar man så mycket (fniss). Men det är bara att kämpa på, en 13 åring mot en 36 årings puls. Jag lovar jag ska inte ge mig, det är bara att flåsa lite extra hihihih

Vi har just varit och kollat in en av våra grannars omgjorda toa.Det är så kul att kolla in dom som har likadana lägenheter för alla har vi gjort om på olika sätt. Dom har jätte fint, riktigt i min smak.

Arg som ett bi!

Jag var bara tvungen att kopiera detta nlägg från Hannahs Graafs Blogg. Jag kunde inte låta bli att skratta. Man kan vara hur arg och irriterad som helst, men barnen tar livet som en klack spark och få en att le igen.

Arg som ett bi

Jag är en riktig suris idag. Vet att det har med gravidhormonerna att göra för det liksom bubblar irritation inom mig. Just nu är jag så irriterad över att jag är konstant kissnödig, att jag inte ens kan få skriva några rader utan att behöva halta iväg på toaletten och det är alldeles beckmörkt ute fast klockan bara är strax efter fyra. Ja, du ser ju. Jag är allt annat än på gott humör. Måste genast skärpa till mig. Kan i alla fall tygla det så ingen i familjen har blivit utsatt för min aggressiva hormonstinna sida... ännu. Morrr!

Ikväll ska vi ha fredagsmys. Laga en god middag (vet ännu inte vad), äta popcorn och glass och titta på Let´s Dance, men först ska jag bli trevlig och gå en promenad och sparka på lite stenar. Ibland räcker det faktiskt att bara få skriva av sig lite till dig här, känner mig redan lite gladare :-). Mio kom precis och hade kissat lite i sina byxor. Jag frågade irriterat varför och han svarade glatt "Det är inga konstigheter med det, mamma, det har jag gjort hela livet." Inga sura miner här inte. Där har vi en positiv liten kille☺


Kramar Hannah.


24:e Januari Vår julklapp av Carlsson´s

Jag får skylla mig själv dag att jag måste jobba. Jag hade helt glömt bort att en tjej hade bett om ledigt pga att hon skulle till Finland. Så igår kväll fick jag ett telefonsamtal:
-Vem har frukostpasset imorgon?
Så det var bara att sitga upp på morgonen och trava iväg till jobbet. Jag som hade sett framemot en lugn morgon med fika i sängen. Men ibland blir det inte som man har tänkt säg.

Nu håller jag på att göra mig klar för ikväll. Vi ska nämligen ut och äta med Carlsson´s på Olearys. Fick fick det av dom i julklapp. Och det ska bli jätte trevligt.
Jag vet att det inte alltid känns så kul att vara gravid när man ska gå ut, man känner sig tjock och klumpig, inga kläder passar, man är nykter bland alla onyktra mm
Men jag har både läst & hört och VET:

Det vackraste som finns är en gravid kvinna

Och jag måste säga att  det är inte alltid man får tillfälle att gå ut med drottningen själv. För ikväll kommer min vännina Veronica vara kvällens drottning. Hon är både gravid och vacker.

Kvällen blev helt underbar & med mycket skratt. Vi åt gott och hade det jättetrevligt. Kan man får en bättre julklapp av sina underbara vänner än en brak middag på restaurang med dom? Och helt gratis dessutom!
Tusen tack för en underbar kväll!
PS: Det önskar vi oss gärna i julklapp igen hihihihih :DS

Måste bara få berätta en rolig grej som hände. Vi fick sätta oss till bords och fick våra menyer av en väldigt söt kille. Efter en stund frågar denna söta servitris:
-Får jag fråga en sak? Visst är det du som är Vevve?
-Aa det är jag.

Då visar det sig att Veronica var hans gamla dagis fröken hihihi. Varav Roger kläcker ur sig till Veronica:
-Hur gammal är du igentligen?
(Fniss) Jag håller med Roger hur gammal är Veronica igentligen?
När nu hennes dagisbarn har blivit så gamla att dom jobbar på krogen hihihi


Våra underbara goa vänner. Värdens bästa Carlsson´s

Min bästa & underbara goa vännina Veronica och jag.

Inatt vaknade jag av att jag petade Henke i ögat. Här visar jag hur det gick till.

Här är bilder från vår brak middag med sus & dus.


Efter middagen så åkte vi hem till Carlsson´s och spelade spel.
Och om ni inte ser det så är Henke en julgran som Veronica dansar och sjunger runt.

23:e Januari Besöker skolan & Jag och Lena ska på Party Pass

Idag har jag varit och hälsat på, på skolan. Jag tycker att fröknarna gör ett bra jobb för snacka om att det inte är tyst många sekunder. Det som är roligt är när man kommer in i Kims klass så är det genast några som vet att dom gör fel och ska genast låtsas som inget har hänt.
I Tildes klass var det mer arbetsro, men det fanns några där oxå som hellre surrade än lyssna på fröken.

Sist vi hade junta pratade vi om Friskis & Svettis. Om att det är ett bra täningssett om man inte vill vara på ett gym och skryta om sin kropp bland alla andra tränings freak. Vi tyckte att Friskis & svettis vart gjort för alla, oavsett hur man ser ut och klär sig. Och jag kan då säga att jag är då ingen vältränad 3 barnsmamma med bra kondis, tvärtom. Så tummen upp. Nu är det bara att ge järnet. Eller hur junta brudar? Men var var alla? Inte då där? Det var bara jag & Lena. Antingen så orkade inte dom andra eller så är det att jag och Lena behöver träna mest hihihihi



Det kanske inte är så bra att vräka i sig en pizza när man kommer hem.
Eller är det då man kan äta den med gott samvete?
Tilde & allas vår Micke äter en Greka.

Henke njuter av sin pizza. Jag frågade om han skulle följa med nästa gång.
-Skulle inte tro det! sa han

Gud va glad jag blir! Min faster kanske flyttar hit!

Idag fick ett jätte trevligt sms från min faster. Jag skrek av glädje.
Jag har inte träffat min faster sedan min farmor dog, och jag tror att det är 27 år sedan om jag inte har helt fel. Ska kolla sedan i mina släktpapper. I sms:et stog det att hon kommer ev att hyra ett hus ca 11,5 mil härifrån. Det går inte att beskriva vilken glädje det var att läsa detta sms. Jag rålade av lycka! Det som är synd är att inte pappa får uppleva detta. För han skulle ha blivit överlycklig han med. Han har verkligen saknat sina syskon. Så det jag vill säga är till faster är:
-Jag blir jätte glad och hela min familj hälsar dig varmt välkommen till norrland igen!
 Jag håller tummarna att detta går att ordna, och vill mina kusiner med till norrland är dom varmt välkomna dom med.


JAG BRYTER IHOP, INTE IGEN!

Jag tror att jag BRYTER ihop! Jag bli GALEN! Inte igen! Igår när jag skulle städa så tänkte jag att jag skulle ta köksluckorna riktigt ordentligt. Då ser jag lite vatten på golvet vid listen. Jag torkar upp det. Tittar dit efter en stund och tänker:
-Hm torkade inte jag upp det där nyss?
Iallafall så torka jag bort det. Efter en stund är det vatten där IGEN! Va faan skrek jag med stora bokstäver. Inte nu igen! Saken är den att det är inte första gången som det rinner vatten under köksbänken från diskmaskinen. Jag kan säga att lilleskutt tårararna gjorde det ännu blötare men det var ju liks blött på golvet. Efter en liten stund bölande så ringde jag min sambo:
-Det är vatten under köksbänken, jag bryter ihop! 
Han lugnet själv (som tur är)
-Ja, men jag kommer hem.
Han var nämligen på hockey, men kom snällt hem. Tittade på golvet. Ringde Micke och frågade om han kunde ta hockeybussen hem till oss och hjälpa till. Och vår supersnälla & underbara Micke kom och hjälpte oss.

Vi vet ju inte hur länge vattnet har legat på golvet under bänken så det vara bara att bryta upp en bit av klickgolvet .Klockan var kring 21,30 och vid 24 tiden var dom klara. Vi hade tur, det var inget vatten under klickgolvet och inget efter väggarna. Så det var bara att klicka dit golvet igen. Och då gjorde jag fika till grabbarn.
Det var dom verkligen värda!




22:e Januari Trygghetsdag

Idag har jag suttit på möte angående säkerhet & trygghet på jobbet. En väldigt intressant föreläsare Dick Malmlund pratade. Han är jätte duktig och kan  verkligen det han pratar om "SÄKERHET".

Jag tycker det är jättekul när någon kommenterar min blogg. Idag fick jag ett inlägg som fick mig att skratta. Och du som skrev det vet varför. Jag kan avslöja att jag gjorde likadant nu som du gjorde hihihihih Det var vi värda eller hur?

Idag har jag fått ett paket  med posten som jag kommer att ta fram en speciell dag. Men mer än så kan jag inte avslöja ännu. För juntabrudarna är så nyfikna hihihih Jag kan avslöja den 26:e feb!

Nä bäst att gå och fortsätta med torsdags städningen, eller hur Lena? hihihih

21:e Januari Möte möte hela dan.

Idag har jag haft möte hela dagen. Och hör och häpnad. Jag blev bjuden på lunch av den nya Scandic chefen. Måste erkänna att jag har verkligen ändrat uppfattning om honom. Han var trevlig och hade verkligen rätt synpunkter när det gäller hotellfrågor och personal mm. Var har dom hittat honom? Ja, jag vet att det är en konkurant men det är inte ofta man kan prata med en konkurant på det sättet. Det är ingen hemlis at det har varit turbulens på Scandic ett tag och han har verkligen fått stormen till ebba ut. Bra jobbat!

Henke har inte kommit hem ännu han och Per är på W6. Han får minnsan äta gott idag, medans vi här hemma bara fick Pan Pizza. Stackars oss, lyckost han! Hihih. Eller är det stackars Per? Nu måste han gå omkring i kostym hela kvällen. Ni som känner honom vet att det är inte riktigt hans plag (fniss). Men Henke trivs:
-Snygg karl!
Sa han till sig själv i spegeln idag. Inte undra på att Tilde har så mycket självförtroende.

Alexandra har haft sitt utvecklingsamtal idag. Och det är med glädje man går där ifrån. Det finns inga problem eller synpunkter. Hon är så duktig och sköter sig till 100%. Hade morfar levt idag skulle han ha blivit jätte nöjd, han tyckte alltid att Alexandra var så duktig och skötsam och sa det så ofta. Men jag tror att han var med och satt där med sitt leende, vi såg honom bara inte. 

 

20:e Januari Gud vad härligt med massage!

Jag hade helt glömt bort att jag skulle få massage idag på jobbet. Så det blev en glad överraskning när man travade in på jobbet imorse och såg massage listan. Och det var så skönt så jag nästan somnade. 

Det är en lugn arbetsvecka i veckan. Måndag=Utbildning /brandövning Tisdag=jobba Onsdag=Möte hela dagen Torsdag=föreläsning Fredag-Söndag=Ledig! En riktig slöar vecka kan man kalla det.

Ikväll ska juntan träffas det ska verkligen bli kul. Behöver få prata lite tjejsnack, dricka ett gott vin & det bästa komma till dukat bord. Det är ju alltid lika trevligt & uppskattat.

Måste erkänna att jag har lite träningsverk från igår, men bara lite hihihi 

Jag ska bli faster,igen! Stor Grattis Johannes & Carro!

Jag ska ju få äran att bli faster igen. För den 6 juni får vi tillökning i släkten. Min lillebror Johannes & Carro väntar nämligen smått. Det verkar dröja innan jag ska bli moster. Hm, moster låter lite snällare än faster. Faster låter mer strängt. Men nu åter till denna lilla krabat. Den är livlig & hjärtat tickar på i hög fart. Jag och min familj önskar all lycka till!

Johannes & Carro var på ultraljud idag. 
Så här kommer de två första fotorna till familjealbumet.
Måste säga att näsan är verkligen liten och söt.



19:e Januari Hjärt- & lungräddning samt brandutbilning

Idag har det varit späckat schema. Vi började på morgonen med hjärt & lungutbildning. Och det var verkligen intressant. Varför får inte alla lära sig detta. Det borde ju vara obligatoriskt på gymnasiet. Jag kan säga jag hade ingen aning om hur man skulle gå till väga. Men jag hoppas att om jag kommer till en situation som kräver detta, att jag ingriper och ev kan rädda ett liv. Istället som många gör "titta på" eller "går där ifrån"
Men man vet ju aldrig hur man kommer att reagera förrän det akuta läget kommer.

Vi fick dessutom lära oss att göra en heimlich manöver på rätt sätt. Så nu kan Veronica vara lugn när vi ska gå ut och äta på lördag. Hihihih för hon var nämligen med om att sätta en köttbit i halsen när vi åt på Johanna i Parken. Hon klappade sig i ryggen men alla vi andra titta bara på henne och forstatte att äta.
-Vad gör hon?
-Är hon inte klok, slå sig själv i ryggen?
-Vad menar hon?
Vi förstog inte vad hon gjorde. Tills hon slog riktigt hårt och titta storögt på Roger. Då fattade vi.
-Aha, hon har satt något i halsen.
Marina reste sig upp och tryckte till. Kunde ju ha gåt illa om ingen fattade tillslut. Men man blir ju inte lika snabb i tänkandet med alkohol i kroppen. Men som sagt nu kan hon vara lugn. Jag fixar det. Hihihi Lita på mig.

Efter detta så hade jag och snygg Joel (Brandman) och då fattar ni alla, han har ju uniform = snygg (Fniss) ordnat med en hemlig brandövning med riktig rök. Och jag kan säga jag måste nog söka ny personal för alla brann inne utom Joel, jag & Roger. Det började med att när larmet gick under vårt personalmöte så sa dom:
-Vad är det som låter?
-Det tjuter.
-Är det ett larm? Kankse brandlarmet?
När dom fattade att det var brandlarmet så satt alla lungt kvar!!!! Jag var tvungen att säga:
-Hallå! Det brinner, vad gör ni nu?
Dom öppnade dörren och möttes av tjock rök i korridoren. Vad gör dom jo dom springer rakt in i röken!!!! Ingen tar nödutgången!! Mitt i röken stod Joel.
-Här kan ni ju inte gå då dör ni ju.
Då sa Kicki:
-Vad gör du här du ska ju vara på BB?
Hihihi ibland är dom så roliga. Det "brinner" och hon börjar prata om BB mitt i röken.

Ja, jag kan inte skriva om allt som hände för det skulle bli för långt, men som sagt var hade det varit på riktigt så hade många brunnit inne. Det bästa av att vi var så dåliga är att vi ska göra om det igen. Hur kan man bli så snygg i uniform? (Fniss) Men Henke är ju snygg oxå och han behöver ju inte en uniform. Där räcker det ju med T-shirt hihihih

Nä nu måste jag sluta för jag och Alexandra skall på Friskis & Svettis. Ja, ni läste rätt vi skall på ett gympapass och svettas lite. Jag kommer väl att få hjärtsnörp, min kondis är ju inte den bästa. Men det skall det bli ändring på hoppas jag.

Klänning virus igen, kan inte välja

Ååå jag vill ha en till klänning, älskar klänningar just nu. Har tidigare inte varit så förtjust i det men NU! Vet inte vad som har hänt med mig. Och det roliga är att det är klänningar som jag inte skulle ha valt tidigare.
HJÄLP! Tänk om det är en början på en 40-års kris!
Hoppas att det inte är det för det är ju några år bort hihihihi men jag kanske är mogen för min ålder (fniss)

Kan inte bestämma mig om jag ska beställa den här....
Elisa

...eller den här?
Milla

..eller ska jag beställa båda? Måste fundera över saken. Men nu ska vi gå ut och gå. Var sugen på lite tjejsnack men Veronica hade annat planerat så det blir Henke så får stå ut med mitt flåsande istället.

På tal om kläder. Veronica & Roger var på stan igår och köpte kläder till sin lilla Carlsson filur som ska födas i Maj. Om jag känner fru Carlsson rätt så kommer han att ha en hel mode garderob innan han är född. Hihih kanske ett "tillhör H&M" instämplat i rumpan när han föds (fniss)


En helt vanlig dag. I ett helt vanligt liv

Jag fick ett roligt mail från Patrik Wertin. Kände verkligen igen mig på vissa saker (fniss)

Först hade du problem med att komma ur sängen 

 
Du var lite halvstel i nacken   


Du tvättade håret och fick ingen ordning på det   
 

Det kändes som om du hade baksmälla, fastän du inte drack en enda droppe igår kväll 

  
Din nya diet verkar inte fungera 

  
Du sträckte dig när du försökte träna 


Din nya hatt såg mycket bättre ut i affären 
 

Du tappar bort saker .....vet inte riktigt var du lagt dom...
  

Din boss gick hårt åt dig på jobbet   
    

Det ösregnade på dig på lunchen 
  

... och din lunch ville inte stanna nere      


Det känns som om du sitter fast   
  

Objudna gäster dök up vid middagstid .......räcker maten?
 

Dessutom känns det som om du håller på att få flunsan 


... för att inte tala om när du är ensam på natten,  

då tycker du att du hör ljud nere i källaren


Det kanske blir bättre i morgon!!   

Dagens tanke:   

  
Hantera alla stressiga situationer som en hund...

..om du inte kan äta det eller leka med det,  

kissa på det och gå din väg. 


18:e Januari En helt vanlig Söndag

GGääässppp, man är inte van att jobba lördagar längre. det är som om kroppen blir slut på ett annat sätt.
Idag när vi vaknade fick vi inte kliva upp direkt. Kim ville nämligen bjuda oss på frukostbuffe. Han gjorde som jag gjorde igår men han kokade även ägg. Han ska då alltid var värst! Men det är ju alltid lika kul att komma ner och bli bjuden på frukost.

 
- "Frukosten är klaaaar!!" "Kom ner och ät!"

Kim är verkligen duktig när det gäller hans 2 veckors straff som han fick pga hyss.
Han plockade ur diskmaskinen innan vi kom ner,han plockade in i diskmaskinen efter vi ätit frukost och
han dammsög nere. Och han gjorde detta utan tjafs & tjat. Måste få säga att han är verkligen gullig i sina städkläder. Tildes scarfs och mitt förkläde som Kim har sytt på slöjden. Tycker Henke ska börja ha sådana städkläder oxå, gud va söt han skulle bli.
 Hihihihih, ni skulle ha sett Jontes min när han klev in genom dörren och såg sin "coola" kompis Kim dammsuga i hilka och förkläde hihihih dom är ju verkligen roliga i bland dessa troll.
 


17:e Januari Hockey igen!

Man kan ju tro att jag har fått upp intresset för hockey och AIK men så är inte läget. Det är bara så att någon från ovan verkligen vill att jag ska gå på dessa matcher. För jag blir bjuden hela tiden på mat fritt vin /öl och Aik matcher. Och vem tackar nej till lite fest? Inte då jag iallafall (fniss) Eller som man säger:
-Gratis är ju gott! Och det är väldigt trevlig stämning i logerna, måste jag få säga.
Och för det andra så är det ju kul att retas med min sambo som har betalt dyrt för sin biljett och det inte ens ingår öl. Liten retsticka måste man ju får vara, eller hur? hihihihi

Här kommer en till liten "retsticka" situation:

En av papporna fick bestämma killarnas straff dom skulle få pga det dom hade gjort. Det blev följande:
*Plocka i & ur diskmaskinen i en vecka.
*Dammsuga uppe & nere i två veckor.

Kim sa när han fick höra att en pappa skulle få bestämma straffet:
-Måste just han bestämma. Det kommer att göra ont i hela kroppen.
Jag fårstog inte vad han menade då. Jag frågade pappa och han svarade:
-Hihihih jag sa att dom skulle ha så mycket träningsvärk så dom kommer att ha ont i hela kroppen efteråt.
Det Kim hade missat var att dom skulle få en hårt träningspass. Inte att han skulle bryta alla deras ben i kroppen.

Här kommer första bildbeviset:


Måste faktist säga att han var väldigt duktig och gjorde det utan diskusion. Men måste faktiskt även medge att det blev ett litet "straff" för Henke oxå, han har väldigt problem med att låta andra än sig själv att ställa in disken "Han vill ju göra det på sitt sätt" men han får klara sig nu i 1 vecka och låta Kim göra det. Men det kommer att vara svårt för honom (fniss)

Måste få visa er vår frukostbuffe som vi gjorde här hemma imorse.
Alla tyckte det var jätte mysigt med en "hotellfrukost" här hemma.


16:e Januari Fredag= lite shopping

Alltid lika skönt på fredagar när barnen har gått till skolan och man kan sätta sig ner i soffan med sin kopp kaffe och bara njuta av tystnaden.

Jag var förbi pappas grav och tände ett ljus. Jag höll på att förfrysa mina fingrar, JA jag hade vantar på mig men det hjälpte inte så mycket i den har -21 grader kylan.

Sedan åkte jag iväg till Textiltryckar´n för att kolla vad dom riktigt sysslar med. Dom har målat om,fixat och donat nu. Måste faktiskt säga att dom har gjort ett riktigt bra jobb.
Det blev jättefint! Vilka duktiga killar, undra vem som har lärt dom? hihihih



Jag hittade 2 snygga killar där.......kanske skulle börja jobba här? fniss

Värdens bästa Lisbeth.



Jag åkte sedan in på stan för att bla köpa en ram till en tavla som jag skall ha i hallen. Men det blev lite mer än så bla en till klänning. Anneli, det var en lila klänning!. Jag tror att jag har fått nån sorts"klänning shopping virus"

Jag skickade mail til Henke så han kunde skriva ut texten till min tavla.
Och så här fin blev den:



Inte undra på att man får gråa hårstrån, när man har en son som hittar på allt möjligt med sina kompisar. Suck!
Som en av papporna sa:
-Vars fn får dom allt ifrån? Dom har ju hittat på mer än man själv någonsin har gjort.
Men som en del säger, gör dom bort allt bus& hyss nu så kommer dom att bli väldigt lugna i tonåren.
Hoppas att det är sant. För då vet jag många killar som kommer att vara som ett ljus och bara vara hemma och mysa i soffan. Men dom är otroligt söta dessa små busfrön. Dom förstår bara inte allvaret i vad dom gör ibland.

Ikväll kommer våra fina vänner Per & Marina hit vi ska "sköta" om dom medans Denise har födelsedags party hemma. Micke kommer oxå självklat. Vi kommer att göra ett Thailändskt tema:

Förätt: Thailändsk Soppa med spenat & räkor (stark) & vitlöksbröd.
Gissa vem som fick mest räkor? Jo, Henke såklart som inte ens äter dom.

Till varmrätt bjöds det på Phad Thai med jordnötter. Det var jätte gott!

Till dessert blev det farinstekta bananer i likör & gräddglass


Vi hade en jättetrevlig kväll. Hoppas våra vänner hade det oxå?

Alexandra har fått sitt 1:a omdömme på högstadiet!

Jag kan säga att man blir väldigt stålt när man läser sitt barns omdömme och allt är så positivt. Duktig på lektioner, gör sina läxor och  gör ett enormt bra skolarbete överhuvudtaget. Det fröknarna tycker är att hon kan säga sin åsikt mer än vad hon gör, räcka upp handen mer.
Men bli nu inte chockade för på slöjden tycker fröken i sitt omdömme att hon ska vara tystare på lektionen.
Men som mamma till denna fina tjej kan man bara säga:

-Jag är jätte stålt över dig! Och det skulle även morfar ha varit!

15:e Januari Kim skulle sköta men det blev farmor

Hjärnsläpp.........!!!!
Ha, ha. Ibland är det bara helt tomt i knoppen!
Jag skulle skriva avtal idag med kunder på jobbet och jag kunde inte vårt organisations nummer?!?
Hallå! Hur länge har jag jobbet på Aurum?!? Snacka om att hjärnan kan få error ibland!


Just det ja, har faktiskt bokat tid för både pedikyr & frissa idag! Nu ska mina ömma fötter få lite omvård, det kan dom behöva...!

Ibland måste man unna sig såna saker i livet..........(även du)

..........fan vad bra man skulle må i själen av att få lite massage varje dag...!

Tänk om det var lika billigt i Sverige...som i Thailand!

Tänk om det var lika varmt......! Här är det nu -21 grader bbbrrrr!

Tänk om det fanns vita sandstränder och ljusblått ljummet vatten i Sverige...!

SLUTA PLÅGA DIG SJÄLV, JENNY!!

Det är för bövelen en vanlig torsdagseftermiddag och du ska iväg på middag och titta på AIK!!

Jag antar att ni är många som sliter på jobbet just nu och skulle vara väl värda en stunds kropps eller själa vård....!

Se till att säga till mannen där hemma att ta hand om hemmet eller ungarna en kväll, och boka en STUND FÖR ER SJÄLVA....!!

Vad det än må vara som ni njuter av eller får er att koppla av!

Ta hand om dig!!!

Tips från coachen! (fniss)

Nu när jag har kommit hem från AIK matchen så måste jag bara säga:
Tur att dom bjöd på vin SKKÅÅLLL för det var en väldigt dålig match.......AIK förlorade.

Just det ja, skulle berätta om Kim. Jag ringde nämligen och frågade om han ville sköta ikväll eller om jag skulle ringa farmor och fråga henne. Han svarade:
-Vi kan göra en deal?
-Aa det kan vi, vad då?
-Chips och ett plus på månadspengen.
-Okej, svarade jag.

Nu var det bara så att det var tjejer/kompisar som ringde och det blev väldigt jobbigt för Kim att välja brudar/kompisar eller lillasyster? Jag sa att har man lovat att sköta måsta man lova det eller fixa med en som sitter med lillasyster.
Kim tänkte efter ett tag.......ringde farmor och frågade henne om hon kunde sköta Tilde.
Tack till farmor från Kim att du ställde upp när brudarna väntade runt hörnet (fniss)
Vem har Kim fått detta ifrån? Snacka om tjejtjusare hihihi

Men han är ju söt som sin mamma (fniss)........

......och hans lillasyster är oxå väldigt söt!


14:e Januari Idag ska jag kramas med Kim

Idag har min favvo kille kommit hem igen. Det är så otroligt roligt varje gång dom kommer hem och man får krama upp dom och bara mysa i soffan.

Jag är super nöjd över mina 2 klänningar som kom igår. Jag har gått min lilla uppvisning här i hallen hihih men ingen hade tid att ta kort, och tur var väl det (fniss) Henke förbereder middagen för imorgon eftersom då är det ju städdag & hockey. Och då skulle vi inte hinna med att laga hans goda Lasange.
Och jag klagar ju inte på att få slippa stå vid spisen.

Det var dom här två klännningarna som kom. Inte direkt några klänningar som jag skulle ha köpt om jag gick på stan. Men jag tänkte att det var kul att testa något nytt och jag är som sagt var mer än super nöjd.
Dom var jättefina! 
Gud vad jag är bra på att shoppa, och nu även på nätet hihihih

ASOS Tile Print Chiffon DressFairground Flower & Leaves Frill Front Dress

13:e Januari Skor till mig & Anneli, det är vi VÄRDA!

Har pratat med min svägerska på MSN idag. Snart knäcker vi  nog 2 timmar. Vi pratar verkligen om allt och lite till.
 
Hon visade mig dessa bilder. Jag vill bara ha dessa i PUMA i vitt, NU!
När vi ska till Stockholm i februari skall vi hålla utkik efter dessa snygga skor . Kostar bara 1500 pix.
Det är ju vi verkligen värda eller hur? Trodde väl att ni tyckte det oxå hihih




Givetvis så kommer en sko även i lila, fniss.



Äntligen! Mina klänningar kom idag. Dom var super fina.
Jag är verkligen jättenöjd och det känns att det är kvalla på kläderna. 

12:Januari Grattis på namnsdagen Tilde & Mormor


Grattis på eran gemensamma namnsdag idag "Frideborg" säger jag till min mamma & Tilde.
Tilde fick en namnsdagspresent av oss, en Pet Shop. Men hon måste byta den för hon hade redan en likadan.
Ett tecken på att man har ganska många eller hur?



Jag och Henke har varit och kollat in lite kakel till vår toa. Det finns ju inte lite att välja på. Man blir helt snurrig.
Men vi är iallafall helt överens om att det blir 3 vita väggar och 1 svart samt svart golv med golv värme. Det sist nämda har Henke bestämt och han måste väl få det då fniss.

Här är en bild som Henke har gjort på vår toa.
Men vart tog dom vita väggarna vägen? Hm han har även ändrat min bänkskiva till ett toalettskåp.
Man kan då aldrig lämna honom, då hittar han bara på något nytt hihih



Nu ska jag kramas med Henke. Så jag får mina 3 vita väggar igen fniss.

11:e Januari Vilken härlig dag

Det var bara slolen som man saknade idag annars var det jätte härigt ute. Jag & Henke passade på att gå Anderstorp runt idag medans Tilde var ute och lekte med Ida. Sedan gick tjejerna iväg och åkte skridskor så henne har man inte sett till mycket idag.

Var förbi en sväng på MIO men nu väntar man på vårens nyheter. Gissa om jag längtar!
Hoppas mina klänningar kommer i veckan så jag får prova dom. Vill ha dom NU!



10:e Januari En liten shoppingrunda

Idag slöa vi i sängen till......törs inte säga hur länge för då kommer ni att få en chock hihihi. Henke gick nämligen ner och gjorde frukost till oss brudar dvs jag & Tilde. Sedan låg vi kvar och såg HELA nyhetsmorgon.
Men man behöver få slappa ibland. Och vi hade inga "måsten" idag.

Jag och Henke åkte sedan i till stan för att hitta bla en mössa till honom. Och det kan jag säga er alla att han ser ut som Toker i alla mössor som han provar. Att hitta en mössa till honom som duger det är inte lätt.
Och gissa vad han säger:
-Jag förstör ju min frisyr om jag ska hålla på och prova mössor.
Men vi hittade en mössa tillslut, men Henke tyckte den var väldigt dyr.
Men jag berätta för honom att det var han ju värd (fniss)

Farfar kom just han ska se matchen Brynäs-AIK. Det första han säger med ett stort leende är:
-Vi har köpt mattor idag! 
-Bra farfar!
-Vi köpte 2 st (ännu gladare)
-Vilken färg?
-Melerad, samma som soffan, du vet!?! Aa du vet samma som soffan. Mm


Hihihhi våran farfar är så rolig. Men farfar såg lika stolt ut som ett barn som får beröm för att ha gjort något bra. Och för Ni som inte känner farfar så kan jag berätta att det är väldigt svårt för farfar att byta ut saker & ting.
Oj, nu applåderar farfar när Brynäs gör mål. Han trodde det var AIK som gjorde mål. Henke påpekar detta direkt.
Stackars farfar han var nog inne på sina mattköp ännu hihihihi

Vi spelade ett roligt spel med Tilde ikväll "Föräldrafritt" ett roligt spel som man kan spela med barnen. Det kan jämnföras med det spelet som vi spelade med Carlssons igår men det är ett ungdomsspel.
Det går snabbt att spela och det lockar till sig mycket skratt.


9:e Januari Kinamat & spelkväll med Carlsson´s

Vilken stressig dag: (fniss)
* Väcka Henke på morgonen och se till att han kommer i tid till jobbet. 
   Han är ju stor nog att klara av det själv, eller hur? Suck!
* Väcka barnen och ge dom frukost och schasa iväg dom till skolan
   och se till att all packning är med. Pust!
* Dricka sitt morgon kaffe framför tv:n, i lugn och ro. Ett måste!
* Få massage kl 10. Skönt!
* Helg handla med alla andra lediga pensionerer. Vilket kaos!
* Vara trevlig & fika med en arbetskamrat som ska få förtidspension. Njut av livet!
* Hinna hem innan barnen kommer hem fån skolan kl 13. Hjälp, vad tiden går fort!

Fattar ni hur stressigt jag har haft det idag, jag han inte på stan och shoppa.
Ibland kan det var jobbigt att vara ledig hihihih



Ikväll ska vi äta kina mat med våra underbara vänner Carlsson´s. Sedan ska vi spöa dom i ett spel. Om jag känner Roger rätt så har han köpt en flaska vin till jag & han. Dom andra dricker ju inte vin, och det är ju tur för oss för då har vi ju det för oss själva. 

Här kommer lite bilder från kvällen som blev jätte trevlig, som vanligt.

Vi spelade "Trodde du ja, om dina vänner"
Och där får man olika uppdrag som man skall utföra och jag kan lova att man skrattar så tårarna rinner.

Henke`s uppdrag att måla läppstift på läpparna:

Jag & Roger dansar tango

Veronica berättar sina 3 värsta ord.
Och det var ord som man inte skriver ner på bloggen hihih

Jag får till uppdrag att gräva upp det som ligger längst ner i sopporna.
Och vad hittade jag........jo en tom bilpåse.

Och Henke som verkligen har fobi för fötter
skulle lukta på alla spelarnas stortå


Aa som ni ser så är det ett väldigt tokigt spel men enormt roligt. Man får verkligen veta allt om ens vänner.
Bla så fick Henke en fråga:

Om du måste avstå från något under ett helt år. Vad skulle det då vara?
*Att Flörta
*Att Dansa
*Att ha sex

Och vet ni vad han valde? Att inte dansa på ett år!! 
Hur tänkte han då? Klarar han inte av att avstå från att flörta......
Tur att det bara är ett spel. Men vissa frågor & svar kan bli väldigt tokiga hihih

8:e Januari Barnen har börjat om i skolan

Jag som trodde att jag skulle få skicka alla barnen till skolan och ha en "egen tid för mig själv" här hemma. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig. Tilde fick nämligen stanna hemma idag för hon har ont i magen och har kräkts en gång på morgonen, usch. Jag tror inte att det är magsjuka, men det återstår att se efter hon har ätit lunch.

Min massage som jag hade bokat får jag ta imorgon istället och det ska bli så jäkla skönt. För jag känner mig som en stel pinne som håller på att gå av hihihih.

Henke ringde nyss och kolla vad jag gjorde:
-Ja, jag ska städa medans du är på jobbet, du behöver inte vara orolig, du kommer hinna se hockey.

Denna hockey är ju jämt och städigt men jag ska inte klaga, det har jag ju lovat när jag fick köpa en ny soffa fniss

Här kommer lite bilder från igår när Alexandra var och provade synen och nya glasögon.





Hon provade många fina men vilka det blev få ni se senare. För hon har inte riktigt bestämt sig men det lutar åt att det blir svarta plastbågar.

Tusen Tack Andreas!

Det är tur att man har syskon som är data kunniga. Idag har min lillebror varit och hjälpt både mig och Tilde med att få lite ny desinge på våra bloggar. Tusen Tusen tack för hjälpen nu återstår bara lite fin justering.


7:e Jan Badhuset här kommer vi!

Lika bra att skrubba upp barnen ordentligt nu innan skolan börjar imorgon. Så vad passar inte bättre än att åka till badhuset och doppa dom där. Och även kvinnan i huset ska bada idag fniss. Det kommer säkert att vara väldigt lungt eftersom många har börjat om att jobba idag, men inte jag tjhoo. Jag ska börja på måndag så imorgon och på fredag då barnen är i skolan ska jag ha "egen tid" bla massge kl 10 på torsdag. Nu ville Henke att jag skulle Torsdag städa medans han jobbar, hur tänkte han då? (Fniss) Jag får se om jag kan sätta in det i min planering hihi

Idag ska Alexandra på synundersökning samt välja sig ett par nya glasögon. Det var verkligen länge sedan hon köpte dom han har nu och dom håller på att vara fel styrka i glasen. Hon kommer nog att ha svårt att välja och vem skulle inte ha det?

Jiippiii min snälla bror kommer på middag idag. Jag gjorde en liten deal. Han kommer och äter middag med oss. Sedan hjälper han mig med att byta bild på bloggen. Vill ha nått nytt & lite "gladare" bild, den som är nu är så "ledsen". Själv har jag ändrat till ljusare färger men just bilden gav jag upp på eller rättare sagt jag provade aldrig. Och det är ju då man tar hjälp av sina data kunniga bröder hihihih

Nä nu ska jag packa och göra klart så vi kan åka och bada.

6:e Jan Nu är glada julen slut slut slut, julpyntet åker ut ut ut

Vilket härligt väder, äntligen lite varmare så man kan vara ute. Henke åkte med Veronica till slalombacken med barnen. Hm? Hur låter det där? Fniss, tur man kan lita på sina vänner hi hi. Eller, tur att man har vänner som roar min sambo så att han kommer sig ut i slalombacken. För han börjar få lite mage (fniss) Hoppas han inte läser min blogg idag hhihhihi.

Jag & Alexandra gick Anderstorp runt, det är ca 6000 steg runt och dom rekomenderar att man går minst 10000 steg / dag. Så man kan verkligen känna sig nyttig när man har traskat runt ett varv.

Alexandra skall hjälpa mig med att plocka bort allt julpynt medans dom andra är borta, men granen får vara kvar till imorgon.
Tilde har varit på kalas och kommer nog strax hem likaså de andra slalomåkarna.

Så nu är det lugnet före stormen.

Jaha där ser man, jag som trodde att alla barn skulle vara hemma och mysa med sin mamma ikväll och bara slöa. Men där hade man fel. Alexandra skall på Waynes och äta för att sedan gå på bio igen, snacka om att ungdomarna har det bra nu förtiden. Bio, bio och åter bio. Men bättre det, då vet man vars dom är iallafall.


5:e Januari En dag med bara brudarna

Idag fick vi äntligen krama om Alexandra igen, det känns som evigheter sedan. Vi åkte in till stan dvs jag, Alexandra & Tilde och shoppade loss lite för att sedan hungriga gå och äta kinamat. Kan lova att vi blev väldigt mätta, de bjöd barnen på glass men ingen orkade äta upp den. Jag tror att de bara tog 2 skedar från glassen och det är ju inte det vanligaste. Efterrätter brukar ju alltid få plats. Sedan gick vi mätta & belåtna på bio för att se Allt flyter, ingen film som jag rekomenderar den var ganska seg men hade vissa poäng. Ja just det, på bio mötte vi upp Kim för då fick vi inte vara själva längre. Henke var ju som ni alla kan gissa.........på hockey.

Thinge pling kram Jenny

Kim säger att jag är pinsam som ska ta kort över allt. Jag förstår inte vad han menar :-)
Och dom ville inte ens sitta med oss, dom skulle sitta själva.

Jag och Alexandra

Sällskapsspel är kul!


Ikväll var vi hemma hos våra underbara vänner Veronica & Roger spelade sällskapsspel.

Ett skitkul spel "Trodde du ja" (om dina vänner)
 
Vad tror och tycker dina vänner om Dig?
Tänk om någon skulle fråga dina vänner:
- vad du tycker om...
- om dina fantasier...
- vad du aldrig skulle våga göra...
- vilka fördomar du har...
osv...
Vad skulle De svara?
I spelet Trodde Du Ja!, som är fullt av roliga fakta, utmaningar och pinsamheter,
får du svaret!
Det ofta mycket förvånande svaret!!
Du som bäst kan lista ut vad dina vänner tror och tycker om dig - vinner spelet!
Ett är säkert, fortfarande vänner eller ej.... sällan har de fått dig
att skratta så mycket...!


Hajjar ni...?

Det gäller att klara så många rätta svar om sina vänner som möjligt för att vinna.  Och ju mer man känner varandra desstu roligare blir det.
Och vi hade väldigt roligt iallafall.




4:e januari Årets första dopp för barnen

Jaha då var det dags att skrubba upp ungarna och vad passar bättre än att åka till Edda. Vi åkte dit med en viss tvivlan om hur duktig Tilde var på att simma som hon har stålt berättat. Men hon var ju superduktig. Men jag måste medge att både jag och Kim hade hjärtat i halsgropen flera gånger. För vi tyckte att hon simmade så långt från kanten och vi ville helst att hon inte skulle ut på det djupaste. Men hon var så lugn:
-Mamma sluta, jag kan ju simma nu!

Men som mamma ska man väl alltid vara orolig & fjärilar i magen.

Tilde är jätteduktig på att simma

Sponsrade av AIK, eller?

Det plaskade & hade jättekul tillsammans.
Tilde & Kim gör seger tecken för att hon nu har bevisat att hon faktiskt kan simma.

Middag hos farfars

Idag var det farfars tur att ha hockeymiddagen, det blev catering från den Tyske kocken. Det som var på menyn idag var kycklingspett med bandpasta och grekisksallad. Och som vanligt så vart det jättegott. Sedan spelade vi kort och vi behöver ju inte nämna det flera ggr men farfar vann. Gissa om han var kaxig? Jag fattar inte att han kan vinna för han är den som är minst konsentrerad av oss alla när vi spelar, han måste ha tur.

Jag, famors och Tilde skålar för den nya soffan (Kim tar kort)

Tilde testar den nya soffan

Om ni undrar om farfar har hunnit provsovit i soffan så är svaret: JA!

Henke läser om vad som skall göras om nästa gång (fniss)


Soffan var jätefin och enormt skön att sitta i. Nu är det bara att fortsätta med resterade........övertala farfar att det behövs nya mattor oxå.......och nyt rumsbord...........och målas om i Henkes gamla rum. Vi önskar farmor lycka till.

3:e januari En bluttanblä dag.

Idag är det en sån där jobbig dag som allt känns bara så tråkigt. Det är ingen rolig känsla och man vill bara sätta sig i soffan och gråta och tycka lite synd om sig själv. Vet inte varför man ska ha dessa dagar, det är som om man vill utrycka sig så mycket men inte kan. Allt känns bara så tråkigt, jobbigt och rent ut sagt för j.......

Barnen är glada och är med kompisar, Henke är kramig & go, jag har fått sova ut på morgonen, så igentligen borde jag ju vara glad. Men man kan ju inte alltid gå omkring och le, eller hur?

Men man retar upp sig på små saker som igentligen är en baggis som tex kläder på golvet, obäddad säng, Varför är det alltid jag som ska ringa?, Varför är det så kallt ute jag fryser och man kan inte hitta på något mm.

Henke sa just:
-Bluttanblä dag? (fniss) Vad är det?

Men det är väl bra att vi alla kan ha sådana dagar oxå, då allt bara känns tråkigt.
För då kanske man kan uppskatta allt annat, de andra dagarna istället.

Längtar till på Måndag för då kommer Alexandra hem igen, saknar henne så mycket när hon inte är hos Oss.
Kanske därför allt känns så tråkigt och bluttanblä, när hon inte är hemma. Skulle vilja ge henne en bamse kram, NU!

Men ikväll så blir det säkert bättre med denna dag för vi är bjuda på en god catering middag.

Tilde visslar just nu för mig och kan man då ha en bluttanblä dag?

Jag har just nu lärt mina barn vad en bluttanblä dag är.
Är det bara jag som vet att alla kvinnor har en bluttanblä dag minst en gång i månden? Trodde jag alla visste (fniss)

Men vad är det dom säger:
Efter regn kommer solsken


2:a Januari

Jag hade tänkt att jag och Veronica skulle gå på stan idag och bara shoppa, ta ett gott fika och prata lite strunt. Tycker att hon skulle behöva lite kompiskärlek. Men de hade redan bestämt att dom skulle fara och bada på Edda. Så det blev tyvärr inte av. Vi har inte hunnit träffas så mycket under julen och det känns ju tråkigt. 
 
Så jag fick fara och fynda på JC själv. Jag hittade ett par LEE jeans, 1 par handskar, 2 par kalsonger till Kim, och en jättefin luvjacka till Tilde. Jag bet 348 kr + 485 kr kupong som jag hade fått tidigare från JC. det kan man ju kalla för fynd för bara jeansen kostar ord.pris 1000 kr. Det vart som gratis :-) Snacka om fynd.

Både jag Henke blev väldigt slöa till middagen, ingen orkade laga mat, så vi beställde Pizza, mums fillibabba. Det är bra att vara slö ibland (fniss)

Nu ska vi ha fredagsmys med barnen och se en bra film.

Pizza tajm

Tilde bloggar på sin blogg

Kim slöar på soffan, snart ska vi mysa

1:a Januari Skridskor i -13 grader & bio i värmen

Bbrrr det var verkligen kallt idag men skönt att vara ute i friska luften. Karlarna & barnen åkte skridskor. Jag & Marina stod bakom sargen och pratade samt fotade. Tycker att kvinnor var väldigt duktiga, vi frös jävligt mycket men gnälde ingenting hihi. Tur jag hade med mig varm choklad och fika så man blev lite varmare.

Roger & Henke i fullfart med att hjälpa barnen på med all utrustning

Kim i sin förtrånga hjälm enligt honom.

Kim & Tilde värmer upp inför hockey matchen.

Tilde tyckte det var jätte roligt att åka.

Tilde, Liam & Roger

Här pågår hockey matchen för fullt.


Sedan åkte vi och såg LasseMajas Detektivbyrå - Kameleontens hämnd på bio. Tilde tyckte den var jättebra och spännande. Hon sa:
-Tur att inte jag och Ellen gick på bio och såg den själva, för den var nog för spännande för henne.
Sedan blev det köttbullar & makaroner till middag en lugn nyårsdag som avslutades med lite kortspel med våra vänner.

Tjingepling vi höres imorgon / Kram på er alla

RSS 2.0