Din födelsedag.....och begravningsdag, älskade pappa!

Idag är det en av årets jobbigaste dagar. Det är min pappas födelsedag och begravningsdag. Minns det som igår när vi sitter framför pappas urna i kyrkan, han skulle då fylla 62 år. Min mamma räknade ljusen som var tända, det var exakt 62 st ljus. Var det en slump? Eller var det bara så att du vilje göra oss påmind om att du fanns runt oss. Allt som händer kan bara inte vara en slump det måste finnas något förklaring bakom det oxå.

Vi har varit och tänt ljus på graven och satt dit en vas med liljor.
-Nu lyser det så fint hos dig, älskade pappa. Saknar dig så mycket!



Vi har gjort det som en tradition att äta plättar på min pappas dag. Eller som barnen säger:
-Idag är det Moffas dag!
Varför just plättar? Jo, det finns nog ingen som kunde göra så goda plättar som pappa. Dom var speciella. Och han älskade verkligen att få stå vid spisen och grädda sina plättar. Barnen har det som ett fint minne oxå. Han vilje gärna höra att dom var goda och att man gärna skulle äta iallfall en plätta till. Fast man redan var proppmätt. Han ringde så ofta och sa:
-Tänkte grädda lite plättar? Tror du barnen vill ha? 

Alexandra har haft sitt utvecklingssamtal idag. Och det var verkligen roligt att vara där och lyssna, tummen upp!
Sedan blev vi bjudna på blåbärspaj och glass hos familjen Henriksson. Och det var ett skönt avslut på dagen.
Imorgon skall Kim till läkaren för astma kontroll. Han har det ganska jobbigt nu under våren.
Alexandra gör sin sista praodag i charken på Coop imorgon fredag, så passa på att handla av henne. Hon har fått jätte mycket beröm av sin handledare att hon är så duktig.

Tack!

-Jag kan verkligen inte klaga.

Jag har 3 st friska och underbara barn. Ett bra jobb med fina arbetskamrater. En sambo som älskar mig som jag är och ser ut. Vänner som håller mig hårt i handen när det stormar. En underbar mamma som har fött mig och många syskon. Måste vara däför som jag är så lycklig och glad.

Verkar ha lyckliga barn oxå. Som gör varsina vårskutt.


Alexandras Konfirmationsdag

Idag var det vår underbara och fina dotter Alexandras konfirmationsdag. Och kan det bli finare väder ute än vad det var idag, så underbart. Alexandra fick iallafall börja sin dag med frukost på sängen.

Innan Alexandra åkte till kyrkan var hon jätte nervös. Så nervös så att han gjorde mig nervös. Men för vad? Det fanns ju inget att vara nervös över. Alexandra läste en vers i kyrkan och det gjorde hon jätte bra.

Sedan vart den fina sånger och nattvard som stod på gudstjänst schemat. Under gudstjänsten så lästes även min brors namn upp som en av de som har gått vidare till andra sidan.



Tycker att killarna skötte sig bra i kyrkan. Trots att ingen av dom fick ha keps på sig (fniss)

Tilde och jag tände 2 ljus. Ett för Peter och ett för morfar.

Efter konfirmations gudstjänsten så samlades vi utanför kyrkan för lite fotografering.


För att sedan åka vidare för lite fika och presentöppning. Då det blev så mycket fina presenter idag. Hur ska det då vara när hon fyller 20?
Bortskämd tjej, men det är hon verkligen värd.

Alexandras presenter, det som saknas på bild är platt-tv som kom från pappa´s.

Men dagen var inte slut med detta utan fortsatte med lite mer fotografering. Och vad passar inte bättre än att åka till Bonnstan och landskyrkan igen. Det blir så fina bilder där.



Vår älskade konfirman fick välja middag idag och det blev på Wook & Roll. Middagen avslutades med att vi alla blev duschade i coola. Det var några vid bordet som fick skrattanfall och då var det en som inte kunde hålla igen munnen ordentligt. Och den där någon, rimmar på vilde.....Så glada i hågen och ny duschade i coola for vi hem.

Det vart en underbar konfirmationsdag för vår dotter och hon är så glad och nöjd själv över dagen. Tack alla ni som gjorde den så fin. 
Och till min underbara dotter. Tack för att du finns, älskar dig!


Imorgon är det Alexandras konfirmationsdag.

Idag vart det det sedvanliga. Stan, shopping och lunch på CK med vänner. Sedan bar dit iväg till Aurum för att göra klart inför morgondagen. För då är det din dag, min älskade Alexandras konfirmationsdag. Vi dukade klart, med rosa såklart. Nu ska tydligen allt vara rosa ,för Alexandra. Men jag börjar att gilla den färgen mer och mer oxå. Det trodde jag aldrig skulle hända men det är aldrig försent att ändra sig. (fniss) Tårtorna som svärmor har gjort (tusen tack) är på plats samt smörgåstårtorna.

Förr i tiden sa man att det var den dagen som man räknades som vuxen.......tur att det inte är så nuförtiden. (fniss) Snart är barnen så stora att man önskade att dom var små igen. Tiden går så otroligt fort.

Ikväll blev det lungt här hemma och vi satt och såg en film. Alexandra gjorde det hon är allra bäst på, baka! Vår egen lilla bagerska. Den kakan får vi smaka på imorgon. Även dom går i rosa som ni ser på bilden, vad annars (fniss) Och dom både ser goda ut och luktar gott.


Äntligen, äntligen fredagsmys med barnen igen!

Morgonen började lugnt. Efter jag skickat iväg Tilde till skolan så gick jag och la mig en stund igen och bara slö tittade på morgontv....tills fru Carlsson ringde:
-Ska du ha kaffe?
Klart man tackar ja till en kopp nybryggt kaffe.

Vi åkte in till stan och det blev inte så mycket shoppat men vi var många till lunchen idag, trevligt!
Sedan fick jag äran att sköta Lucas medans Veronica skulle klippa sig. Och det gick bra, han sov ju mest hela tiden. Direkt som Lucas blev hämtat så satte sig jag och Kim i bilen.....nu skulle det shoppas minsan. Först upp till solbacken sedan in till stan. Jag hittade tavellisterna till Alexandras rum på Rusta för 69kr, på Åhlens kostar dom i samma längd 145kr. Fattar inte skillnaden? Kim hittade lite kläder.

På tal om Alexandras rum. Gissa om det är en överlycklig tjej? Svar Ja! Vi fick mer än godkänt av henne. Hon cyklade till och med iväg till coop för att köpa choklad som tack till oss. Så gulligt av dig Alexandra, du är så genomsnäll! Det kommer att komma bilder men det saknas några detaljer som hon kommer att få på söndag efter konfirmationen. 

Kim och Henke har skruvat ihop utemöblerna. Så vem vet kanske man kan dricka morgonkaffet ute imorgon? Annars blir det kaffe uppe på CK, eller hur?

När barnen kommer hem så brukar det vara väldigt lungt på kvällen. Vi äter gott och bara myser ihop. Allt känns så underbart när man är samlad hela familjen. Och man ser även på barnen att dom njuter av lite fredagsmys. Kan varmt rekomendera glassen vi åt ikväll, Rocky Road den var supergod.

Och ikväll var det MIN tur att få prova på bubbelbadkaret. Jag kan säga utan att varken ljuga eller överdriva.......DET VAR HELT UNDERBART! Det ska inte bara bli en gång, det ska bli en vana.....det är jag värd! Eller Marika, det är VI VÄRDA!(fniss)

Idag har jag även ordnat så att dom kommer att läsa om min älskade bror i kyrkan på söndag. Som jag och Alexandra sa:
-Då får även Peter "vara med" på hennes konfirmation.
Passar även bra att läsa upp namnet då, för då är vi alla samlade. 
-Vila i frid min älskade bror.  


Jaha, vad säger man?

Har suttit på bostadsföreningens årsmöte ikväll. Man kan inte annat än små le när man kliver in i lokalen. Alltid samma folk som är där. Alltid samma personer som säger något och alltid samma personer som inte säger något alls. Alltid samma personer som gnäller och alltid samma personer som bara är där för att. Jaha, vad säger man? Det är bara att små le och gå därifrån. Det blir inte så mycket bestämt eller sagt ändå.......tycker iallafall att det är dax för nya fönster snart.....SSNNÄÄÄLLLAAAA! För är det något som jag tycker är tråkigt är att torka fönster. Och saken är den att dessa gamla fönster har gjort sitt och blir aldrig fina hur mycket man än torkar dom, suck!

Efter mötet kom Per & Marika förbi på en kopp kaffe och kika in i Alexandras rum. Det börjar närma sig slutet. Nu är det snart bara det roliga kvar att inreda. Gissa om jag längtar. Och som jag har skrivit så har Alexandra valt vitt/rosa/orange tema i inredningstemat. Och jag ska försöka göra allt för att kunna uppfylla det. 
 
Nä, nu ropar Henke. Nu är det dax att börja möblera och ställa in sakerna i rummet, Tjohoo! Me like!

Konfirmationen närmar sig.

Jag säger bara:
-"Det finns nån av varje sort. Nån är lång och nån är kort. Nån är snäll och nån är rar.......och nån är helt oarbetsambar......"
Tror att jag just hittade på ett nytt ord, oarbetsambar! Jag iallafall så har jag suttit minst en timme på jobbet med en och samma person.....jag är nu DÖV i örat pga att hans höga röst. Hans röst ekar fortfarande i örat. Kan man få tinnitus av gäster som skriker i telefonen? (fniss) Han kunde inte riktigt förstå att det var dyrare att boka in 23 personer än 15 personer. Tänk att det kan vara så svårt att fatta att om man bokar in 8 personer till på en konferens så kostar det mer! Men det hela slutade iallafall med att han säger glatt:
-Imorgon åker jag till Stockholm, måste få vila upp mig efter det här!
Jag förstår verkligen personer som måste vila upp sig som låter som honom. Det kan inte heller vara lätt för sådan personer att vakna upp på morgonen och se sig sig spegel..........dom kanske aldrig ler mot sig själv ens?

Idag har vi varit på pizzakväll med Alexandras konfirmationsgrupp. Måste verkligen säga att dom är duktiga på att hitta på saker i kyrkan. Det var en trevlig kväll och Alexandra fick sin bibel, psalmbok och frälsar krans.

Alexandra med sin bibeln, psalmbok och frälsarkrans.
Melinda var gullig och följde med och kollade läget. Kim ville oxå vara med på bilden.

Nu blir det att fortsätta att jobba med Alexandras rum en stund. Allt är nu färdig målat på väggarna (vitt såklart) och Easy Cover sitter på väggen där fondväggen skall upp. Helt perfekt med Easy Cover, då slipper men spackla och allt slipdamm.

Och här håller Tilde och Henke på att sätta ihop Malmbyrån.
När den är klarmonterad skall jag börja fylla lådorna. Imorgon kommer fondtapeten upp och listorna på plats. Farfar är gullig och gör en ny fönsterbräda i vitt och sedan är det bara att börja möblera.
Blir spännande att få se Alexandra när hon kommer hem på fredag och springer upp för trappen.



Från mammas hjärta...

Ikväll läste jag mammas blogg. Det tårades i mina ögon som så många gånger förr. Så fint skrivet mamma. Så här stog det i min älskade mammas blogg:

Peter skulle ochså få finnas här.

Fyra mån idag sedan du togs ifrån oss.
Du fick inte uppleva Adams 14 årsdag.
Du älskade våren och sommaren.
Vem fixar allt som du brukar göra?
Du får inte ta din båt å sjösätta den, åka ut på havet.
Hoppas du har en liten trädgård å ett hav, var du än finns.
Saknar dig mer å mer,sorgen växer i mitt bröst.

Peter i hamn med sin båt.

Efter regn kommer....

Måndag och en ny vecka har börjat. Dagen på jobbet har mest bestått i möten, men roliga möten denna gång. Bla så har jag träffat både Leos och bowling och planerat lite nytt inför sommaren.
Idag har Per opererat sin axel så tankarna har väl mest varit hos honom idag. Usch, jag tycker verkligen inte om att ha någon på operationsbordet. Vare sig min familj eller mina vänner. Men jag kan iallafall säga att allt har gått bra, han ärhemma nu. Och att han nu slipper torsdagsstädningen några veckor framöver. (Hoppas att inte Henke läser detta hihih)

När jag kom hem från jobbet idag så fick jag ett glädje besked med posten. Som man säger efter regn kommer verkligen solsken......

Jag och Tilde åkte in till stan. Jag skulle ju lämna igen tavlan som Marika hade "lurat" på mig (fniss) Sedan så passade jag och Tilde på att kolla om bikinis. Hon hittade precis den hon ville ha.

Lindex Shop Online - BikiniLindex Shop Online - Badshorts
Hon köpte även ett par gråa mjukisbyxor och ett färgglatt linne som hon ska ha på dans uppträdandet. Det var en glad tjej med shoppingpåsarna i högsta hugg som sedan gick tillbaka till bilen.

Jaha, då var den här helgen slut.

Oj vad helgerna går fort. Men det gör veckorna just nu oxå. Så snart är det äntligen sommar igen. Jag älskar verkligen den tiden på året. Värmen och solen kan verkligen förtrolla mig. Att gilla solen och värmen har jag nog fått både från mamma och pappa, riktiga soldyrkare.

Igår var vi bjudna till våra vänner Per & Marika på spelkväll. Det började med en uppvärmning av Guitar Hero. Det känns att man inte har spelat på ett tag. Måste börja utmana Kim igen. Det är hur kul som helst.

Sedan blev det lite häng i baren med öl och tilltugg.

För att sedan avsluta med poker och Chicago. Per vann i poker och Marika tog hem Chicago partiet. Men Marika vad är igentligen "Nådaa"? (fniss) Tusen tack iallafall för en supertrevlig kväll in på småtimmarna. Varför ska det vara så svårt att komma sig hem i tid? Ja, förmodligen för att tiden går så fort när man har det trevligt.

Idag har iallafall projekt "Alexandras rum" startat. Jag vet en tjej som är väldigt nyfiken som just den här veckan är hos sin pappa. Så det passar helt perfekt att göra om hennes rum då. Men hon har själv valt fondtapeten. Så hon vet hur den ser ut. Vi rev, rev och rev det är värst hur en tapet kan sitta hårt, kan det vara för att den inte har suttit där så länge eller? Några av mina vänner säger:
-Ja, det är klart att det skall göras om i Alexandras rum. Det är ju ett helt år sedan! (fniss)
Jag förstår inte vad dom menar? Fattar inget? För det är ju minst 2 år sedan hihihihi
Här har vi börjat med att tömma rummet.

Men har man en karl som älskar att göra om så måste han ju får göra det!?! Eller? Hm, lite får man väl skojas....
Iallfall tillbaka till verkligheten, nu är vi på gång och på fredag skall det vara klart.
Så idag har vi rivit tapet där fondväggen skall vara och spacklat där det skall målas.

Vi har även fått snusa lite extra länge på Lucas idag. För vi fick äran att sköta honom när hans föräldrar villa göra lite renoveringar och städningar hemma. Och sköter gör vi ju så gärna och det var ingen dålig betalning för att vara barnvakt. Vi blev bjudna på en jätte god middag, Grekisk pytti panna. Mums! Och pricken över i:et blåbärspaj till kaffet. Så vill ni ha mer barnvakt, RING! För middag tackar vi aldrig nej till (fniss).

Och en sked för Tiiilllddee.   Lucas: -Jag ska köpa en PC när jag blir stor?

Grattis Adam

Idag fyller Adam 14år. Grattiskramar från oss alla. Önskar så att din pappa, min bror hade fått vara hos dig idag. Det är inte meningen att man vid 14 års ålder redan skall ha mist en förälder. Och jag VET att din pappa så gärna ville uppleva denna dag. Men vi får inte glömma att han finns hos dig, men du kan bara inte se honom. Han är nu din skyddsängel som kommer att se till att du väljer rätt väg längs livets gång. Jag hoppas att din dag blev fin och att du får uppleva mycket fint på DIN dag. Många grattis kramar till dig.


Äntligen SHOPPING!

Som ni läst i mitt förra inlägg så blev det ingen shopping igår. Men jag kan säga att det blev det idag. Me like!

Iallafall jag vaknade väldigt tidigt och kunde inte somna om i morse, suck! Klev upp och hann göra väldigt mycket innan dom andra ens tänkte tanken på att slå upp sina blå. Under frukosten messade syrran om att vi skulle ta ett fika på stan och köpa en klocka till vår bror som fyller 30. Klart vi ville det. Så jag , mamma, Andreas och Sandra gick runt och tittade på olika klockor. Och det är inte lätt för det finns hur mycket som helst att välja på. Men tillslut hade Andreas bestämt sig och valde denna klocka:

Sedan blev det shopping för jag och Marika, och då menar jag SHOPPING! Jag har ju nyss gjort en rensing i garderoben. Så nu rymmer jag mycket nytt, tjohoo! Och det finns jätte mycket som jag vill ha. Och man märker att en av sommarens färg är vit, vitt vitt vitt.......nu är det bara solbränna på denna bleka kropp som saknas (fniss)
En klänning, vita tights, vit kofta, vit tröja och armband från Vero Moda och 2 långa linnen i rosa och grått från Gina Tricot.

Sedan köpte jag jätte mycket till Alexandra inför hennes konfirmation. Men det kan jag inte visa bilder på eftersom hon läser min blogg......men det är mycket i rosa. Jag som inte har gillat rosa som färg men det är faktiskt ganska fint när man vänjer sig. Tack Alexandra! Och rose verkar oxå bli en av sommarens stora färg.

Kvällen kommer att avslutas med en spelkväll hemma hos Perra och Marika. Håll tummarna för att tjejerna vinner. Eller kanske vi borde låta killarna vinna, det brukar vara lugnast då (fniss)


En helt vanlig fredag eller?

Nä inte riktigt. Jag var tvungen att jobba på min SHOPPINGDAG! Det var hur mycket gäster som helst på jobbet, SAS inställningar av flyg, Ronny borta och en personal som var sjuk........Hallå! Vart tog min shoppingdag och lunch med vänninnorna vägen? Men med faciet i handen jag överlevde. Jag får göra shoppingen idag istället. Och det har ju tydligen våra karlar redan bestämmt Marika! Henke kom nämligen hem igår och sa att han och Perra skulle sitta på altan och tippa trav, ta en öl och grilla lite.......medans vi kvinnor skulle får roa oss på stan. Detta skulle bli om det var fint väder och sol, men nu är det ju mulet så innebär det då att dom skall följa med och oss på stan?

Jag och Marika hade förra helgen pratat om att vi skulle minnsan bubbla på fredag båda två. (på varsina håll hihih) Så när jag åkte hem från jobbet instäld på att jag skulle slänga mig i bubbelbadet så möttes jag av:
-Jag och Perra har pratat om att bubbla så efter maten så tänkte jag ta mig ett bad.
-Va! Hur tänkte dom då? Det skulle ju jag och Marika göra!
Men jag kan säga att Henke var snabbare och jag hörde honom där uppe:
-Älskling kan du komma med en öl?
Det var mitt premiär bad i bubbelbadkaret. Men nästa gång då är väl ändå det MIN tur?
Kom just på att jag nog inte har lagt ut bilderna på hur det blev när toan blav klar.
Väldigt olikt mig, men här kommer dom iallafall.

Igår var vi hem tvärt till Carlssons för att kolla in toalett projektet, glömde tyvärr att ta kort. Det får bli en annan gång. På tal om Carlssons, är det någon som känner igen dessa små troll?
Dom fick ofta höra:
-Men oooo vilka söta små tvillingar!

KAOS och firande.


Dagen började ialla fall i KAOS. KAOS med stora bokstäver. Jag kan ta det från början. Jag vaknade av att tv:n slog igång vid 6 tiden, lagomt till morgon nyheterna. I mitt tillstånd mellan sömn och vaknande så hörde jag något om Skellefteå!?! Inga avgångar......askmoln.....hela norrland. Klart att man blir klarvaken av detta. Vad i fridens namn har hänt. När jag sedan lyssnade nogare så förstog jag......detta kommer att bli KAOS på jobbet. Kan säga att det var lång telefonkö på SAS idag.....

Idag är det inte bara en som fyller år utan 2. Det är nämligen både min gulliga och omtänksamma svärmors och Klaras fördelsedag, barnens kusin i Göteborg. Hipp hipp hurra till er båda.

Nu är torsdagsstädningen klar och sängen väntar, gäässp! I helgen blir det att börja göra om i Alexandras rum. Det skall vara klart nästa fredag för då kommer hon hem från sin pappa igen och då är helgen som hon konfimerar sig. Och detta är vad hon bla önskar sig av oss.....omgjort i sitt rum. Jag beställde tapeten igår så den kommer på måndag, det blir randigt....


Tack junta brudar!

Ikväll hade vi junta. Känns som en evighet sedan vi träffades trots det bara är en månad sedan. Det är alltid lika trevligt. Att sitta och äta gott tillsammans dricka ett glas vin och bara prata. Det jag tycker är så skönt med juntan är just att man får ha lite "tjejsnack" utan karlar och barn. Kan lova att det blir mycket fnitter, lite typiskt tjejer eller hur? Karlarna pratar om att dom skall starta en Whiskeyklubb. Hm, undra hur det kommer att gå?

Det blir ett kort inlägg för nu väntar Henke på att vi ska se "halv åtta hos mig" Kan erkänna att jag somnade igår när vi låg och såg det så idag skall jag försöka hålla mog vaken. 

Ännu mer vårtecken...

Just när vi skulle sätta oss ner och äta så kom ett till litet sött vårtecken. Det var Lucas som fick följa med sin mamma och cykla för första gången. Visst är han för söt, vårt lilla gudbarn? 
Sedan kom jag igång med att rensa min garderob.......fattar inte varifrån alla kläderna kommer? Det blev iallafall en rejäl hög med kläder.....Nu rymmer jag alla nya vårkläder, tjohoo!

Vilka härliga Vårtecken!

Åå vilken underbar dag det har varit idag. Man bara njuter av vårsolens värme och fågelkvittret som har kommit tillbaka. Ett vårtecken för mig är när jag har tvättat upp vinterkläderna och hängt bort dom Och nu är det gjort, tjohoo! Altanen är framme helt nu på baksidan och vi har ätit lunchen ute. Sedan kunde inte Henke låta bli att fixa handtaget till altandörren som hade åkt upp lite i skruvarna.

Längtar till det att man kan plocka fram utemöblerna. Vem vet, kanske nästa helg?

Barnen har plockat fram stora plockepinn och Henke har burit bort alla sparkar och spadar. Nu är det verkligen VÅR, tjohoo! Så underbart! Jag älskar våren.

Ett annat vårtecken idag var när vi såg den första nyckelpigan när jag var över till Marika. Och Henke dödade den första myggan. Han säger att han nu har gjort en god gärning och sett till att det blir minst 100 mygg mindre i år!?! och det sista vårtecknet....mina sköna sommarskor har kommit fram, Gunilla Slippers från Docksta. Helt underbara, dom kan jag varmt rekomendera till er som går mycket in och ut. Sitter som Askungens glassko på foten.

Nu börjar det lukta som om middagen snart är färdig. Det är Henke som skall bjuda på söndagsmiddagen idag.......makaronipudding. Hm, tycker att det låter mer som en vardagsmat. Men det blir säkert gott.
Ikväll blir det en bra film och lite mys i soffan. För imorgon är påsklovet över för jag och barnen. En ny arbets- och skolvecka kommer att ta över vår ledighet. Men ibland är det skönt att gå tillbaka till vardagen igen.


Älskar lördagar med shopping.

Vad vore veckorna utan lördagar med shopping? Ja, det vore som en helt vanlig veckodag, fast med sovmorgon. Här blev det både sovmorgon och shopping idag, tjohoo! Trodde att ungdomarna, som är av någon anledning vaken längre än sin mamma nu förtiden. (Kanske inte så svårt, eller hur?) Skulle sova längre än dom gjorde, men icke sa nicke. Dom vaknade oxå vid halv 10.

En härlig frukost med mycket nyttig och gott väntade nere i köket. Sedan åkte vi in till staan och gjorde lite shopping före lunchen med några vänner. Idag blev det lite smått och gott till jag och Kim. Dom hade ett superbra erbjudande på H&M. Handla för 400 kr så får du ett presentkort på 100kr.
En "Cirkus"Kavaj och ett par sneakers från H&M samt 2 par T-Shirt till Kim från Jack & Jones

Sedan blev det som sagt var lunch upp på CK med våra vänner, Marina,Perra & Marika.
Som ni ser så checkar Perra av travet. Men det gick inte så bra varken för han eller för Henke.
Bättre lycka till nästa helg.

Nu väntas det grillat och ett glas gott rött vin. Man ser ju vem som jobbar.......Henke grillar och Micke skottar snö.
Kolla vem som mer har kommit på besök.......solen! Så underbart och härligt!

Sedan får vi se vad kvällen har att bjuda på......förmodligen lite kortspel. Om jag känner dessa gossar rätt.


Fredag, ingen sovmorgon idag inte!

Igår när vi gick och lade oss så sa jag till Henke att imorgon skall jag ha sovmorgon. Bara ligga kvar i sängen och slötitta på tv när jag vaknar, bara känna lugnet. Men så blev det dock inte........Jag låg i sängen när det ringde i telefonen 7.10. Vad i fridens namn jag skulle ju ha sovmorgon. Jag trodde att det vara Henke som glömt telefonen och ringde och kolla var den var. När jag kånkat mig ner till mobilen så upptäckte jag att det var min fina vän Marina som hade ringt....jag fick en puls på 120, hjärtklappning och svettningar. NEJ, DET FÅR INTE VARA SANT. NU HAR DET HÄNT PER NÅGOT! Det var min första tanke....Skakandes tog jag telefonen och ringde upp henne:
-Hej det är Marina, ska vi inte lunch?
Var hennes första fråga när jag ringde.
Va?!? Tänkte jag. Ringer hon och skrämmer upp mig 7.10 en fredagsmorgon när jag är ledig och frågar om jag ska äta lunch?!? Just när jag tänkt det så säger Marina glatt:
-Nämen du är ju ledig idag. Jag som trodde att du var på jobbet (fniss)
Ja, vad säger man. Men det är väl det som är charmen med goa vänner. Som vill äta lunch med en och ringer tidigt för att inte missa daten....oavsett om man är på jobbet eller är ledig. Tycker om dig Marina (fniss)

Sedan ringer Veronica och har panik. Lucas har kräkts, usch! Jag hade gärna gått dit men magsjuka då tackar jag genast nej. Oavsett hur gärna jag än vill ställa upp.

Jag och Marina åker upp och besöker Per på lassa. Idag får han kanske komma hem. Håller verkligen tummarna på att det blir så. Sedan åkte jag till Färg & Tapet. Alexandra ska ju få omgjort i sitt rum som konfirmationspresent så det börjar vara dax att välja tapet nu. Hm. tog med lite prover hem så vi får se vad vi kommer fram till.

Barnen har kommit hem och allt är som det ska vara igen. Älskar verkligen när alla är hemma. Det är bara Henke som har varit på vift, han var och tränade efte jobbet. Ikväll blir det bara lungt och en mysig tv:kväll. Nä nu börjar jag blir hungrig dax att fixa till maten. Som ikväll blir grillat med hasselbackspotatis, mums.



Kan bara meddela att innan jag var klar med detta inglägg så ringer Marina. Per fick inte komma hem. Tycker så synd om både honom och Marina. Nu har han varit inlagd en vecka. Henke åkte upp med lite filmer så våran middag blir senare. Men det är väl det man har vänner till.......att ställa upp. Och både jag och Henke vet att Per hade gjort samma sak för oss.


Jaha, då var det torsdag!

Oj, veckan bara swischar förbi. Nu är det snart helg och påsklovet närmar sitt slut, suck! Jag njuter verkligen av att få vara ledig tillsammans med barnen. Alexandra och Kim varit hos sin pappa under lovet. Men han har oxå varit ledig så dom har haft det bra dom oxå. Men imorgon kommer dom hem igen så man får vara med dom oxå innan skolan börjar om.

Idag har jag varit barnvakt medans Veronica har sytt sina gardiner. Det gick hur bra som helst för henne. Hörde inte så många svordommar (fniss). Jag kunde nog bara räkna dom till 2. Och vilken tur hon hade, nålen gick av precis när hon var klar med sista sömmen. Vi skrattade och sa:
-När två kloka kvinnor slår sina kloka skallar ihop klarar vi oss väldigt bra.
Vi sydde, passa barn, laga lunch, torkade fönster, sågade och använde skruvdragaren.....tycker att vi var väldigt duktiga. Tur inte våra karlar såg när vi sågade och använde skruvdragaren (fniss)

Lucas leker med maten....det får man när Gudmor är med (fniss)

Och så här fint blev det hos Carlsson´s


Tilde, Ida, Liam och William fick gå på bio eftersom vädret inte var det bästa. Så dom var glada. Men för oss vuxna blev det en stor SUCK när vi var hos våra vänner Per & Marika.....det blev förlust för SAIK. Men det är bara att ladda nytt batteri för nästa säsong.

Redan onsdag!

Oj, vad veckan går fort när man är ledig. Det är redan onsdag. Idag åkte vi en sväng till badhuset med Veronica, Denise och barnen. Det var trevligt. Nu är vi rena fram till midsommar (fniss). När vi står och byter om så upptäcker vi Alexandra och henns kompis i omklädningsrummet. Dom var oxå där och badade. 

Nu sitter jag framför datorn och det kliar i mina fingrar. Jag vill göra något, men vad? Hm, kanske jag skulle börja planera lite hur vi ska göra om i Alexandras rum. Hon kommer att få det bla som konfirmationspresent. Det kommer att vara rosa/vitt/orange/svart denna gång.

Ikväll blir det att gå över till familjen Henriksson. Vi kommer att smaska i oss fruktsallad och glass. Både mumsigt och nyttigt. Det blir bra eftersom igår blev det film och snacks i soffan.

Imorgon ska jag vara hos Veronica och hjälpa henne med barnen. Då ska hon sy sina gardiner. Undra om hon är mer sams med sin symaskin än vad jag är? Det blir spännande att se iallfall.


Tack gulliga mamma!

Jag och Henke var en sväng och hälsade på Per idag före lunch. Han såg mycket piggare ut idag och skulle ev få komma hem på nattpermis. Det känns så skönt att se ens vän bli friskare. Han berättade att det hade kunnat gå riktigt illa om han hade väntat några timmar till hemma. Usch! Vill inte ens tänka tanken.

Hemma har jag bara donat på lite här och där. Gick till Veronica för att dricka kaffe. Sedan kom min gulliga mamma. Hon skulle vara snäll och hjälpa mig att sy de nya gardinerna. Det går så snabbt för mamma. Då hon har sytt klart alla skulle jag bara ha hunnit klippa tyget och svära 75 ggr. Jag hatar nämligen att sy och blir alltid på väldigt dåligt humör. Så jag har gett upp. Tur man har värdens gulligaste mamma som gör det åt mig istället.

Alexandras gardin "Cecilia" och mamma som syr för fullt.

Tildes nya gardin "Charlotta Teckning". Hallen fick oxå en ny gardin (samma som köket)

Och så sist men inte minst gardinen "Majken" i köket.

Jag vart jätte nöjd med alla gardinerna. Nu är det bara lite nya krukor och blommor som behöver köpas in. Samt att det blir varmare så man kan torka fönsterna. Sedan är det bara för vårsolen att skina in. 
Tusen tusen tack gulliga mamma för all hjälp, det var jätte snällt av dig. 


Annandagpåsk

Jag fick frukost på sängen idag av min gulliga sambo. Sedan gjorde vi oss klara för att åka och hälsa på Per som ligger inlagd på lassa. Hoppas att han snart blir bättre och får komma hem. För det är allt men inte roligt att ligga där och titta upp i taket. Vi ska iallafall hälsa på honom fler gånger om han ligger kvar några dagar till. För är det något man uppskattar en sådan gång så är det besök.

Sedan blev det en sväng in på staan. Den enda som shoppade idag var Henke. Det blev ett par superfina jeans från Jack & Jones. Och ev ett par skor som dom skulle kolla upp åt oss och ev beställa hem.

På eftermiddagen så vart vi bjudna till mormor. Min lillasyster som inte är så liten längre fyllde 23 år. Minns det som igår när mamma och Holger kom hem med Sandra från BB. Oj, vad tiden går fort.

När vi kom hem från kalaset så fotade jag ett vårtecken.
Plattorna och altanen har tinat fram helt. Kanske inte så konstigt när dom "nästan" är framme hela vintern (fniss)

Henke åkte sedan direkt till hockeyn för att se SAIK mot HV71. Jag och Tilde passade på att ha en filmkväll här hemma. Imorgon kommer mamma förbi. Hon ska vara gullig och hjälpa mig att sy nya gardiner till tjejernas rum samt till köket. Hon vet nämligen att jag och symaskinen inte är så goda vänner. Tusen tack till farmor som har fixat hem tyget från Göteborg.
CECILIA MetervaraMAJKEN Metervara

Påskdagen

Hela påskhelgen kan beskrivas med några få ord:
Helt underbar!
Vi har redan pratat om att boka inför nästa år igen. Längtar redan, trots den stora tvätthögen man har när man kommer hem från sådana tripper (fniss)

Iallfall så började morgonen med att packa ihop alla sakerna och checka ut från rummet. Ganska skönt att inte måsta städa ur en stuga, det är bara att lämna och låta någon annan städa. Idag hade jag inte hyrt några pjäxor utan skulle bara ligga och njuta utav solen. Så det vara bara att börja bestiga berget för vår grillkoja som vi tydligen hade "hyrt" hela helgen var längst upp i backen. Men jag hade inte hunnit gå många meter uppför innan det kom en snäll skoterförare och plockade upp mig. Gud så skönt, för det hade blivit tungt att gå hela vägen upp.

Dagen har varit helt underbar och man kan verkligen inte klaga.
Att bara få ligga och njuta, känna lugnet och bara må gott. Det är livet!

Vi hade tur det kom 2 st väldigt snygga pizzabud underdagen.


Jag fick låna Marikas slalomskidor/pjäxor för att få känna skillnaden.
Då fick jag även chansen att få åka med Kim.

Längst uppå på toppen finns "Malåmannen" (döpt av Perra) och en stor grillkåta

Ja, som sagt var. Helgen har varit helt underbar. Synd bara att inte Per & Marina kunde komma som det var tänkt. Dom som dessutom hade planerat att överraska oss och komma redan på torsdagkväll.
Ett sort tack iallafall till Per & Marika för en helt underbar påsk tillsammans med er. Dagarna och kvällarna har haft många glada skratt. Jag har sagt det förr men säger det igen. Ni är helt underbara personer att få umgås med. Ni både lyfter och värmer en som person, tack! Det här har vi inte gjort för sista gången. Kram på er.

Bild från Marikas blogg.


Påsken i mer bilder.

Här kommer lite mer bilder från helgen.
Bilderna är tagna från Marikas blogg.

Skärtorsdag:
När vi kom fram så var det backen som gälde för oss alla. Det var lite dimma men vad gjorde det. Backen var helt underbar.

Långfredag:
Man kan kalla dom för "lillen" och "storn"

Barnen på väg ner i den svarta backen. Den var ingen backe som vi "Swichare" provade på.
Varför har inte barnen fått samma hov som sina mammor? Det skall alltid utmanas och gå så fort som möjligt i backen. Gärna en sväng genom skogen oxå. För att inte glömma alla hopp som man måste över.

Efter vi hade varit i backen hela fredagen så avslutade vi dagen med ett dopp i badtunnan.

Barnen tog sig även ett "snödopp", bbrrr!

Påskafton:
Brudarna "Swisch"


Påskhelgen

Vi har stigit upp tidigt på mornarna och gått ner och ätit ur hotellfrukosten. Sedan har vi åkt direkt upp med liften för att få oss en bra plats i backen där man kan sitta och njuta mellan åken. Jag måste verkligen erkänna att nu är jag slalombiten igen. Det är ju hur roligt som helst att åka. Tusen tack Marika för att du fick mig att testa igen. Annars sitter jag ju bara och passar elden medans alla andra åker. Så när vi kommer hem igen så är det bara att åka och köpa en utrustningen till mig oxå. Här kommer några bilder från helgen som har varit helt underbar och vi lovar att detta är första men inte sista gången vi åker till Malå. Det är ju hur bra som helst. Det finns backar för alla. Dom som stylar, åker störtlopp och vi som swichar hihihih


Nu väntas en god påskbuffe i hotellets restaurang. Sedan blir det att se SAIK när dom skall möta HV71 borta. Håller verkligen tummarna för att SAIK skall få vinna ikväll. Fortsatt trevlig påsk på er alla.

Ja, vad säger man?

Vilka underbara vänner man har. Och bortskämd blir man. När vi sitter vid middagen på torsdag så har per & Marika något som dom vill ge till oss. Vad har dom nu hittat på dessa finurliga och underbara vänner?
Det var en stor påskpåse.
Och vad är det i den om inte massa godis och ett presentkort på Johanna i Parken.
Ja, vad säger man? Det är helt underbara vänner som verkligen skämmer bort oss.
Tack för att vi har fått chansen att lära känna. Tack för att just vi få vara era vänner.

Framme i Malå!

Det var lite nervöst när vi skulle köra hit, det var ju hur halkigt som helst. Men det gick bra och vi kom fram.
Vi checkade snabbt i på hotellet för att sedan skynda oss ut i backen. Det har varit en jätte härlig dag, ingen sol men annars varmt och helt vindstilla. Så vi kan verkligen inte klaga. Även jag och Marika har åkt slalom. Blir spännande att se om vi kommer oss upp ur sängen imorgon. Kim åkte med karlarna, dom stylar hela tiden hihihi. Tilde och Ida såg man knappt till, dom swicha bara förbi en ibland, och ropa: -Hallå! Här är vi! Jag har aldrig tidigare varit i Malå och åkt slalom. Och jag kan erkänna att det var betydligt bättre än jag trodde. Backarna är jättefina. Och det finns så många att välja på. Kan varmt rekomendera det. Hit blir det fler gånger. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska göra oss klara för ikväll. Det kan ju inte bli annat än hockey.


RSS 2.0