Packa kappsäck!

Idag har dagen bara flytit på och nu är det äntligen påsklov för mig........jaja och barnen såklart! Här packas det för fullt för imorgon bär det av till Malå. Vi åker ju alltid bort påskhelgen. Det har varit Vittjåkk de senaste åren men nu bad så många oss att vi skulle åka till Malå istället. Så varför inte prova något nytt. Och man kommer ju verkligen känna sig som hemma där. För i Malå är ju tydligen ALLA Skellefteåbor till påsk. Det kommer att bli jätte trevligt det vet jag. Vi och familjen Henrikssons åker imorgon till på söndag. På Fredag kommer Per & Marina, och på lördag och söndag kommer Lena och Björn. Nu håller vi bara tummarna för att även solen skall komma på besök och skina över oss.


Tjohoo! Idag är det MIN dag.

Idag är det min födelsedag och vilken tur att man inte pratar om kvinnors ålder. (fniss) Men jag kan leva länge på att det är två stycken idag, som har sagt att dom trodde att Henke var äldre än mig......måste vara min antirynk creme som har äntligen har gjort susen (fniss).

Iallafall dagen började med att jag var på föreläsning om att man ska tänka på vad som finns i maten man köper. Det är väldigt intressant när man hör vad alla E tillsatser är och betyder. Jag säger bara fy vad äckligt!

Nä, nu ljög jag! Dagen började ju inte med det. Dagen började ju med att jag fick min present av Henke och barnen. Och jag blev så glad. Det var 3-rättersmiddag samt showen med Joe Labero tillsammans med vännerna Per & Marina. Marina hade nämligen oxå fått det av Per, när hon fyllde år igår.


Iallafall under föreläsningen med vad vår mat innehåller fick vi ett erbjudande om att kunna få hem matkassar. Kommer att skriva mer om det senare. Sedan var det dax för personalmöte och att påskharen, eller rättare sagt påskkaninen skulle dela ut påskpåsarna till personalen på Aurum.
Det är som att ge småbarn godis, samma glädje. Och det är ju alltid lika roligt att göra personalen glad. Det blir iallafall ett litet tack och visa att dom betyder något.
Det blev en påse med lite gott och blandat och givetvis lite promille....till dom som har åldern inne!


Och vad passar inte bättre än att ta lite massage när man fyller år, så det blev det efter avklarat receptionsmöte.
Kolla gärna på Daggdroppen SPA för att kolla vad hon erbjuder för behandlingar. Det är du värd!

Vilket väder jag har bjudit på min dag. Solen har skinit och det har droppat från taken. Synd att man bara inte har kunnat vara ute. När jag kom hem så blev jag så glad för jag såg att mamma och lillasyster var på parkeringen. Men var var Andreas? Det hade tydligen blivit ett missförstånd, han hade åkt hem efter jobbet. Men även han kom tillslut. Sedan kom familjen Carlsson så då var det dax för kaffe och kladdkaka. Men först lite paket öppning. Veronica lurade mig att jag skulle vara försiktig med paketet, försiktig var jag. Och vilken tur för i paketet låg det något väldigt fint.....och ömtåligt, något man få se men inte röra.......Ladies Night! Ni kan inte gissa hur glad jag blev. Och inte nog med det en flaska vin fick jag oxå, skååål!. Tusen tusen tack ni är ju för gulliga!

Man kan tro att jag har fyllt 40 när man ser alla blommorna jag har fått. Tusen tack till er alla.

Det är ju extra roligt att få paket av barnen. Ens mammahjärta klappar ju extra mycket då.
Tjejerna hade ordnat varsitt paket till mig, så gulligt gjort.
Alexandra gav mig en heldag med bara henne och en jättefint kyckling som hon hade gjort.

Och av Tilde fick jag en bok med teckningar och verser, jättefin.

Kim kom ner när hans kompisar hade gått:
-Va! Är det idag du fyller? Men du fyllde ju igår?!? (fniss) Jag fick iallafall en bamsekram. Och det betyder ju jättemycket och är ju jättefint. Det är ju tanken som räknas.

Jag var ju inte ensammen som skulle firas idag. Lucas blev ju 10 månader igår så han fick ju sin 10 månaders present när han kom. Tänk nästa månad är sista månadspresenten, snyft! Det kommer ju att kännas lite konstigt. Men man får väl hitta på ett nytt sätt att skämma bort vårt lilla gudbarn på. Han lärde sig föresten att vinka igår.

Sedan på kvällen ringde min bror Ludde och grattade mig, så roligt. Tråkigt bara att dom bor så långt bort och att man aldrig kan få bjuda dom på tårta. Men nu väntar John Blund, gäässppp!


Varför så trött?

Det är ju inte underligt att man blir trött när man förlorar en hel timmes sömn, gäässpp! Tur man har flex, lite hit och lite dit. Men morgonen kom genast igång efter man fått i sig den första kaffekoppen. Det var lugnt på jobbt idag så jag passade på att hälsa på påskharen. Ja, han kommer tydligen även i år, tjohoo! Och vem vet kanske han dyker upp imorgon på receptionsmötet......vem har sagt att det är bara barnen som tror på påskharen?

Idag var farfars, Lage och gammelmorfars här och grattade mig. Snälla och gulliga som farfars är så fick jag det jag önskade mig, en klocka till min "lilla" samling. Min klocka ser ut som den på bilden men utan blingbling runt urtavlan. Tusen tack, den är så fin! Farfars måste oxå ha träffat påskharen idag. För dom kom med stora påskägg till barnen, så gulligt.


Det var ju tänkt att dom skulle komma imorgon men då är det ju hockey. Och givetvis ska Henke och farfar inte måsta missa sista matchen, den är ju jätte spännande. Vet att Henke skulle ha sagt samma sak till mig:
-Givetvis ska du gå.
Min mamma och syskon kanske kommer, beroende på väder och vind. 

Det fanns även fyra tonårskillar som sugna på lite glass och kladdkaka med färska hallon.


Idag var det faktiskt lite kusligt. Det kom ett gratulationskort med posten.......till min pappa som är DÖD! Ååå så kusligt. Av alla dagar på året så kommer det dagen före min födelsedag......postat i Vietnamn.......ni kan ju gissa om jag fick kalla kårar och gåshud......samtidigt som det inte var långt till att tårarna skulle börja rinna.......saknaden och längtan efter honom......tänk att få höra en sista gång:
-Grattis Jennygumman, pappa älskar dig!
 


Hipp Hipp HURRA!

Idag fyller en underbar person år. En person som betyder så mycket för mig. Vi har gjort så mycket ihop och mer kommer det att bli. Vi har både skrattat och gråtit ihop. Den här personen har stöttat mig så mycket och finns där när jag behöver en vän. Hon tycker om mig för den jag är......tack för att just jag får vara din vän! Stor grattis kram till dig.


Född för antal dagar sedan: 17 532 dagar
Född på vilken veckodag: Torsdag
Stjärntecken: Väduren
Födelseår:
4660 (enligt månkalendern)
Element: Vatten
Typiska egenskaper för elementet vatten är: Kreativ, problemfri, förstående.
Djur: Tiger
Typiska egenskaper för en tiger är: Modig, äventyrlig, generös, impulsiv.

Det kinesiska tecknet:
Det kinesiska tecknet för tiger


Härliga Söndag, fast en timme kortare!

Det är alltid konstigt första dagen som man ställer om klockan. Men det gick ganska bra ändå. Vi hade inget inplanerat föränn på eftermiddagen. Då skulle några av våra goa vänner komma på hockeymiddag med ett lite firande för mig i förskott. Om ni undrar vart Carlssons är så ska vi bjuda dom senare, dom är inte lika hockey tokiga som vissa andra av våra vänner är.

Det var så trevligt och mysigt för alla hjälptes åt inne i köket. Alla ville vara en hjälpande hand. Och finns det något mysigare för en mamma än att ha hela familjen samlade runt en.
Henke och Alexandra förbereder Tacopaj och Quiche Lorraine pajer.
Kim fixar smeten och rullar Chokladbollar till kaffet.

Tilde hade huvudansvaret för att salladen blev hackad på rätt sätt.

Sedan var det bara för gästerna att anlända.
Bordet var dukat, pajbuffén klar och hockeypucken skulle snart släppas.



Tyvärr kunde vi inte bjuda på vinst till AIK, suck!
Men det blev trevligt ändå.
Efter matchen var slut så blev det kaffe och chokladboll alá Kim.

Jag vill säga tusen tack för presenterna, ni är för gulliga.
Blommor och ett jättefint silverarmband.
Schampoo och balsam, som luktar supergott.
 
Efter det att gästerna hade gått så gick Henke och Kim ut på baksidan. Altanen skulle skottas fram, eller var det möjligen grillen? För nu har vi ju ställt fram klockan=grillen ska fram.
Före:                            Undertiden:

Det var två svettiga killar som kom in senare, usch!
Men både grillen och altanen kom fram. Måste verkligen säga att killarna jobbade på bra.
Efteråt:

Jag och Alexandra passade på att åka till Aurum och välja ut kort från "fotomodells kvällen" med The Studio. Det blev 3 jättefina kort på Alexandra, kommer att visa dom senare.


Lördag, kom och gick!

Det blev ingen sovmorgon denna lördag. Barnen och Henke skulle nämligen vara på Klipp1 kl 10.00. Ganska skönt att få upp alla sömntutor tidigt (fniss) nämner inte vilka.
Kim blev lika mörk som mig och lite kortare frisyr.

Henke kollar en sista gång på travet, blev mörkare och korthårigare.

Alexandra valde mellan slingor eller mörkare, det blev tillslut mörkare.
Sedan klippte hon upp håret jättemycket.

Tilde valde mellan sned lugg eller rak lugg, det blev rak lugg.

Alla blev så fina och nöjda. Nu är alla vår stylade och fina inför påsken.
Efter klippningen så åkte killarna hem för dom var inte så sugna på shopping, men det var vi tjejer.
Det blev lite småpåsar hem och givetvis lite lördagsgodis. När vi är på stan ringer lillebror och frågar om vi vill vara barnvakt en stund. Och givetvis ville vi det. Det var en lillkusin som verkligen myste i storsängen med storkusinerna Alexandra och Tilde. Han fick ju all uppmärksamhet.

Kvällens avslutades med många glada skratt. Lena och Björn kom förbi med sitt spel "Vem får sista ordet?". Det kan jag varmt rekomendera. Det finns inte ett öga torrt, iallafall inte om man spelar med Henke och Björn (fniss). Kan det vara så svårt att säga något på M som finns i kylen? (fniss)
Tusen tack för en trevlig spelkväll och gott sällskap, det gör vi gärna om igen.
Klicka för att förstora bilden
Lena och Björn påminnde både jag och Henke om att det var dax för att ställa fram klockan en timme natten mot söndag. Tänk att det hade både jag och Henke missat helt. För man ställer fram klockan när man tar fram grillen, och man ställer tillbaka klockan när man ställer bort grillen. Eller får se nu......Henke vill ju grilla året runt! Hur tänker man då?

Jag har inte glömt...

Nä, jag har inte glömt bort att blogga. Jag har bara inte haft tid, varken onsdag eller torsdag med att blogga.

Iallafall så började fredagen helt underbart. Låg och drog mig i sängen fram till klockan var nio. Ja, jag gick och la mig igen efter det att Tilde gick iväg till skolan. Jag höll på att somna om igen men då kände jag att det var bäst att kliva upp.

Jag mötte upp Veronica och Lucas på stan för en stunds shopping, innan det var dax för fredagslunchen med brudarna. Och ni som undrar om Marina var brun nu när hon kom hem från Thailand så är svaret:
-VAD TROR DU SJÄLV! HON ÄR JU BRUN SOM EN PEPPARKAKA! FY VAD LIVET KAN VARA ORÄTTVIST! JAG VILL OXÅ VARA SÅ DÄR BRUN!
Jag önskar både hon och Per varmt välkomna hem igen. Har saknat er och ert sällskap.
Hittade den här fina bilden på Marinas blogg.

Efter lunchen var det dax för mig att följa med min underbara frisörska som skulle få göra mig snygg i håret. Tack Marina, jag blir alltid lika nöjd. Imorgon är det mina barn och Henkes tur att få håret stylade. Så om du vill ha ett bra tips och vara nöjd över ditt hår, ring Klipp1.

Ikväll gjorde Kim och Tilde första premiär badet i vårt bubbelbadkar. Det blev givetvis godkänt, dom var jätte nöjda. Senare i helgen kommer säkert Alexandra att testa det oxå. Det blir nog barnen som kommer att använda det mest, men givetvis ska även jag prova och njuta av ett varmt och härligt bubbelbad med tända ljus...

Nu avslutas helgen med fredagsmys i soffan och Lets Dance final, spännande. Henke har varit på hockey, AIK vann! Alexandra är på konfirmationsträff men är snart hemma igen.
Nu ska jag sätta mig i soffan och se vem som vinner, spännande.....tycker båda är så duktiga!

Idag är ingen vanlig dag....

...idag är det Mickes 40 årsdag.
-Hipp Hipp Hurra!
Vi har varit och grattat Micke på hans 40 årsdag och passade även på att kramas med barnen.
Vad passar bättre än att ge honom ett av mina favorit vin, Amarone Tommasi. Ett riktigt gott vin som man gärna skakar ut sista droppen ur flaskan. Dom var mätta och belåtna för dom hade varit och ätit på Vegas innan. Vi skrattade åt barnens menyval.....Kim Oxfile och Alexandra musslor....


Det blev en sen uppvaktning. Vi kom dit vid 21 tiden eftersom jag först var på ett möte. Så när vi åkte hem så var det bara att slänga isäng Tilde och själv försöka att komma sig isäng en någorlunda tidig kväll, men kl är ju redan halv 23 ggäässsppp! Så jag önskar Micke en fortsatt trevlig födelsedag och en helt underbar på lördag för då skall festen äga rum. Än en gång grattis!

Det är bra med tankeställer här i livet!

Jag fick ett mail:

Detta är en tankeställare.........  

Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007.

En man med violin spelar Bach i en timme.
Under den timmen passerar ca 2000 personer.

Efter 3 min spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.

Efter 4 min:
Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

Efter ca 6 min:
En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

Efter 10 min:
Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar)

Efter 45 min:
Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund.
Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.

Efter 1 h:
Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

Sanningen:

Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar.
Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar.
Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?"
En slutsats i mängden:
Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument…
HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Visst får man säg en tankeställare? Jag har bla fått en helt annan syn på livet efter det att jag har förlorat så många nära och kära. Man ska uppskatta det livet har att ge och njuta av det fina man har. Man ska se möjligheterna inte alla problemen... Många kramar till alla mina bloggläsare // Jenny

Taklagsfest, toan är klar!

Jag och Henke ville tacka Per och Marika för all hjälp när det gäller projekt toalettrenovering.
Så vad passade bättre än att skicka en inbjudan på en Taklagsfest". 

Vi började kvällen med en välkomstdrink och trav.

Vi hade caterat all mat från Tyske Kocken.
Först på menyn var räkcoktail:

Sedan kom varmrätten som idag var kyckling/oxfile spett med goda tillbehör. Jag och Henke fick ett jättte gott vin av Per & Marika, Museum Real. Skål! Till och med Henke drack ett glas vin.

Det som även stod med på inbjudan var hockey.
Så vi åkte mätta, nöjda och glada med hockeybussen in till ladan:

Jag och Marika i logen:

Jag hade tur denna gång och vann matchpotten på 300 kr. Killen bakom mig var oxå glad han vann 15000 på Malånappet idag. Men fattade ingeting när dom ringde. Det var nämligen hans svärfar som hade köpt lotten till honom och inte sagt något.
Sedan åkte vi tillbaka hem igen och där väntade desserten Creme Brulee och kaffe.
Historian om gaständaren tar vi en annan gång, eller hur Henke? (fniss)

Kvällen avslutades som vanligt sent in på natten eller ska man säga morgontimmarna. Jag ljuger inte om jag säger att klockan var efter kl 03:15 när dom gick hem. Tur att grannarna sover då hihihhi Men tiden går ju alltid så fort när man har trevligt.
Än en gång, tusen tusen tack för all hjälp. Som det stod på inbjudan:
Henke vill tacka Marika för att han har fått låna Per.
Jenny vill tacka Per för att han har hjälpt Henke.
Och tack för att vi fick "härma" / göra en kopia på er toa. Har man samma smak så har man. Vi är så jättenöjda över toan och att den nu är klar. Nu är det bara att invänta premiärbadet i bubbelbadkaret, så skönt!
Tack även till Micke, farfar och Nicke för er hjälp.
-Många bäckar små, blir fort en stor å.

3 månader sedan...

Idag är det 3 månader sedan jag pratade med dig och sa dom sista orden. Sedan somnade du in och gick över till andra sidan. Tittar på vårt foto varje dag. Du finns hos mig så nära men endå så långt bort. Snart är våren här som du längtade till. Våren och sommaren du aldrig fick uppleva. Saknar dig så mycket min älskade bror.


Det kom ett paket från JOHANNELI DESIGN!

Igår kom det ett paket med posten.......

Jag skyndande mig att öppna det. Åå vad spännande.
En rosa påse med ett silvrigt innehåll....

I påsen var det ett jättefint halsband med min barns namn på varsin bricka som sitter ihop på en ring där det står på latin:
AETERNUM AMORE.
Och är det något man har till sina barn så är det väl just det, Evig kärlek

Smyckerna är fina på bild men dubbelt så fina i verkligheten. Jag är så jättenöjd och glad.
Och ännu mer nöjd över att dom gillar min blogg och kommer att ge mig detta halsband i utbyte till dom får ha en annons på min blogg. Och det har jag så gärna.
Är ni intresserade av att kolla och titta på fler av deras fina smycken så titta in på Johanneli Design
Jag är jätte nöjd, det är så jättefint!


Det är mycket på gång...

Det är inte bara toan uppe som jag håller på att inreda just nu. Det är även den nya konferenslokalen på
Hotell Aurum. Och ni som känner mig vet att jag älskar att inreda och göra om.
Iallafall, den nya konferenslokalen var först ett kontor, sedan ett hotellrum och nu gör vi om rummet helt och hållet till en konferenslokal alá nytt/vitt/svart.
Jag har hela dagen skyndat på hantverkarna:

-Måste vara klart imorgon. Har hyrt ut det då! Skynda er!
-Den där är fel den måste du rätta till!
-Där vill jag inte ha en skarv!
-Hm, ligger inte den där mattan åt fel håll? Vänd på den!
-Gardiner? Vem sätter upp gardinerna?
-Det måste vara en kanon i taket.
-Vem skruvar ihop bordet?
-Hallå! Hur tänkte ni nu? Jag vill inte ha det där fönsterfodret. Ni måste byta.

(fniss) Nu när jag tänker efter så har jag nog låtit som en gnatkärring, hihih. Men dom skrattade bara åt mig men dom fixade det oxå, så nu är det snart klart. För vi kom alla på att det är inte imorgon det är uthyrt utan på torsdag. Så vi har en hel dag tillgodo. Så vilken tur att jag har kört hårt med dom idag, imorgon kan dom ta det lugnt.

Den randiga fondväggen är jättefrän den är blank och har lite "läder" känsla i ränderna.
Dom sköna konferensstolarna från MIO

Många hantverkare på gång samtidigt:
Elektriker, snickare, golvläggare, målare och vår egen vaktmästare.

Här hemma har det oxå hänt väldigt mycket. Väggarna är på plats. Det blev så fint, vill inte ha tillbaka den gamla fula brun/gula toan. Här håller Henke och Micke på med att sätta upp en till lampa.

Lite skitsnack.....

eller ska man kalla det för toasnack?
Måste först vill jag tacka Marika för att jag får låna din duktiga karl. Du får låna Henke till golvläggningen sedan.
Det går så mycket fortare då man får hjälp. Och dom verkar ha ganska roligt där uppe....mycket skratt!
Vilken tur att vi inte är egennyttiga om våra karlar (fniss)

Iallafall dom är jätteduktiga och det händer så mycket nu......

Micke kom förbi och kollade läget......och blir direkt en hjälpande hand.
Hm, undra vad Per & Henke har hittat där bakom? Blir lite nyfiken....


Lite om dagen.

Då var sportlovet slut, suck! Varför går alltid ledigheten så fort? Men jag kan ju glädjas som mina barn att snart är det ju påsklov, tjohoo! Älskar verkligen ledigheten med mina barn. Kan säga att morgonen startade med:
-Ggääässsppp!
Men det var bara bita i det sura äpplet och kliva upp.......och sätta sig i den kalla bilen,brrr. Motorvärmaren hade inte startat. Båda jag och Henke hatar att sätta sig i en kall bil. Men man vaknade då till iallafall.

Det blev snabbt en glädjande dag......jag fick ett mail........snart kommer en jättefin sak med posten. Vad? Det får ni snart se. Jag längtar!
Men glädjen försvann lika snabbt när man upptäcker att en av de finaste personerna som finns runt mig är jätte ledsen. Att höra ens vän ledsen är jätte jobbigt och gör så ont inom en. Man vill bara vara nära och ge en värmande kram.
Jag finns här för dig min vän. Vill inte att du ska vara ledsen.

På tal om toan!

När vi var i Happaranda så var jag och Henke in på en affär som sålde badrumsinredning. Det var inte billigt och bara märkesprodukter bla Hafa. Så jag och Henke gick därifrån tomhänta. Det känns som om att toan där uppe inte behöver några dyra inredningsdetaljer som toan där nere. Kan bara säga att vilken tur att vi åkte in till Biltema. Där hade dom samma inredningsdetaljer fast i en liknande Hafa "kopia" och vilken skillnad på priset:
Hafa skulle kosta totalt 720kr och det på Biltema kostade 180kr.
Ser du själv vilken som är dyrare eller billigare?
Måste faktiskt även säga att Biltemas saker var snyggare.


Vilken underbar helg med våra vänner.

Oj vad tiden går fort när man har trevligt. Det har varit en toppen helg och jätte trevligt. Det måste vi göra om inom kort, eller hur? Och då verkar det luta åt Piteå.
Här är en gammal bild från då vi var i Piteå för flera år sedan:

Och det här är en bild från i helgen. Någon skillnad? 
Inte en rynka eller grått strå har tillkommit, eller?(fniss)

Iallfall vi gjorde verkligen Ikea. Tror att vi var där mellan 5-6 timmar. Men som sagt var tiden går ju fort när man har roligt. Och vem har det tråkigt på Ikea? Inte då jag och Veronica.


Sedan åkte vi till Hotell Cape East. Det var jättefint och alldeles nybyggt.
Det var mer som lägenheter än hotell och var inte färdigbyggt ännu.

Middagen som vi åt på hotellets restaurang får fem stjärnor. Det var så gott och smälte verkligen i munnen. Det var värt varende krona.
Först tog vi skaldjursoppa m handskalade räkor som förätt.
Roger åt oxfilepasta till varmrätt.

Henke och Veronica oxfilé med madirasås. Jag lax med löjromsås.

Sedan när vi skulle beställa efterrätten och kaffet så ville restaurangen bjuda på efterrätten.
Det tackar man ju inte nej till. Och den var lika god som den andra maten.
Vi tjejer tog Créme Brulée och killarna Choklad- och hasselnötsbakelse. 

Efter vi checkade ut idag så åkte jag och Henke en till sväng på Ikea. Vi kom på att det var lite saker vi hade glömt att handla under lördagen. Och vipps så var det en påse till inhandlat.
Men först njöt vi av den goda hotellfrukosten och våfflorna.

Här är lite av de saker som inhandlades. Jag kan inte visa er allt för det kommer att bli en överraskning till Alexandra som bla en av konfirmations presenterna. Hon kommer nämligen att få omgjort i sitt rum.
Men om jag känner mig rätt, så kommer det att komma bilder på det senare i bloggen, när rummert är klart. Men det kommer inte att göras om riktigt ännu....


När vi kom hem så hann vi inte vara hemma länge föränn det var killsnack upp på toan igen.
Det sågades och borrades. Imorgon kommer skivorna att sättas upp. Gissa om jag längtar?
 
Sedan blev det kaffe hemma hos fam. Henriksson. Tusen tack för att ni har varit gulliga och skött vår dotter i helgen. Tack även till mormor för att Alexandra fick sova hos dig. Kim har varit sjuk och varit kvar hemma hos Micke, tack även till honom.
Och än en gång Tusen Tusen Tack till Roger & Veronica för julklappen/hotell övernattning.
Det har varit jätte trevligt och det gör vi gärna om.


Så gulliga Ni är, tusen tusen tack!

Alltså kan man vara annat än superglad. Jag och Henke fick en jättefin julklapp av våra underbara och goa vänner Veronica & Roger. Vi är verkligen bortskämda........en övernattning i Haparanda inkl en heldag på IKEA. Det handlades, handlades och handlades.....jag är jätte nöjd. Förutom att ett tyg som skulle ha passat Alexandra var slut. Det var precis de färger hon vill ha vitt/svart/orange/rosa i mönstret. Men det får beställas av någon som åker till Ikea istället, kanske farfars till påsk?
Men det bästa av allt är igentligen att vi får vara en heldag med våra fina vänner. 

Nu sitter vi på ett jättefint hotellrum på Cape East och göra oss klara för middagen. Skriver mer sedan.

(Det kommer bilder imorgon)

The Studio!

Idag har jag Marika, Alexandra och Melinda fått känna oss som "modeller" för en kväll. Det var hur roligt som helst. Men det var en lång väntan. Men det var det värt. Det var The Studio som hade kommit till Skellefteå och bjudigt in oss. Det var hur roligt som helst att få prova på.
Framför allt roligt för att det var så kunnigt folk. Och nu vet vi hur vi blir snygga på kort (fniss)

(Här kommer en bild på mig i sminket)
Snygga brudar som just har kommit från sminket

Jag och Marika är på språng...efter vi blivit sminkade.

Sedan var det sax för fotograferingen.




Det var verkligen jätte roligt.
Stort Tack till Marika, Alexandra och Melinda för att ni följde med.


Det kan man kalla för ett Sportigt Sportlov!

Man kan då inte säga annat än att jag och Veronica har varit sportiga under detta sportlov.
Eller rättare sagt. Vi har sett till att barnen har varit sportiga. I måndags var vi på Leoslekland: 

I Tisdags var vi i Klutmarksbacken så barnen fick åka slalom. Tyvärr var det lite blåsigt och kallt men det var ju bara jag och Veronica som märkte det. Barnen var nöjda och åkte slalom.

Och idag var vi på Edda så barnen fick leka av sig i vattnet. Jag och Veronica skämtade och sa att nu har dom badat så länge så dom inte behöver duscha före påsk. Hm, skulle inte tro det, men dom bada iallafall i 2½ timme.


Och imorgon blir det en sport för jag och Veronica.....
Äntligen en sport för oss.........SHOPPING!


Toalett renoveringen fortsätter.

Skanska var här igår och bytte avloppet, så nu är det rent och snyggt. Kan säga att dom gamla avloppen som sitter nere i golven är inte så fräscha. Dom har ju varit där sedan husen bygdes, usch! Känns skönt att veta att nu har man 2 fräscha avlopp.

Henke målade taket igår så nu är det vitt och blankt.
Vitt och blankt är även det skåp som vi har beställt på bygghemma.se

Idag kommer golvet på plats. Kan säga att det låter som en hönsgård där uppe, eller ska man säga en tuppgård? Det är ju bara karlar, men det snackas och skrattas mycket......
Ja, det är ganska snygga och läckra hantverkare (tuppar) som är där uppe.......
Micke är arbetsledare idag. Ser nu att Per och Henke är så svartklädda att dom smälter som in i den svarta mattan.


Själv så har jag bakat bullar och chokladbollar. Så jag och Marika satt här nere ett tag och surrade en stund.
Sedan gick hon hem för att heja på Luleå i hockey och jag ska se Såld på hus som Veronica har sagt att jag inte får missa ikväll.


Dom första bilderna...

...här kommer de första bilderna från toaprojektet.
Så här såg toan ut imorse när Henke började. Fy, usch så hemsk.

Henke´s "Riv & Röj" har kommit igång ordentligt nu

Det går verkligen fort att tömma en toalett.

Jag kan verkligen säga att det ska bli skönt att få bort det där fula golvet, usch!
Väggarna var väl lite si och så men golvet var en hemsk färg.
Men nu är vi iallafall på gång. Och det känns så underbart skönt.

Efter "Riv & Röj" så fick vi chansen att snusa på Lucas en stund.
Vi fick nämligen låna honom en stund.  
Sedan avsluta vi kvällen med en biofilm med Per & Marika.
Imorgon blir det toaprojekt för Henke och slalom för jag & Tilde med Veronica och barnen.
Det ska tydligen vara kanon väder, tjohooo! Jag älskar att vara ledig. 

Grattis Mattias 40 år

Idag fyller Henkes storebror Mattias 40 år.
Han har fått en resa av Anneli till Paris så dom firar hans 40 årsdag där.
Men vi ger honom genom bloggen en grattiskram och önskar honom en fortsatt trevlig dag.
Hipp Hipp Hurra



Söndag vilodag och toalett projekt.

Tilde har sovit hos fam Carlsson. Henke ligger och snarkar fortfarande.

Gårdagens 40 års fest blev lugn, vi var hemma vid 24 tiden. Åå, vilken god mat dom bjöd på. Det var catering från Boliden. Jag vet inte om dom är flera eller en men det var Thailensk mat. Det var så j...ä gott. Kan varmt rekomendera det. Och detr var då mat för det dubbla antalet.

Idag kommer det att bli en lugn söndag, eller? För vi ska börja med projekt "toelett renovering uppe". Ja, vi! Jag planerar och Henke renoverar=vi (fniss)

Avlsutar ev söndagen med bio, popcorn och en stor läsk.

Kidnappad!

Jag kommer att bli kidnappad kl 11:00 av min sambo, hjälp! Är det någon som vet något som inte jag vet? Hm, vem kan man lita på av sina vänner? Rapport kommer senare......

Ja, jag hade mina aningar. Vi kvinnor har ganska lätt för att känna på oss vad som hända skall.
Och jag kan inte annat än att säga:
-Min älskde sambo vet precis vad jag vill ha. Och vad jag är värd!(fniss)

AquaSpa
Det börjar med ett härligt och varmtfotbad och lite slipning av naglarna.

Slipning på hälarna och målning av naglarna i orange....

För att sedan avsluta med en underbar fotmassage. Kan varmt rekomendera fotvård.
Det är ju ens fötter som ska bära en hela livet, och det brukar vara dom som vi glömmer bort.

Sedan var det lunchdax och vilka dök upp då? OM inte våra vänner Per & Marika, Per & Marina.

Efter lunchen så blev det givetvis lite shopping. Eller som man brukar säga pricken över i:et.
Nya lackthigt från Vila och en stcikad tröja från Gina Tricot.



Vilken härlig vårdag!

Jag älskar verklligen våren och dessa dagar då solen skiner på en knall blå himmel. Det droppar från taket och man kan sitta och bara njuta av solens värmande strålar. Och dra på trissor. Är det inte årets första vårblomma utanför Carlssons köksfönster.....visst är den fin?

Jag började iallafall dagen med att åka till pappas grav med en gammal kompis som så gärna ville se vars graven ligger. Tack Rikard, det glädjer mig så mycket att du vill åka dit och tända ljus.

Sedan var det dax för fredagslunch med vänninor och givetvis lite shopping. Och snäll som man är så shoppar man ju även till sin underbara karl. En skinnjacka och en kortärmad skjorta. Hm, själv glömde han bort mina fredagsblommor. Man han är förlåten, för denna gång iallafall! (fniss)

Tilde fick även hon lite utökat i sin garderob......

När vi kom hem från staan så ville man fortsätta vara ute i det helt underbara vädret som det bjöds på idag. Och vad passar då inte bättre än att koka lite kaffe, ta med fika och bara njuta av den friska luften. Då kunde jag även passa på att ge Lucas sin 9 månaders present. Bättre sent än aldrig! Och den lilla filuren har ju börjat gå riktigt bra nu. Han skiner som en sol när han kommer stapplandes.


Ikväll blev det bara fredagsmys i soffan med Solsidan (TV4) på tv:e schemat. Det får man bara inte missa.

Jag säger bara sol och sportlov, tjohoo!

Vaddå sportlov? Ja, jag har nu "sportlov". Jag börjar om och jobba den 15:e mars. Och kan man få en bättre start än att solen tittar fram och säger:
 -Hej!

Imorgon blir det som vanligt fredagsshopping och lunch med några vänner och lilla Lucas. På lördag, vad händer då? Jag vet inte, förutom att Henke ska överraska mig med något, vet inte vad? Nervös? Jag? Nä, men jag är jäkligt nyfiken. Nu är iallfall torsdagsstädningen gjord, Henke är på hockey, Tilde ute med Ida och Kim med Jonte så nu ska jag och Alexandra bara njuta och slappa i soffan. Eller....vi ska nog rättare sagt blogga båda två (fniss)

Just det ja! Jag och Ronny var en sväng och kollade på tapeter till den nya konferenslokalen. Det kommer att bli 3 vita väggar, och en vägg med randig tapet som vi ska sätta på bredden inte på längden, och grå/svart heltäckningsmatta


Snart är veckan slut!

Jag har inte hunnit blogga under veckan men nu kommer ett inlägg.

Jag har varit med personalen till Vilda Kocken. Tänkte dom skulle få köra team work och ha roligt sammtidigt. Det var en jätte trevlig dag. Jag delade upp alla i 3 lag. Vardera lag fick utse en ledare. Sedan var det bara att sätta igång och göra en förrätt, varmrätt och dessert. Det var vissa ingredienser som skulle vara med annars fick man fria händer. Jag kan lova att jag var proppmätt efter denna dag, och gott var det.





Vi har haft junta hemma hos Marina. Jag glömde tyvärr kameran men det kommer bilder när Marina har lagt ut bilder på sin blogg. Annars har det varit en lugn vecka med enormt mycket snö dalandes från ovan. Tar det aldrig slut? Men det skall ju ner, antingen i snö eller regn. Så ni kan ju räkna med en torr och varm sommar i år.
Nu har vi beställt hem allt till toan där uppe. Så på söndag kommer det att börja rivas, för på måndag kommer Skanska och bilar. Gissa om jag längtar? Inte till Skanska, men till en ny en fräsch toa såklart (fniss)


RSS 2.0