Något för oss alla att tänka på!

Läste Charlotte Perellis blogg och tyckte detta inlägg var något vi alla kan tänka på en extra gång.

Hon skrev:

Världens 7 underverk!

Visst är det här underbart! Tänk att man har så svårt att värdesätta det som är viktigt på riktigt och det som betyder mest i världen för oss. Ta hand om varandra och var rädda om varandra!


Vilken fin söndag

Idag ville vi alla vara ute. Var planerat att det skulle bli slalombacken men eftersom Kim inte fick med någon som att åka med, så valde vi alla att åka till Erikslidsbacken istället. Och det var lika trevligt det, att man inte åker dit oftare. Alexandra var på jobbet så det var alla utom hon som åkte iväg. Vi lunchade och grillade korv. En mysig familjedag i backen.
När vi kommer hem så verkar Henke fortfarande ha kvar lite energi. För han började skotta av altan. Perfekt nu kan man sitta där ute och sola nästa gång solen tittar fram lika härligt som den gjorde igår.
Tilde är nu på dansen och tonåringarna sitter och läser.
Ikväll blir det tacosbuffe och co-co glass med het karamellserad ananas, mmmmm så gott! Och självklart ett avsnitt av Solsidan. Men andra ord ett väldigt lungt avslut på helgen.

Lördagen flöt på trots jobbigt tänkande

Som sagt var det finns jobbiga dagar och sedan finns det dagar som man bara känner att man skulle vilja hoppa över, att den inte fanns, att den aldrig hade existerat. Igår var en sådan dag. Men det är en sorg som man måste gå igenom, och ibland kan sorgen även ge något fint.....

.....som bla igår när jag träffade Marika på stan, hon krama om mig, fråga hur det var? Att bara känna att någon bryr sig, ett ge en kram, att bara kunna ställa frågan hur man mår. Det uppskattas och det betyder så enormt mycket för en. Det fina med det är att man känner att man har en vänskap som man absolut inte vill vara utan. Att hon dessutom erbjöd mig en väldigt uppskattat och trevlig gåva. Gjorde ju inte saken sämre. Tusen tusen tack gulliga du. Men just kramen och frågan hur man mår, kan verkligen värma en så mycket.
Usch, så brun du var på det här kortet (fniss)
Det var inte så mycket som kom hem i påsar men lite nya blommor och en ny vas kände jag att jag verkligen ville ha samt en ny kökshandduk som både jag och Henke fastnade för. Sedan lunchade vi ihop med Perra, Per, Marina och Marika. En trevlig pratstund med lite travtippning.
Självklart gjorde vi även ett besök till graven för att göra fint, tända ljuslyktorna och lägga dit en stor röd ros.
När vi kommer tillbaka så hittar vi vår slalomkille som har kommit tillbaka från backen. Men var hittar vi honom om inte på taket med Ski-boarden. Och som man säger ner kommer man sig alltid.....på ett eller annat sätt.
Och gissa om jag blev extra extra glad igår. Jag och Marika vann på vår dagensdubbel igår. Så nu har vi pengar på vårt spelkonto igen, tjohoo! Det var vi verkligen värda. Eller hur Marika? Där satt den! Och det roliga var att vi vann mer än killarna gjorde denna gång. Nu är det ju inte stora pengar vi pratar om men vi är glada endå. Så vi har bestämt att vi klämmer dit en dagensdubbel även nästa vecka.
Som alltid på "morfar"dagen så äter vi plättar. Det var nämligen pappas specialitet. han älskade att stå och grädda plättar. Och det är nog ingen som gör dom lika goda. Men vi försöker att hålla oss till hans hemliga recept.
Eftersom farfars skulle skjutsa hem Henke så fick även dom komma in och äta. Sedan bjöds det på kex & ost framför ett slö tittade av melodifestivalen.

26 feb glömmer jag aldrig!

Det var den dagen som min älskade och otroligt fina pappa somnade in. Han somnade in under sin vistelse i Vietnam.
Jag hann aldrig säga Hejdå.
Jag fick aldrig hålla hans hand när han somnade in med sitt sista andetag.
Jag fick aldrig sluta igen pappas fina ögon.
Jag fick aldrig säga en sista gång: -Pappa jag älskar dig.
Det är ofta som jag tänker:
-Oj, jag ska ringa och berätta för pappa.....
-Tänk om pappa hade fått vara med nu....
-Tänk så glad pappa hade blivit....
-Tänk om.........tänk om.....
Nu finns han runt om oss och är vår egen lilla skyddsängel. Jag vet han han skyddar oss och han ser allt vi gör. Han ler mot oss när vi är lyckliga och vill hjälpa oss när vi ledsna. Han hjälper oss med en hjälpande hand. Vi känner den inte men den finns alltid där.......
Älskade pappa om jag bara fick ge dig en sista kram. Om jag bara fick ringa dig en sista gång. Om jag bara fick säga hejdå......
Vila i frid älskade pappa!

Härliga fredag!

Idag var det After Shopping med bio som stod längst upp på schemat. Och givetvis firandet av Therese som hade fyllt 40 år. Hon fick i present av jag och Veronica att få följa oss på stan, äta och sedan på bio. Och det var verkligen en uppskattad present. Vår privata chaufför Roger var gullig och skjutsade in oss på stan strax efter 3 tiden. Vi skämtade och sa att det skulle låta catching i varje affär. Och till svar fick jag: -Jenny det är det jag är orolig över när du är med. -Va, hur menar han då? Fattar ingenting.... Ni vet väl varför kronan är rund? För att den ska rulla! Ja, iallafall så blev det en hel del påsar i våra händer. Hungriga och nöjda över vad vi hade hunnit shoppa så gick vi över till AllStar. Där beställde vi in mat och dryck. Och jag fick Therese till att prova rosévin. Och hon tyckte det var jätte gott. Och jag kan verkligen varmt rekommendera för er som inte har provat rosévin att prova det där. För det dom har är supergott! Efter maten så var det dax för en riktigt tjej film på bio, Min låtsas fru! Och det var en tjej film på alla kategorier och den var jätte bra. Eftersom vi sedan skulle vänta in bussen så hamnade vi uppe på Allstar igen. Där fortsatte vi att surra, skratta och bara ha det trevligt. Tusen tack tjejer för en trevlig aftershopping.

Söndag med 40 årskalas

Idag går alla hyllningar till Therese som fyller 40 år. Hipp Hipp Hurra! Vi gick över till henne tillsammans med Carlssons. Och självklart bjöds det på mycket gott och tårta. Som present ska hon få följa med oss på middag och bio på fredag. En väldigt uppskattat present, hon blev jätte glad.
En till som blev jätte glad var Tilde. Hon kunde inte vara med på dansen pga att hon har gjort illa sig i foten. Så istället fick hon följa med Carlssons på Edda och bada. Och inte nog med det. Dom avslutade sin badtripp med middag på MAX. Tack gulliga ni.
Jag och Denise åkte ikväll iväg och provade BOX. Jag säger bara.........väldigt jobbigt för armarna. Så nu blir det soffan med Solsidan och sedan Big Brother. Och något gott. För det är jag verkligen värd.

Oj, vad helgen har gått fort!

Vaför är helgen så kort och veckan så lång? Borde verkligen vara tvärtom.
Det har som vanligt, eller för det mesta, varit en toppen helg. Och jag gör väl som jag brukar göra. Jag tar det från början......som i sagornas värld (fniss)
Iallfall fredag var mer än bara shopping. Det var även då som jag och Marika skulle få "rulla bollen" vidare till våra karlar. Eller rättare sagt dom skulle få sin Alla Hjärtan dagspresent.....Mensnight. Först grymtade dom lite om att dom fick minsann inte följa oss på Ladiesnight, men vi skulle minsann följa dom på Mensnight. Men dom förstod snabbt varför....hihihih
Våra fina och underbara karlar väntar på att föreställningen skall börja.

Efter showen så bjöd jag och Marika på kex, ost och VB-paj hemma hos oss.


Det blev en trevlig kväll in på småtimmarna. Så nu ligger "bollen" hos våra karlar igen. Men vi vet att den kommer att rulla tillbaka till oss igen efter den 19 mars. För då ska dom bjuda oss på en "underbar upplevelse" Hm, lite nyfikna är vi nog allt. Eller hur Marika?

Lördagen började med sovmorgon och sen frukost. Sedan styrde vi in mot stan för lite shopping och lunch med Henrikssons. Och det blev fler gäster vid lunch bordet, Carlssons kom oxå, trevligt! Ni vet ju vars vi finns på lördagar, bara att komma förbi.

Hur travet går för jag och Marika ska vi inte ens slösa tid på att skriva ner, usch!
Hur svårt kan det vara för hästarna att springa rätt? Med andra ord, som vi tippar!

Efter stan så bjöds vi hem till Henrikssons på hockey och middag. Det blev grekisk pytt alá Marika, som vanligt super gott! Och till underbara vänner vill man ge något fint. Inte en blomma denna gång utan något annat.....hm....funderade ett tag. Sedan kom jag på vad jag ville ge. Jag har dom själv och jag bara älskar dom. Och jag vet ju att det brinner ljus i varje hörn även hemma hos Henriksson´s. Eller som Perra sa, man kan även använda dom som såssnipa. Alltid bra med flera användningsområden (fniss)
Vi satt och kollade lite hotell inför vår Italien resa. Men det blev inget bokat. Vi pratade även om att vi skulle göra en Italien kväll med mat och självklart italienstvin. Kvällen avlsutades med att även Per & Marina kom förbi och satt och pratade en stund.

Mm, jag vet!

Ja, jag vet. Jag är galen! Men jag älskar verkligen ordet......SHOPPING! Och för mig betyder det det mycket att kunna få unna mig att vara ledig på fredagar och bara njuta. Njuta en stund på stan med shopping och kaffe med vänner. För jag är ju inte själv.....det finns fler som älskar att vara ledig på fredagar. Eller hur Denise och Marina?
Idag blev det några påsar med hem. Men mest till min otoligt fina och gulliga man. Han ska få en överraskning när han kommer hem. Ett paket fullt med kläder. Varför? Jag älskar att skämma bort, och han är väldigt duktig på att skämma bort mig. Kanske inte med att köpa kläder, och det är nog tur (fniss). Men han skämmer bort mig med så otroligt mycket annat.
Ett par nya jeans, T-Shirt, 2 st armband och en kofta.
 
Hoppas han inte läser bloggen före han kommer hem från jobbet och träningen.
För då ser han vad som är i paketet. Men han brukar läsa den på kvällen.

Men självklart hittade jag även lite nytt till mig själv.
Få se nu Denise. Vad var det du sa om kläder i vitt? Hm....

Hoppsan! Vem har köpt ännu en ny bricka? Fattar ingenting!
Ojojojoj.......vad ska Henke säga? Förmodligen:
-Hm, har inte vi redan flera brickor?
-Ja, men inte en orange......
Och det bästa av allt. När jag kommer hem och öppnar posten.
Så har det kommit 500:- i värdekuponger på HM.
-Tjohoo! Shooping , me like!

Ikväll blir det showen Mensnight med Perra och Marika. Det ska bli kul att få se showen. Har hört att den ska vara riktigt rolig. Sedan blir det lite god VB-paj alá Marika samt kex & ost hemma hos någon av oss. Med andra ord en jätte trevlig start på helgen.


Junta med killkväll

Igår var det junta hemma hos Kicki. Och inte vilken junta som helst. Utan en junta med killkväll. Hm, tänker ni nu. Är det inte bara tjejer med på juntan? Jo, det är det. Men ikväll hade Kicki ordnar juntan med "killtema" 


Det bjöds på hemma gjorda hamburgare, supergoda!

Efter maten var det hockey på tv:n. Givetvis hade Kicki laddat ölpumpen med en ny pumla. 
I pausen bjöds det på kaffe med chokladpaj, grädde och hallon.

Tusen tack för en trevlig "kill"kväll. Och som Lena skrev på facebook. Det här hör till vardagslyx!


Alla hjärtans- och förlovningsdag

Idag är det Alla Hjärtans dag och vår 5:e förlovningsdag. Vi förlovade oss på en strand restaurang på Koh Chang ön i Thailand. Med andra ord 5 år sedan som Henke friade till mig. Det var tänkt att vi inom ett år skulle gifta oss. Men den sommaren bröt Henke ryggen. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Det var även mycket tråkigheter som hände inom släkt och vänner så bröllopsplaneran kom på sidan. Men vi är nu lyckligt gifta för snart ett ½ år sedan. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Koh Chang eller som den även heter Elefantön
Forlovningsresa i Thailand
Med på resan var våra fina vänner Per & Marina.
Forlovningsresa i Thailand
Och är man på andra sidan jordklotet så är det barnen som man längtar hem till.
Forlovningsresa i Thailand
Men idag har det firats Alla Hjärtans- och förlovningsdag här hemma. Lite kallare idag än för 5 år sedan. Där var det +30 grader, här -30 grader fattar ni temperatur skillnaden? Brrrrrr! Varför är det så länge kvar till sommaren?
 
Barnen fick jobba ihop sin present. Först med att leta och söka. Sedan lägga ihop puzzelbitarna.
Det blev en trevlig syskonkväll med mat och bio och hjärta med choklad.

Jag (och Marika) fick en lapp där det stod att vi skulle vara klara 9:30 på lördag den 19:e. Hm, bara vi nu kommer överrens om vilken lördag (fniss) Vi ska få vara med om en underbar upplevelse. Hm? Spännande.
Och givetvis även choklad  i mängder.

En boll kom rullandes.....Henke (och Perra) fick en lapp om att det var bokat show på Mensnight och att det bjuds på tilltugg efter showen. Givetvis ska vi fruar följa med på showen. För det är inte som på ladiesnight, där karlarna inte får följa med. Kommer att bli en trevlig kväll, med många glada skratt. Det kan jag lova.



Mycket firande i helgen

Helgen har varit i "firandes" tecken.

För i Fredags så fyllde Roger år. Så vi traskade över med ett paket. Och för en gångs skull så fick Roger ett paket som var till hemmet. Varför är det annars bara vi tjejer som får sådan paket? När jag berättade för Henke vad vi skulle ge Roger så sa han:
-Nä, det kan vi ju inte ge honom.
-Varför inte då?
-Nä, vi måste hitta på något annat.
Jag visste nämligen att Veronica vill ha en mixer med skål. Och det var just det som Roger fick. För varför är det bara vi tjejer som ska önska oss saker till hemmet? Och en mixer kan ju användas av dom båda. Nu är det ändrat på det. Mer presenter till hemmet till våra karlar (fniss)

Sedan bjöds det på Rogers goda semlor. En tradition som är lika god, år till år. Och om man kollar på Lucas så förstår man hur gott det är med semlor.

Lördag var även den inbokad för kalas. Denna gång var det Kim som skulle få bli firad. Han var hos sin pappa när han fyllde år. Frukost på sängen och ännu mer paket ( 1 års internet, 8G minneskort, och ett xbox spel)
Kim är jätte duktig på att göra tårtor. Så han fick göra sin egen födelesdagstårta. Den blev jätte god. Kan varmt rekomendera ICA´s chokladtårtbottnar, mums! 

Sedan kom Carlssons och firade Kim. För att sedan avlösas med släkten.

När allt kalasfika var över så var alla som slöa sillar resten av kvällen.

Idag efter vi ätit frukost så började jag och Henke att röja på nedervåningen. Alla skåpar och lådor på hela nedervåningen fick sig en genomgång. Det blev många soppåsar, vart kommer allt skräp ifrån?
Tilde som hade varit hos Towa på kalas blev kvar där över natten. Så henne fick vi hem först idag efter dansen.

Idag har vi tjuvstartat på Alla Hjärtansdag. Henke har nämligen bakat sin sockerkaka med nougat som han alltid gör till den här dagen. Och vad passar bättre än att bjuda några goda vänner på kaffe och en bit nougatsocker kakshjärta. Micke, Marina och Per kom över på kaffe ocn en pratstund.


Nu ska söndagen avslutas med en bra film i soffan. Imorgon börjar en ny arbetsvecka, som börjar med ett intressant möte med Visit Spanien och Visit Norge.


Firat min favvokille

Det var ju väldigt lyckat att vi var inbjudna till ett bageri idag från jobbet. För där skulle det bakas egen tårta
Mmm, så mycket go´fika det finns. Här en bild på min färdiga tårta.

Linda pudrar sin tårta.

Men man behöver inte åka till ett bageri för att få go´fika.
Vi har faktiskt mycket och gott go´fika även på Aurum.

Idag fyller Kim år. Kim är hos sin pappa. Där blev han firad med fika på sängen och självklart med paket.
Men efter skolan kom Kim till Aurum för att vänta tills jag slutade jobbet. När barnen fyller år så får dom alltid välja mat och vart vi skall äta. Kim valde först carlskrove (pizza med inbakt skrovmål) Men ändrade sig innan det var dax, till att äta på Kungsgrillen. Där Kim valde oxfile, det skulle ju firas ordentligt.



Hög av förväntan vad han skulle få i sitt paket var det äntligen dax för öppning.
Det han hade önskat sig var en ny mobil. Och jag kan säga att det blev en nöjd och glad kille.
Lika nöjd och glad blev han även över Tildes paket, en tidning och 14 klubbor.

Sedan satt vi och pratade en stund. Eftersom vi skulle iväg på buggkurs så blev det sedan att skjutsa hem barnen igen till sin pappa. Men ihelgen blir det att fira och gratta Kim igen. För då kommer släkt och vänner.
Och vem vet....kanske fler paket?


Kim 14 år

Idag fyller vår enormt fina kille Kim Wikström 14 år. Att du trivs i slalombacken har vi verkligen märkt. Men idag hinner du väl inte dit, eller? Idag ska du ju firas. Önskar dig en fin födelsedag. Grattiskramar från mamma, Henke Alexandra och Tilde.
 
Hittade den här gamla bilden i telefonen. Oj, så långhårig han var där.

Här är de lite mer korthårigt.

Kim Wikström 
Hur gammal man än fyller så är man alltid mammas favvo kille.
Och om sanningen skall fram, blir han nog lite extra bortskämd.

Paltkoma

Idag har vi varit och hälsat på Sickan, Tildes Gudmor. Sickan har fyllt år under veckan som var så vi ville åka dit och gratta henne. Med oss i present hade vi 2 olika sorters kakor som Tilde har bakat själv. Gissa om hon blev glad. Denna goa krutgumma som aldrig ger upp, trots alla värk som hon har. Hon är verkligen tålig.

När vi kom hem så var det dans på schemat för Tilde och hennes tjejkompisar. Äntligen börjar dansen om igen. Tilde tycker nämligen det är jätte roligt att lära sig streetdance.
Medans Tilde var på dansen ringde jag mamma och pratade med henne.

Sedan kom dagens höjdpunkt.
Henkes mormor & morfar hade bjudigt över oss till dom på hammagjord palt.



Och jag som bara äter en palt i vanliga fall, jag åt 2 st. Och dom är ju inte små!
Så gissa om jag har PALTKOMA?

Men gott var det. Och det bästa av allt. Vi får alltid en massa palt med oss hem så att det räcker till en middag.

Tusen tack gulliga ni. Jag längtar redan till nästa Paltmiddag.

Tankeställare

Hittade dessa tänkvärda och fina tavlor på en norsk blogg.


Vilka gulliga karlar vi har, vi är nog allt lite bortskämda!


Lördag för oss betyder sovmorgon och ett besök på staan. Så även denna lördag. Först lite shopping sedan lunch med Henrikssons för att tippa trav. Trav. Nämde jag ordet trav?!? Hallå! Att jag och Marika tippade på travet i lördags ska vi inte ens nämna.......eller igentligen om man ser från det andra "hållet" så gjorde vi det väldigt "bra"....eller hur Marika (fniss) Hur lyckades vi? Fattar inte hur det gick till......

Sedan blev det hockey hemma hos Henriksson´s. Och pricken över i:et idag, våra karlar ville bjuda oss på middag. Så jag och Marika satt i kvar rummet, vi fick inte hjälpa till. Inte ens komma in i köket. Men vi kunde ju inte låta bli att ta några kort.
Här dukas det fint och hackas lök.

Henke fixar rödvinsåsen och Perra hackar sallad.

Det som serverades var marinerad fläskfile, rödvinsås och potatiskaka med Halloumiost.
Maten var verkligen hur god som helst.

Sedan blev vi serverade dessert, kaffe och likör.

Marika, det är väl lika bra att vi erkänner. Vi är verkligen bortskämda. Och vi har ju värdens gulligaste och påhittigaste karlar.........tror att dom tycker om oss. Eller vad tror du?
Hm, nu ligger väl "bollen" verkligen hos oss.
Men som man säger:
-Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge.


En Tilde dag eller med andra ord en mamma- & dotterdag

Tilde ville att vi skulle göra en mamma och dotter dag på stan. Och jag tyckte det lät trevligt så jag tvekade inte en sekund. Men dagen började med att jag först skjutsade in Alle och Melinda till skolan. Sedan hem en stund innan Kim och Marcus som hade sovmorgon ville ha skjuts in.

Efter allt skjutsande åkte jag in till jobbet, drack en kopp kaffe och läste tidningen. Denise bjöd sedan på en hallon smoothie, så jag gick över till henne. Där satt jag och surrade tills Tilde slutade skolan så vi äntligen kunde åka in till stan.

Det blev en jätte mysig mamma/dotter shoppingdag med fika och många påsar i handen. På tal om fika. Tilde skulle ta ett bord uppe på CK. Vad händer? Jo, en karl kommer och "tar" bordet och skyndar sig och sätter sig där. Hade jag inte stått i kön för att betala hade jag gått dit och ifrågasatt hur han tänkte. Nu var det en gullig tant och hennes dotter som såg detta och erbjöd oss att sätta sig ner hos dom. Det var ju jätte snällt.

Tilde shoppade verkligen loss och hittade mycket fint.
Bla: den här koftan fast i svart. Vita Converse, äntligen i rätt storlek (fick förstora i julkapp)

Ett par nya svarta lacktights, nu kastas dom gamla. Sedan ett par jätte fina jeans. Vet inte när Tilde köpte ett par jeans sist, hon använder bara tights. Så det var verkligen roligt att hon hitta ett par hon gillade.

En vit slalomhjälm (nästan som den på bilden). Och jätte fin Rolling Stones tröja.
EVEREST ALL MOUNTAIN WHITE
Ett halsband från Ur & Penn. Samt ett nytt DS Nintendospel (för egna pengar)
Så när klockan var strax vid halv 4:a sa Tilde:
-Mamma jag tror att vi kan åka hem nu.
Det var en jätteglad och nöjd tjej som satt i bilen på vägen hem. Tänk att äpplet inte faller långt från päron trädet....
......Jag känner igen glädjen efter en lyckad shopping tur.

Ikväll blir det soffan och tv:n med både chips, ostkrokar och choklad. Jag har stoppat i mig så jag tror att jag spricker snart. Men det är jag verkligen värd.......inte att spricka, men att äta, jag har ju trots allt tränat 2 ggr den här veckan (fniss)
Imorgon blir det hockey och middag med Henriksson´s, ska bli trevligt. Och om vädret blir bra så blir det slalombacken på söndag.

Ha en trevlig helg på er allihopa.

Fyra bugg och en coca cola

Så jä**a kul! Idag var det riktigt skoj på buggen. Nu fattar jag äntligen åt vilket håll jag ska snurra åt.....hm, eller?
Nä men det börjar att ta sig iallafall. Och nu när man nu kan grundstegen och någon snurr så blir det ju självklart roligare.
Det är skitkul och jag ska verkligen peppa andra till att gå.
Det är ju roligt att iallafall kunna grunderna, och att nästa gång man går ut kan göra en liten svängom på dansgolvet. 
Idag tipsade dom om en kurs i foxtrot, gissa om jag blev sugen? Det är bara 2 gånger man går. Ska bara försöka att övertala min karl först. Men det skulle vara jättekul. Någon som vill gå?

Annars har det varit en helt vanlig dag. Jag har haft möte med Scandics nya hotellchef Lena. Eller nya och nya. Hon har varit där ½ år nu. En trevlig kvinna med ett väldigt gott skratt. Hoppas att vi ska kunna samarbeta mycket ihop framöver. Och när vi nu pratar hotellsnack så har ni väl inte missat att det rörs om ordentligt i grytan bland hotellen i staan. Hotellkungen kommer till stan. Igår blev en del uppsagda på det hotellet och dom står nu på ruta 1 igen. Kan verkligen förstå att det kan kännas jobbigt och tungt för dom. Hilding sa i hotelltidningen:

– Jag tror att de här två hotellen haft lägst beläggning i Skellefteå, både Aurum och Scandic är bättre tror jag. Vi ska nu fräscha upp alltihop. Vi har gjort det förr så vi ska nog klara det här också. Det är ju så när man börjar renovera, göra om och hänga tavlor åt ett annat håll, då blir det lite liv och sådär, säger Hilding Holmqvist.

Hur tänkte han då? Hm........
Man kanske skulle byta plats på en tavla och se vad som händer.......Nä, jag trivs så bra som dom sitter nu.

När det gäller barnen här hemma så har Alexandra mest sovit. Dom hade nämligen övernattning på skolan natten som var. Och självklart har dom inte sovit något, men man minns ju själv hur det var på övernattningar. Kim har varit som vanligt och åkt slalom, man kan tro att han bor på Vitberget nu för tiden. Men det är ju bra att dom vill åka och tycker det är kul. Tilde har varit med Towa på Vips och bakat enormt goda chokladsnittar, smaskens.

Gäääääsp! Nu tror jag John Blund har kommit på besök. Gääääääsp!


Öl- & Whiskeyprovning

-Tokfia! skickade Denise till mig idag när hon hörde vad jag gjorde.

Ja, är man i den här branschen så hör det som liksom till.
Vi var nämligen bjudna på kundträff med öl- & whiskeyprovning, workshop och middag.
Det började med en jätte bra ölprovning med Galatea samt goda tilltugg som tex kräftstjärtar, hummersoppa, creme brulee, tryfflar. Helt otroligt att ölen ändrar smak beroende på vad man tuggar på.

Det fanns många olika sorter att välja på. Kan varmt rekomendera äppelöl, hur god som helst!

Hoppsan det blev många olika ölsorter att prova....

Och dom som inte ville vara på ölprovning fick vara på Whiskeyprovning.
Sedan var det dax att gå på Workshopen. Där fick vi testa mousserande vitt vin med GULD flagor. Det var riktigt gott och något att köpa om det skall vara extra festligt i glasen.
Det bjöds på muffins som har blivit så poppis,  eller som alla säger cupcake.

Sedan lite nyttigheter JO2, juicedrink "istället för vatten"

Hoppsan! Sedan var det tydligen dax för en till ölprovning.
Denna gång från Spendrups. Dock inte lika bra som den första ölprovningen var.

Det här var gott. Smördeg med riven potatis som gräddas i ugnen, serveras med skagenröra.
Chai var en dryck som man kan dricka iställer för te eller kaffe. Ja, gott men vädligt sött.

Vem har sagt att man kan äta så man spricker? För hade man kunnat det så hade jag gjort det idag.
Titta bara på dessa gosaker.......mmmmm så gott!

Jag var verkligen proppmätt när det var dax för den stora och härliga buffen!
Men jag fick i mig lite även från den. Men nu är jag verkligen mätt!

Tusen tack för en enormt trevlig och jätte bra kundträff. Det har ni (Maria & Mattias) ännu en gång gjort jätte bra.
En varm applåd till er.


RSS 2.0