Veckan har just börjat

Så där ja, då har en ny vecka tagit form.

Vilken underbar måndag det har varit. Veckan började med att jag fick 30 min nacke & ryggmassage på Daggdroppen-SPA. Helt underbart!

Sedan hade jag ett inbokat lunchmöte med en Nina som har börjat jobba på Bolar. Alltid lika trevligt att få en pratstund med denna kloka och intensiva kvinna. Hon kan så otroligt mycket. Och idag fick jag även höra att jag hade kunnat ringa henne när jag fick panik med att sy in min brudklänning. Hon kan verkligen allt, och då menar jag allt!

När jag kom hem så var det dukat och bortstökat. Tack gulliga Alexandra. Så det var bara att laga till middagen och hinna få en pratstund med barnen. Sedan iväg på träning med Denise och Veronica. Pust! Idag var det jobbigt, men skönt för kroppen. Kim åkte iväg till Vitbergsbacken för att åka slalom.

Henke är hos Henriksson´s och ser hockey. Själv dissar jag hockeyn ikväll. Förlåt Marika! Men jag blev helt slut efter träningen......flämt och flås.
Jag avslutar kvällen istället med tvtittande i soffan med barnen. Givetvis med en god kopp te.

Grattis på födelsedagen,Gulliga Mor!

Idag fyller min gulliga mor år. Vi åkte dit och grattade henne. Passade även på att gratta Holger som fyllde år i torsdags. Det bjöds på fika, tårta och kladdkaka alá Alexandra.
 
Den här dikten tycker jag är så fin:

En mor finns med från början som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar hon följer varje kliv.
Sen livets första måltid har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt för given som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad och sedd för den hon är.
I livets alla skeden förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika högt älskade mamma!

Stor grattis kram till min älskade mamma.
Trots att det var mammas födelsedag fick hon hjälpa till att laga och sy kläder!
En liten knapp här och ett litet hål där.
-Tusen tack gulliga mamma!

Mamma är nyopererad så efter fikat så var mamma tvungen att lägga sig ner i sängen ingen.
Mamma är stark och jag hoppas verkligen att den här knä operation blir bättre än förra.

Efter vi hade varit och firat mamma så åkte vi och hämtade upp dessa 2 troll som hade varit i Umeå och nu kom hem med bussen. Det var 2 st glada tjejer som kom ut från bussen.

Kvällen avslutades med att vi fick låna vårt lilla gudbarn Lucas.
Han hade varit och grillat korv så Veronica fråga om vi ville bada honom.
Tilde var nyduschad, men tog ett "fotbad".

Efter badet så blev det bus och kolla vad Henke höll på med i sin telefon.

Nu ska det mysas med barnen och se film. Imorgon börjar en ny vecka med skola, jobb, träning och allt som hör vardagen till.


Hipps Vipps

Har pratat med Tilde på morgonen. Dom har roligt och är ute med hundarna på prommis. Kim och hans kompisar har lanat hela natten lång så det blir nog en tidig kväll för dessa killar. Kim och Jonte var sugna på att åka slalom men det blev lite tokigt på grund av att jag inte hade någon bil hemma så jag kunde skjutsa dom. 
Henke var nämligen uppe på Edda och kolla på en tävling.

Jag, Marika och Alexandra åkte in till stan. Idag var det verkligen Alexandras dag för shopping. Hon hittade en jacka, 2 par jeans, 1 tröja och 2 st halsband. Själv hittade jag bara en dagcreme, självklart tror jag på antirynk, eller? Och blommor till mamma som fyller år.

Hipps Vipps så satt vi sedan uppe på ladan och såg SAIK vinna mot Djurgården. Ännu en spännande match som avlsutades med straffar. Jag och Alexandra fick följa med på Perras biljetter och Perra följde med på farfars biljett. Det är tur att man kan göra byten med varandra. Och tusen tack för att vi följa med allihopa.

När vi sedan kom hem så var det inte annat än mat som stod på schemat. Vi var alla vrålhungriga. Det blev pommes och lövbiff med kall bea. Mums!

Vem har sagt att lördagskvällen var slut. Hipps Vipps så satt vi inne på bion. Det blev The next three days.  Den var över 2 timmar lång.

Vi åkte hem efter bion och Hipps Vipps så lång vi alla i sängarna och sov som stockar. Skönt med en relativt tidig kväll, för att vara lördagkväll så att säga.
 


After Shopping och buggträning

Idag efter skolan åkte Tilde tillsammans med sin kompis Towa till sin pappa i Umeå. Där kommer dom att vara hela helgen. På söndag kommer dom själva att åka bussen hem. Små tjejerna är vekligen stora nu.
Alexandra var så gullig när hon kom hem efter skolan och jag berättade att lillasyster skulle vara borta hela helgen.
-Men ååååå, hon är ju som pricken över i:et.
Och det tycker jag var så gulligt och fint sagt.

Vi har ju börjat med att vi 1 gång i månaden skall göra en After Shopping. Så nu var det dax igen. Det shoppades en hel del påsar och vi var alla nöjda när vi gick mot bion för att hämta ut varsin biobiljett. Men när vi kom fram till bion och läste vilka filmer som gick vid 18 tiden så var det inte någon film som vi kände för att se. Så efter lite biosnack så sa vi alla att vi skippar bion och sitter kvar längre på AllStar.

Och det var en bra ide. För det blev mycket pladder och fnitter, och liiiiiite skvaller. Precis som det ska vara när det är tjejer runt bordet. Men det försökte smyga sig in någon kille vid bordet ibland. Men dom kände nog snabbt att det var bäst att dra, här är det tjejsnack som gäller (fniss) Nä, skämt och sido. Det var Erik som kom tvärt kom förbi, sedan kom PO och han var väldigt sugen på att börja i buggkursen. Hoppas han kommer, det behövs mer killar. Sedan kom dom killarna för att stanna.....Per N och hans kompis med sina respektive.

Men det var jätte trevligt och vi han ju prata en hel del innan dom kom.
Det blev en trevlig After Shopping med trevliga brudar. Och det ska vi göra vi om igen, datum är redan spikat för februaris After Shoping, tjohoo! Se upp i affärerna här kommer vi!

Men kvällen var inte slut när jag kom hem. Jag satte mig i soffan och såg att Marika just skulle ta sig ett glas rött. (det är bra med facebook) Så jag frågade om hon ville bjuda på ett glas.
-Självklart! Fick jag sanbbt tillbaka som svar. Så jag och Henk traskade över och där blev vi kvar som vanligt till sena kvällen. Men vi passade även på att göra lite nytta den här gången. Vi visade nämlige Henrikssons buggstegen som vi lärde oss på kursen. Och det gick som en dans....dom var snabblärda. Själv måste jag verkligen träna på snurren, för den får jag inte riktigt till. Jag vill snurra åt fel håll av någon anledning.
Men det är ju därför man går kursen. för att lära sig. Och sedan blir det avslut på Rotan, eller hur?


Så himla kul & trevligt

Vilken otroligt rolig och trevlig dag det har varit idag. Jag tar det från början så att ni hänger med:
Under hela dagen har jag stått på en mässan på Scandic.
Här är Aurum & Daggdroppens monter.

Som Ronny säger:
-Sånt här tycker du är kul!
Och det stämmer jag tycker det är hur kul som helst. Jag älskar att stå på mässa och visa upp och berätta vad Aurum har att erbjuda. Och extra kul är det när det kommer fram folk och berättar hur fint det är på Aurum.
Nu var det tråkigt nog väldigt lite besökaren på dagens mässa. Håller tummarna för att det kommer mer folk imorgon. En som kom och besökte mässan var Alexandra. Hon ville direkt prova på att köra en Segway.

Och då kan man som mamma inte vara sämre. Och det var hur kul som helst.
Innan man får köra iväg så måste man kunna hålla balansen på att gasa och bromsa utan att hålla i med händerna.

Men dagen hade ju bara börjat. För när mässan stängde så bar det iväg till BUGGKURS. Tjohoo! Jag säger bara att det var verkligen årets julklapp förra året. För att göra liten historia kort. Vi tjejer (Lena, Marina, Marika & jag) kom överrens om att ge våra karlar en buggkurs. Och det var väl inte riktigt vad dom hade önskat sig (fniss)
Idag var det då äntligen dax för att få svänga våra lurviga. Och jag säger bara:
-Det vad hur kul & trevligt som helst!
Hihihih, vem vet? Kanske vi tjejer får en fortsättningskurs i Alla Hjärtandags present?

Jag orkar inte bli arg!

Är det någon gång som jag kan bli väldigt irriterad och riktigt jäkla förbannad är det när personer ljuger, eller när personer gör allt för att jobba i motvind. Hur tänker dom? Hur orkar dom? Förstår mig inte riktigt på sådana personer. Idag hände det igen.......
Men jag kommer inte att ge mig. Det har jag lovat dig. Det var din sista vilja!

Nog om det. Tur att jag är tjurig, men jag orkar inte bli arg längre. Jag orkar inte slösa energi på personer som inte behöver min energi. Men jag skulle vilja ge energi eller rättare sagt min röst till min fina vän Marika som har tappat sin röst. Det har aldrig hänt tidigare att hon har suttit tyst en hel hockeymatch. Men idag hände det. Och jag saknade verkligen den där Marika som brukar heja och vråla sittandes i soffan.
Hm sittandes.....det brukar nog vara mer ståendes hihihih
Marika vrålar JAAAAAAAAAAAA! Bilden är från vår tripp i Stockholm.

Imorgon är det mässa på Scandic hela dagen. Sedan börjar äntligen buggkursen. Det kommer att bli hur kul som helst. Jag längtar nog mer än Henke gör.....men han längtar han oxå. Men kan bara inte riktigt erkänna det.

Hockey i Svensk Cater logen.

Ännu en gång så bjöd Svensk Cater in till en hockey kväll med middag & valfri dryck. Med mig skulle få ta med mig 2 vänner. Och när det gäller en match som den igår SAIK mot Luleå då vill man ju inte missa den. Och vad passar bättre än att då sitta i en loge, äta gott och säga skååååål, eller var det måååååål?

Med mig denna gång var Marika och Denise.

Med på bild skulle självklart även Maria och Mattias vara. Dom som hade ordnat kvällen.

Det är 2 st helt underbara och givmilda personer. Som verkligen är guldvärda. Tusen tack till er båda för att ni bjuder in till en trevlig hockeykväll, ni är för gulliga!
Maria delade även ut stress puckar i logen.....hihihi undra varför?

Sedan berätta och grattade Maria mig. Hon hade läst om mig i Aftonbladet.......kvinnor under 40 som tjänar bäst i din kommun.....jag tycker själv att alla dessa artiklar är ett stort tjoller och pladder......men lite tråkigt att jag denna gång missade att själv läsa det (fniss). Hade varit roligt och se vad det stod. Jag vill dock verkligen tillägga att man får ta sådana artiklar med en nypa salt. Och att man ska verkligen inte tro på allt man läser i tidningen.........
Hihihi fick en rolig ide idag. När ska dom skriva en artikel om...kvinnor som shoppar mest i din kommun......då vet jag vilka som kommer att platsa dom översta placeringarna......(fniss)
Sedan sa Maria en annan sak som verkligen stärker en som människa:
-Jag beundrar din styrka och allt det du har gått igenom. Du är en stark person. Fast du har gått igenom så mycket så finns det alltid en sådan glädje hos dig. Du har en sådan glimt.

Och det är ju alltid roligt att höra. Och är det något jag har lärt mig genom åren som har varit enormt svåra och jobbiga för mig så är det verkligen:
-Lev i nuet - livet går inte i repris - bandet går inte att baka - ta vara på dagarna som finns - njut av det fina man har - och minns det fina som fanns igår -

Bara jag och Du ♥

I fredags efter vi besökt mamma på lassa åkte jag och Henke till Piteå. Vi skulle bar njuta och ta det lungt, bara jag och han ♥

Vi började med shopping och lunch inne i Småstaden. Vi strosade omkring och gick sedan tillbaka till stadshotellet där vi skulle bo. När vi kom upp på rummet så slappade vi en stund.

Till middag skulle vi prova på att äta på dom heta lavastenarna, över 400 grader varma. Det skulle bli spännande och en upplevelse att prova på. Vi åt och drack gott. Och satt kvar en bra stund och pratade.

Öl och lite tilltugg. Sedan vitlöksbröd till förrätt med ört aioli.

Henke åt/tillagade oxfile på lavasten.

Jag åt/tillagade Tonfisk på lavasten.

När vi sedan skulle betala notan så sa vår servitris:
-Är det du som är från Skellefteå?
-Ja?!?
-Då bjuder vi på 50% på er nota.
-Åå, tusen tack. Det var snällt!
Både jag och Henke måste ha sett ut som 2 stycken ?. Vi fattade in så mycket men hon hälsade oss välkomna in i koncern.

Sedan gick vi upp på rummet igen. Där vi fortsatte myste. Bara njöt och kände lugnet.
Det var en toppendag och kväll som vi inte har gjort för sista gången, bara du & jag <3

På morgonen blev det en god hotellfrukost. Dock inte lika fin som på Aurum (utan att skryta, men vår frukost är fin)
Henke smaskade i sig apelsinklyftor.

När vi sedan skulle checka ut och betala rummet så kom samma fråga igen.
-Är det du som är från Skellefteå?
-Ja?!?
(fniss) Det är tydligen väldigt bra att komma från Skellefteå och bo på hotell i Piteå........  

Vi hade tänkt ännu en gång hälsa på lillasyster som bor i Piteå. Men det blev inte nu heller. Det får bli en annan gång. Jag hade köpt en liten sak till henne eftersom hon har haft en jobbig vinter med att bla separera med sin sambo. Vi lämnade paketet på hotellet i reception där hon sedan kunde hämta dom. Hoppas dom kom till användning och att det blir mer värme och ljust av dom. Hörde även att hon krockade igår. Hoppas verkligen att det inte kommer bli några sviter efter i nacke eller rygg. Bilen får man tänka är bara en saklig ting. Viktigast att ingen kom till skada.


Dagens ros(or)

Idag måste jag bara säga att dagens alla röda rosor går till min helt underbara och gulliga dotter Alexandra. Hon har verkligen skämt bort mig både igår och idag. Det är så fint och bortstökat när man kommer hem. Det finns INGET att göra, allt är gjort. Det var så bortstökat och fint. Och idag efter min och Denise hårda dubbel träning så fanns det parisare färdigt, bara att äta. Kaffe var klart så det var bara att trycka på knappen. Hon har gjort allt utan att jag har bett om det.
Ni kan ju tänka er en mamma som har blivit jätte glad.

Idag innan träningen var jag förbi mamma. Idag var det mycket surr bland damerna som ligger där. Man märker att alla börjar bli piggare. Roligt att se. Idag har mamma även fått prova på att gå i trappen.....kan tänka mig hur ont det måste göra.

Snart kommer min älskade karl hem igen. Sitter just nu på flyget. Längtar jätte mycket efter honom. Singelliv är inget för mig. Det räcker med detta dygn 1 gång / år. För han åker ju alltid på den här "mässan".....eller vad man nu skulle kalla den (fniss)

Singel!

Då var man singel igen då! Fast bara över en natt.....
Henke har åkt till en mässa i Jönköping. Men enligt Kenneth på jobbet så är "mässa" bara en täckmantel......För på den tiden han jobbade som säljare och sa att han var på "mässa" så betydde det att man var med grabbarna i baren hela natten lång......Hm! Hur tänkte han då? (fniss) Inte min Henke inte! Han är på mässa.....tror jag iallafall (fniss)

Iallafall så har jag varit och hälsat på älskade mor. Hon såg piggare ut idag än igår. Skönt att se. Och det verkar som om den här knäoperationen blir bättre än den förra. Hoppas verkligen att hon ska slippa ha så ont som hon har haft.

Idag när jag kom hem från jobbet så var det så fint hemma. Alexandra hade gjort allt. Och då menar jag verkligen allt. Det var bara att sätta sig ner vid dukat bord. Hon är så himla gullig.

Mammas operation och junta träff

Idag har det varit många tankar på min fina mamma som gjorde ännu en knä operation. När hon äntligen ringde så kunde jag koppla av och tänka på annat. Operationen hade gått bra och imorgon ska jag åka upp och besöka.
Idag var hon mest trött och dåsig efter narkosen. Håller nu verkligen alla tummar och tår att det ska bli bra i hennes knän.

Idag smet hela familjen hemifrån efter dom hade ätit. Thjopp thjopp var alla borta. Henke och Tilde åkte tillsammans med Björn och Towa till bowlinghallen. Kim åkte iväg med några kompisar och åkte slalom. Alle gick över till några vänner.

Varför dom smet? Jo, idag har jag haft juntan hemma hos mig. Och som jag skrev igår så skulle vi åter bli 4:a igen. Och den 4:e var ingen mindre än vår Kicki som åter började om i juntan. Alla vi tycker att det är jätte kul och trevligt att vi är samlade igen. Och hon är jätte välkommen tillbaka. Och som alltid var det mycket snack. Ni kan ju själva tänka er 4 tjejer samlade under samma tak......en lite mindre hönsgård med andra ord (fniss)
Välkommnade tjejerna med en blåbärsdrink och snaks. Jag kan ju inte vara utan mina ostkrokar, inte ens på juntan. Ostkroks behov? Jag? Det är väl bara förnamnet!

Kyckling med pasta och ett gott rött vin.

Daimglass alá Lena och kaffe.

Sedan var det dax att planera in nästa träff. Som vi snabbt beslutade om att det kommer att bli hemma hos Kicki.
Och då kommer vi faktiskt allihopa, hör och häpna, se MODO matchen tillsammans. Det har nog aldrig hänt i juntan tidigare......att vi planerar in att se en hockeymatch.

Nu ska jag kramas med min gulliga karl. Som har varit gullig och diskat bort efter vi tjejer. Jag hamnade nämligen i soffan med Kim. Stackarn, han får så ont i sina knän när han har varit och åkt slalom. Han går som om han vore 80 år när han går i trappan. Hoppas att det kommer att bli bättre och inte värre. För han älskar verkligen att åka slalom.

Våfflor hemma hos älskade mor.

Idag åkte vi allihopa hem till goa mamma. Jag bjöd även dit lillebror Andreas. För här skulle det bjudas på våfflor med glass och jordgubbssylt, mums.
Jag ville verkligen åka dit och krama om mamma. För imorgon ska hon in på operation för knät. Och jag vet att hon är orolig, men det kommer att gå bra. 
-Lycka till Kram, på dig mamma!
Det var länge sedan jag gräddade så många våfflor som idag......men det var trevligt och framför allt mysigt. Vi satt allihopa inne i vardagsrummet och smaskade på våfflorna samtidigt som vi tittade på skidor i tv:n.

Även fina Wolf var med....fick dock ingen våffla.

Sedan hem och laga middag. För både jag och Tilde hade en tid att passa. Tilde skulle följa med en kompis på innebandy match och jag skulle följa Denise på Core pass, flämt!
Men det är verkligen skönt efteråt, när passet är över. Jag ska nog inte nämna att det var gott med kaffe & "kladdkaka" efteråt......mums!

Imorgon kommer juntan hit och det kommer att bli extra trevligt. För vi kommer att vara 4:a stycken igen.......

10 årsdag firande och vinst!

Lördagen innehöll verkligen både det ena och det andra.

Den börjde med att jag och Henke åkte in till stan och gjorde lite av det som man gör inne på stan.....shoppar. Både jag och Henke hittade varsin skidjacka, nu är det bara att spänna fast slalomskidorna.

Sedan lunchade vi och tippade trav tillsammans med Perra & Marika. Jag och Marika hoppas lika mycket varje gång att vi ska få vinst, var ett tag sedanvi hade turen på vår sida. Men inte denna gång heller gick hästarna som vi ville. Däremot så lyckades Henke & Perra att få in sitt gemensamma system, igen! Ett stort grattis och ett hurrande till er.
-Det var ni verkligen värda!
Men jag och Marika kommer inte att ge oss. Nån gång ska det väl vara vår tur oxå.

Idag skulle vi få äran tillsammans med Denise & Erik och vara med och fira Roger & Veronicas 10 årsdag tillsammans. Vi träffades hemma hos dom på en fördrink. Där skulle dom få ett paket och ett litet minne från sin dag från oss, Denise & Erik. Och vad passar bättre om inte ett hjärta. En jättefin form som man kan ha som skål, ljusbricka eller i ugnen som pajform.
 
Sedan kom taxin som skulle ta oss till Allstar. Där skulle vi (se matchen och) äta gott.
Och äntligen var det någon som ville ta Allstar megaplate. Man måste nämligen vara minst 2 personer som beställer den. Och den var verkligen mega....men gott var det.


Det finns inget stopp i dessa 2 karlar. För efter varsin entrecote så beställer dom in varsin stor Milkshake
Fattar inte hur dom orkar? Själv var jag jätte mätt.

Kvällens brudar säger:
-Skkkålll! 

Tusen tack för en trevlig kväll. Och tusen tack för att vi fick vara med och fira den med er.

Begravningsdagen 15 januari

Nu har det gått ett år sedan det var min älskade brors begravning. Ställer mig frågan:
-Varför? Du kämpade så tappert men cancern tog över.
Nu vilar du ifrid. Önskar så att jag kunde gå till din grav. Önskar så att jag fick tända ett ljus och bara sitta där....




Fredag med lite smått & gott

Helgen började med att jag skulle få komma till min absolut favvo frissörska, Marina på Klipp1.
Hon skulle ännu en gång ta sig ann mitt hår och försköka göra något åt det. Och som alltid är man lika nöjd och glad när man går därifrån. Och som frissärska har man även ett ansvar att följa sina kunder på lunch efter att dom har klippt sig (fniss)
Så jag, Marina och Denise lunchade tillsammans på Coasters. Gott gottigott.

Mätta och nöjda gick vi in till CK för att shoppa loss. Båda jag och Marina hittade fina täckdressar, till fyndpriser på 20% rabatt på priset samt bonus.

Fredagskvällen bjöd sedan på kaffe hemma hos våra vänner Lena och Björn. Där blev vi sittandes i några timmar med Lenas nya vän......Iphone. Men förutom kaffe bjöds det även på härliga skratt. 

1:a arbetsveckan avklarad!

Så där ja! Då är man in i vardagen igen. Första arbetsveckan är avklarad. Det har faktist gått väldigt bra att vända tillbaka dygnet. Bättre än jag trodde. Jag och Veronica har varit ute och gått 2 kvällar den här veckan. Och vad hittade vi i snödrivan när vi kom tillbaka om inte denna lilla guldklimp.

Sedan har vi denna gulklimp som har haft namnsdag (Frideborg) i veckan. Och det skall ju tydligen firas enligt min farmor. Hon firade alltid mig på namnsdag. Och ni som känner mig vet ju att jag älskar traditioner. Men det blir bara en liten grej man får. Tilde fick en sovtröja med MAOM. Hon älskar verkligen dom godisarna.

Grattis även till min älskade mamma som även hon hade namnsdag. Tilde har nämligen fått Frideborg efter henne.

Imorgon blir det klippning och en sväng på staan. Om jag kan gå efter den här tränings veckan? Vem vet? Det kanske blir soffan......och en skål ostkrokar. Smaskens! 

Soffan är vekligen skön att lata sig i.

Hm, vad är det för fel med att ligga i soffan och äta ostkrokar? Jag älskar att ligga i soffan......och äta ostkrokar. Och inte vilka ostkrokar som helst. Det ska vara några speciella. Nämligen dessa 2 sorter nedan.
Och jag har nog inte heller förstått det där med att dela med mig.......för ooopps så är påsen slut. Var det någon som ville smaka? Ooopps!
 
Men nu har någon, nämner inget namn. Ingen nämd ingen glömd. (fniss) Bestämt att nu ska det börjas träna. Här ska det inte latas i soffan med en påse krokar längre. Här ska det svettas och flämtas. Hm!
Okej, jag är ju inte en dålig vän så jag hänger väl med......för din skull (fniss)

Men jag tycker iallafall att soffan är skön.......speciellt efter träningen (flämt)

Tatuering och utlandsresa på samma dag!

Idag hade jag och Marina bokat återbesök för att snygga till våra tatuerade eyeliners. Man måste göra det ifall man har klöst bort någon skorpa så ev färg har lossnat. Men det är väldigt sällan som det händer. Jag ville även göra min eyeliner lite bredare och fylligare så det fixade hon.

Nu är det bokat och klart. Årets utlandsresa-2011 kommer att gå en vecka till Italien med Perra & Marika. Vi bokade flyg idag så nu återstår bara att boka hotell. Det kommer att bli Milano, Venedig och Rimini under vår vistelse. Och det roliga är att båda vi och dom kommer att ha våra bröllopsdagar under Italienresan. Kunde inte bli bättre!  

Milano:Doumo katedralen är en stor sevärdhet, alla lokala mode-butiker som säljer Dolce & Gabbana, Armani mm kläder.
Minalo är ju Italiens "mode-stad"
Milano i Italien - Mode huvudstaden
Venedig- Kärlekens Stad: Ta en tur i gondolerna i Venedig och upplev staden tillsammans med din älskling. Det är många personers dröm att någon gång få besöka Venedig och ta del av alla kanaler,broar och allt det som Venedig har att erbjuda.

Rimini: Är nog mest känd som populär bad- och nöjesstad i Italien


Bilderna är hämtade från http://www.ta-semester.se

En trevlig lördag

Lördagen började med att Lena och Björn kom förbi och drack morgonkaffe med oss. Allltid lika trevligt med vänner som är pigga och är ute och går så man får bjuda på lite morgonkaffe.

Sedan åkte vi in till stan och lunchade med Henrikssons. Ja, självklart han jag med lite shopping oxå bla nya 2 klänningar som nu hänger i min graderob så fint. 
Den randiga och den jag har på mig på bilderna nedan.

På kvällen var vi hembjudna till Marika och Perra på 3-rättersmiddag.
Det började med en god välkomstdrink med tilltugg.

Sedan bjöds vi till bords och det var så enormt fint dukat.
Förrätt, varmrätt, dessert, kaffe & avec , allt var jätte jätte gott.
  
Kvällen bjöd även på hockey och dansmusik. Ja, ni läste rätt dansmusik.
Vi måste ju börja lyssna på sånt nu när vi ska gå buggkurs inom kort.
Men kvällen bjöd dessutom som vanligt på enormt mycket skratt och surr.
Och vilken tur att Henke är gift med en människa (fniss). Hur tänkte han nu?

Vi hänger en stund i baren.

Sedan spöade vi killarna regält i "med andra ord". utan att skryta så vann vi  tjejer alla 3 gångerna.
Killarna kunde inte fatta att vi är bäst, dom tror bara att vi har tur.

Sedan måste jag visa detta 2 tappra tjejer. Dom är så sjuka, stackarna.
Men dom kämpade på och hade en egen liten myskväll uppe.
Tur i oturen att dom är sjuka samtidigt.

Och som vanligt i trevligt sällskap så går tiden alldeles för fort. När klockan var närmare 2 så började vi traska hemmåt.
Det var en jätte trevlig kväll, med jätte god mat, i ett jätte trevligt sällskap.

Juntan bjuder sina karlar, igen!

Kan börja med att igår var vi och grattade Camilla som fyllde 40 år. Där bjöds det på fika och en jätte god smörgås tårta. Idag skulle hon få sin överraskning av David, det blev säkert en jätte fint present.

Under dagen har det inte hänt så mycket förutom att det har snöat och snöat och åter snöat. Kim blev väldigt besviken för han hade bestämt med näågra vänner att dom skulle åka slalom, men det var bara att glömma.
Men han och alla dom andra blev faktiskt väldgt glada när dom vaknade och det luktade nybakat bröd från köket. Tänkte jag skulle bjuda min familj på något gott till frukost.

Och det bidde....nybakade Scones.
Varför gör man det så sällan? Det är ju så gott!

Men så kom kvällen som alla våra junta karlar har väntat på. Att ännu en gång få bli bjudna av juntan på middag och dessutom Nyårsrevyn.

Dom är ju för bortskämde dessa karlar. Undra när vi i juntan ska få bli bjudna av dom? Det lär ju dröja väldigt lääänge för deras Whiskeyklubb den finns bara i fantasin......

Vi tjejer bestälde in sniglar i vitlök, mums så gott det är!
Sedan efter det så blev det blåmusslor, lika gott!

Jag älskar verkligen allt som lever i havet.
Det fanns inte en oäten mussla kvar på tallriken.

Sedan åkte vi iväg för att se den sista av Bröderna Henrys revy, Hennrys Monarki.
Men om man uppfattade slutet rätt så kommer det nog en revy nästa år, men kanske inte i namnet Henrys.


Tack alla  junta tjejer och era karlar för en trevlig och mysig kväll tillsammans. Undra vad vi hittar på nästa gång.
Men just ja, det var ju karlarnas tur att bjuda då. Undra vad det blir?


Stackars Tilde

Febern är tjurig och håller sig kvar i denna lilla kropp. Men hon är så duktig, trots den höga febern. Hon liigger i soffan och ser tv, sover och dricker hur mycket som helst. Tråkigt bara att bli sjuk dom sista dagarna under lovet. Men man kan inte göra så mycket åt det.
Jag och Alexandra åkta in till stan och köpte ett litet "krya på dig paket" till henne.

Nu har den sista juliga detaljen lämnat vår trygga vrå för denna gång, pepparkakshuset.
Här kommer en före och efter bild.

Tildes kalas med sina vänner

Tilde fyllde 10 år strax före jul. Men fick ha sitt kalas nu under veckan. När hon äntligen bestämde sig för vilket kalas hon ville ha så blev det tillslut på Aurum Konferens, "biokalas". Det var ett bra beslut och alla var så nöjda när dom gick därifrån. Och Tilde var jätte nöjd och glad.......fick dock 39,6 i feber på kvällen.

Många jätte fina paket blev det. Tusen tack till alla.

Sedan blev det lite hängning på tavlan till pizzabudet Henke kom med maten.

Inget kalas utan att sjunga och hurra. Dom sjöng verkligen jätte vackert för Tilde.

Sedan var det dax för att hitta skatten med allt biogodis, med att följa ett lååångt snöre.
Och problemeet var att man fick inte släppa händerna. Man var tvungen att både krypa och klättra.

Sedan började biofilmen. Det var helt tyst i salongen.

Det var tydligen många som hade en dålig hår dag.

Nu åker julen ut!

Det är alltid lika trevligt och mysigt när julen åker fram. Jag älskar verkligen julen. Mest för att det är så mysigt med alla traditioner. Men även för att se den stora glädjen och längtan hos barnen. Man lyssnar på julmusik, dricker glögg och tänder många många ljus och bara myser tillsammans.
Men det kommer ju den dagen när julen åker ut. Och idag kom den dagen, allt är nu åter i sina kartonger uppe på vindan. Allt utom granen. Den får stå och lysa så fint ännu någon dag.
 

Hm, vad ska man hitta på idag? Taxichaffis kanske.

Jag är ledig denna vecka oxå och det känns inte helt fel. Med andra ord så är jag väldigt nöjd och glad. Här ska det verkligen njutas av ledigheten in i det sista.
Men idag har jag nog mest fått vara en typ av taxichaffis, men jag klagar inte det har varit ganska trevligt. Först skulle Kim och William till Vitbergsbacken igen (dom var där även igår) Men dom har så enormt roligt, så jag skjutsar dom så gärna

Tilde hon åkte med Elina till Örjansbadet och följde henne sedan hem. Så Henke är och hämtar henne. Han har tagit över kvällspasset på taxifirman (fniss)

Alexandra skulle skjutsas till en kompis i Skråmträsk. Och vi fick en trevlig tjejsnackar stund i bilen, trevligt. Vi han prata om både det ena och det andra.

Sedan har jag hunnit sitta och surra av mig hemma hos Denise över en kopp kaffe. Alva är ju för härlig:
-Men Hallå Hallå!
Det är så gulligt när dom små börjar prata......
Imorgon blir det en sväng på stan för jag och Denise. Shopping? Självklart och säkert lite kaffe på CK om jag känner oss rätt.

Sedan var det dax för att åter ta tag i taxikörandet igen för då skulle killarna ha hämtning från slalombacken. Men om sanningen ska fram så gjorde jag en tvär sväng upp på Solbacken.... det var liksom på den vägen......iallfall åt samma håll.......men dock lite längre upp på "backen"

Som avslut på denna dag så åkte jag och Marika in till bion för att se Svinalängorna. Det var en jättebra film, en riktig tankeställare hur en del kan ha det........och givetvis så rann det tårara på både jag och Marikas kinder. Vi är ju liksom lika känsliga i det fallet. 


Vilken fin och underbar Nyårsafton med hela familjen.


Jag hade som sagt var gett min familj en liten annorlund Nyårsafton. Vi brukar vara Per & Marina, och det brukar vara jätte trevligt. Men iår eftersom barnen inte var hemma till jul så ville jag göra något lite extra och bara vi. Så jag bokade in en övernatting i Piteå, äventyrsbadet och en nobelmiddag med underhållning.

Och jag kan säga utan att tveka:
-Det var värt varenda liten krona. Helt fantastiskt och trevligt var det.
Kan verkligen varmt rekomendera det till andra nästa nyårs. 

Här kommer dagen och kvällen i korthet och med lite bilder.

Vi hämtade barnen hemma hos sin Micke. Sedan styrde vi kosan mot Piteå. Tilde har så länge velat att vi skulle åka till Dollar Store så vi passade på att svänga förbi där innan vi checkade in.

Sedan blev det årets sista dopp och solning. Ja, ni läste rätt. Vi passade faktiskt på att sitta i Äventyrsbadets nya del, där man kan sola. Men jag tror inte att vi hann bli så bruna (fniss)
Det var skönt att det var inte mycket folk så det var nästan inga köer när man skulle åka i alla vattenrutschbanorna. 

Sedan upp på rummet för att göra oss i ordning för kvällen. Och som vanligt så hade jag tur att få bli sminkad av Alle. Det är väldigt skönt och praktiskt. Lite extra lyx. Alle hade även en enormt rolig och annorlunda text som hon ville att vi alla skulle lyssna på. Man blundade och sedan fick man vara med om lite "otäcka" saker. Tänk att hjärnan verkligen kan spela en ett litet spratt. Bara av att lyssna på en text.

Här är mina fina killar. I väntan på att få gå in och äta.

Nu till deras Nobelmiddag som dom så fint kallade det på hotellet. Och det var verkligen som en Nobelmiddag.
Först fick man komma in i det "vita" rummet med enormt mycket tända ljus överallt. Där minglade man i Champange och fick Hummercanape. Det var en jätte duktig pianist som spelade under tiden.

Våra enormt fina barn. Som minglade runt

När minglet var klart så gick man vidare till den stora salen med runda bord och kristallkronor i taket. Den del som dom trodde skulle bli kasinot innan det blev klart att det blev i Sundsvall. En jätte fin sal.
Dukningen var så fin så man ville knapp sätta sig, alla sällskap hade egna bord.
Här är kvällens meny:

Under hela middagen var det olika typer av underhållning, bra underhållning! Och det som var ett extra plus var att dom gjorde alltid en paus när det stod mat på bordet.

Son och mor.

Förätt: Jordärtskockssoppa med parmachips. Varmrätt: Oxfile och bakad potatis med örtcreme

Det var många olika desserter som kom in till barnen
Vaniljpannacotta med jordgubbar och champangegele.
Eller varför inte ett cocktaileglas med godis.

Vad sägs om chokldmousse med godisar.


Mina älskade barn.

Hm, vem kom på att vi skulle lyfta upp Tilde? (fniss)


En liten kyss vid 12 slaget.

Vid 12 slaget så var det självklart raket uppskjutning över havet. Jätte vacket att se, och det var inga små raketer. Sedan skålade vi in det nya året.

När vi står där och ska skålar och tittar på raketerna kommer det fram en främmande dam.
Jag hörde först inte vad hon sa, så hon fick säga det igen:
-Vill bara skåla med dig och säga att du har en jätte bra blogg!
(hon kom fram just när Henke skulle ta kort)

Ni kan ju gissa om jag såg ut som ett ?. Och jag måste faktiskt medge att det var ett roligt slut och som ett extra plus på kvällen. Och om sanningen skall fram så hade jag tänkt sluta nu med det nya året. Och enbart köra en sluten "Dagboks blogg". Men det var så roligt att höra så jag tror att jag kör ett tag till. Men kanske inte lika mycket som tidigare. Men vem vet.....det är ganska svårt att låta bli att skriva.

Hotellfrukost är ju aldrig fel.

Efter vi hade checkat ut skulle vi åka och besöka syrran. Men alla vet vi att det är dagen efter nyårsafton. Så hon tyckte att vi skulle komma en annan dag (fniss) Och det kan vi givetvis göra. Om inte annat så är hon ju skyldig oss en frukost i bröllopspresent sedan bröllopsfesten, mouaaaa! Så en tidig morgon, när hon minst anar det så står vi där.

När vi kom hem så ville både jag och Henke gå en prommis. Alla vägar bär til Rom, eller var det alla vägar går förbi Per & Marina. Vi hamnade iallafall hemma hos dom.


RSS 2.0