Firar Alexandra 15 år, i helgen.

Oj, man kan knappt fatta det. Alexandra blir 15 år nästa helg. Men då är hon hos sin pappa så vi firar henne i helgen istället. Idag, fredag så bjöd vi hit Henkes släkt. Vi rymms inte alla samtidigt så det blir många kalas.
Det som var extra kul och trevligt denna gång var att Göteborgarna kunde få vara med och fira.

Alexandra börjar med att öppna paket. Hon har mest önskat sig pengar så det blir många kuvert. Men hon fick bla en jättefin klocka ( syns på högra bilden) av GB:arna

Vi samlas och sjunger samt hurrar för den blivande 15 åringen.
Pinsamt enligt henne (fniss)

Vi bjuder på tacosbuffe samt chokladtårta med färska blommorm på.



Vem har sagt att man måste gå in när mörkret faller på.
Med tända ljus blir det extra mysigt på altan.

Våran present får hon nästa helg när hon fyller år.
Vad det är får ni se då. Kram på er alla.


Farfar´s stuga.

Oj, vad sommaren har gått fort. Igår var första gången som vi var förbi i farfars stuga i sommar. Vi brukar alltid hinna vara där några svängar varje sommar. Men iår har det varit så mycket annat. Men iallafall så var vi dit bjudna på grillat igår. Medans vi väntade på maten så tog bröderna en dart omgång.

Onsdag, släktträff hos gammelmorfar´s

Gammelmorfars brukar bjuda och ordna en trevlig sommar middag i stugan. Så även denna sommar. Det är en dag på sommaren som man längtar till för den är alltid lika trevlig.

Det börjar att alla hälsas välkomna med en välkomstdrink och snacks.

Sedan ett gruppfoto.

I tältet är det uppdukat långbord. Allsång och glada skratt sätter stämningen på topp.


Självklart ett syskonfoto vid vattnet.


Vissa kunde inte låta bli att snacka trav....nämner inte dessa vid namn....

Göteborgarna kommer.

I tisdags så åkte Henke till Umeå och hämtade Göteborgarna. Jag och Tilde var kvar hemma och tog en liten sovmorgon. Men givetvis så åkte vi till Bergsbyn så fort vi kunde så vi kunde hälsa Göteborgarna välkomna.
Alla som känner Anneli vet att hon älskar verkligen att ge bort presenter. Så även denna gång.
Jag fick ett jättefint armband, Henke en nyckelring, Tilde en fotoalbum, Alle skor och Kim ett tufft skärp. Tusen tusen tack, allt var jättefint. Det kommer en bild på armbandet senare.




Hm, vad gör man?

Det har regnat och varit mulet nu  2 dagar. Så vad gör man? Ja, här hemma har vi blöjt igenom många filmer. Vi hade som en egen liten biosalong här hemma igår. Väldigt mysigt och framför allt trevligt med "inga måsten". Vi poppade popcorn, tände ljus och såg film efter film.

Men.......först så skjutsade vi iväg våra vänner till busstation (snyft). Dom har nu landat i Spanien. Det är varmt och skönt. Nu ska dom bara mysa och må gott. Det är dom värda!

Igår när jag läste mammas blogg blev jag så orolig över att Holger inte hade åkt in till lassa ännu. Han har haft så ont och varit dålig i flera dagar. Men efter lite hot om att jag skulle komma och hämta honom, NU! Så ändrade han sig och mamma fick följa honom till akuten. Det visade sig att det inte var något farligt, så skönt! Det kändes bra både för mamma och Holger efter dom fått veta vad det var.

Idag har vi varit och köpt lite nya blommor, kollat på utemöbler till framsidan och sett ännu mer filmer. Tur att Göteborgarna kommer imorgon. Annars skulle vi nog ha vuxit fast i soffan......det finns många filmer att se.

En trevlig båttur med lunch

Idag var vi och drack morgon kaffe hos Marika & Per. Solen sken och det varmt i luften. Det skulle bli en härlig sommardag. Och idag skulle vi nämligen få ha tur och få följa med Per & Marina på en båttur med lunch. Måste skratta åt dom för nu har dom "tjopp tjopp" köpt en båt. Stugan bidde en husvagn, husvagnen bidde en husbil, husbilen bidde en båt, båten bidde en........återstår att se nästa sommar (fniss)



Ombord blev vi bjudna på en god kyklingsallad.

Men stackars Kerstin, dom tror att du är en väska!

Kaffe och kaka fick vi på en ö som heter Bergskäret. Så mysigt. Man bara njuter av tystnaden och lugnet.

Iallfall så hade vi en jätte trevlig båtutflykt. Vi bara myste och mådde gott. Det är så lugnt och skönt på havet......till och med så att vissa somnar på sten hällarna. Nämner dock inte vem. (fniss)


Sedan var det dax att kasta lite "macka"

Men dagen var inte slut här. Så lätt blir dom inte av med oss. För ikväll blir det middag och kort hemma hos oss. 
Henke står nu och gör potatisgratängen och jag ska börja duka. 

 


Vilken nota :-D

Jag cyklade in mot stan strax efter halv nio på morgonen. Men jag höll på att frysa ihjäl, bbrrr så kallt det var. Man kan ju verkligen undra vart värmen har tagit vägen? Hoppas den kommer tillbaka och att inte sommaren är över ännu. Men vi ska verkligen inte klaga. Det har varit en bra sommar.

Efter klippningen var jag in på Resia och gjorde klart med det sista när det gäller Spanien bokningen. Gissa om jag längtar? Det ska bli roligt att få åka iväg med alla från jobbet. Sedan bjöd vi Carlssons på kaffe på kullen. Så då fick vi träffa Carlsson junior som kom cyklande med sin bror.

Alexandra var oxå hos Marina idag. Nu ännu blondare, jätte fint. Och det viktigaste hon trivs i det.

Eftersom våra vänner Per & Marika åker till Spanien på söndag så hade vi bestämmt att vi skulle gå ut och äta ikväll. Det blev Olearys. Som visade sig vara ett bra val. Vi hade bokat bord till 18:30, var dock lite sena. Vädret var underbart och solen sken. Vi skyndade oss att beställa in maten, för vi vet att det kan ta lite tid. Men vem trodde att det skulle ta ca 2 timmar tills vi fick in maten. Hungriga som vi var så kastade vi i oss maten. Maten var god, som vanligt. Eftersom vi fick vänta så länge så fick vi alla välja valfri dessert samt kaffe. Dessutom så bjöd han på nästan hela Roseflaskan som jag och Marika beställde (bet endast 58 kr)
Slutnotan inkl all öl, en flaska rose, mat för 3 pers, dessert för 3 pers, kaffe samt läsk blev 500:- / familj. Det kan man snacka om billigt och bra service. Helt klart värt att vänta på maten. Alla var nöjda när vi gick därifrån. Han som serverade oss sa att det var roligt att få "bjuda" oss på något eftersom vi var så glada och nöjda trots väntan. De andra gästerna gnällde=ingen rabatt. Så det är ju något man kan tänka på. Ibland kanske man ska bara vara nöjd och inte gnälla till sig något. För dom gör ju ett otroligt bra jobb. Igår var det 400 matgäster enligt vakten.
 

Det var ett helt underbart väder. Men på sentimmarna var det skönt att få låna en filt.

Efteråt så åkte vi hem till oss och spelande lite kort. Marika var en värd vinnare ikväll, grattis!


Blommor, torsdagsstädning och Laserdom!

Idag när jag vaknade höll jag på att göra en "Marina". Och ni som känner henne vet vad jag menar, jag säger bara......(fniss) morgonrock och tofflor. Det var nämligen en lastbil från ett känt Skellefteå bolag, behöver inte nämna vilket, som stod med tomgången igång 10-15 min. HALLÅ! Hur fn tänkte den människan då? Klockan var 06:30. Och jag säger bara en lastbil.....fatta hur mycket en sådan låter. Då tar jag hellre fåglarna som "pippar" utanför fönstret......hihih undra om Marika håller med?

Men min gulliga sambo gjorde mig på bättre humör när han kom hem med blommor från Buketten. Och dessutom mina favvo blommor....vita liljor. Hm, han vet hur han ska göra mig glad.

Torsdagsstädningen är avklarad och nu ska vi åka in till staan. Idag är det Kim som har utmanat familjen med Laserdom. Sista vann jag, så jag ska kämpa till sista svettdroppen för att inte förlora min segerplats. Här ska det krigas. Man blir som barn på nytt när det gäller sådana utmaningar. 

Det blev även lite bilrace...på deras enormt stora bilbana.

Nu är det bara Alexandra som inte har utmanat oss ännu......få se vad det kan bli.
Det blir nog nästa vecka då de kommer hem igen. För imorgon åker dom till sin pappa igen. Men det är roligt när alla i familjen får välja något som alla ska göra. Framför allt så är det så uppskattat av alla. 

Henke och Perra ska sedan fotsätta att skruva i moppen. Jag och Marika ska ta ett glas rosevin, det är vi värda!

Jag har pratat med Lena idag. Så skönt att veta att allt har gått bra. Jag var verkligen orolig igår. Usch! Det är inte roligt när ens vänner ska göra något allvarligt. Man skulle så gärna vilja vara med och finnas där. Hålla ens väns hand......

Henke utmanade oss på Bowling.

Alexandra jobbade även idag. Men nu ska hon få vara ledig resten av sommaren, om hon vill. Eftersom hon har varit så duktig på att jobba (trots lite tjafs ibland) så har jag beställt tid på Kickisnagelmakeri på manikyr till henne. Gissa om hon blev glad?

Jag har fått enormt mycket glädjande "rop" från extra personalen i sommar. En del har ringt, en del har skickat sms. Och det gör en så glad. Att höra att dom trivs, att dom är tacksamma och att dom längtar till nästa arbetspass. Det är alltid roligt att höra när det finns så mycket glädje i vad dom säger och ger på jobbet.

Alexandra, Tilde och Ida cyklade iväg till stadsbiblioteket idag och lånade nya böcker. Kim blev oxå sugen på en ny sommarbok. Han cyklade dit med Tilde under tiden jag och Alexandra var och kolla hennes syn inför moped- och bilkörkortet. Gulp! Hon ska ut på bilvägarna inom kort. Jag och hon som nästan har cyklat på varandra flera ggr i sommar. Hm, hoppas dom får lära sig mycket på körskolan.

Idag var det Henke som ville utmana familjen i något. Det blev en bowlingkväll, trevligt. Men först var vi tvugna att ladda batterierna. Det blev middag på Frasses. Och jag kan verkligen rekomendera deras Starka meny. Den var super (stark) god. Älskar verkligen mat med hetta i.

Sedan var det då dax för att börja inta bowlingbanan. Hm, mitt klot ville inte riktigt som jag ville från början. Men jag kom starkt i slutet. Jag skrattade och sa till Henke:
-Jag måste ju få lite handikapp pga min naglar.
Men Henke ville inte ens kommentera det. Han bara skrattade åt mig. Det slutatde iallafall väldigt jämt mellan alla. Så spänningen var ooollidligt ända in i slutet av serien.

Vi hann även med lite discobowling, kul!

Imorgon är det Kim som kommer att utmana familjen. Han har valt Lazerdom. Det ska bli spännande, för sist vann jag. Och jag kommer inte att ge bort min seger så lätt.


En solig dag & min tur att utmana familjen

Jag vaknade när Alexandra gick ner för att göra sig klar för att åka på jobbet. Men jag lyckades somna om igen. Men vid 9 var jag och Marika redo att inta vår löparrundan i skogen. Som vanligt så swichar hon bara iväg. Men idag swichade även jag. För jag tog mitt rekord med 37 sekunder, tjohoo! Från 31:33 till 30:56. Men då var jag slut när jag klev innanför dörren.

Idag var det som sagt min tur att utmana familjen. Vad ska man hitta på? Hm, men så kom jag på......gokart. Så roligt att få utmana alla i gokart körning. Så när Alexandra kom hem så gjorde vi oss klara. Men vi åkte först i till staan för en snabb shopping. Där hittade bla Alexandra en jättefin klänning. Ja, om sanningen ska fram så hittade även jag en klänning.......ovanligt? Nä, inte precis. Hittade även lite nya linnen.....måste nog göra en garderobsrensning snart.

Efter shoppingen så var vi alla hungriga. Vi åkte iväg till Stackgrönnans båtmuseum. Där mumsade vi i oss deras STORA räkmackor.
-Dom är ju enorma, raaap!
Ja, vissa åt ju köttbullemacka istället. Men sedan börja det komma lite fjärilar i magen. Gulp, har jag verkligen utmantat min familj i gokart? Borde ju vara Henke som kommer på en sådan ide. Men nu stod vi där och det var bara att köra. Jag tog det lite lugnare än dom andra, jag hade så "slitna" däck på min gokart. (fniss) Alla skrattade efteråt och tyckte att det var enormt roligt. Tilde hon gjorde segertecken varje gång dom körde förbi mig. Alexandra och Kim kom jag inte heller ikapp hur mycket jag än tryckte på gasen. Dom måste ha haft trimmade bilar......


Solen sken och det var varmt. Så på vägen hem åkte vi förbi Bergsbykiosken och köpte glass.
Vissa stoppade dom i munnen.....

......vissa kletade fast dom på ryggen. Hur tänkte du då Alexandra ? ( Fniss)

Sedan hem för Alexandra skulle jobba igen, andra passet för dagen. Efter maten åkte Henke iväg med Per & Björn och kasta discgolf. Jag, Kim & Tilde cyklade iväg till graven för att vattna.
På vägen hem stannade jag hos Marina för en liten pratstund. Det var trevligt för det var så länge sedan vi sågs. När jag cyklade hem var det helt underbart ute......21 grader. Det har varit ännu en underbar och varm sommardag. Och nu har ½ sommarlovet gått, med andra ord ½ min semester.....oj vad tiden går fort när man har roligt hela dagarna.


Vart tog du vägen?

Alltså hallå! Vart tog du vägen? Vi vill ju att du ska komma fram och skina på oss. Men du gömmer dig gärna bakom molnen. Det blev inte så lång stund på badet idag. Vår vän solen hade annat för sig idag. Men det blev nog kortast stund för Henke. Typ 30 min sedan åkte han iväg med min bror P-Å och Brigitta för att spela golf. Man ska då inte vara stressad när man spelar golf......dom åkte strax efter 11 och var tillbaka vid 19-tiden. Med andra ord en bra sport för Henke. För han stressar då aldrig upp sig.

Tilde, Isabell och Alexandra for till Leoslekland efter badet. Kim var med en kompis. Så jag passade på att åka in till jobbet en stund. Vad ser jag....beläggningen har ökat till det dubbla. PANIK! In med ännu mer personal. Det är en helt underbar sommar när man tittar på statistiken, tjohoo! Och vilken tur att man har en helt underbara personal som ställer upp och jobbar......ännu mer. Tack till er alla, ni är bäst! Och det är ju hur roligt som helst att gästerna väljer just Hotell Aurum. Men jag kan ju förstå varför....VI ÄR JU BÄST! (fniss)

Idag bjöd vi mamma och broder m familj på middag. Jag och Tilde gjorde kycklingwook och Kim gjorde en äppelkaka till dessert. Det är alltid lika roligt när barnen vill hjälkpa till i köket. Alexandra hon var och jobbade.  

Imorgon är det min tur att utmana familjen......hm undra vad det blir?

Utmanade av Tilde

Igår så blev vi utmande av Tilde. Hon utmande hela familjen på Boda Borg. Det var verkligen super roligt. Hela familjen var med och löste problemen. Vi skrattade och käpade tillsammans. 4 st stämplar fick vi. Det är verkligen bra jobbat. Tomas (ägare) säger att snittet brukar vara 2-3 stämplar. Vem vet nästa gång kanske vi utmanar din familj?
  
När vi kom hem så kom Perra & Marika över och drack kaffe. Snart åker dom till sitt paradis i Spanien. Det kommer verkligen att kännas tomt när dom åker. Och när dom kommer hem så åker jag till Spanien. Hm, hur tänkte vi när vi bokade dessa resor? Kunde vi inte ha fått vara där samtidigt. Fatta så roligt det hade varit.

Igår blev vi bjudna av broder och Birgitta på Tacosmiddag. Det var hur gott som helst. Länge sedan vi åt tacos. Vi som åt det varje fredag ett tag. På vägen hem så åkte vi förbi mamma som var i stugan. Barnen sprang ner till havet medans vi andra satt och tittade på tv:n.

Bad och sol hela dagen/kvällen lååång!

Idag har vi verkligen utnyttjat solens alla timmar. Det börja med att det blev en heldag på Vitbergsbadet med många goa vänner. När vi kommer hem så passade jag på att gå göra dagens motionstripp, idag blev det en promenad. Tilde följde med en bit och under den tiden så planerade vi att det skulle bli middag med kvällsdopp i Falkträsket.
Och alla här hemma var med på det oxå. Vi packade om väskorna, grillade köttet, hackade salladen och cyklade sedan iväg. Det var helt underbart. Solen sken, 26 grader varmt och middagen smakade helt underbart gott. Barnen badade, jag och Henke solade. Strax efter halv åtta började vi att packa ihop. Alla helt övertygade om att detta måste vi göra om igen. Det var hur trevligt som helst. Skulle tro att alla kommer att sdova väldigt gott inatt.


Storbarnen hemma igen, Tilde hos farfars!

Idag kom Alexandra och Kim hem från sin pappa. Tilde stannar en natt till hos farfars. Dom har bättre väder än oss så det gör hon helt rätt i. Kim han är lite trött. Han har nämligen varit och jagat med sin pappa från kl 03.00
Ja, Alexandra är lite slut oxå för hon har fått jobba....igen! Nu väntar hon spänt på att lönespecet från Aurum skall komma på mailen, för den kommer nämligen idag. Som hon har jobbat är hon verkligen värd att få gå och köpa något som hon verkligen vill ha. Undra vad?

Till middag blev det Jacks kycklingspett med jordnötsås. Kan varmt rekomendera dessa spett. Supergoda och det är hur många som helst i lådan. Har kommit fram till att det räcker till minst 5 middagar. Och ni vet ju hur många Henke äter.....väldigt många.

Kim gick över till Jonte. Tilde hos farfars. Henke kanske skulle ut och åka inlines....
Marika håll i hatten. Jag och Alexandra skall nu passa på att se ett avsnitt av The Vampire diaries.......

awakeningstruggle.jpg The Vampire Diaries Vol.1 image by gothicgirl20_2009


Men dagen var inte slut....

Ska nu gå ut och sätta mig på altanen, ser att solen börjar titta fram lite smått. Sedan får i se vad dagen har att erbjuda........avlisuade jag med mitt förra inlägg. Och jag kan säga att dagen var allt men inte slut där.

Det knackar på dörren. Per & Marika hämtar upp oss för att åka tillsammans in till stan för att äta lunch.

Det blir Stigs. Ett bra alternativ. Vi blev bjudna både på dryck, glass och godbitar. Var och en fick välja. Detta pga att det tog 30 min innan maten kom. Vi gick både mätta och nöjda därifrån.

Sedan erbjöd våra karlar oss shopping på stan. Varken jag eller Marika tvekade. För mig blev det ett turkost linne/klänning från VeroModa.

Sedan åkte vi hem igen. Eller hem och hem, vi åkte till Per & Marika. Där satt jag och Marika i solen medans killarna kollade upp mopeden.


Det slutade dock inte så bra. Henke gjorde sig illa i fingret:
-Aj, där for en bit från fingret.
-Stan vad det blöder.
Men Henke blev snabbt omplåstrad av Per med plåster från "PEAB´s" säkerhetsväska så blev det genast bra.

Och som riktigt plåster på såret så fick killarna äran att cykla in till stan och köpa kinamat.

Under dagen fick Per &  Marika en sommarpresent av oss. Gissa om dom blev glada?

Kan säga att dom är helt ensamma om Vampyr Öl och Eclipse Öl.
Dessa 2 bilder och Cab bilden är från Marikas blogg.

Med andra ord en helt underbar dag igen med fina vänner.


Solen, hallå!

Vi som hade planerat att åka till badet idag med Henrikssons och broder m familj. Men hallå! Var var solen? Men det var iallafall väldigt skönt att springa när inte solen gassade på från en klar blå himmel. Eller klarn på himmel som någon har lärt oss att säga (fniss)
Marika ser man bara ryggen av så är hon borta. Men jag tog faktiskt ett nytt personligt rekord idag. 2 varv runt i eljuspåret på 31,33 min. Ja, jag är rätt nöjd. Men jag har nog ett nytt mål.....att komma under 30 min, flås & flämt!

Tilde hon ringde till farfars imorse och bestämde med dom att hon skulle åka med till stugan. Med andra ord så blev jag och Henke helt barnfria. Hm, vad ska man då hitta på? Min gulliga karl har inte bara gjort hela torsdagsstädnigen helt själv, han började även morgonen med att köpa blommor till mig. Sedan gick han över till Perra......(Fniss) Hur tänkte han då? 

Ska nu gå ut och sätta mig på altanen, ser att solen börjar titta fram lite smått. Sedan får i se vad dagen har att erbjuda.

Läste något fint och tänkvärt idag:
En vän är den son känner dig som du är, förstår var du har varit, accepterar vad du har blivit och ändå, varsamt låter dig växa.
En vän är den som vet allt om dig och ändå tycker om dig.

William Shakespeare (1564-1616)

Hm, vaken?

Jag (vi) var tvungen att skratta åt Henke imorse. Det började med att jag gick ner vid nio och skulle packa en fika väska till badet. Men jg såg ganska snabbt att det inte skulle bli något badväder. Så jag gick upp igen, la mig i sängen och började titta på Nyhetsmorgon. Vi 10 ringer Per. Jag "sparka" i Henke så han skulle vakna och ta telefonen.
-Sover du?
-Nä! (men det gjorde han verkligen)
-Ska ni fara och bada?
-Aa, vi har tänkte det! ( Han hade verkligen ingen koll på vädret)
Varför säger man alltid att man är vaken då någon ringer och väcker en? Iallfall strax efter det kommer Per och Micke förbi och dricker en kopp kaffe.

Ikväll var vi hembjuda till mamma på middag. och vem var där om inte den här tuffa killen.

När jag kom hem så var Henke inte hemma. Men det var inte så svårt att hitta honom. Han hade gått över till Per och Marika. Så jag traskade oxå över..... 


Vart tog solen vägen?

Imorse när jag vaknade var det jättefint vädert. Solen sken på en "klarn" himmel. Som vissa säger (fniss) Så jag och Henke började packa och göra klart inför en heldag på Vitbergsbadet. Men när vi kom ut till postlådan tittade vi upp, vart hade solen tagit vägen? Det var mulet och bara lite "klarn" långt bort, det såg väldigt mörkt ut mot Carlssons. Regn? Hm, vad gör vi nu? Ja, det var bara att gå in igen och packa upp allt. 

Så min bror Ludde med familj som skulle komma till badet fick komma hem till oss istället och fika. Och det var så roligt att se dom igen. Det är ju tyvärr så sällan man ses när man bor 80 mil ifrån varandra. Skulle så gärn vilja att dom bodde närmare. Vi pratade om golf och vår andra bror...Peter! Det är så många frågetecken som man vill ha svar på. Och det känns som om det är jag och Per-Åke som kanske måste kolla upp lite saker. Har allt gått rätt till när det gäller bodelningen?

Jag och Henke har varit en sväng på Solbacken och köpt lite nya blommor hit ut. Så nu är det finare i krukorna. Sedan var vi till pappas grav och vattnade. Oj så stora blommorna jag fick av syrran har blivit. Dom trivs verkligen där. Här hemma dog alla, tyvärr.

Eftersom Tilde hittade mitt körkort när det var borta så skulle hon få en belöning. Det blev en biokväll, Kommisarie Späck. Och som inte det räckte med den filmen. Nu ska vi tydligen se film här hemma oxå. Hm, undra om jag kommer att se eller sova?

Då Gud öppnade fönstret i himlen och tittade ner, frågade han mig: “Vad önskar du dig denna dag?” Jag svarade: “Tag väl hand om de som läser detta just nu,för den personen önskar jag som vän i många år!”

Bad, middag & poker

Tjohoo! Jag har gjort mitt mål nummer 2. Jag springer nu ett helt varv ca 2,4 km utan att stanna. Gissa om jag är glad......och svettig! Hm, nu törs jag nog inte sätta mer mål när det gäller mina springturer. Men det skulle vara roligt att orka springa 1½ varv........men det är inte ett mål.

Igår var det en helt underbar sommardag. Hoppas det kommer fler sådana. Det var hur varmt och skönt som helst. Vi började med att ta oss till badet där vi var flera vänner som samlades.
Sedan åkte vi hem för att förbereda inför kvällen. Då skulle våra vänner Marie, David, Marika & Perra komma över och äta samt spela poker. Det var en helt underbar kväll med helt underbara vänner. Och det gjorde ju inte saken sämre av att det var 22 grader vid 2 tiden i natt. Helt underbart.

Givetvis började vi kvällen med välkomstdrink och tilltugg.


Få se nu...vem var tuppen eller hönan i hönsgården (fniss)
(dessa 2 bilder ovan och under är från Marikas blogg)

På kvällensmenyn: Förätt: Tom Kha soppa m vitlöksbröd Varmrätt: Oxfile med hasselbackspotatis Dessert: Jordgubbspaj, kaffe & Avec
Hoppas ingen var hungrig när dom lämnade bordet. Men jag tror inte det.

Kvällen avslutades med ett parti poker. Grattis till Perra som tog hem kvällens seger.


Söndag.....Vilodag med stort V

Idag har vi verkligen gjort INGENTING! Och då menar jag ingenting. Och det har varit så underbart skönt. Bara att få slöa på altan. Att inte känna massa måsten. Vi har solat och löst lite korsord. Så skönt! Bara njutigt av värmen, solen och stunden att bara vara ledig.
Det var även 2 stycken tjejer som verkligen njöt utav dagen. Dom spelade kort på altan.
Alexandra har vekligen varit duktig i sommar. Hon har ju sommarjobbat på Textiltryckarn och Aurum. Idag när jag ringer Micke så säger han:
-Alexandra är på Lilleputt landet och jobbar. Dom ringde henne imorse och frågade om hon kunde.
Ja, som mamma blir man bara stolt. Det är ju hur bra som helst att få in foten även på andra företag. Specielt när hon inte ens har sökt sommarjobb där. Bra gjort Alexandra! Och lycka till!

Festivalhelgen.

Oj, jag har inte bloggat på länge nu. Blir så när det är sommar och solen skiner och man bara mår hur bra som helst. Jag njuter verkligen av att få vara ledig med min familj och mina vänner såklart! Är det någon årstid som jag verkligen älskar så är det sommaren. Hm, kanske därför man inte tycker om mörkret och kylan här uppe i norr. Förstår verkligen dom som bor utomlands under den mörkaste perioden. Men jag tycker om den oxå får då får man ju elda massa värmeljus.

Festivalhelgen har varit bra och det blev som vanligt torsdag som blev utgång för oss.
Vi började med att äta. Ni missade väl inte att äta dom goda Steakhouse Club Sandwich. Dom är ju helt underbart goda. Och gissa vad jag och Henke åt till middag idag här hemma......mm, helt rätt! Hemma gjorda sådana mackor.
 
Korten nedan har jag tagit från Marikas Blogg. Det var en trevlig festivalkväll. Man träffar många vänner och bekanta. Vi lyssnade givetvis en stund på Krutov.


Fredagen börjde med regn så det blev en lugn dag här hemma. Och då menar jag lugn. För vi låg i soffan och tittade på TV hela dagen. Men på eftermiddagen klarnade det och Marikaringde och frågade om vi skulle cykla in med tjejerna. Dom hade ju inte fått vara på festivalen. Eller som dom sa:
-Alla utom vi hara fått vara på Stadsfesten.
Så deras mammor kände att då var det nog bäst att dom fick cykla in det en stund. Och dom blev så glada.
Tilde och Ida framför Harry Potter huset. Tack till Melinda som gjorde så Tilde kunde åka Vivell Vinden med henne.

Lördag blev även det i festivalens tecken. Och vår tokiga tjej ville åka ännu mer karuseller. Hon har ju verkligen inget hov.....att gilla åka karuseller har hon inte fått utav mig.
Flygande mattan och StarDancer, usch! Som mamma vill man knappt se på.

Efter festival besöket på dagen så cyklade vi hem till oss och tittade på trav. Och då dök även Marie och David upp, trevligt! Kvällen slutade sedan hemma hos Marika och Per. Där blev det poker och vi tjejer klassade verkligen ut killarna. Dom hade inte en chans.   


Fy vad tungt det gick idag!

Ska jag eller ska jag inte? Det var frågan jag ställde mig imorse när jag vaknade. Men det är lika bra att göra bort det på morgonen, då är det gjort för dagen. Frågan var nämligen om jag skulle springa eller inte. Och om jag skulle springa i skogen eller på vägen. Men efter många om och men så blev det skogen. Men fy sjutton va rädd jag var.....pga av HUGGORMEN. Jag tog inte blicken från marken på hela tiden. Min puls var 120 och det gick jä...igt tungt att springa. Nu vet jag hur det känns att försöka att övervinna sin fobi. Och nu har jag lovat Marika. Jag skall aldrig ifrågasätta henne om en sak (hon vet vad) för nu vet jag hur det känns. Det är inte roligt att vara rädd. Men jag gjorde mina rundor trots rädslan och jag vart väldigt glad när den var över. Imorgon kommer jag och Marika att springa samtidigt. Och då tror jag att det känns bättre.......inga ormar i skogen, inga ormar i skogen...jag är inte rädd....jag kan springa...

Sedan blev det att packa och göra sig redo för Vitbergsbadet. Det blev jag och Marika och barnen som åkte iväg.

Alexandra och en kompis kom efter Alle hade jobbat klart. Men dom var inte där så länge för dom skulle in till stan och shoppa. Men båda kom tomhänta hem?!? Hur tänkte dom då?

Henke är på golfbanan, Tilde och Ida är hos Elina, Kim  är och badar i Falksträsket. Alexandra och Sandra är på tjejkväll. Så jag fick lite egentid, passade då på att torka lite fönster, igen. Sedan kom mamma och gjorde mig sällskap, trevligt.

Nu inväntar jag bara Henke för vi ska gå över till familjen Henriksson som har bjudigt över oss på något gott nämligen hallon cheese cake. Jag säger bara mmmmmm det ska bli gott :)

Och det var gott! Och gulliga som dom är.....så gick vi hem med en sommarpresent.

Naglar, junta och kontrollbehov, vilken underbar dag!

Jag vaknade av att jag hörde när Henke och Alexandra skulle iväg på sina jobb imorse. Gääässp! Själv kunde man ju bara somna om, eller? Nä det kunde jag ju inte för halv nio skulle jag vara på Kickisnagelmakeri och göra mina naglar fina ingen. Me like! Jag är alltid så glad och nöjd när jag går därifrån. Och man har verkligen fåt prata av sig. Hon är bara för helt underbar denna person. Det är inte tyst i 5 sekunder. Och givetvis så bokade jag in en ny tid. Så innan Spanien blir det fina naglar....igen.

Bilden är lånad från Kickisnagelmakeri.

Efter jag hade gjort mina naglar var det tänkt att jag skulle hämta upp Marika och barnen. Vi hade planerat att vi skulle på Vitbergsbadet med Carlssons. Men vädergudarna ville något annat. Så det blev en dag hemma istället.
Barnen hittade på saker med kompisar och jag fick besök utav min mamma. Vi satt på vår altan och tittade på när arbetarna här ute på gården jobbade. Kan säga att vi hade verkligen roligt över dom. Innan mamma kom så hade jag kokat något som verkligen hör sommaren till......mormors saft. Ingen sommar utan den saften.

Ikväll var det dax för junta, så trevligt. Jag längtar lika mycket varje gång vi ska träffas. Det är som så mysigt. Idag var det min tur att fixa efterrätten. Har sedan midsommar bestämmt att jag ska göra den goda jordgubbspajen som Maria bjöd på. Den är så himmelsk god, mums! Trodde att det fanns ett stopp men man kan bara inte sluta äta ur den. Eller rättare sagt man slickar skålen ren! Mmmm!

Idag var det faktiskt 2 st nya med i juntan.....Kerstin & Tod.

MEN innan juntan var jag tvungen att göra en sak först. Det var nämligen tänkt att Henke skulle gå till vår vice värd ikväll. Men jag satt underdagen och tänkte:
-Nä, det är nog bättre att jag går!
Så innan Henke hade kommit hem så traskade jag iväg och tog upp några saker med vice värden. Och kunde sedan lungt och glatt cykla iväg till Juntan.
(fniss) Är det här som kallas kontrollbehov Perra?
Men jag var så rädd att Henke skulle glömma bort att säga allt hihihih


Så underbar dag.....fast lite ont i tån!

Vilken underbar lördag. Nu sitter jag här med en god cider i min hand. Känns helt underbart. Jag lyssnar på musik och bara njuter i värmen. Alla barn är ute och med kompisar. Henke och Perra cyklade in på Olerarys. Dom skulle träffa mer folk där. Så nu ska jag bara njuta av tystnaden, musiken, värmen och min goda cider ute på altan.
Helt underbart med andra ord......fast lite ont i min tå har jag.

Igår var vi och firade Jonte som fyllde 14 år. Sedan cyklade han och Kim samt några vänner till Falkträsket för att bada. Vi satt kvar ett tag och pratade. Sedan på något underligt sätt hamnade vi hemma hos familjen Henriksson. Där skålade vi in sommaren, semestern och livet med ett riktigt gott mousserande vin Fresita som vi hade med oss. I vinkaraffen hade jag även lagt ner färska jordgubbar, allt för att det skulle bli extra sommrigt.

Fresita: Ett mousserande vin med infusion av små handplockade färska jordgubbar från foten av Anderna. God doft av sommarsöta jordgubbar, fin fruktig smak med bra skjuts i avslutningen och fräsch syra. Det är gjort på mousserande vin (muscat) och handplockade jordgubbar, inget tillsatt socker, inga kemikalier! Totalt restsocker 65 gr/l. Champagnekork.

Det var riktigt gott kan nog få 4 smulltron av 5 möjliga. För i sommar kommer vi att testa många olika slags mousserande- och rose viner. Det är ju tydligen det som gäller nu. Är det kanske någon av er blogg läsare som har något bra förslag?

Idag cyklade Alexandra in på sitt andra sommarjobb för sommaren. Nu är det en vecka på Aurum som gäller för henne. Förra veckan var hon på Textiltryckarn. Kan verkligen säga att hon är hur duktig som helst att kliva upp, trots tidiga mornar. Jag, Henke och dom andra barnen åt frukost ute på altan. Där satt vi och funderade över dagen, bad eller stan? Vädret verkade inte bli det bästa så vi bestämde oss för stan. Och vilken tur. För vi blev upplockade av Per & Marika i deras nya bil. Jag säger bara så vaov, vilken härlig bil. Jag vill också ha en cab! Okej, jag tror att Henke vill ha en lika mycket.

Lite shopping på stan och sedan blev det lunch i stadsparken. Det kan jag varmt rekomendera. Köp mat inne på Ica Torget och ta med er till älven eller till stadsparken. Hur mysigt som helst. Helt underbart skönt var det också. För vem kom fram om inte solen. Kunde inte bli bättre.


Jag och Marika lämnade in vårt trav. Men det gick inte så bra den här gången heller. Hm, nästa gång måste verkligen turen stå på vår sida.

Till middag ville Tilde vara dagens kock. Och inte mig emot. Det är bara trevligt när barnen hjälper till och lagar maten. Hon bjöd oss på en god hemma gjord pizza. Henke cyklade tillsammans med Perra ner till Olearys. Där skulle dom äta och träffa fler bekanta.

Så nu sitter jag bara och njuter. Ni kanske undrar om min tå? Den är blå och ond. Igår när jag sprang så låg det en HUGGORM mitt i spåret. På något underligt sätt måste jag och bromsat in med bara tån. För jag kände redan då att det gjorde ont......och nu är den alldeles blå och ond......
Men varför klaga? Jag har det ganska bra här ute på altan med min cider, dator, musiik och alldeles tyyyyst.
Ha en fortsatt bra kväll på er alla bloggvänner.


Eclipse

Ni kan ju tänka er hur länge dessa tjejer har väntat på att få se filmen. Och nu var det äntligen dax.

Den var jättebra men jag tyckte nog om de andra 2 avsnitten bättre. Men jag har redan blivit ned röstad.
Med oss på bio var även Marika och Ida. Vi cyklade hem.....förlåt för den lilla omvägen. Det var inte meningen Tydligen ska man inte prata i telefon samtidigt som man cyklar....när man är tjej (fniss)

RSS 2.0