Söndag, vart tog solen vägen?

Som sagt det var en tung båtresa hem igen. Men fylldes med lite glädje över att Peter tog sig kraft och ork att ringa mig. Jag lovade honom under detta telefonsamtal att kontakta våra syskon och säga att han jätte gärna ville träffa dom coh att dom skulle komma till Åland. Jag lovade att jag skulle kontaka alla och säga det till dom. Men samtidigt tycker jag att det ska man inte behöva.
-För visst är blod tjockare än vatten?
Det är väl en självklarhet om ens syskon är sjuk att man ser till att finns hos en. Iallafall ringer och frågar hur man mår!
Iallafall så kom min andra bror Per-Åke och hämtade mig i hamnen.
Tusen tack det var snällt!
När jag klev in i bilen så frågade han hur det var. Dom kom tårarna igen. Att föklara hur sjuk och dålig vår bror är och att det inte är så mycket man kan göra är så jobbigt. Jag sa iallafall till honom att han skulle kontakta Peter och försöka komma sig över till Åland innan det är försent.
Vi åkte hem till Per-Åke och Birgitta och fikade innan mitt plan skulle ta mig hem. Vi satt länge och pratade om Peter. Jag visade lite bilder och Per-Åke lovade att kotakta Peter.
Flygresan hem gick bra. Satt mest och tittade ut mot himlen. Tänkte lite om livet, hur man kan glädjas åt det man har och att man iallafall får vara frisk. Hur kan vi klaga så mycket? Det finns alltid någon som har det värre.
Väl hemma så mötte Henke och Tilde mig på flyget. Henke lagade en god middag och sedan skulle vi gå och uppvakta vårt gudbarn Lucas på sin ½ årsdag.
Han blev så glad över sin present att han slutade att äta ur flaskan.

Min helg på Åland

Det har varit en tung helg på Åland. Jag har inte orkat skriva något under helgen. Men jag ska nu göra ett försök. Men tårarna rinner på kinden hela tiden. Tar aldrig tårarna slut?
Båtresan över blev jobbig när vi närmade oss Åland för mamma. Det blev som mer verkligt att vi nu skulle få träffa Peter, krama om honom och säga:
-Nu finns vi hos dig. Vi är här nu.
Vi åkt först hem till Peter. Men det var en otäck känsla att kliva in i det tomma huset. Det var något som saknades, famnen som brukade krama om en och säga välkommen hit. Vi lämnade packningen och åkte genast iväg till lassa. Hur skulle man reagera när man såg honom? Skulle man kunna hålla borta tårarna? Jag hade så ont i magen. Det som var roligt i det hela tråkiga var att min bror inte visste att jag skulle komma. Och han trodde att mamma skulle komma först på lördag. Det skulle bli en överraskning. Jag visste att han skulle bli jätte glad över att se oss där.
En sköterska mötte oss och gick in till Peter och frågade om vi fick komma in. Givetvis gick det bra. Vi öppnade dörren. Det första vi möttes utav var min fina bror som låg i sängen med syrgas, blod- och droppåse. Det kan inte vara sant? Min fina bror låg där så uttärd. Varför just han? Peters fina ansikte var nu så tunnt så tunnt, hans fina ögon är så trötta och gula. Men blicken vi fick av honom när vi klev in var så glädjande att se. Det fanns en glimt i dessa trötta ögon. Det fanns en glädje i hans ögon att vi kom, han blev så lugn. Det var nog en trygghet att vi var hos honom nu, en trygghet om att nu var han inte ensammen längre. Min bror har tyvärr levt ett väldigt ensamt liv. Och det kunde jag verkligen förstå när telefonen aldrig ringde under den tiden jag var hos honom. INGEN ringde, är det ingen som vill kolla hur han mår? Det gjorde mig så ledsen. Var fanns alla som han behöver stöd och kraft av nu? Jag tyckte så synd om honom?
Vi satt hos honom en stund. Sedan såg vi att han behövde sova och vi sa då att vi åker iväg men kommer tillbaka senare under kvällen.
Vi åkte iväg för att köpa en blombukett. Till vem? Jo, i min brors ensamhet så fanns det faktiskt en riktig ängel som har varit ett stort stöd för min bror under denna svåra tid.
Den ena ängeln heter Nina och den andra är min mamma.
Och jag skulle önska att det fanns mer människor som henne. Många vänner flyr när man behöver dom som mest. Men hon har varit en stöttande hand för Peter. Tack! Det kände skönt att veta att det fanns en som har brytt sig om honom i hans ensamhet.
Sedan åkte vi upp till Peter igen. Men han var väldigt trött och slut. Vi satt med honom en stund. Jag strök honom på armen och lovade att vi skulle komma tillbaka imorgon. Att lämna min bror på lassa och åka tillbka till huset som han har byggt kändes så tungt och tomt utan honom.
På lördag åkte vi direkt upp på lassa och hämtade hem Peter. Han hade då på morgonen fått mer blod och dropp. Han var slut men glad över att få komma hem en stund. Peters fötter och händer var jättesvullna och ömma han hade väldigt ont men klagade aldrig. Han gjorde allt för att hålla sig vaken och vara med under dagen Vi ordnade så att barnen kunde komma över under dagen och träffa sin pappa. Jag sa att barnen skulle gå och krama om sin honom, det syntes att han belv glad.
Han hade nog förändrats väldigt mycket sedan dom träffade honom men det kändes bra att dom fick se det. Vi spelade spel, Peter orkade inte vara med men satt hela tiden och tittade på med sina trötta fina ögon. Han ville så gärna vara med. Sedan skulle vi fika, barnen förstog inte riktigt varför inte Peter fikade mer än en liten bit från en pepparkaka. Hur ska man förklara för barnen? Det är så svårt? Peter kan inte äta så mycket nu.
Adam sa:
-Pappa, du tycker ju om dom här bullarna. Det är ju dom du alltid köper när vi skall åka och bada. Varför fikar du inte? Pappa?
Jag och barnen var även in till stan och shoppade lite kläder till dom. Det var väldigt uppskattat av min bror, det syntes. Det var så roligt att se barnens glädje att få något nytt.
-Tack syrran! Det där behövde dom verkligen! : sa Peter
Barnen åkte sedan hem och vi skulle tillbaka med Peter till Lassa. Klumpen i min mage kom tillbaka när vi kom till lassa. Imorgon bitti skulle jag åka hem igen. Jag kramade om min älskade bror.Var detta den sista kramen? Var det sista gången jag skulle få stryka min bror i håret? Var det sista gången jag skulle se honom i ögonen? Var det sista gången jag skulle möta hans blick? Mina tårar bara rann. Jag ville inte lämna honom. Jag ville inte lämna honom ensammen. Jag ville vara hos honom. Men jag var tvungen att gå. Jag tittade på honom där han låg, vinkade och sa hejdå, sedan stängde jag dörren. Det var så jobbigt så jobbigt. Jag och mamma grät båda 2 när vi gick mot bilen. Jag ville inte gå därifrån, inte lämna honom ensammen, jag vill finnas hos honom.
Det som känns skönt är att jag har fått visa honom att jag bryr mig. Jag har fått ge honom flera kramar och jag har sagt att jag kämpar med honom. Jag har fått hålla Peters hand och säga tack för att just han är min bror. Jag fick även tacka honom för allt han har gjort för mig när min pappa gick bort. Han tittade på mig, krama om mig pussade mig på handen och log. Sedan sa han:
- Tack syrran!
Det var ett av dom få gånger han log ihelgen
På söndagmorgon åkte jag och mamma tidigt iväg till färjan som jag skulle åka med. Både jag och mamma grät. Jag grät för att jag ville varken lämna mamma eller Peter. Det var så tungt att åka iväg. Men jag är glad över att mina vänner sa att jag skulle åka när jag var så ledsen. Jag är glad över att ha vänner. För jag hoppas att jag aldrig kommer att bli så ensammen som min bror har varit.
När färjan var mellan Åland och Sverige ringer min telefon. Jag tar upp den och svarade. Gissa vem det var? Det var Peter! Ni kan ju tänka er hur glad jag blev.
Men en röst som var slut men tog sig kraft att säga:
-Hej syrran. Jag vill bara säga  tack för att du har ställt upp. Tack för att du kom hit.
Dom orden kommer alltid att klinga i mina öron.

På väg till Åland och min älskade bror

Väckaren ringde kl 05:00, gääässppp! Varför så tidigt på min lediga dag? Jo, idag flög jag nämligen ner till Arlanda Tack Roger för att du kunde skjutsa mig till flyget så tidigt på morgonen. Flygningen gick jätte bra. När jag landade stod min gulliga mamma där och väntadenpå parkeringe. Nu var det bara att med ilfart köra mot Ålandsfärjan det hängde nämligen på  minuterna. Men mamma körde som om hade stuligt bilen. Vi var där i god tid.
Så nu sitter vi på färjan och ska äta. Ca kl 12 svensk tid kliver vi ombord på Åland. Tänk hur otroligt fort det går att ta sig från Skellefteå till Åland igentligen. Man flyger från Falmark halv 7 och kliver iland på Åland 12:00.
Min älskade bror Peter vet inte att jag kommer och han tror att mamma kommer först imorgon. Ska verkligen bli skönt att få krama om honom och visa att man finns där för honom. Jag längtar verkligen, det är som en klump imagen. Ska försöka att inte gråta då, men det blir nog svårt.

Limousine och biopremiär

Det kommer mer bilder men dom gick så trögt att ladda upp)
Åkte hem tidigare från jobbet idag. Kände att mina tankar var någon annanstanns. Jag tog det lungt när jag kom hem för att sedan börja förberade inför ikvälls äventyr. Det kändes lite motit att fara på biogala premiär när man har en bror som är jättesjuk och dålig. Men Lena sa något bra som fick mig att känna det lite bättre:
-Man kan behöva få komma ut och ha det roligt och ladda energi. Då orkar man med det tråkiga bättre.
Och det var ju verkligen bra sagt. För min bror blir ju inte friskare för att jag bara sitter hemma och gråter i soffan. Och jag vet att även Peter tyckte att jag gjorde rätt. Biljetterna bokade vi ju för flera veckor sedan.
Tänkte på en sak igår. Sist vi var på gala biopremiär så var vi inlagda med Tilde på barn, nu var det min bror. Törs man verkligen boka det fler ggr?
Men kvällen blev trots allt verkligen trevlig och bra. Det började hemma hos oss med en fördrink.
Sedan kom den förbokade limousinen och hämtade oss. Kändes verkligen mäktigt att åka runt i. Man såg hur folk försökte titta in (fniss)
Sedan klev vi ut på röda mattan och blev fotade. Välkomst drink och mingel för att sedan inte biografen med popcorn och läsk. Vi skulle få äran att se Luftslottet. Men jag kan säga att den var inte alls lika bra som dom andra 2 filmerna, lite besviken blev man. TV4 ville prata med jag, Marina & Marika men vi tackade nej, inga tv kändisar här inte hihihi.
Sedan var det efterfest med snittar på Balzac. För att inte taxin hem och slänga sig i sängen. Det skulle bli en tidig morgon

Överraskningar, pepparkakshus & många tårar!

Första överraskningen var när vi kom hem från jobbet idag. Då hade Alexandra gjort jättefint här hemma och dukat. Tusen tack Alexandra! Det var jättegulligt gjort. Man blir så glad att komma hem och allt är så fint.
Kim han var jätteduktig och hjälpte till att ta fram maten.
Sedan fick jag en till överraskning. Henke tyckte att jag hade varit ledsen i veckan men att han kanske hade kunnat frågat efter mer hur jag mår. Min bror är som ni vet jätte sjuk just nu. Och jag är den som tyvärr biter mig på tungan och inte alltid visar mina känslor då jag är ledsen. Överraskningen var en julklapp i förskott.
Idag hade jag tänkt att vi skulle baka pepparkakor samt göra pepparkakshuset. Det är en mysig familjestund i början av julen. Det blev ett pepparkakshus, superfint! Barnen var jätte duktiga. Dom har så roligt varje gång dom gör pepparkakshus.

Men kvällen har varit mycket tårar och kommer att sluta med tårar. Jag skulle så gärna vilja göra något för att min älskade bror ska bli frisk. OM han ändå vore här. Jag skulle så gärna vilja ge honom en kram, berätta hur mycket han betyder för mig. Varför just du?
Eftersom det har varit mycket tårar ikväll så ville även Tilde göra oss glada. Hon hade skrivit jättefint hur mycket hon älskar sin familj. Och gjort små överraskningar till alla. Jag fick hudkräm i en burk, Kim en studsboll, Alle ett bokmärke och Henke en träbit där det stod "pappa". Så gulligt av henne.
Imorgon åker min älskade mamma till honom. Jag hade gärna velat följa med. Men jag tror att jag isåfall flyger ner senare. Mamma ska fira jul hos honom och barnen.
En stor kram till Nina på Åland som verkligen är en Ängel (som mamma skrev på sin blogg) Hon är hos honom varje dag på lassa. Tack för att du finns, du betyder jätte mycket för min bror och även för oss.

Idag blev det andra bullar

Nämligen lussebullar!
Det är en av de traditioner som vi alltid gör tillsammans hela familjen. Och det är lika trevligt varje gång. Idag hade vi även en joker med i bakningen, nämligen Stina. Det var jätte roligt att även hon ville vara med.
Och det blev verkligen andra bullar, ingen var den andra lik. Det knådades och formades.
Sedan var det dax med provsmakning. Mums dom blev supergoda.

Dansavslutning med tomteluvor.

Idag hade Tilde och hennes kompisar Ida, Towa & Elina dans avslutning på sin streetdance.
Dom var alla jätte duktiga.

Grattis Kusin Ellen

dag är ingen vanlig dag. Idag är det Kusin Ellens 7:e födelsedag!
Om du hör något i luften som surrar.
Så är det för dig, Ellen vi hurrar.
Hipp Hipp Hurra
Kram från oss alla i Norrland
Här är lite bilder som Anneli mailade:

Snacka om bortskämda karlar.

Idag kl 10:45 skulle vi samlas på Aurum. Varför? Jo, vi skulle överraska våra underbara och snälla karlar. Vilka vi jo, Lena & Björn, Per & Marina, Kicki & Mats och sist men inte minst jag & Henke.
Tror och hoppas att våra karlar blev väldigt glada, den här kvällen är dom verkligen värda.
Efter en kopp morgonkaffe på Aurum så skulle färden börja. Vart? Jo till Piteå där första stoppet skulle ske. För ingen helg utan shopping. Så i Piteå hann vi kvinnor shoppa medans karlarna satt på en Pub. Efter shoppingen så var vi alla hungriga som vargar. Kinamat stog på menyn, smaskens.
Sedan gick färden vidare till Boden. Vi har just checkat in på Hotell Bodensia och ligger nu på våra rum och slappar en stund. Karlarna verkar ska gå upp till Relaxan, vi kvinnor ska fixa till oss.
Vilken tur att man alltid har sin frisör med sig.
Sedan går färden vidare, denna gång med taxi till Wester Farm med julbord & julshow.
Alltså vilken helt underbar kväll vi har haft. Bara stämningen när man kommer innanför porten är ju helt obeskrivlig.
Julbordet var enormt med helt underbara olika smaker. Det fanns tom grisfötter men dom hoppade vi alla gärna över, usch.
Våra karlar skålar för kvällen och sina enormt snälla kvinnor. Som bjöd dom på denna underbara kväll. Undra nu vad dom kommer att hitta på för överraskning till oss? Hm!
Showen var helt klart se värd, den var jättebra. Och en tjej som även var med i körslaget tidigare var med och hennes röst fick en att få gåshud. Hon var så enormt duktig. Det är tjejen som står i mitten.
Showen var med andra ord jättebra. Men kvällen var ju inte slut när showen var slut. Den fortsatte in på sentimmarna. Här står vi och tittar på
Självklart hamnade några vid spelbordet.
Lena och Björn sitter och njuter.
Tillbaka på hotellet igen. Vi inväntar våra karlar som kommer med den andra taxin. Men vad gör dom? Jo, dom går in på Frasses. Gggrrrr!
Godnatt nu går vi och lägger oss. Tack för ikväll

Tack Per & Marika!

Det är inte så lätt när man känner sig så hjälp lös ibland. Jag skulle vilja vara så nära min älskade bror nu 24 timmar om dygnet. Fan, vad jag känner mig besviken på mig själv. Men vad ska man göra? Han bor på Åland jag bor här? Det är inte så lätt att bara lämna allt. Jag kanske är en känslig person men då får jag vara det. Och inte blev det mindre tårar av att läsa vad min underbara dotter skrev om min älskade pappa hennes morfar idag.
Marika sms:ade och frågade om de skulle komma över en stund. Tack! Det behövde jag. Så ett stort Tack till Per & Marika som kom över och gjorde kvällen gyllene. Ni fick mina lilleskutt tårar att sluta komma för ikväll.

Henke har det bra.....

Idag när han kom hem så hade jag och barnen en överraskning till honom. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle åka på Balzac och äta deras After Work. Och ni! Jag kan varmt rekomendera den. Det var jätte gott och jätte mycket mat på buffén för endast 99:- Det var ju som fått. Det bästa med denna överraskning var att jag glömde börsen hemma, Henke fick bjuda oss (fniss) Det var inte meningen. Men han fick ju en överraskning iallfall.



Tidigare idag så blev det shopping på stan som vanligt. Sedan kom min underbara mamma hit.
-Tusen tack min underbara lila mamma, det var jättegulligt!
Jag och mamma satt och kollade upp ang vaccin till henne. Hon ska åka ner till Peter. Ni har nog alla förstått att han mår inte bra nu. Jag skulle så gärna vilja få krama om honom. Men han vet iallafall att vi kämpar med honom. Och han vet att vi tänker på honom varje dag. Skulle bara vilja att det fanns fler som brydde sig. En dag kan det vara försent. Men måste ibland glömma gammalt gråll och gå vidare. Han är ju iallafall vårt syskon. Det säg att blod är tjockare än vatten, men ibland kan man ju undra?

Grattis min älskade bror

Mina tankar går idag till min älskade bror som bor på Åland
Idag fyller han 45 år.
EN BROR
- av Siv Andersson

En bror ger stöd och trygghet
som pojke och som man.
När man behöver hjälp
så gör han vad han kan.

Han ger gärna goda råd,
ett handtag och sin tid.
I livets alla skeden
så finns han där bredvid.

Tillsammans har man minnen
från en tid i samma hus...
Alla lekar som man lekte
och en hel del hyss och bus.

Ja, en brorsa är en dyrgrip
som liten och som stor...
Och nog var det extra bonus
att få just dig till bror

Ja, Roger det är bara att erkänna.......

Du hade rätt!
Då har även jag blivit med Iphone. Trodde nog aldrig att jag skulle få intresse till att skaffa en men när tekniken säger annat så är det bara att följa i vindarna.
Henke har ju oxå köpt en eller ska man kalla det för att han fick ett väldigt väldigt bra erbjudande pga av att han hade haft enormt mycket problem med sin gamla telefon. Så han kunde bara inte säga: -Nej, tack!
Ska inte klaga jag fick oxå ett bra pris :-)
Så nu återstår bara att se om man vänjer sig med att den är större och klumpigare, än min gamla. Annars kan man ju alltid ångra sig och köpa en Samsung igen (fniss) Nä, skämt och sido jag tror att jag kommer att vara jätte nöjd.
För att inte blanda ihop dom så tog jag en vit, Henke har en svart. För tänk er själv tanken att ha bråttom på morgonen, haffa telefonen snabbt och sedan upptäcka att man tog fel telefon. Inte skulle det vara så kul, eller vänta ett tag kanske skulle det de (fniss)

Tomten kommer tidigt iår.

Iallfall till vissa. Henke håller nämligen på att sätta upp den nya 50" TV i rummet, suck! Karlar och deras tekniska leksaker. Man kan shoppa mycket kläder för dom pengarna. Men vi har sagt att det INTE blir någon julklapp till jag & han iår. Det får bli tv:n i stället!

Jag är helt slut i knoppen ikväll. Har suttit på möte hela dagen. Men jag måste säga att det var väldigt intressant på förmiddag. Det handlade om människohandel och sexköp inom hotellbranchen. Nu tror jag inte att det förekommer så mycket i norra Sveriga det är nog ett större problem i södra sverige. Men som polisen sa på föreläsningen det förekommer där man minst anar det. Man ska alltid ha ögon i nacken.

Sedan var det dax för möte nr 2. Och det handlade om att SHR var och gjorde sin årliga stjärn bedömning på hotellet. Jag kan stålt meddela att vi får behålla alla stjärnorna men fick en liten överraskning om att det var ett hotell i stan som inte är 4 stjärnigt men dom går ut med att dom är det, hm får man göra så? Lite falsk marknadsföring eller?
Fick även veta att dom vill numera att alla 4 stjärniga hotell skall ha en VÅG på hotellrummen. Hallå! Hur tänkte dom då? Det kan dom glömma. Man åker väl på hotell för att njuta, inte för att väga sig.

Nä, nu ska jag göra lite nytta. Kram på er

Hur tänker väder gudarna?

Det ska ju inte regna i november, det ska ju snöa! Iallfall så har ju den här helgen gått som en raketfart. Man hinner ju inte med hälften av allt man borde hinna med. Iallafall så har jag och Henke gjort stan idag. Fall inte av stolen nu.......................Henke köpte ett par trasiga jeans.

Sedan kika vi på lite julklappar. Kims julklappar från oss är inköpta och klara nu, det var lätt. Det är svårare att hitta till tjejerna.

Och inte nog med det. Barnen har ju även en julkalender som skall fyllas med små julklapper. Det är en tradition sedan jag själv var liten. Jag kunde då inte förstå att pappa tyckte det var svårt att hitta 24 små julklappar. Jag kan säga att nu förstår jag honom (fniss) Men nu är även den klar, eller okej det fattas 2 paket åt dom var. Men jag vet vad det ska vara så det är lätt fixat.

Jag fick en bunt med Amelia igår av Veronica. Så jag ska ta och bläddra lite i dom nu. Tack gulliga Veonica!
Så godnatt på er alla, vi hörs imorgon.

PS: Marika om du inte föll av stolen för Henkes nyinköpta jeans så gör du det nu. Jag ska se AIK-matchen imorgon! Några kunder bjuder på middag och match på storbilds-TV. Sitter du på kvar på stolen? (fniss):Ds

Hoppsan!

Vakna imorse utav att Tilde sa:
-Mamma klockan är tjugo i tolv ska vi gå ner och äta frukost?
Hoppsan, vi har sovit lite väl länge. Men det var enormt skönt. Efter frukosten åkte jag och Tilde in till stan och gjorde lite små ärenden. Ikväll blir det myskväll med Veronica och barnen. Henke & Roger ska på 40-årsfest.

Nä nu ska jag och Tilde gå och äta lite rester från gårdagens buffe.
Kram på er alla och ha en fortsatt trevlig kväll.


10 år tillsammans!

Jag och Henke firade 10 år tillsammans igår.

-Tack älskling för att du finns i mitt liv. Jag vet att du alltid finns bakom mig. Du älskar mig för den jag är. Du har stöttat mig under de åren som var som jobbigast i mitt liv. Du torkade mina tårar från min kind, kramade mig när jag behövde värme. Du är vän som aldrig sviker, du tycker om mig som den person jag är. Tack för att just jag har fått en bit av ditt hjärta. Älskar dig!

Jag fick ett jättefint halsband med barnens namn ingraverat. Och Henke fick en klocka som hade tyckte jättemycket om och som jag tyckte själv var jätte snygg.

Våra underbara barn var så gulliga oxå. Dom hade varsin överraskning till oss. Alexandra & Kim åkte till sin pappa så vi ska fira med dom på fredag istället.

Denna kväll ville vi fira med underbara vänner Veronica, Marika, Marina, Per x 2 & Roger.
Tack för att ni gjorde kvällen helt underbar.
Kvällen började givetvis med en välkomstdrink & tilltugg.

Jag & Henke fick äran att börja med paket öppning.
Tusen tack för alla de fina gåvorna. Ni är alla helt underbara vänner.
Det är en sådan lycka att få umgås med er alla.

Man kan ju inte vara utan mat. Och våra vänner är alltid hungriga. Vad passar inte bättre än att bjuda på en plockbuffe. Vi caterade maten från Tyske Kocken.


Marina var snabb och se att jag INTE drack vin. Hon märker alltid det. Nej, jag är inte gravid.
Har haft som jag hade tidigare hjärtklappning som om jag har sprungit marathon, läkaren sa:
-Nej! Absolut inte någon alkohol till dig ikväll.
Tack Alexandra att du rädda min kväll med blåbärs cider från coop. Det kändes bättre än att måsta drick loka.

Efter maten så åkte jag & Marika iväg till Showen med Niklas Strömstedt - TRETTIO ÅR I KÄRLEKENS TJÄNST
Jag lyssnade jätte mycket på honom i min ungdom. Som Niklas sa:
-Det är många som har haft sex till mina låtar. Först sätter dom på mig sedan sätter dom på varandra (fniss)
Showen var bra med mycket humor.



Sedan fortsatte kvällen in på sen timmarna, som vanligt (fniss)
Eller rättare sagt till 2 tiden. Men tiden går ju fort när man har trevligt.
Ännu en gång tusen tusen tack för att NI gjorde vår kväll så fin.

Tusen tack även till er alla andra som lämnade så fina kommentarer till oss igår.
De går att läsa här.

Imorgon är det 10 år tillsammans

Imorgon är det ledig dag, shoppingdag och vår 10 årsdag. Det ska vi givetvis fira med våra fina vänner Per, Marika, Per, Marina, Roger & Veronica. Det kommer att bli trevligt och en helt underbar kväll. Inte minst för att det även blir en liten show med Niklas Strömstedt som vi ska åka och lyssna på.

Idag åkte jag och Alexandra på COOP och skulle handla, men det blev en snabb sväng in till staan oxå. Vad hittade jag där, som bara låg och väntade på att bli hämtad, om inte en matta till hallen.
Jag är super duper nöjd.
Längtar till imorgon, jag tror eller jag vet att att jag kommer att få ett litet paket av min älskade Henke.
Och inte minst att mina underbara vänner kommer hit. Tack för att ni finns, älskar er alla!



Hoppsan jag glömde!

Jag fick en liten "pik" om att jag inte hade lagt ut hur det blev när vi bytte dörrar. Kul att ni hänger med hos oss här hemma. Det blev jättebra. Ska köpa ett litet fönster till toadörren. Sedan är det 100% ok. Nu är ju alla dörrar uppe och nere bytta. Är det någon som behöver en gammal dörr, så är det bara att hämta.

Före

Efter:

Sedan blir det att sätta in detta dekorfönster i toa dörren.

Okej, då! Perra fick ju köpa en!

Jaha, en ny teknisk pryl i vårt hem. Vad det nödvändigt? Hm, vet inte? Tycker det räcker som det är. Men Perra får ju ha en, så Henke måste väl få det oxå (fniss) Det måste ju vara rättvist. Men bara på ett vilkor att jag får lite musik och filmer som även jag vill ha. Vad hette den som vi lyssnade på hos er sist Per & Marika, som jag sa att jag ville ha? Av någon konstig anledning så har jag glömt det hihihih

Nu till den tekniska onödiga prylen, det är en mediaspelare.
Nä, jag tycker faktiskt att han var värd den.

Det som var synd var att jag hade tänkt köpa den till Henke på vår 10 årsdag på fredag. Vad ska han nu få?
Själv ska jag ju på Niklas Strömstedt med Marika, tjohoo!
Men våra karlar kan ju vara beredda med champangeglasen när vi kommer hem.
10 år måste ju skålas och firas!


Varken spik eller skruv

FÄSTER DIREKT!

  • Glöm verktyg, spik, skruv & plugg
  • Inget damm och onödiga hål i väggen
  • Limmar upp tunga föremål direkt utan stöd
Ett lim som ersätter spik och skruv. Kan det bli bättre? Det är ju helt perfekt. Jag kommer givetvis att köpa och testa detta. Finns det något fulare än spik eller skruvskallar som syns?
Och det bästa jag kan sätta upp saker själv, eller? Fast jag tror att jag ber Henke om hjälp i fortsättningen oxå.

Jaha, jag hann inte ens lägga ut detta inlägg förrän Henke hade en kommentar. Varför är det så svårt för karlar att prova något nytt. Eller är det mer manligt att hålla i en hammare än en limtub (fniss)

Han kanske får en tub av tomten hihihih


Farsdag, alla älskade pappornas dag.

Det var många pappor som skulle hinna firas idag så det var bara börja direkt på morgonen.
Dagen började givetvis med att Henke fick frukost på sängen av oss andra troll här hemma.
Kan avslöja att han var väldigt trött när vi väckte honom.
-Gäässpp, vad är klockan?

Självklart fick han paket på farsdag:
Godis, choklad, sms "fri diskdag" samt en äventyrsdag framöver.

Sedan var det min älskade pappas tur. Åkte dit och tände 2 st gravljus.
En extra tanke och dikt till honom på farsdag.

En far (lite omgjord av mig)
Av: Siv Andersson

När jag var riktigt liten
och någon var stygg,
så var hans stora famn
en plats där jag blev trygg.

En far är nån som vet
att skydda sina kära.
Han vakar över mig
lång borta men ändå nära.

När lasset blev för tungt
och hotade mig stjälpa,
så fanns han där till hands
att stötta mig och hjälpa.

Som förebild han gick
i livets långa trappa.
Och ingen var som han...
Han var ju min kära pappa!



Sedan var det Alexandra & Kim´s pappas tur att bli hyllad på farsdag.
Även han fick paket, innehållande god choklad.
Han var just hemkommen från skogen, var där redan kl 6 imorse.
Snacka om morgonpigg! Nu vet jag vem Kim har fått det ifrån :-)

Sedan var det dax för tacos lunch som mamma bjöd på hemma hos lillebror Andreas.
Givetvis hade vi köpt ett paket till Holger oxå. Tröjan som han har på sig.

Och till sist men inte minst så var det farfars tur att bli grattad på farsdag.
Där bjöds det på en god 3 rätters-farsdagsmiddag.
Henke gav en prenumeration på V75 Guiden, hoppas han tar hem jackpotten nu.
Lycka till farfar!



En lugn lördag.

Så skönt med en lugn lördag. Hela familjen tog sovmorgon, skönt. Sedan kom farfar´s med fler blommbrädor och sjutsade sedan in systrarna alá shopping in till stan. Jag och Henke åkte iväg för att kolla på en TV som han skulle vilja köpa, och vilken tur, den fanns inte hemma i affärn ännu. Med andra ord kunde vi åka in och shoppa annat, men tyvärr var varken jag eller Henke på shopping humör. Jag hade nämligen dunder huvudvärk samt enormt ont i min mage. Det är bara att köra en kur så ryker både lite kilon och min mag onda försvinner förhoppningsvis igen. Måste bli bättre på att äta mindre laktosprodukter. 

Lena & Björn ringde och ville att vi skulle komma över. Men tyvärr så är man inte så social när  huvudvärken har tagit över. Det får bli en annan gång.

Ska iallafall lägga oss i soffan och bara slappa tills John Blund kommer på besök.

Fredag, äntligen en lugn helg!

Dagen började med att avnjuta massage på daggdroppenspa. Sedan åkte jag och Tilde varit och gjorde lite små ärenden, lite här & där. Men det fanns en tid att passa........fredagsfikat med barnen, ett trevligt & mysigt måste.

Fniss, nu kommer en leverans av ÖL! Inte helt fel att få det hemkört hihih, tusen tack Per!

Tillbaka till bloggandet. Vad händer en fredagskväll som denna? Hm, Kim ska iväg på disco uppe på Norrhammar, Tilde & Alex. Det som är skönt är att i helgen kan man bara ta dagarna som dom kommer och går. Inga måsten!

Nä, jag har inte glömt att det är farsdag på söndag. Men det fixar ju barnen sedan blir det fika hos mormor & Holger och farsdagsmiddag hos farfar och farfar.

Just ja, igår satte Henke dit fönsterbrädan i rummet som farfar har varit snäll och gjort. Tack! Så idag åkte jag och Tilde iväg och köpte blommor. Samt en leverans blommor till en hemlig adress. Kan tyvärr inte nämna vem, ifall bloggen läses före blommorna har anlänt :-)






Dagens ros

Dagens ros går idag till farmor & farfar som har tagit hand om vårt lilla troll tisdag, onsdag & torsdag.
Tilde har nämligen haft feber och inte kunnat gå till skolan.
Tusen tusen tack, det var guld värt!


20 års jubileumsmiddag med underhållning


Som sagt igår var det den stora 20 års jubileumsfesten. Jag bjöd mig mig min gulliga väninna Marina, kockarna på jobbet var oxå med. Jag vet att Marina som jag älskar festligheter. Och hon tvekar aldrig en sekund:
-Japp, jag följer med.

Det roliga var att hon INTE fick berätta för sin karl att hon skulle dit, det skulle bli en liten suprice. Per skulle nämligen vara med på jubileumsfesten oxå men med en kompanion.
Så här glad blev iallafall Per när han förstog att Marina skulle vara med under kvällen.

Givetvis bjöds det på välkomstdrinkar vid ankomsten.
Efter minglet var det dax att sätta sig till bords.
Det var jättefint dukat och förätten var Toast skagen med vitt vin eller öl.

Sedan bjöds det på oxfile med hm, minns inte vad såsen hette men den var god och givetvis serverades det rött vin till varmrätten.
Kaffe, tårta & avec stog sedan på menyn.
Nina, hon är en helt underbar person att ha och göra med. Hon kan hantera många bollar i luften samtidigt.
-Lycka till med ditt jobb, håller tummarna.

Mattias ägaren av Svensk Cater hälsar alla hjärtligt välkomna.

Under kvällen var det prisutdelningen. Och inte vilka priser som helst.
Det var 2 st 42" platt tv apparater, soda stream,ljudanläggning, weekendresor, choklad, mp3 mm
Dom är verkligen skenerösa.

Under middagen var det olika typer av underhållning.




Fick en kommentar från Marina:
Åååå så trevligt det var,tackar för att just jag fick följa med dej, tusen kramar till dej från mej.

Till Marina: Det var en jätte trevlig kväll.
Tusen tack Marina att du ville följa med ikväll. Det blir alltid lika trevligt. Kram

Måndagmorgon, gäässpp!

Man kan då inte tro att fröken Andersson har varit ledig och vilat upp sig en vecka, gäässpp! Jag var dödstrött. Men en kopp kaffe så var man igång igen. Jag kan säga att min pappershög var enorm, suck. Men jag har nu bara 2 papper kvar i högen, tjohoo.

Idag när jag skulle ringa och boka Niklas Strömstedt biljetterna till mig och Marika, vem ringer inte då? Om inte turistbyrån, perfekt då kunde jag ju boka biljetterna direkt med dom. Dom lovade att ge oss en bra plats.

När jag kommer hem så vad ligger inte på bordet om inte avit till mitt "&".
Perfekt, Henke åkte genast och hämtade det. Så här fint blev det:


Inte nog med det. Henke var och köpte nya dörrar till här nere idag, vi fick ett bra pris på dom. Det kommer att bli stor skillnad och framför allt mycket ljusare. Kommer att ta före och efter bild imorgon.

Imorgon är jag inbjuden till en 20-års jubileumsfest med underhållning uppe på parken. Jag kommer att bjuda med en av mina underbara väninnor. Vem? Det får ni veta imorgon. Kan inte berätta det eftersom hennes karl inte vet om det ännu?(fniss)

Att göra "sen" lista

Idag kommer vi bara att ta det lugnt. Och vad passar då bättre än att gå igenom listan "att göra sen"
Tänk att det alltid finns något som man kan göra som lämnas till "det gör vi sen" Det kan vara allt från den där sista spiken, som där där lilla list biten eller sista lysknappen mm. Och att säga "det hinner jag sen" "inte nu" eller "jo, jag ska men inte nu" är det sämsta man kan göra för då blir det aldrig gjort.
Men nu ska Henke få ta itu med sin egen lilla "sen" lista.
-Ja, jag ska hjälpa honom!


Ni är ju bara så underbara!

Jag och Henke var bjudana till Per & Marika på hockey middag. Vaddå hockeymiddag? Jag vill hellre kalla det en underbar middag med underbara vänner.
En jättefin pumpa som Perra hade gjort tog emot oss med sitt leende

Vi satte oss för att se AIK spela mot Frölunda, tyvärr blev det förlust för AIK. Men vad gjorde det. Kvällen förgylldes med många underbara skratt och med en underbar god middag. Det var dukat jättefint, självklart i halloween tema.
Och inte nog med det. Det låg en present till oss var på våra platser.

Alltså ni är ju bara så underbara, omtänksamma och snälla.
Henke fick en kub med 4 rutor / sida och jag fick ett enormt fint hjärt halsband, Tilde & Ida fick varsin ficklampa

Efter middagen så blev det samling i baren. Och killarna ville så gärna utmana oss i dart. Det gick väl inte så bra för mig men det var superroligt. Sikta? Va, måste man det? Är det inte bara att kasta iväg pilen mot tavlan?
Jag måste verkligen googla på lite tips (fniss)
Marika var däremot jätteduktig, hon fick killarna att bli lite oroliga.

Kan man säga annat att detta är 2 underbara karlar.
Vilken tur att dom har träffat...........

.........dessa två underbara kvinnor.

Kvällen var lång så vi hann även utmana våra karlar i spelet "med andra ord"
Och jag kan inte säga annat än att det blev många långa skratt under spelets gång.
Karlarna vann första omgången, vi kvinnor andra och då måste man ju ta en tredje omgång. Vi föll då på målsnöret, en polett från vinst. Men det kan vi bjuda på, eller hur Marika? Vi tar dom nästa gång.

Efter spelet så blev det eftersnack i baren. Timmarna bara sprang iväg. Det som är viktigt med riktiga vänner att man kan prata, dela åsikter, ha olika åsikter och kunna säga ärligt vad man tycker & tänker. Skratta & ha kul.
Och där är vi så lika. 

Kvällen avslutades långt in på småtimmarna även denna kväll.
Men jag kan säga att det blev många underbara härliga skratt med helt underbara och goa vänner. Kan halloween helgen sluta bättre? Nä, det kan den inte.
Tusen tusen tack!


RSS 2.0