Trädgårdsvandring

Vilken underbar dag det har varit idag. Solen har vågat sig fram och det har varit riktigt fin, trots att det regnade en stund. Och vilken tur att solen sken för det gjorde verkligen pricken över i:et idag. Jag hade nämligen bokat ett besök på Axur Kursgård för alla i receptionen. Det var verkligen jätte fint där, och något för alla som gillar trädgård i fin och mysig miljö. Så enormt fint och mysigt. Alldeles tyst och lugnt. Det man hörde var fågelkvitter och vinden i träden. Verkligen en plats om man vill stressa ner från vardagen.
Dit kan man åka med arbetsgruppen, juntan, möhippan eller som en helt vanligt privat person. Det är för alla som bara vill njuta ev stunden. Med sig under sin trädgårdsvandring kan man få vid beställning en picknickkorg. 



En vin källare av en gammal matkällare och en japanskdel där man bara kan sitta och njuta.

♥ Morsdag ♥

Idag är det alla mammorsdag. Jag hoppas verkligen att alla ni mammor får en fin morsdag.

Min mamma är värdefull för mig. Tack för att du finns älskade mamma ♥ 

Min gulliga mamma har jag redan firat eftersom hon igår flög ner till min bror i Stockholm.
Verkligen roligt för honom att få rå om vår fina mamma på morsdag.

Min morsdag började med frukost på sängen.

Sedan kom Alexandra och Kim hem och firade mig på förmiddagen. Dom är nämligen hos sin pappa och ska sedan fira sin farmor som fyller 65 år idag. Att barnen kommer hem och kramar om en på morsdag är så mysigt, det gör att ens mamma hjärta klappar x:a mycket. 


Och i morsdagspresent av barnen fick jag 5 påsar tuggummi........för det var det enda jag hade önskat mig.

Sedan åkte vi iväg till Henkes föräldrar där vi skulle äta lunch. Och som vanligt så är det lika gott. Glömde tyvärr bort att fota Henke med sin mamma.

Nu fortsätter min morsdag med en lugn kväll här hemma med en god middag som Henke skall bjuda mig på. Som sedan avslutas med tända ljus och en bra film i soffan. Bara njuta och må gott, det är livet.  

Grattis vårt fina och busiga Gudbarn!

Idag är det Lucas 2-årsdag, vårt fina och busiga gudbarn. Han är alltid lika go och glad denna kille.

Vi var och firade honom igår eftersom det är morsdag idag. Och när vi frågade honom tidigare vad han önskade sig sa han.
-Lucas vad önskar du dig när du fyller år?
-Nä...
-Men du fyller ju år!
-Nä....
-Så du önskar dig inget?
-Nä....
Men självklart hade vi med oss paket till honom.......massor med paket. Men det var bara mjuka paket.....hm tror att det var hans mamma som hade önskat det, inte Lucas. 
Här öppnar han ett paket som var ett jätte fint puzzel med en bild på Lucas, som Tilde hade gjort själv.

En lastbil från Ken och Therese.

Sedan bjöds det på en massa gott fika och tårta. Och av hela kak-fatet så var det hallongrottorna ala Alexandra som var Lucas stora favorit.

Alla bilderna i inlägget är tagna av Tilde. Det finns fler bilder på hennes blogg, Tildes blogg.

Tur att kaffe är gott......och ger en bra träning!

Träningen idag gick så himla bra. Jag är så jäkla nöjd! Det kändes mycket lättare än på länge. Hm, kaffet kanske ger en styrka och är bra att dricka just innan träning.......det är ju det nya som "dom" har hittat på. Ännu en ny rön alltså, eller? Imorgon blir det Barbell och en stund på gåbandet. Ska dricka mycket kaffe innan (fniss) Jag har just skjutsad iväg 4 fnittriga brudar till disco, Henke ska sedan hämta dom. Lär vara ännu mer fnittriga då....och pratsamma. Henke lär inte få en syl i vädret. Mmm, det luktar gott från ugnen....Henke har bakat. Så nu ska det smakas ;) Kvällen kommer även att bjuda på en bra film......undra vad?

Städat och fint när man kom hem!

Å, det är så underbart och skönt att komma hem och städningen är gjord. Vi har bokat några gånger till och sen få vi väl se hur vi gör under resten av sommaren.......men till hösten och vintern då tror jag att det blir städfirma igen.
 
Idag har jag och Henke varit på Svensk Caters grillfest. Det var gott och trevligt. Kvällens underhållning var The Buddies. Men vi blev inte så länge, båda ville hem och slappa i soffan. 




Fotojobb alá Challe för Tilde

Denise frågade för ett tag sedan om Tilde ville vara snäll och fota Challe. Och det ville hon ju verkligen göra. Så idag efter vi hade ätit middagen klart hade jag lovat Denise att vi skulle komma och Tilde skulle få fota. 
Och jag säger bara vilket fint ställe dom bor på hennes mamma. Förstår verkligen att Denise vill flytta dit om några år. Tilde fotade, fotade och fotade.....korten blev jätte fina. Både Denise och Tilde blev jätte nöjda. Hoppas att Challe blir lika nöjd (fniss)


 

Jobb, träning och junta!

En underbar måndag med ett underbart slut. Dagen började med några timmar på jobbet, timmar som verkligen "sprang" iväg. Slängde mig sedan i bilen för att hinna åka iväg och träna en stund på 360. Pust, flämt och lite svett.....så var även träningspasset över. Men jag trivs med min träning och äntligen har jag hittat rätt. Tack Marika och Perra, det är verkligen er förtjänst. För utan er present så hade jag nog aldrig testat.
Men nu är jag fast och jag trivs.......kanske även du skulle prova?

Alla, Kim och Tilde har haft en syskonkväll. Dom har ätit på MAX, varit på bio samt avsluta kvällen på bowlingen.
Dom har haft hur kul och trevligt som helst. Ska verkligen hoppas och önska att dom kommer att fortsätta med det även i vuxen ålder. Det är jätte nyttigt att kunna umgås och prata syskon mellan och samtidigt ha kul.

Efter träningen så skulle mina goa och fina junta vänner komma på middag. Men först samlades vi i soffan och jag bjöd på lite rosé. Där satt vi och pratade medans soppan kokade på spisen. 

Idag skulle jag bjuda på fisksoppa. Den idén fick jag och Marina i onsdags när hon satt hos mig och vi såg "åtta hos stjärnorna" . Det såg så gott ut och vi blev så hungriga.........båda 2 tyckte att den soppan ska vi ha på nästa junta. Så jag kokade ihop soppan och resultatet blev verkligen super gott. Utan att skryta! För den blev verkligen jätte god. Varför gör man inte soppa oftare?

Och till dessert blev det en jätte god pannacotta alá Lena med hallon. Mums!

Saffransdoftande fisksoppa 

Antal portioner: 4

Fisksoppa
400 g lax
400 g torsk
100 g Räkor
4 st havskräftor
500 g musslor
1 pkt saffran
1 l vatten
3 st fiskbuljongtärningar
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
2-3 dl vitt vin
1 st lök, gul
3-4 st vitlökar
Broccoli, efter smak
Blomkål, efter smak
Dill
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Gör så här
1.
Hacka löken och fräs i smör tillsammans i en kastrull.
2. Tillsätt kryddor, saffran, buljong, grädde, crème fraiche, vin och grönsaker och låt sjuda ca 10-15 minuter.
3. Lägg i fisken och skaldjuren och sjud ca 5-7 minuter, låt inte fisken koka sönder.
4. Ta grytan från värmen och lägg i räkorna.
5. Låt soppan dra ett par minuter.
6. Garnera med havskräftor och dill.


En solig dag med Morsdags firande!

Veckorna går fort men så gör även helgerna. Nu är det redan söndagkväll och imorgon väntar en ny vecka med nya utmaningar som Junta, träning och grillkväll med Svensk Cater och sist men inte minst morsdag på söndag. En trevlig vecka som jag hoppas bjuds även med mycket sol och värme. 

Ja, som sagt var nästa helg är det morsdag men då är min fina och gulliga mamma inte hemma. Då har hon flygit ner till broder med familj i Stockholm.
Så då får han pyssla om vår mamma extra mycket, för det är hon verkligen värd.
Så idag har jag har haft morsdag för min mamma här hemma. Jag bjöd hit henne på middag med dessert. Mamma fick välja mellen kinamat eller Allstar, det blev kinamat. Mmm, det var gott! Sedan blev det kaffe på framsidan med hemma gjord glass med lime och kiwi.

Men mamma fick inte bara en middag och blommor, hon fick även en upplevelsedag i Storforsen med en god picknick, en solig sommardag framöver. Jag har aldrig varit där så det ska bli kul att få åka dit. Det sägs att det är jätte fint där.

Annars har helgen bjudigt på träning, shopping i vänners trevliga sällskap. Jag och Marika åkte tidigt på lördgsmorgon och tränade. Det är så skönt att göra det tidigt och man har sedan hela dagen på sig att göra annat. Bara njuta och må gott och frossa extra mycket. Jag och Marika testade ett nytt sett att vinna på travet i lördags, det gick först bra och vi hoppade och studsade på golvet........sedan gick det som det brukar gå för oss......suck, vi förlorade! Men vi ger inte upp, nästa gång då är det VÅR TUR!

Förutom att fira min mamma har jag bara suttit på altan med Denise. Vi solade och surrade om allt möjligt. Från trav till altanbygge......hur vi nu kom in på det? Sedan åkte vi iväg till Jysk en sväng. När jag kom tillbaka så sågade Kim och Henke bort döda grenar från träden på baksidan. Till hjälp hade dom även Lucas som kom förbi med sin mamma en stund.

Henke, Lunne och Perra gjorde sedan en killkväll med bio och middag på stan. Måste ha varit väldigt tomt och tyst utan deras fruar. (fniss)  

Alva här!

Alltså hon är ju för söta denna unge. Och vilken pratkvarn!

-Alva är här nu!
Hör man när hon kliver innan för dörren. Denise och Alva kom över på kaffe ikväll och sedan kom även Marina. Så trevligt med alla kaffebesökare. Och extra trevligt eftersom Henke skulle iväg på herrklubben. Så då hade man ju nån att prata och surra med.

Träningen har gått bra i veckan, ska även ta mig dit på fredag. Och på lördagsmorgon.....gggääääsp! Lovar inget men ska verkligen försöka.

Måste visa några bilder på "hjärte"katter som min gulliga mamma just nu virkar och ger till barn som har gått igenom hjärtoperationer. Jag tycker att det är så jätte gulligt av henne. Och vilka gulliga katter det blir.



Det blev "bara" ett silver.

Då var helgen över och imorgon väntar en ny arbetsvecka. Önskar bara att helgen hade kunnat bjuda på lite mer sol och värme. Imorse när vi satt och åt frukost så kom Lucas förbi med sin mamma. Kan väl säga att det var vid lunchtid för dom som inte sover bort dagarna (fniss). Sedan blev det Solbacken som fick besök av jag, Marika och tjejerna. Tilde köpte 2 par fina sommarskor på Skohuset.
 
Sedan hem för att börja förbereda för hockeymiddagen som vi skulle bjuda Henrikssons på.
Förrätt blev Tom Kha soppa med vitlöksbröd, varmrätt grillat med alla dess tillbehör och till dessert blev det blåbärspaj med limeglass.
Tror jag ska sluta köpa glass. Det är ju så enkelt och så mycket godare att göra den själv.

Limeglass:
3 äggvitor - vispas till hårt skum
4 dl grädde - vispas hårt
Vispa även ihop:
3 äggulor
½ dl limesaft
Rivet limeskal från 3 lime.
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker

Blanda sedan ihop alltihop till en enda smet och låt stå i frysen ca 4 timmar.

Trots förlusten att vi "bara" fick silver så blev det en trevlig kväll och ett trevligt avslut på helgen.


Fredag i alla ära!

Men jag måste börja med att berätta om igår......vår torsdagstädning. För länge sedan så hade vi hjälp med torsdagsstädningen 2 dagar i månaden. Men har nu haft ett längre uppehåll. Jag och Henke har pratat om att börja om med det igen, varannan vecka. Och nu har vi gjort det. Så igår kom Din Miljö och gjorde hela torsdagstädningen, tjohoo! Så jäkla skönt det vat att komma hem, öppna dörren och allt var gjort. Det var bara att laga middagen och njuta av att det var torsdag.....och ingen städning. Det är så skönt och värt varje liten krona. Henke sa att han hade trallat hela dagen på jobbet bara av att veta att det blir ingen torsdagstädning.
Och svar på allas frågor nu:
-Nej, det är inte jobbigt att ha främmande personer hemma.....vi har inget hemligt.
-Nej, jag är inte rädd att dom tjuvar något....vi har inget av värde.

Så nu provar vi detta företag. Är vi nöjda lär vi nog fortsätta, annars finns det ju andra att välja. Men vi känner ägaren till Din Miljö så därför valde vi det först.

Och fortsätta att njuta denna torsdag fick vi även göra av Alexandra´s goda Cheescake som jag bad henne göra. Kvällen njöts även av att jag och Marikas tog varsit glas av vårt stora rosé favorit just nu....GALLO.
Vi njöt och drömmde oss bort till sommaren som kommer att bjuda på sol, värme och Gallo.

Nu till fredag. Satt med barnen i morse när dom åt frukosten. Det är en av sakerna som är mysigt med mina lediga fredagar. När alla sedan har åkt iväg till skolan så blir det träning på 360. Och som en slump så blir det sedan stan. Förstår inte att det alltid slutar uppe på CK men en kopp kaffe i handen. Kan helgen börja så mycket bättre? Nä, kan inte tro det.

Nu kommer hemleveransen från MAX.......Tilde fick välja middag eftersom hon var så duktig och hade alla rätt på provet idag. Så självklart måste hon få äran att välja. Mmmm, det ska bli gott.   

Min älskade lillebror!

Idag fyller min älskade lillebror och Alle´s gudfar år. Och om sanningen skall fram har han inte alltid varit min "älskade" lillebror. Va? tänker ni nu. Vad menar hon? Ja, jag ska berätta.

Jag skötte honom rätt ofta när han var liten, om man frågar mig. Men så tycker väl alla syskon. Jag tyckte inte alltid att det var så roligt. Han var en nyfiken liten snorunge som hela tiden förstörde när jag hade kompisar. Och en gång när jag skötte och inte hade riktigt tid att ha koll på honom så klättrade han högt upp på en byggställning......... (vill inte tänka tanken om vad som hade hänt om han trillat ner, fy så hemskt) Men så kom jag på att om jag stänger in honom i bilen så kan inget hända......förutom att mamma inte blev så glad på mig. Man fick tydligen inte stänga in småbarn i bilen. Ja, syskon kärlek. Kan berätta mer men det får bli en annan gång. Men jag tyckte han var rätt så söt min lillebror.......när han sov. För när han var vaken tyckte jag bara att han slängde sina leksaker runt hela golvet........jag fick panik! Men det var då och nu är nu.  

Och nu är han verkligen min älskade lillebror. 
Grattis och hoppas att dagen har varit fin. Stor kram till dig <3

Måste erkänna att han var verkligen söt min lillebror när han var liten.

Men han är söt idag oxå.

 

Grattis goa farfar!

Igår fyllde absolut värdens bästa och goaste farfar år. Han är så speciell och rolig vår lilla "tuss" farfar. En mer genom snäll person finns nog inte. Han är verkligen så mån om allt och alla.
Tack för att just jag fick dig som svärfar.  
Men vi firade honom idag istället. (Kortet är inte taget idag)

Däremot firade vi min fina och goa lillebror Andreas igår som igentligen fyller år imorgon.

Iallafall så började gårdagen med att jag åkte till 360 på morgonen och tränade. Det var riktigt skönt att göra det på morgonen. Precis när jag har tränat klart ringer Kim. Hans stulna DC skor har "kommit" tillbaka till Edda. Dom stod bara där helt plötsligt. Så jag åkte upp och hämtade dom. Sedan hade jag fått äran att vara hårmodell på bästa frisörsalongen i staan, KLIPP1.
Ni som tror att ni känner mig väl vet dock inte riktigt allt......jag ser ut som ett troll när mitt hår får självtorka. Men Marina vet och känner mitt hår väldigt väldigt väl. Och nu erbjöd hon mig att vara hårmodell för något som dom ev skall börja med.......


Imorgon är behandlingen avslutat och jag får tvätta mitt hår igen efter 48 timmar. Jag väntar på spänning efter hur resultatet kommer att bli. Och tusen varma kramar till Marina och Emma, ni är ju för gulliga.

Ikväll efter vi kom hem från farfars firande så ringde jag 1177. Kim har gjorde illa sig i foten igår och idag har det blivit ondare. Tydligen skall man alltid åka upp på lassa när man har gjort illa sig i stortån, inom 12 timmar helst. Det hade jag ingen aning om, men nu vet jag. Så ingen skola för honom imorgon......det blir ett besök på röntgen.


Solen skiner för dig idag vännen!

Idag fyller en viktig vän i min omgivning år. Och idag skiner solen just för henne. Jag har inte känt henne i så många år, men vi endå hunnit varit med om så otroligt mycket.

Vi har både skrattat och gråtit ihop. 
Jag kan dela min glädje med henne och hon gläds med mig.
Hon har tröstat och klappat mig på axeln när det har kännst väldigt tungt. 

Hon tycker om mig precis för den personen jag är, och inte för den jag borde vara. 
Jag kan inte med ord beskriva hur mycket hon betyder för mig, men jag tror och hoppas att hon vet.
Vi har hunnit göra så mycket roligt tillsammans och mer kommer det att bli.

En stort grattis till dig min fina fina vän. Hoppas din födelsedag har varit jätte fin.

Grattis Marika!


Vilken härlig söndag!

Igår söndag tog vi det bara lungt och njöt av värmen. Till morgon kaffet fick vi choklad som Tilde hade köpt till oss.
-Tack gulliga du. Vi älskar dig med!
 
Killarna i huset fixade till Kim´s cykel.....nu är den som "ny". Det är en kille som är jätte nöjd. Den blev jätte fin. Tusen tack till Rolf som skänkte cykel......den skulle ju liks kastas. Han skulle bara få se hur fin den blev efter lite putsning och lackning.

Cykeln före:

Och efter. Visst blev den fin?

Sedan ville Kim åka in till stan och inhandla lite nya sommar kläder. Han känner sin mamma. Då behöver man inte tjata.......det är ett JA direkt. Men det blev en snabb sväng för Tilde skulle ha sin dansuppvisning. Dom är verkligen duktiga på att dans. Det är så otroligt roligt att se.
(bild lånad från mammas blogg)

Dansdrottningarna efter uppträdandet.


Vilken fin dag, med dig vännen!

Ja, vad säger man? Man är väldigt bortskämd när man har så fina vänner runt om sig. Och idag fick jag en så fin present av en av mina fina vänner, Veronica. Tusen tusen tack gulliga du. Jag blev jätte glad. Det var jätte länge sedan som vi två kunde vara med varandra en hel dag......det var precis som det var förr. Och det var så trevligt. Ingen tid att passa, bara njuta och umgås. Skratta och prata....och framför allt shoppa!

Det började med att Veronica kom på morgon och drack morgonkaffe vid halv 10.
Med sig hade hon även blommor och en present. Tack! 

Sedan så var det bara att göra sig klar och sätta sig i bilen.......som rullade förbi staan......förbi Solbacken......mot Piteå, tjohoo! Jag skulle få en shopping dag med Veronica i Piteå. Gissa om jag blev glad?

Och shoppade var nog bara förnamnet......(det finns även påsar i påsarna)
......en del av innehållet.......syns det vilken färg jag gillar? Skulle tro det!

Blev även bjuden på lunch för att kunna ladda shoppingbatteriet igen.

Sedan blev det en kopp kaffe och fika innan dom stängde butikerna.
Och sen var det dax att rulla bilen hemåt igen. Varför går tiden så fort när man har så trevligt?

Än en gång tusen tusen tack. Precis vad jag önskade mig av dig.....en dag med dig vännen.
Hoppas verkligen att vi snart kan göra om det igen. Många kramar till dig min fina vän.

Vad händer imorgon? Spännande

Idag har det varit en toppen dag inför helgen som komma skall. Det börjande med en titt in på jobbet sedan iväg för att svettas ordentligt på 360. Pust, så jobbigt det var idag. Är min energi slut för veckan? Skulle minsann tro det. Men fort var batteriet laddat igen, för shoppingrundan klarade jag av útan problem. Sedan blev det kaffe på stan med gulliga Marina. 

Alla 4:a barnen är hemma igen.....ja, vissa helger är vi en till i familjen. Men det är så trevligt. 

Nu är vi alla mätta efter att det har bjudits på tacos här hemma. Så gott! Nu blir det en lung fredagskväll här hemma tillsammans med våra fina vänner Per & Marika. Med andra ord en trevlig fredagkväll med lite snack, skratt och trav.

Imorgon vad händer då? Jag vet inte något mer än att Veronica skall komma hit kl 9:45 och dricka kaffe. Jag fick när jag fyllde år en dag med henne, och imorgon är "den dagen"..........gissa om jag är nyfiken? Jag vet att det kommer att bli jätte trevlig dag. 
-Tusen tack gulliga du!
Det var så länge sedan jag och Veronica gjorde något bara vi två, så det ska bli jätte skoj.
-Ååååå, vad jag längtar!


Tusen tack gulliga mamma!

Jag har verkligen tur som har värdens bästa mamma. Och hon ju verkligen otroligt duktig på att sy. Det finns inget som hon inte klarar av. Och nu har hon varit hos oss i 2 dagar och sytt om våra kuddar i soffan som vi köpte till framsidan. Så gulligt gjort!

Lånade bilderna från mammas blogg:
Dynorna före
 
Och dynorna efter. Jag är jätte jätte nöjd. Tusen tusen tack gulliga mamma. Många varma kramar till dig.
Nu är det bara att solen kommer med värmen igen så man kan sitta ut och mysa i soffan.
(Och självklart har jag köpt orangefärgade filtar som jag ska ha till dynorna)

Idag har vi varit och skött Liam & Lucas. Hans mamma och pappa firade sin 8:e bröllopsdag idag.
-Hoppas ni nu vinner resan så vi kan få sköta igen.
Dom är nämligen med i ett lotteri som dom hade på Allstars.
Många kramar till er båda på er stora dag.
Här er en bild på våra fina vänner när vi var i Happaranda tillsammans.


Graven och Valborgs

Som sagt var den 29:e var vi till pappas grav. Vi tände ljus och satte dit en bukett med röda rosor. Det blev så fint. Tack även till dig Rickard som är till graven, så fint gjort av dig.

Efter jag och barnen gjort fint på graven så gick vi ner till älven för att äta "morfars" plättar som vi alltid äter på han födelsedag. Och det är något som vi alltid kommer att göra. Ingen gjorde så goda plättar som morfar. Och det var verkligen något han gillade att bjuda oss på.......och tvinga oss att äta:
-"bara" en till, snälla ni kan ju inte vara mätta redan.
Och så åt man en till, och en till.....

Det var jätte mysigt nere vid älven och solen lyste så fint. En ekorre gjorde oss besök och lekte kurragömma med oss. Sedan åkte Kim och Alexandra vidare till sin pappa. Där dom skulle fira Valborgs. 

Själva Valborgs för oss firades med Henriksson´s. Det var tänkt att vi tjejer först skulle shoppa i Umeå medans killarna var på V75. Men Marika var inte rikigt 100 ännu från sin parasit magsjuka så vi stannade hemma och shoppade loss i staan istället. Och det var trevligt det med. Sedan åkte vi hem för att göra klart inför grillningen när våra karlar skulle komma hem från Umeå. Glada i hågen kom dom båda hem med en vinst i fickan......

Alla bilderna nedan är från Marikas blogg:



Grillning, musik och trevligt sällskap då blir det en bra och mysig Valborgs. Sedan kom Kim tvärt förbi så man fick säga hej till honom......men snabbt cyklade han iväg med sina kompisar igen.
När sedan alla andra gick hem från sina valborgsfiranden, då gick vi ut och grillade korv. Det var riktigt mysigt. Ingen stor brasa men den värmde skönt den med. 

 

RSS 2.0