Ja, jag ÄLSKAR skor!

Jag tror att ingen i min närhet har missat att jag ÄLSKAR skor. Och det finns en säljare som även han vet att jag har en förkärlek till skor. Gissa vad han hade till mig idag? 3 par nya skor, till mig, wiieee!
Och det bästa är att han vet verkligen vad jag vill ha.....skorna passade lika bra på min fot som Askungens glassko gjorde på hennes fot. (fniss)
Han sa:
-Jenny, du och Regina Lund, ni är lika tokiga i skor!
Och han har ju sant. Jag älskar verkligen skor!

Henke sa:
-Nu måste du verkligen rensa bland dina andra skor. Du rymmer ju inga fler.
Vad menar han då? Jag fattar då ingenting. Får som ett pipljud i örat. Rensa bort skor? Va! Är han inte klok. Har han aldrig hört talas om en skogarderob? Måste nog önska mig en när jag fyller år (fniss)


också kom tillsist söndag...

"Å se det snöa, å se det snöa, det var ju roligt hurrra", eller? Jag är faktiskt väldigt less på all snö nu. Jag vill ha SOL! Hade gärna velat sitta i en slalombacka idag och bara njuta av solen och lugnet. Men man ska ju inte klaga det är ju iallafall inte -20 längre. Kim är i slalombacken med Jonte, Tilde är på dans och Alexandra är med Melinda i Ursviken hos någon tjejkompis. Så nu sitter jag och Henke och bara tar det lugnt och laddar inför en ny arbetsvecka. Ganska skönt att bara ta dagen som den bjuds på, inga måsten. Förutom att gå ut och skotta bort denna....

sedan kom lördag....

Lördagmorgon, gäässpp började med en stunds sovmorgon för alla i familjen, eller inte! Alexandra var uppe med tuppen, vet inte varför men hon kunde inte sova. Efter frukosten åkte Kim och några kompisar iväg till slalombacken. Och vad säger mammas kille framför spegel.
-Aa det skulle nog bli snyggt med en vit jacka.
Och som shopping galen mamma kan man ju inte missa dom orden klingandes i ens öron. Så vad händer? Jo, man ser till att det köps en vit slalomjacka. Jag har ju bara väntat på att få höra dom orden, för att få köpa en vit jacka, tjohoo!
"Nu är det bara å åk!"
 
Efter lunch åkte jag och Henke en snabbsväng till Peter som fyllde 50 år, hipp hipp hurra!
Av oss fick han whiskey och choklad.


Av Lilian & Gunnar med några fler så fick han ett jätte läcker bag in box ställ till tetra vin i en ny design från danska Fiduz Design


Men dagen hade ju bara börjat här för nu skulle lördagan avslutas med tjejfest. Jag hade nämligen blivit bjuden på en helkväll med hockey, middag, öl & vin samt inträde på Mollys. Med mig skulle jag få ta en väninna. Denna gång fick Marika följa med. Det var en jätte trevlig kväll så bjöd på spännande hockey match och många härliga tjejskratt.
Kvällen började som sagt var med middag & vin och hockey uppe i Svensk Caters loge. Ni kan ju tänka er hur det blir i en loge med 18 kvinnor......mycket kackel! Men vi hade en tupp i hönsgården, Rune!

Efter matchen åkte vi till Hotell Viktoria där det bjöds på dryck och tilltugg. 
Alla fick hjälpa till i köket och det var jätte trevligt. Hm, destu fler kockar, destu sämre soppa eller?

Lite melodifestival han vi även med, skål för Peter Jöback!

Tjejkvällen avslutades sedan på Mollys. Där träffade vi sångaren Per i bandet och hans fru Anna.
Måste verkligen få säga att Mollys har lyckats att få det jättefint i lokalen. Och det som var bäst var att det var äldre folk som var där, inte bara en massa 18 åringar.
Tummen upp, och jag hoppas verkligen att dom kommer att lyckas att driva det vidare.
Så med andra ord. Det var en jätte trevlig kväll och tack Marika att du följde med. Kvällen för jag och Marika avlsutades sedan hemma hos oss med våra karlar. Lite ost & kex blev kvällens avrundning till sen timmarna. 


Helgen börjar med fredag....

Fredagen började med att  jag åkte till pappas grav och tände ljus och gjorde fint. Sedan åkte jag in till staan för att äta lunch med mina goa vänner Lena och Marina. Det blev suchi, mums, och en härlig pratstund. Sedan kunde jag inte motstå lite shopping, det var ju fredag. Denna gång blev det till mig själv. Jag köpte en pälsjacka till ett pris som jag inte kunde motstå. Den hade kostat 600:- var nersatt 80%, med andra ord 120 kr, sedan hade jag en kupong på 107kr. Så när jag tillslut skulle betala blev det endast 13 kr, och det var jag ju baskemig värd (fniss). Hade provat en likadan när vi var i Stockholm men då fanns det inte rätt storlek, ni vet när man har stor bröstvidd hihihi behövs en större storlek. Jag vet att Marika och Veronica förstår hur jag menar för Marika är bred över ryggen och Veronica är bredaxlad. Dom förstår mitt problem med storleken hihihih.
Sedan kunde jag inte mostå att köpa hem lite körsbärskvistar, dom blommor så fint.

Sedan blev fredagen extra trevlig för vi fick besök av lillkusinen Alvin. Det var så roligt att få snusa på honom ett tag. Och snacka om en som gapar stort när det kommer en sked med mat.

Och sedan kom Lucas och Veronica över på kvällen, snacka om att det var babys invation här den dagen. Men sugna......nä det blir vi inte det räcker med dom tre underbara barnen vi har.
Och nu har men så stora barn så man kan få lite mer egen tid, och det är inte helt fel. Det kan man som förälder behöva ibland. Viktigt både för barnen och för dom vuxna. 


 

Sorgensdag......

Idag är idag, imorgon är imorgon. Men idag är en dag som jag helst bara skulle vilja glömma, hoppa över. En dag som kommer att betyda sorgensdag resten av mitt liv. En dag som är svart och som det inte finns någon glädje i. Den 26:e februari 2008....dagen då min älskade pappa tog steget över till andra sidan.....Det går en bro över mörka vatten.....

 

25000 besökare på bloggen, tusen tack!

STORT TACK till er alla som läser min blogg. Sedan jag startade bloggen oktober 2008, är det nu 25000 besökare på Jennygumman. Tusen Tack!

Tack även till Tilde som gjorde den fina bilden till mig.


Då var det torsdag igen. Det innebär städdag och HELG, tjohoo! Idag har jag och Ronny planerat inredningen i den nya konferenslokalen som vi håller på att bygga på Aurum. Och jag är ju inte den personen som tackar nej till att inreda och planera. Det kommer att bli så fint. Jag vill göra den nya konferenslokalen lite mer exclusive. Det ska kännas VIP att få sitta i den. De stolar som jag har kollat på är följande:

Jag skickade iväg Ronny för att provsitta i den. Det viktigaste förutom att den är snygg är ju att den skall vara skön.

Nu är städningen avklarad, räkningarna gjorda och nu blir det soffan med en bra film tillsamman med min gulliga men förkylda sambo. Varför är det så synd om alla karlar som är förkylda? Är det ingen kvinlig forskare som har kommit fram till detta snart? Jag säger då bara:

-Tur att inte det är karlarna som skall föda barn!


Oj så roligt att få se dig igen!

Året 2006 så hade jag en ung tjej som jobbade hos oss. Det var mycket som hände i hennes liv då och allt var inte så roligt runt om henne. Vi pratade många gånger om detta. Ville vara ett stöd för henne och ville att hon skulle känna att jag fanns där både som chef men även som en vän. Det gick ett tag, hon kämpade på, men problem löste sig inte. Tillslut så ville inte hon vara kvar  i Skellefteå, hon ville lämna allt. Få börja tänka på sig själv, om hur hon mådde och kände. EN dag kom hon till mig och sa att hon ville åka till Spanien och plugga i 4 månader. Jag såg äntligen en viss glädje i hennes ögon. Jag ville verkligen att hon skulle få en chans att åka och sa att hon var varmt välkommen tillbaka till oss igen när hon kom hem till Skellefteå.....hon skulle ju bara vara borta i 4 månader.....idag 4 år senare kom hon tillbaka till Aurum och hälsade på. Åååå vad jag har saknat henne. Jag fick krama om henne igen, jag fick se glädjen i hennes ögon, hon hade även med sig sin son. Det var så roligt att få träffa henne igen. Tack för att du kom förbi.

Sedan så har vi ju haft gäster från ett byggföretag i Skellefteå, säger inte vilket!. Jag säger då bara det. Först sitter dom sönder en stol, sedan så måste man ta med sig Henkes socker hemifrån för det duger inte med vanligt vitt bitsocker, sedan så förbrukar dom en massa vatten innan dom upptäcker att kallt= varmtvatten, varmt= kallvatten. Ska det vara så svårt? Sedan ska dom skrämma skiten ur de andra gästerna med att sätta på bensinvärmen på bilen så det rycker som om bilen står och brinner på parkering. Hihihih skämt och sido det är Perra jag pratar om. Och vi har drivit med varandra hela tiden dessa 2 konferensdagar som dom har varit hos oss på Aurum. Dom om oss och vi om dom. Vi saknar dom redan som gäster. Ska inte nämna vem som sa:
-Vilken karl! Man skulle få blanda hälften av din Henke och Per så skulle man få en guldklimp till man!
Jag säger inte vem som sa det men jag nämnde för henne att även Perra har börjat med torsdagsstädning
-Nå tro jag det, sa hon och skrattade gott.

Nu är iallafall stolen lagad av vaktmästaren och bilen har startat, observera att bilen står med huvun öppen. Men som sagt var nu är allt i ordning igen.
Dom höll även på att fika oss ur huset, eller ska man säga hotellet hihihih

Ikväll har vi skött Lucas. Det var verkligen kul för det var ett tag sedan. Det är alltid lika roligt att få göra. Vi gick och vi gick och vi gick. Det är typ det ända han vill göra nu. Masa? Nä inte Lucas. Han har ju bestämt sig för att gå istället.....

Vad har helgen bjudigt på?

I fredags jobbade jag hela dagen och kvällen för Ronny ville vara ledig. Det var länge sedan jag jobbade en helg. Krutov & C:o spelade så det var ju trevligt att lyssna på dom.

I fredags var det även 2 månader sedan min älskade bror gick bort, längre ner på bloggen, efter detta inlägg. Finns det ett inlägg om det och en text från min mammas dagbok. Mina tankar var hos Peters sista tid, den dagen.

Lördag var det jobb igen på förmiddagen. När jag kom hem så doftade det så gott. Henke och Tilde hade bakat en god sockerkaka samt bryggt nytt kaffe. Tänk er själva att få komma hem då? Kan man bli annat en jätte glad. Och inte nog med det. Per & Marika kom över på en kopp och vad hade dom med sig om inte blommor. Så gulligt. Tror att dom ska få komma på kaffe varje dag hihih

Tack supergulliga ni! Man kan inte annat än bli ännu mer glad.

Sedan tyckte killarna tydligen att vi tjejer inte var så trevliga för dom började kolla på travet och datorn istället.

Och tjejerna ville gå ut trots över minus -20 bbrrr, tur att dom hade varma och snygga mössor på sig.
Men dessa tjejer verkar inte bry sig om att det är kallt för dom är ute och leker varje dag ändå.

När Per & Marika sedan skulle gå hem så kom nästa suprice. Vi skulle träffas igen senare under kvällen hemma hos dom. Det hade jag ingen aning om. Vi skulle se OS och mello tillsammans och bara mysa och må gott.
Kunde då inte låta bli att ta med lite tilltugg...en flaska gott vin, Croustader med heta kräftstjärtar i Aioli, Crostini med Tapenad och givetvis 2 st bilpåsar.....gott gotti gott gott!

Och som vanligt så har man ont i magmusklerna när man går hem. Det skrattades så det kom tårar. Denna gång var det Marika som stod för en del av underhållningen, hon missförstog det där med att blåsa hihihih.
Tjuvade bilden från Marikas blogg. Bilden är tagen under kvällen.


Sedan kom Söndag men lång sovmorgon och sen frukost, skönt! Det är kallt och blåsigt ute, men det hindrar inte oss att fara till Solbacken en sväng. Där blev det lite shopping till Tilde. Hittade ett par pilot solgalsögon i barnstorlek, likadana som mina. Kunde bara inta att låta bli. Sedan blev det några tröjor.

Det blev även en titt på ett bubbelbadkar som vi ev ska köpa till toan uppe. Per & Marika har ett och är nöjda med det. Det kommer nog att bli barnen som bubblar och badar mest i det skulle jag tror, men vem vet kanske blir jag en Roger 2? Det roliga är att den nya modellen som har kommit är 2000 kr billigare än den äldre modellen, hm hur tänkte dom då? Det brukar ju alltid vara tvärtom.

Nu ska det bara mysas och äta lite snacks i soffan framför tv:n med en ny film, tända lite ljus och invänta den nya veckan som även den verkar ska bjuda på kyla och kall blåst.

Idag är det 2 månader sedan.....

Idag är det 2 månader sedan Peter somnade in. Mamma har skrivit ur sin dagbok på sin blogg. Mina tårar rann på kinden när jag läste.....Tack älskade mamma & Per-Åke för att ni var vid min älskade bors sida när han somnande in......saknar honom så mycket! Det fattas något......min älskade bror.

Från min älskade mammas dagbok och blogg

Dagbok 19 Dec.

Två mån idag sedan Peter lämna oss.

Dagbok från 19Dec.

Vaknar 6.30 ringer sjukhuset,Peter har haft en lugn natt mest sovit.
Han fick ett morfin plåster igår,så han är nog helt smärtfri.
Jag tar en duch å åker dit,vill inte att han ska vara ensam.
P-Å fanns ju här hos barnen.
Vi får besked av läkaren att Peter kan åka hem till Röjskär idag.
Han kom hem vid 11tiden.Det var jobbigt å tröttsamt.
Men det är ju hemma i Röjskär han vill vara.
Han kan ju ha barnen omkring sig där.
Ernst å Ingemar kom förbi en stund mitt på dagen.
Senare på afton kom Nina förbi med ett pepparkakshus som var en kopia av Peters hus.
Jenny ringer å säger några ord till Peter,man ser att han lyssnar men han kan inte svara.
Han är ju så torr i munnen.
Peter sover mest han är ju väldigt trött.han andas ibland tungt,
 ibland så hör man knappt att han andas.

Jag sitter vid hans säng mest hela dagen,fuktar hans läppar.
Smörjer honom ofta för han är så torr i hyn.
Smeker hans ansikte å håller hans hand, pratar lugnande med honom..
Vid åttatiden på kvällen blev det en stund där det var rossligt att andas .
Jag tänkte att nu händer det nå,så jag kalla på P-Å,det blev lungt igen.
Efter kl21 på kvällen så ser jag att han andas väldigt sällan .
Det blir längre å längre mellan andetagen.Svagare å svagare.
Han somnade bara in lungt å stilla.
Med sin äldre bror å mamma som fanns nära.
Adam å Meja fick ochså vara vid sin pappas sida hans sista tid.


Bilder från hårvisningen

Här kommer bilder från hårvisningen. Som vi var och tittade på. Tack Denise & Marina det var verkligen kul att se. Tack även till farmor som ville följa jag och tjejerna. Hm, höll på att glömma att tacka farfar som var snäll och skjutsade oss.

Detta har jag kopierat från Alexandras blogg, för bilderna låg på hennes användare så jag kom inte åt dom.

Han från idol, Patrik nåntin...
        
Sen kom Denise och presenterade visningen...

Rööööken

Någar av frisyrerna....:
     

        

     

     
Efter visningen gick alla modellerna runt bland oss folk så jag gav mamma kameran så fick hon fota lite:
Felicia, var en av modellerna, och Denise i bakgrunden.











Namnsdag och håruppvisning!

Idag har Alexandra namnsdag, grattis! Alexandra Alexandra är ett kvinnonamn, en feminin form av Alexander, som är grekiskt och bildat av två ord som betyder "försvara" och "man". Under 1980-talet och början av 1990-talet var Alexandra ett stort modenamn. Som bäst, 1990, var Alexandra det 28:e vanligaste tilltalsnamnet/förstanamnet för flickor. Den 31 december 2005 fanns det totalt 23 211 personer folkbokförda i Sverige med namnet, varav 11 170 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 452 flickor namnet, varav 193 fick det som tilltalsnamn Vad passar bättre än att få gå på håruppvisning på sin namnsdag. Det var roligt att se alla dessa olika frisyrer. En del jättefin, en del jätte hemska! Hoppas inte Marina fick någon tokig ide nu och klipper mig som simsons fru. Ja, en hade exakt hennes frisyr, som en stor kon på huvudet hihih. Men det fanns dom som var både jätte vackra och läckra i håret. Ja, vi får se. Marina bestämmer alltid när jag sätter mig ner i hennes frisörstol......

Äntligen dax igen.....Junta!

Idag var det sax för oss Junta brudar att träffas igen. Och jag har längtat mer än vanligt. Det som är så skönt med juntan är att det är vanligt hederligt tjejsnack, och det kan man behöva ibland. Varken karlar eller barn är med....det är bara vi! Det blir fnitter och mycket prat, men ska vara glad om man får en syl i vädret hihih för ALLA vill prata. Men denna gång var vi bara 3, Kicki var inte med!

Under tiden vi hade junta så passade Henke & Kim på att ha en killkväll, bara dom 2. Som en extra 13-års present att få göra något utan syskon. Det kan även vara bra att ha bara killsnack, utan syskon och mamma utmed.
Först var Kim & Henke på Korvgubben.

Sedan belv det bio för att se filmen " Farsan". Den var visst jättebra, se värd!

Men kvällen var inte slut ännu....det skulle hinnas spela en serie i bowling oxå.

Det var en jätte nöjd kille som kom hem.
Nu är det sängen som väntar och en ny idag imorgon.
Då skall jag och tjejerna på frisyruppvisning........ska bli trevligt.

Skulle så gärna vilja få ge dig en kram.....

Det känns fortfarande tungt när man tänker tillbaka på Peters begravning, idag är det 1 månad sedan. Tiden efter Peters bortgång har varit jobbig men man lär sig att leva med sorgen. Det som känns extra tungt är att man vet att barnen fortfarande INTE har fått vara och besöka graven, tända ett ljus och bara få stå där med sin sorg och sina tankar. Det finns en människa som stoppar barnen till detta och det gör så ont inom oss alla. Jag vet att hade det varit tvärtom, så vet jag att Peter hade sett till att barnen hade fått gått på sin mors grav och tända ljus. Men alla tänker inte på barnens bästa, en del tänker bara på sitt eget bästa och sina egna känslor. Suck! Men det finns ju en av varje sort.....tror att det kommer att straffa henne mest själv sedan när barnen blir äldre och inser hur allt har varit under deras uppväxt. Dom hade iallafall en pappa som bara tänkte på deras bästa, som älskade dom. Peter levde månge extra år tackvare barnen....han ville inte att dom skulle växa upp utan en far.....

Här är en av de sista bilderna med Peter och hans älskade barn Adam & Meja.
Saknar dig så.....min älskade bror!

Alla hjärtansdag...och 4 årig förlovningsdag!

.....det är många man skulle vilja få ge en extra kram till idag. Det är många i min närhet som betyder mer än dom någonsin tror och kommer att få veta. Men en bamsekram till er alla, tack för att ni finns!

Idag vaknade vi åter med en härlig sol som lyste, det kan verkligen ge en glädje. Vi gick ner för att ordna lite fika till vår tonåring som ville ha fika på sängen idag, och det ska man givetvis ha när man fyller år. Lite mer paket blev det oxå ett antal kalsonger från Jack & Jones samt en T-Shirt, xbox spel och en kväll med bara han och Henke.

Sedan var det ju som sagt även alla hjärtansdag idag så det blev choklad och gelehjärtan från syskonen. Jag fick ett halsband med ett hjärta och ett "S", som i sockertopp hihih från Tilde och Henke fick choklad, tack gullunge!

Av Henke fick jag choklad och en överraskning som kommer nästa lördag kl 11? Hm, någon annan i vår bekantskapskrets som har fått typ samma? Typ någon tjejväninnna? Jag är bara lite nyfiken.....hihih

Kim ville iväg och åka slalom med Jonte så kalasfikat blev uppskjutet till ikväll.
Och vilken tur för vi blev bjuda på kaffe och fika i en snögrotta i solen. Marika hade fixat fikat och Per hade skottat fram en snögrotta. Så underbar! Det är så härligt med solens värme.

Sedan efter middagen kom det mer firare som ville fira vår nyblivna tonåring.
Lilan & Gunnar, Ulla & Olle samt Lage. 
Alexandra var duktig och gjorde sockerkaka, chokladbollar och en jättegod tårta alá Wikström.



Nu blir det tydligen OS hemma på hos oss. Hm, som om det inte räcker med alla dessa hockeymatcher. Nu ska vi tydligen följa OS oxå (fniss) Kram på er och ha en fortsatt trevlig ALLA HJÄRTANS DAG!

  

Äntligen lite sol!

Jag har verkligen längtat till denna dag, med sol och vackert väder. Kan man säga att men börja få lite vårkänslor nu. Är det något men behöver just nu så är det att ladda batteriet med lite sol och friksluft. Dagen började med att gå in till Kims rum där han och hans kompisar var. Kim ville nämligen igår ha sin 13 år fest med sina vänner. Det bjöds på pizza, chips, godis och läsk i stora mängder. Sedan skulle dom lana hela natten lång. Och dom fixa detta, nästan. En del somnade tydligen en liten stund men vem skulle inte göra det? Gggäässpp! Iallafall imorse när jag klev in i Kims rum så var det varmt som i en bastu, trots att fönster var öppet. Skrattade när dom åt frukost, det gick 2½ liter mjöl hihihih Efter frukosten så packade vi slalomutrustningen och matväskan. För nu ville vi ut. Och det var nog det ända sättet att hålla Kim vaken idag, han var verkligen trött. 

Det var en toppen dag och vi skall verkligen inte klaga på vädret. Så skönt med sol, älskar verkligen när våren kommer smygande.

Kim var lite trött.
Började med en 10 minuters tupplur tills Jonte kom.

Barnen blev hungriga och fick grillade hamburgare, smaskens.
  
Jag och Henke njuter av det vackra vädret.
Som vanligt hade man klätt sig för varmt.
Jackorna åkte genast av.

Lucas tyckte det var soligt men var lika glad ändå.
Men vad gör Lucas mamma och pappa?
Dom ska då bara pussas.

När vi kom hem så började vi med middagen. Ikväll inväntades middagsgäster, min mamma och min lillebror som skulle uppvakta Kim. Alexandra som har varti i Jokkmokk med moster Sandra och morbror Anderas kommer hem samtidigt. Hon har haft jätte trevlig dag, och planerar redan på nästa gång. Alexandra skrattade och sa:
- Det är som att vara en dag med en egen liten teater.
Då menar hon Sandra, Andreas & Gustav som tokar sig med varandra hela tiden.
Till middag blev det fläskfile med klyftpotatis, enkelt med gott. Tror att det blir en tidig kväll för alla. Sitter och gäspar hela tiden.

Skål för 34 åringen....

....eller? Roger hallå! Du fyller ju inte 34 år! Men vi vet ju att du bara skojas, du fyller ju faktiskt 44 år.
Så med en enkel tulipan på bemärkelsedan vi gratulerar, vi gratulerar.....

Roger Carlsson är verkligen en bortskämd liten prick. Han får allt han önskar sig......

.....Rogers fru har nämligen sett till att han får det han önskade sig allra mest. En Ölmaskin.
Och vad passar då bättre än att vi ger honom en ölpumla. Fick även egna grillpinnar.

Lucas är ju van att vi ge honom paketen men idag fick han inget paket. Men här kommer bilder från hans 8 månaders dag. Då fick han givetvis paket........mössa eller var det kalsonger hihihi söt blev han iallafall!



Vad är problemet?

Jag känner att jag kan bli förbannad på vissa saker väldigt snabbt och att jag ibland kan riva upp saker så att det kan bli en onödig diskution. Men nu känner jag att det får faktiskt finnas och vara en gräns på hur saker och ting kan få gå till. Och idag var en sådan dag som jag blev riktigt förbannad.......på kvinnan i den andra sidan luren. Vad är problemet? Vad är det ni undrar över? Finns det inte en telefonledning åt båda hållen? Jag fattar inte!

Nu till saken om vad det hela handlar om. Jag med många med mig tycker att det inte har gått rätt till när det gäller min brors bodelning. Åter igen så ringde jag dom och frågade hur långt dom hade kommit med den. Åter igen fick jag inget svar. Åter igen fick jag inte prata med den rätta personen. Åter igen visste hon inte så mycket mer än sist. Då brann det för mig. Tur för denna byrå att det är väldigt långt avstånd till Åland. Jag fattar inte:
-Vad är problemet?

Fattar inte hur det kan vara så svårt! Fattar inte hur vissa tänker.

Och man blir ju inte mindre arg när man tänker hur vissa människor är. Jag läste just min bror Peters vän, Ninas blogg. Hon hade varit förbi graven och skulle tända ett nytt ljus. Ser då att ingen har varit dit och plockat bort de döda begravningsblommorna och utbrända gravljusen. Ingen hade varit där sedan Nina var dit med lyktan och tände ett ljus. Man hade ju hoppats att barns mor skulle ha haft "tid" att ta med Adam & Meja dit åtminstone en gång, men det är kanske är för mycket begärt? Eller? Tror hon att det är Peter hon straffar? Jag skulle aldrig kunna göra så mot mina barn. Det är ju faktiskt en del av sorgearbetet. En väldigt viktig del. Själv är jag på min pappas grav väldigt ofta och tänder ljus, gråter nästan varje gång. Men det är skönt när jag går därifrån och fått vara på graven.  

Som Nina skrev: -Det är tammefan skamlöst hur vissa människor tänker!

Vad är problemet?


Värdens bästa kille fyller tonåring

Hipp Hipp Hurra, idag är det Kim´s 13:e födelsedag.

Tilde har gjort en litet bildspel till värdens bästa bror:


Nu är det 2 tonåringar i huset. Det kan verkligen bli spännande.

Kim är hos sin pappa idag så efter middagen åkte vi dit för att krama om honom och säga grattis. Det var en väldigt glad kille som vi mötte. Man fattar inte att det är 13 år sedan.....den lilla killen är nu tonåring.

Vi satt och fikade och pratade väldigt länge, det var jätte trevligt. Vi blev bjudna på en supergod tårta, den ska vi verkligen prova på att göra ihelgen.


Vad köper man till en kille som redan har allt? Ja, ett par nya slalomskor.
Kim fick välja mellan 2 st olika, han valde givetvis dom vita......och dyraste (fniss)


Än en gång STOR GRATTISKRAM till värdens bästa KIM

Lördag, suck imorgon åker vi hem!

Jag trivs verkligen som fisken i vattnet i den här staden, det finns så oerhört mycket att se och göra. Den bästa årstiden är väl sommaren med alla uteserveringarna men det går bra även den här årstiden.

Iallafall. Idag har det blivit ännu mer shopping, bla 2 par skor till mig och massa annat. Ni som känner mig sedan tidigare vet att jag har fick klänning mani förra året, verkar som om det håller i sig även i år hihih.

Ikväll blev det Olearys för jag reser ju 3 stycken AIK tokiga fans som inte ville missa den matchen. Och dom har ju hängt med och shoppat så jag får väl hänga med dom och se matchen hihih.
 

Gissa vilka som gjorde mål här? AIK eller HV71?

Jjjjaaaaaa! AIK vann!

Efter middagen blev det att prova på casinot även här i Stockholm. I Sundsvall gick vi minus 20 kr, Per & Marika dom gick ju plus flera hundra. Kan säga att det gick sämre för oss alla den här gången, men trevligt var
det iallafall.

Imorgon är det hemresa, längtar hem till mina älskade barn. Annars skulle jag nog stanna kvar här.


Äntligen fredag och Stockholmas

Vi flög med det första planet på morgonen så det blev verkligen en hel dag här i Stockholmas. Så underbart, älskar verkligen den här staden det finns sssååå mycket shopping, hihih. Iallfall flygningen gick bra och vi kom fram till hotellet strax före nio. Och vad stod först på schemat? Jo, shopping och shopping blev det.
Men först lite morgonfika.
Och snälla som vi är vi tjejer så hade vi givetvis köpt varsitt paket till våra karlar.
Nöjda shoppingbrudar som blev bjudna på lunch av sina karlar.
Här är fredagens shopping resultat. Både jag och Marikaa är väldigt nöjda.
Vi fick ihop 18 shoppingpåsar tillsammans.
Här ser ni även en del från vårt hotellrum som är superfint.
Man kan sitta uppe i fönstret och dricka vin och titta ut över hötorget och kulturhuset.
Karlarna ligger hellre på sängen och dricker whiskey. Dom är nöjda över sin shopping oxå.
Henke har bla köpt en helt ny kostym, jättefint. Tack Per för ditt smakråd.
Sedan åkte vi iväg till Mamas & Tapas. Ett måste när man är i Stockholm.
Det är så gott. Helt klart den bästa tapas i staden.
Sedan avslutade vi kvällen med pubrunda och den inbokade teatern med Pernilla Wahlgren.
Bruden som visste för mycket. Jag kan varmt rekomendera den. den var enormt bra och framför allt rolig.
Dom är helt underbara Pernilla Wahlgren och Peter Magnusson. bjuder verkligen på sig själva.

Packat och klart!

Då har man packat och gjort allt klart för morgondagen, wiee! Jag längtar. Undra vad jag längtar mest till. Shopping, Mamas & Tapas, Hotell, Pernilla Wahlgren eller bara att få åka till Stockholm? Det är nog alltihop tillsammans. Det ska bli så himla trevligt!

Jag ska gå och se om det behövs packas något mer. Eller som jag sa till Henke:
-Tror inte jag ska packa så mycket, jag ska ju shoppa!
Henke bara titta på mig:
-Packa!
Hihih undra vad han mena med det? För shopping kommer det att bli hihiih


Kontrollbehov!!

Idag har jag kollat upp så att teaterbiljetterna, flygbiljetterna, hotellrummen är ok. Det var ju så länge sedan vi bokade detta. Eller var det kontrollbehovet som kom krypande hihih. Kollade även en extra gång taxibokningen. Allt var OK. Jag håller på att längta ihjäl mig. Det ska bli så himla trevligt. Och framför allt att det kommer bli SHOPPING alá STOCKHOLMAS! Kan ju inte bli bättre. Behöver verkligen något nytt inför våren, min garderob skriker:
-Hallå! Fyll mig till bredden, tvären och längden.
Men den skriker även:
-Rensa mig, det kliar av allt gammalt som ligger och bara tar plats! Jag får panik!
Idag hade vi utvecklingssamtal med Kim. Jag måste verkligen få skryta lite. Från att inte har gjort så mycket på bla mattelektionerna på Tuböle har nu Kim vänt och jobbar nu jättebra. Matteläraren är jättenöjd, även i engelskan jobbar han jättebra. Det är så roligt att få höra. Och framför allt roligt för Kim. Tummen upp!
Ska göra en tidig kväll, även ikväll. Tror jag laddar batteriet inför helgen.

Surströmming!

Idag var jag, Alexandra, Kim, Melinda, Marcus och Vicky bjudna hem till Toy på surströmming. Det är lika gott varje gång. Det var jätte trevligt och det gör vi gärna om. Melinda och Alexandra fick prova på att göra thailändska vårrullar som dom fick ta hem. Nu ska jag ta och plugga lite med Kim, han har prov på torsdag.


Äntligen hemma!

Ååå ni kan ju gissa om jag har längtat till att det ska bli måndagkväll. Alexandra har näligen varit i Hemavan från i fredags till ikväll (måndag). Det blev ett kramkalas och sedan skulle det berättas om allt dom har gjort så klart. Ja, det blev en hel del tvätt oxå, hihih. Men nu är hon hemma igen, och som mamma känns det alltid bäst. Det är så jobbigt när det sträcks för mycket i navelsträngen och man måste inse att dom håller på att bli vuxna. 
Men dom har verkligen haft en toppen helg, med lite sömn. Och alla minns vi väll våra egna konfirmationsläger? Man sov inte mycket och man var mest inne hos killarna.

Idag har jag jobbat hemifrån. Varför? Jo, det är dax för utvecklingssamtal och jag blir minst störd om jag får sitta och skriva dom hemma. Man hinner betydligt mer. Men det är inte lätt. Man vill ju att det ska bli ett bra och lönande samtal som även skall hjälpa dom farmåt. Man vill även att all personal skall trivas och må bra. Jag tycker att det ska bli intressant att få hålla dessa samtal och jag hoppas att dom förstår att det är lika viktigt för dom oxå. OCH att även dom ställer frågor och får ett bra svar av mig.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bara mysa med Alexandra framför TV:n med en kopp the och lite smörgåsar.

RSS 2.0