Grattis broder!

En bror
Av: Siv Andersson

En bror ger stöd och trygghet
som pojke och som man.
När man behöver hjälp
så gör han vad han kan.

Han ger gärna goda råd,
ett handtag och sin tid.
I livets alla skeden
så finns han där bredvid.

Tillsammans har man minnen
från en tid i samma hus…
Alla lekar som man lekte
och en hel del hyss och bus.

Ja, en brorsa är en dyrgrip
som liten och som stor…
Och nog var det extra bonus
att få just dig till bror.



Hoppas att din 47:e födelsedag kommer att bli underbar. Många grattiskramar från syster yster


En uppbokad vecka!

Vilken vecka det har varit och kommer att bli.

Måndag vi ser film med barnen.

Tisdag vi är bjudna på mässa och 3-rättersmiddag med underhållning av Svensk Cater. En trevlig kväll med många glada skratt.
Välkomstdrinkarna var lastade i en kanot. Läckert!


Det var ca 400 st inbjudna till middagen.


Onsdag är jag, Kim, Alexandra, Vickey, Marcus och Melinda bjudna på middag hemma hos Toy. Och gissa vad vi åt? Surströmming, mmmmm så gott!

Imorgon Torsdag är det städning och sedan hockey hemma hos Henrikssons. 

Fredag är det äntligen dax att träffa Martin Stenmark. Ja ja.......se honom då. Som vi brudar har längtat efter honom (fniss). Men innan avfärd till ladan så har jag bjudigt hem 7 av mina fina vänninor på dryck och middag. Det kommer att bli hur trevligt som helst. 

Lördag ska vi på Marina & Pers Cowboy och indianfest. Tummen upp för temafester. Bra gjort av er.....det har ni inte gjort för sista gången.

Söndag. Ingen vilodag för mig inte. För då ska vi på avtackningsfest och branchkväll på Coasters och Olearys. 

Men jag ska verkligen inte klaga. För jag gillar verkligen när det händer något. Men jag gillar oxå att bara mysa i soffan. Men lite av både i lagom blandning, då njuter man verkligen.
Men tur att alla veckor inte är lika uppbokade som denna.......
 

Söndag, härlig höstdag!

Hm, sovmorgon idag igen. Vi sover verkligen ut på morgonen i det här huset nu för tiden. Alla vaknade vid halv 11 idag, igen. Men vem klagar? Ingen. För det är verkligen skönt att få sova till man vaknar. Och sover man så länge så behöver kroppen den vilan. Så åter igen en sen frukost, härligt. Alla är glada och utvilade. Tilde och Kim går ut och är ute en bra stund. Alexandra går en prommis i höstensolens vackra strålar.

Tilde går sedan till sin danslektion där vi sedan hämtar upp henne. Vi åker till morfars grav, gör fint och tänder ett ljus. Sedan åker vi in till bion där vi ska se "I rymden finns inga känslor"

Många glada skratt blev det (fniss)

Men dagen var inte slut efter det. När vi kommer hem så kommer kvällens middagsfrämmande.
Linda, Jonas och Kevin. Kevin är Alexandra och Kims kusin.

Snabbt hamnade killarna i Kims i spelets värld.

Det var länge sedan vi sågs och det var verkligen trevligt att få träffas igen. Framför allt är det ju roligt för kusinerna att träffas.
Grekiskpytt med aioli och mormors äppelpaj med glass stod på menyn.
Jag och Henke fick en bröllopspresent och blommor utav dom. En jättefin ljuslykta. Det roliga med den var att jag stod och titta och tänkte köpa den i fredags. Nu fick jag den. Tusen tack Linda & Jonas. Hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen. Alltid lika trevligt att träffa er alla.

Grattis Veronica!!

Vi tog en liten sovmorgon alla i familje idag. Så skönt! Klockan var nästan halv 11 när vi vaknade. Frukost och sedan en färd in mot staan. Lite shopping och sedan lunch med Per & Marika på Allstars eller vart det CK, eller? Hm, iallfall så var vi tillslut samlade på Allstars. Idag kom även Per & Marina förbi och lunchade med oss. Trevligt! Samma tid och plats nästa lördag.

Sedan hem för att fortsätta se travet och göra oss klara för kvällens trevlig heter. Jag och Marika ska ha ett kris möte......det går inte så bra på travet nu. Vi måste ändra taktik. Vi som hade så tur ibörjan. Men skam den som ger sig. Och vi kommer inte att ge oss. Det är ju bara 7 hästar som man ska pricka in rätt.....

Iallfall idag fyller min fina vän Veronica år. Många varma grattiskramar till dig.


Men det känns som om det är vi som fyller år. För jag och Henke har nämligen blivit bjudna på Olearys både på mat & dryck utan Carlssons.
Det är ett tack från dom för att Henke har varit snäll och hjälpt dom med toan. Så gulligt av er! Tusen tack!

Det är inte svårt att köpa present till Veronica.......för allt som har med shopping att göra gör henne jätte lycklig.
Än en gång GRATTIS gulliga du. Hoppas din dag har varit jätte fin. 
Och lova nu det ni sa......det ska INTE bli 6 månader till nästa gång vi hittar på något (fniss)


Jag älskar mina lediga fredagar <3

Ja, jag gör verkligen det. Det är så mycket värt att få vara ledig på fredagar. Jag ÄLSKAR verklig det med stora bokstäver. Idag började morgonen med att jag gjorde gröt till Tilde. Sedan sätter jag mig i soffan med min kaffe kopp i min sköna morgonrock. Då ringer fru Carlsson och frågar om jag vill komma över och dricka kaffe med henne. Självklart gör jag det. Hon var hemma med Lucas som var lite febrig och förkyld. Och då fick jag passa på att busa och gosa med honom en stund oxå. Det har blivit så lite med det på sista tiden, tyvärr!
Dagisfoto och ett glassfoto på vårt busiga Gudbarn.

Sedan åkar jag och fru Henriksson in till stan och gör lite små ärenden. Lite ditt och lite datt. Men vissa glömde sin börs hemma........hm, tur att man har vänner som betalar åt en då (fniss)
-Tack, Marika!

Sedan så kom alla barnen hem. Det älskar jag oxå med fredagar. Att få hem alla barnen igen. Då är det fullt ös igen. Precis som det ska vara.

Men sist men inte minst. Ikväll var vi bjudna hem till min gulliga älskade mamma på älgköttsoppa. Mamma brukar alltid bjuda hem alla oss barn med respektive och barnbarn på älgköttsoppa efter älgjakten. Men iår hade mamma sagt att det inte skulle bli så. Va! Det är ju en tradition, det ändrar man inte på!
Ingen mammas goda älgkötsoppa? Hur skulle det gå?
Men hon "skojades" bara. För idag var vi där och åt. Och utan att ljuga och överdriva:
-Min mamma gör den absolut godaste älgköttsoppan!
Jag åt så jag trodde jag skulle spricka.
-Tusen tusen tack mamma, den var lika god som vanligt!
Våga inte "skojas" om att det inte blir någon soppa nästa år. (fniss)

PS: Om ni undrar vad som är i paketet så är det choklad. Det är Lena som har "lurat" mig och fått mig att äta enormt mycket choklad på sista tiden. Hon bjöd nämligen på choklad med havssalt när vi var där. Och nu kan jag inte vara utan den. Den är så god!! Så nu gav jag min mamma ett paket med sådan choklad och blommor idag. Det var hon verkligen värd <3 :Ds 


Massage , möten & Junta

Idag var det massage på schemat. Det var himla skönt, kändes som om min rygg behövde det. Trots att det var väldigt länge sedan som jag hade ont i den. Men skönt var det iallafall. Möten har stått på mitt schema resten av dagen. Men nu är det äntligen helg...igen! Me like!

Idag var det dax för oss i juntan att träffas. Denna gång hemma hos Marina. Men vad hände? Vi tog inga kort? Jag fattar ingenting, hur tänkte vi då? Men som alltid lika gott och lika trevligt. Marina bjöd på laxplanka. Jag säger bara mmmmm. Då kan ni ju tänka er själva hur gott det var. Jag hade dessert denna gång och bjöd på Semifreddo med kaffe- och passionsmak. Enkla att göra och gott blev det.

Jag som är lite yngst i gruppen fick styra upp lite.......hocky och träningar krockade lite när vi skulle planera nästa junta träff. Så det fick bli After Work på AllStars före vi går och ser på Friksvård alá Babben. Få se nu Lena och Marina. Vem var det som missade hockeyn eller träningen i december......jag har redan glömt (fniss)

Imorgon kommer min lediga och underbara fredag. Morgonkaffe och morgonrock i soffan när jag skickat Tilde till skolan. Sedan skall jag och Marika in mot staden för att kolla om vi hittar något till Cowboy och Indianfesten.

Och sist men inte minst. Imorgon bjuder älskade mamma alla vi syskon med familj på hemma gjord älgköttsoppa. Som jag har längtat. Det är verkligen en tradition.
-Mamma vi kommer! Ska bara lasta in alla barnen i bilen och hämta karl från träningen....Ses imorgon!

Med tårar i mina ögon!

Oj, vad jag har lätt till tårar idag. Imorse fick jag ett mail på min väns dödsannons. Det kändes så konstigt att se hennes namn där. Men det vart som mer tydligt på att det var hon. Den glada tjejen som såg livet som en klack spark.....tjejen som alltid klappade en på axeln och sa:
-Jenny, det ordnar sig. Nu gör vi något annat!
Den glada tjej, vad hände?

Sedan så har jag nu sett direkt sändningen på den svenska soldatens hemkomst som dog i lördags. Så fint dom hade gjort när herkulesplanet landade. Det var inte lätt att hålla bort tårarna.

Sedan så är det mest jobbigt att hålla bort tårarna när man tänker på att det är den 19:e idag. Med andra ord 10 månader sedan min älskade bror somnade in. Det är det som gör mig mest ledsen idag. För jag saknar honom så enormt mycket......

Älskar verkligen den här bilden. Men här visste nog Peter redan sanningen. Sanningen att det inte var så länge kvar. Men du ville inte berätta. Du kämpade så länge. Älskar dig så mycket, min älskade bror!


Det ska bli kul att provsmak!

Fick några prover idag som dom vill att jag och barnen ska testa. Just nu sitter jag och Tilde och provar
Vitamin Well Care med vitamin B12 Biotin/Folsyra med smak av Röd Grapefrukt.
Tildes utlåtande:
-Mm, väldigt bra.
Och jag håller med. Den var verkligen jätte god.
Sedan tror jag att vi provar Frooshen (Smoothie) som innehåller jätte mycket av fibrer, antioxidanter och c-vitamin när dom andra barnen kommer hem. Henke han får väl ta Red Bullen. Den har man ju smakat förr.
 

Så underbart trevligt & roligt!

Det var en helt underbar kväll som vi var på igår jag och mina "syrror" (fniss).

Iallafall så hade Svensk Cater bjudigt in till en fullspäckad tjejkväll med en massa trevligheter. Med mig följde mina vänninor Marika & Marina. Det började med hockey i Caters Loge. Där bjöds det på "tjej"dricka, skumpa, vin och smirnoff. Tilltugg för att vi inte skulle hungra ihjäl. Och en givetvis en seger för SAIK.

Sedan var det dax för lite mer ordentlig mat. Och det skulle vara vi själva som lagade till denna mat via en kockduell som bestod utav 3 lag.
Men vi hade 3 st krav från dommaren:
Förätten skulle innehålla abourgine.
Varmrätten skulle innehålla wasabi
Desserten skulle innehålla stjärnanis och saffran.
Sedan var det fritt fram att välja råvaror och att använda fantasin. Det var ingen rätt som var den andra lik.
Ett enormt trevligt sätt att umgås och lära känna alla dom andra. Och en massa massa fnitter.


Efter maten och alla var mätta och nöjda så var det Mollys som stod på kvällens sista punkt. Där spelade Ständut Blakk. Och jag måste verkligen säga att dom var hur bra som helst. Har aldrig hört dom förut. Och det fina var att en av dom spelade fiol hela tiden. Dom är hur bra som helst!
Det var en toppen kväll. Helt plötsligt så var vi alla tre visst "syskon". (fniss) Hur nu det kunde komma sig!?! Vi träffade några som vi började prata med som prompt trodde vi var syskon. Dom började bara att fundera lite där i slutet av kvällen varför Marina var blond!?! Vi hade iallfall en toppen rolig och en underbart trevlig kväll.
Tack Svensk Cater/Maria och tusen tusen tack till mina underbara vänner som ville följa med och dela sin kväll med "lillsyrran" (fniss)

Så nu njuter vi av söndagen och gör verkligen ingenting. Henke myser nog mest av att se mig bara ta det lungt. Fast jag är faktiskt väldigt bra på det numera. Söndagen började med en lång sovmorgon till kl 11 och frukost på sängen. Sedan kom Tilde hem som hade sovit över hos Ida. Hon var hemma en stund innan hon gick till dansträningen. Då gick jag och Henke och la oss i soffan och såg Robinson. Det fortsätter att vara en slöardag här hemma. Skräpmat och en film tillsammans med Tilde är vad som väntar.
Med andra ord en lång och skön söndag som bara har börjat.
Nu kommer Henke med maten......mmmmmm.
Jag ska lyxa till det lite extra med Hot Garlic Fries. Pommes frites toppade med smält cheddardip, Max goda Green and Garlic-dip, gul lök samt heta jalapenos......mmmmmm.

Max Originalmål60 kr.


Grattis Ida!

Jag har inte sovit så mycket inatt pga flera anledningar. Men största anledningen var att jag fick veta hur min barndomsvän hade gått bort. Det var på ett väldigt tråkigt sätt. Jag ställer mig frågan, varför? Om och om igen. Varför? Nu finns det tyvärr inget jag kan göra men jag kommer att ta reda på svaret. Och jag kommer att finna hennes grav. Tända ett ljus och lägga dit en stor röd ros.......och säga hejdå.

Igår var vi bjudna till våra fina och goa vänner Lena och Björn på middag. Hur TREVLIGT som helst och hur GOTT som helst. Dom hade ett Norrländskt tema på hela menyn. Måste skratta åt Björn som tänkte så rätt men det blev så fel (fniss) Så ännu en gång:
-Tusen tack! Det gör vi så gärna om igen. Det var jättetrevligt.

När vi gick hem så gick vi förbi kvartersgården där Kim och hans kompisar var. Gissa om dom blev rädda när vi knackade eller rättare sagt dunkade hårt på rutan.....mouaaaaaa!

Idag har jag följt Marika till Leos där Ida hade bjudit Tilde för att fira sin födelsedag. Vi åt lunch och satt och pratade medans tjejerna sprang omkring.
-Tack för lunchen Marika!
Sedan kommer dom att fortsätta kvällen hemma hos Ida tillsammans med sina pappor.
-Sort grattis Ida på din födelsedag.

Jag har bjudigt med mig Marika & Marina på tjejkväll där Svensk Cater står för notan. Först ska vi se hockey i logen, äta gott och dricka gott på Svensk Cater och sedan gå ut på Mollys för att se:

Det kommer att blir en trevlig kväll med mycket fnitter. Och ni kan ju tänka er en loge som det bara är kvinnor i. Ljudnivån brukar vara rätt så hög.
Det känns som om morgondagen blir en filmdag. Iallfall en slöardag. Eller vad sägs om en biodag?
Vi får väl se vad vi hittar på.


Underbara fredag!

Måste säga att min humör var verkligen upp och ner igår. Men att komma hem till en lägenhet som är helt klar med all torsdagsstädning kan verkligen göra en glad. Henke är ju hur underbar som helst när det gäller att ställa upp här hemma. Han skulle nämligen hjälpa Perra med att lägga deras nya golv i rummet efter lunch. Och då säger han till mig att då är det lika bra att han är hemma hela dagen för då kan han ju göra bort all torsdagsstädningen före. Och jag kan säga att det tacka jag verkligen inte nej till. Han vet hur han ska göra sin fru glad (fniss). Ja, jag vet....lite bortskämd är jag! Men vi skämmer bort varandra.
Dom gjorde att bra jobb våra karlar. För golvet var helt klart när hockeyn började.
Det blev jättefint, nu är det bara golvet i hallen och köket kvar.

Att vara ledig på fredag är guld värt för mig. Vill verkligen aldrig byta bort det. Man hinner äta frukost med barnen innan dom far till skolan. Sedan kommer den efterlängtade kaffe koppen framför nyhetsmorgonen...helt själv. Det är helt tyst i huset........underbart. Jag verkligen njuter där jag sitter med min kaffekopp och morgonrock.

Sedan är det ju ingen fredag utan ett besök inne i stan. Lite shopping och kaffe. Nu dom senaste gångerna har det blivit med Denise. Vi surrar på så mycket så vi nästan inte hinner shoppa. Men en liten påse blev det iallafall, lite blommor och ett paket till morgondagens födelsebarn Ida.

Nu sitter jag hemma igen åter med en kaffekopp och njuter av helgen som har startat så bra och kommer att fortsätta att vara helt underbar. Ikväll är vi bjudna på middag till våra fina och goa vänner Lena & Björn. Kommer att bli hur trevligt som helst. Och om jag känner dom rätt så kommer vi att äta gott, skratta och må gott, och spela spel. Jag älskar verkligen att spela spel. Har sedan jag var liten tyckt att det har varit ett så trevligt sett att umgås på.

Imorgon blir det att följa med Tilde, Marika och Ida till Leos där Ida ska firas. Sedan är jag bjuden på tjejkväll med hockey, middag och utgång på Mollys av Svensk Cater. Denise du hörde vad Anders sa:
-Imorgon är det dom yngre som går ut (fniss)
Jag håller verkligen med honom. För om inte jag, Marika och Marina (som jag har bjudigt med mig) hör till dom yngre. Vem gör då det? (fniss)

Nu ska jag fylla på min kaffekopp och fortsätta och bara må gott. Helgen har barat börjat och nu ska jag njuta. 

Nä, det kan inte vara sant!

Idag fick jag vet en tråkig sak som hade hänt. Jag kände bara:
-Nä, inte nu igen! Jag orkar inte! Men det var sant, det var så.....
......min barndomskamrat var död. Jag fattar ingenting. Inte hon. Vad har hänt? Varför? Jag som skulle ringa henne...... Men som vanligt så tänker man bara och gör det inte. Vi var väldigt mycket med varandra när vi var yngre. Många fina minnen ihop. Men vi gick sedan åt varsitt håll och tappade kontakten. Men flera gånger har jag velat ringa henne. Inte idag, inte imorgon....jag hinner sen.... Men idag fick jag veta att jag han aldrig ringa henne. Hon gick över till andra sidan på midsommarhelgen. Vad som har hänt vet ingen som jag har pratat med. Men alla är lika chockade. Varför har vi inte fått veta något? Vi är så många som hade velat gå på begravningen. Vi är så många som har velat ta ett sista farväl.....farväl av en fin bardomsvän. Jag känner mig ännu en gång helt tom inombords....skulle bara vilja sätta mig ner och gråta. Gråta och minnas de fina minnerna.

Jag ska leta rätt på hennes grav.
Tända ett ljus och lägga dit en röd ros.
Det får bli mitt farväl från en barndomsvän.
Varför?
Men i minnet lever du kvar. Linda,Vila i frid!

Man blir så glad!

Har just läst Denise blogg som jag har börjat följa. Tänkt vad ord kan göra en glad. Och tänk vad glad man blir när någon blir glad över att man finns där som vän.
-Tack Denise! Dina ord värmer verkligen.

Tack även till fina Marina som alltid finns där som frisör när det blir PANIK! Nu var det inte jag som skulle klippas utan Kim & Henke. Henke tror att han på något sätt bara behöver ringa så ska Marina ha tid med honom.
-Hur tänker han då?
Själva bokar jag alltid en ny tid innan jag går därifrån.
Kim klippte sig igår. Var väldigt länge sedan han var så korthårig. Han blev så fin. Henke klippte sig idag, även han korthårig. Ja, han blev oxå fin.
Bilden på Kim är före klippningen.

Idag har min gulliga mamma varit här på besök och på middag. Hon följde även med till Tildes klass utställning på skolan. Dom har alla gjort så fina konstverk. Alltid lika roligt att se.



10-10-10

Idag är det ett lustigt datum. Nämlingen 10:e oktober 2010, eller som man kan skriva 10-10-10.  Iallafall så har helgen varit så bra som den kan bli. Vi backar bandet till igår.

Vi börjar dagen med en "hotell"frukost hemma. Här är det Towa och Tilde som står i kön.

Sedan blir det lunch med Perra & Marika på Allstars. Hur travet gick för jag och Marika ska vi inte nämna. Men vi kommer att prova ett nytt spel sätt nästa helg. Håll tummarna då.
(Har tjuvat bilderna från Marikas blogg)



Sedan lämnade karlarna oss för att åka upp till ladan. Jag och Marika satt kvar en stund innan vi cyklade hemåt igen. Där intog vi varsitt glas rose i deras nya soffa. Per & Marika har gjort om i sitt vardagsrum, det blev jätte fint. Det bor en liten "Ernst" i våra karlar (fniss)
Där fick vi se när SAIK vinna över Linköping.

Sedan var det lördagsmys med våra barn som gällde. Tacos till middag och en bra film med snacks. Det är verkligen en värdefull stund som man inte vill missa eller vara utan. Hela familje samlad i soffan, det är värt så mycket.

Söndagen bjöd på en lika god "hotell"frukost som lördagen. Sedan packade jag och tjejerna ryggsäcken för att följa Denise och hennes barn till skogen. Det var helt underbart och solen lyste så varmt. Måste verkligen försöka få oss ut i skogen oftare. Finns det något godare än äta lunch ute tillagad över öppen eld? Men idag blev det dock varmkorv med bröd. Men det var gott det oxå.


Hur söt får man vara?

Sedan var det äntligen dax för oss juntatjejer att få träffas och gå på Grease. Jag och Marina har sett den tidigare (då Veronica fyllde 30 år) Det var en helt annan version, men lika bra. Som Lena sa:
-Man blir så glad över den sortens musik.
Och jag håller verkligen med.
 

När jag kom hem så var Tilde hos Towa, Henke hos Perra. Alle och Kim var hemme efter deras moppe färd till morfars grav för att tända ett ljus. Tycker det är så gulligt av dom att åka dit. Så nu lyser det så fint.
Eftersom Henke var hos Henrikssons så gick jag oxå dit. Säger det igen, det blev jättefint i deras vardagsrum. 
Vet att Marika är jätte nöjd, och det är hon verklígen värd.

Imorgon är det en ny vecka som tar fart. Men glöm inte bort:

  

Vilken härlig fredag.

När Tilde gick iväg till skolan så passade jag på att tappa upp ett varmt bad i bubbelbadkaret och bara känna lugnet. Det var så underbart. Tände ljus, hällde i badsalt, och bara njöt av tystnaden. Helgen kunde inte börja bättre. Tror jag ska göra det som en vana.

Sedan hade jag och Denise bestämt att vi skulle träffas på stan. Så efter badet så åkte jag in. Vi satt och surrade bort den mesta tiden, med varsin kaffekopp, hur trevligt som helst. Tiden bara rann iväg. Med andra ord väldigt mycket att prata om. Men jag han faktiskt med lite shopping oxå. En ny skinnjacka och en grön scarf. 

Idag kom dom stora barnen hem. Men Alexandra åkte direkt vidare till en kompis, Kim ska iväg på Söder, Tilde har sovkompisen Towa här. Så det blir nog inte mycket till fredagsmys med barnen ikväll. Men vi har hunnit vara en sväng med barnen på Leos och äta middag där. Med oss följde även Denise och Alva. Det gör vi gärna om igen.

Nu ska Tilde och Towa mysa och se en film. Björn och Lena är på myshelg tillsammans och ska bo på hotell. Hoppas dom njuter och mår gott. Eller rättare sagt, det vet jag att dom gör! Och det är dom verkligen värda!

Senare ikväll ryktas det om att vi ska umgås med våra goa vänner Per & Marika. Ingen riktig fredag utan att träffa och umgås med dom på kvällen. Det är en riktigt trevlig fredagsvana.

Tusen tack, farfars!

Igår så bjöd vi ut farmor och farfar på Allstars. Dom har nämligen skött Tilde enormt mycket den sista tiden. Jag och Henke har flaxat hit och dit. Men nu ska vi ta det lungt och vara på plan och inte resa bort.......men båda oktober och november är ganska uppbokatmed mycket smått & gott. Me like!


Idag när jag kom hem så hade Tilde lagt fram en skattkarta.
Den ledde mig fram till min namnsdagspresent (Jenny idag) som hon hade varit så gullig och köpt.
Salta godisar, mums!


Sedan fick jag en av min älskade man oxå. En ask Alladin chokladhjärtan, mums! Dock ingen skattkarta.
Imorgon är bli det att besöka Henriksson och sitta och se hockey i deras nya soffa.

Att göra någon x:a glad

Jag har glömt att skriva om min dricks förra veckan. Jag fick av en gäst som checkade ut 1500 kr. Ja, du läste rätt 1500 kr. Det har aldrig hänt tidigare i Aurums historia att någon fått så mycket i dricks enligt Ronny. Jag blev väldigt chockad av att det var så mycket. Tidigare har vi samlat all dricks på jobbet i en burk. Men det är sedan några månader bort röstat. Nu får man dricksen själv......men jag ville verkligen dela med mig av denna x:a slant. Så jag gav 500 kr var till 2 st som jobbar tillsammans med mig. Och jag kan verkligen säga:
-Jag är så glad över att jag gjorde det.
För att få se den glädjen i deras ögon när dom fick 500 kr var det går inte att beskriva. Speciellt inte hos den ena. Hon blev så enormt glad. Och jag blev så glad över att se hennes glädje. Dom var verkligen värda denna x:a peng. Och för mig betyder det så mycket att få göra det lilla x:a för någon. Att få se glädjen i ens ögon.

Idag har jag verkligen njutigt av kanelbullensdag. Jag älskar verkligen nygräddade bullar och mjölk. Och på jobbet har vi ju den turen att få färska bullar nästan varje dag. Och idag var det beställt kanelbullar till alla gäster (samt personalen) Efter middagen kom Per & Marina över och drack kaffe och åt bullar. Men jag kände att jag kunder verkligen inte äta en bulle till......trots att det var kanelbullensdag. Nån måtta får det vara!

 


Shopping och Ugglas Revy

Morgonen började med en jätte god hotellfrukost. Det fanns så mycket gott att välja på. Har aldig förr druckit nypressa melonjuice. Men gott var det.

Sedan var det shopping som väntade. Överraskande? Skulle inte tro det. Jag hittade ett par superfina converse skor. Jag är så jätte nöjd över dom. Som ni ser kan man ha dom på 2 olika sätt, blir som 2 olika skor i samma sko. Marina blev så sugen på skorna så hon gick oxå och köpte ett par, thjopp thjopp. Så hade hon ett par oxå.


Måste jag även visa vad Henke köpte till mig. En skinn klänning. Han såg den på reklamen och tyckte den var så snygg. Expediten sa att dom var jätte populära och tog slut hela tiden. Henke hade tur att det fanns en kvar i rätt storlek. Så ut gick han med en påse i handen....innehållande en skinnklänning till mig som han hade köpt. Tusen tack min gulliga man!




Efter shopping och lite hängande i baren så traskade vi iväg till en restaurang som vi hade fått tips om. Texas Longhorn. Den var hur bra som helst och maten var verkligen supergod. Ett till litet tips till er som ska besöka Stockholm.


Efter maten traskade vi till China teatern där vi skulle se Ugglas Revy. Ja, jag kan bara säga. Gå och se den! Den var jätte bra.


Bild lånad från DN från Ugglas Revy

Med andra ord ännu en toppen dag med våra underbara och fina vänner Per & Marina. Imorgon väntar ännu en god hotellfrukost, flygning hem och en ny arbetsvecka. Men först ska vi njuta av söndagen och bara känna lugnet. Ingen stress och inga måsten. Bara njuta och må gott.  


Stockholmas, Me like!

Jag ÄLSKAR verkligen den här staden med stora bokstäver.
"Stockholm i mitt hjärta...."

Iallafall idag så flög vi till Stockholm idag med våra otroligt gulliga och fina vänner Per & Marina. Vi har varit här tidigare med dom och vi vet att det kan inte bli annat, än en helt underbar helg. Vi lever verkligen i nuet alla 4:a. Som Henke visade mig i en annons idag. Efva Attling har kommit med ett nytt halsband (jag älskar hennes smycken och budskap)
-Lev livet nu!
Och det jag säga att det gör vi verkligen. Och som jag brukar säga:
-Livet går inte i repris. Men kan inte backa bandet.

Ja iallafall så gick flygningen jätte bra. Vi tog taxi till Rica Talk där vi bor. Jätte fint hotell, men högt. Vi bor på 18:e våningen, flämt. Jag tycker ju inte riktigt om höjder.

När Ronny hörde att vi skulle till Stockholm så ville han att vi skulle kolla in där han har köpt sin lägenhet samt att han tipsade om en jätte bra restaurang där han tyckte att vi skulle äta.
Så hungriga och ivriga på shopping så åkte vi till restaurangen, Non Solo Bar. Som sedan visade sig vara en jätte populär kändisrestaurang. Enormt god mat, kan varmt rekomenderas.

Jag åt blåmusslor, mums!

Efter lunchen blev det ett besök hos Marinas faster. Men sen var vi peppade på shopping. Iallafall jag och Marina. För killarna åkte iväg till Öl & Whiskeymässan. Som "råkade" vara samma helg som dom bjöd ner oss till Stockholm.
-Konstigt sammanträffande, eller hur? 
Dom var jätte nöjda över mässan och har redan bestämt att dom ska besöka den ävan nästa år. Och vi nekar ju inte på att få åka ner på en Stockholmsweekend.

Bilder från shoppingrundan.

Shoppingen avslutas för ikväll. Men det blev några påsar. Riktigt nöjd!

Sedan blev det Mamas & Tapas. Det är ett måste när man är i Stockholm. Det får bara inte missas. Jag längtar redan till nästa gång vi ska boka bord och äta där. Det går inte beskriva hur gott maten smakar.
Men glöm inte att boka bord, det är alltid fullsatt.


Nu ska vi sova. Imorgon blir det mer shopping och på kvällen blir det Ugglas Revy.
Kram på er alla.

 

RSS 2.0