Kallholmens Maltbryggeri

Idag blev det Vitbergsbadet och kusin träff. Kusin Ellen från Göteborg har kommit hit tillsammans med farfars när dom åkte hem i söndags. Så nu får kusinerna träffas och ha roligt under en veckas tid. Och det kommer säkert att hinnas med en hel del. Ikväll var det biobesök på schemat.


Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Vi har verkligen tur att ha så många fina vänner runt om oss. Och 2 av dom vännerna heter Per och Marina. Henke fick en lapp när han fyllde år om att vi skulle bli bjudna på middag den 28 juni.......

Så ikväll kl 18:30 skulle vi vara klara för avfärd mot Kallholmen. Det var tom ordnat en chaufför till kvällen, nämligen Melker.

Vi blev upphämtade och skjutsade till Kallholmens Maltbryggeri. Där fick vi en stunds genom gång och förklaring när det gäller bryggning av öl. Faktiskt väldigt intressant.


Givetvis fick vi även provsmaka en färska Pale Ale, den var god.

Slutligen hamnar ölen färdig för leveranns.

Sedan blev vi bjudna på middag på Kallholmens Maltbryggeri Restaurang och Pub. Vilken enormt fin utsikt och ett så mysigt ställe. Man har havet just utanför restaurangen. Så vill ni njuta av god mat och höra havets vågskvalp ska ni åka hit i sommar. Jag kan varmt rekomendera röding, den var super god.
Vi hade med oss ett litet paket till Per. En Kallholmens Maltbryggeri kylbag, som han själv får fylla med öl (fniss) Och en biokväll, med sin sambo och oss.

Tusen tusen tack gulliga ni. Det var en jätte mysig kväll.  

Vitbergsbadet, nu kommer vi!

Idag var det sommarens premiär att få åka till Vitbergsbadet. Och det var verkligen hur skönt som helst. Och nu när man har stora barn (Tilde och hennes kompis Ida) får man ju chansen att sitta och sola. Men självklart håller jag även ett litet öga på vårt gudbarn Lucas som var med. Här sitter han och äter glass. 

Vi fick även äran att få rå om honom på kvällen. Vi busade och lekte tills det var dax för att gå in och bada.


Och för att skämma bort honom lite extra så här en måndagkväll så gjorde vi lite popcorn


Midsommartravet.

Som så många år tidigare så är det midsommartravet som gäller på midsommardagen, så även i år.
Eftersom både vi och Henrikssons skulle grilla så tyckte vi att det var lika bra att vi grillade tillsammans.
Och hör och häpnad.......Per fick stå vid grillen en lång stund innan Henke tog över på ett "snyggt" sett. Ja, ni som känner Henke vet vad jag menar. Han liksom "smyger" sig fram (fniss)

.....och jag och Marika cyklade hem med vinst på vårt konto, tjohoo! Om än inte så mycket men vi var glada.

Midsommarafton

Midsommarafton var jätte trevlig trots att vädret inte var det bästa. Men vad gör det när man sitter i goa vänners sällskap som värmer en så gott. Det bjöds på sillunch, sång, grillmiddag och sång i massor.

Barn och vuxna samlade till bords.


Ingen midsommar utan en midsommarstång.

Och självklart blev den dans runt midsommarstången.

En trevlig midsommar som varade in på sentimmarna. Tack alla fina vänner för en mysig midsommarafton tillsammans med er alla.
Och tusen tack till värdparet Per & Marina som bjöd in oss alla till för att fira midsommarafton.


Tjohoo!

Idag har Alexandra varit på begravning. Usch så jobbigt och tråkigt. Men det hade trots allt gått bra. Kim har varit duktig och sommarjobbat i veckan, ska även jobba nästa vecka. Sedan väntar ett långt och ledigt sommarlov för honom. Alexandra skall jobba 3 veckor och börjar nästa vecka.....sedan blir det även ledigt för henne.

Ledigt är det att få torsdagsstädningen är gjord. Tjohoo! Jag hann bli orolig att vi inte hade bokat idag....för dom dök aldrig upp.......men dom var bara sena. Så medans det städades och gjordes fint här hemma så var jag på klipp1 och klippte mig........det var jag värd! Vi har inte bokat något städ nu under sommaren men både jag och Henke nämde vid middagen....
-Kanske vi skulle boka upp städ trots att vi är lediga och har semester?........Tror att vi kommer att göra det, så himla skönt.

Tilde, Ida och Towa är ute. Alexandra är uppe och rensar i sin garderob. Kim har åkt iväg med sin pappa med husvagnen till Tarsnäs. Så här väntas det nu en bra film.

Imorgon blir det midsommarfirande med goa vänners sällskap. Det blir vi, Marina & Per, Lena & Björn, Annelie & Tomas och så alla barnen förstås från alla familjerna. Ett stort midsommarkalas med silllunch, grillmiddag och en massa massa lekar och glada skratt. Hoppas även bara att solen kommer på besök och värmer upp midsommaren.


Bilder säger mer än tusen ord

Oj, har glömt bort att blogga....eller så har jag inte riktigt hunnit. Det har varit en bra vecka på alla sätt och vis och jag tänkte att mina bilder skulle få berätta det...

Bilder säger mer än tusen ord

Det började med att vi var på Allstars i Fredags och åt examensmiddag. Alltid lika roligt och trevligt att få vara samlad hela familjen. Det är ju för det mesta alltid någon som har planerat något annat......men direkt efter middagen smet Kim iväg till kompisar för att cykla till Falkträsket.


Lördagen var bra och den gjorde mig så glad. Fick ett sms av Marika. Hon hade läst tidningen. Och jag visste direkt vem såg låg bakom "blåsningen". Det började nämligen på examensmorgonen. Marina var gulliga och gjorde både jag och Tilde fina i håret. Medans hon gjorde Tilde fin så ville hon att jag skulle "dikta" en....

...till mentorna och bussbolaget som gjorde våra barns klassresa genomförbar till Sundsvall.
Klassen hade en jätte bra och roligt resa, framför allt minnesvärd.

....saken var bara den att jag oxå hamnde där. Tack gulliga Marina, det var gulligt gjort av dig.
-Klassen var värd denna resa!

På lördag fick vi även sköta detta charmtroll......känner ni igen honom?

Efter lördag kommer söndag och då träffade vi ett annat charmtroll. Nämligen Alvin som fyllde år för några dagar sedan men nu skulle firas. Min lillebror har flyttat och köpt ett nytt hus. Det var jätte fint där, och vilken stor tomt.
Självklart finns det hästar på gården.
Alvin öppnar sina paket.

Farmor/mormor med 3 av barnbarnen i soffan.

Måndag, tisdag och onsdag var det träning som stod på schemat. Men då kändes mina armar som spaghetti armar igår oxå. Jag och Marika skrattade åt bådas flås igår (fniss) Extra kul var att få se lillebror på 360.....kan vi inte köra ett pass ihop? Det skulle vara kul.


Det började i Lekparken för 2 år sedan....

Idag är det 2 år sedan som dessa gulliga tjejer fixade "ihop" vår vänskap med Henrikssons.

Som dom hade tjatat och gnatat på att vi skulle träffas, ses och bjuda varandra på fika. Men det blev aldrig av......
-Jo, vi hinner!
-Inte nu!
-Inte idag!
-Sen!
Tillslut var dom less på att ingen av vi vuxna tog steget och bjöd över dom andra föräldrarna. Så dom fixade ett eget fika "chokladkaka ala Tilde och Ida" och bjöd oss mammor och pappor till lekparken. Bara för att vi skulle få träffas och börja prata med varandra ordentligt. Och vilken tur att dom inte gav upp.....
.....för från den dagen har vi verkligen umgåtts. Vi har hunnit göra så mycket ihop. Vi har skrattat, gråtit, gjort äventyr, upplevelser,......och snart blir en Sundsvallstripp och en Italien resa. Ja, vi har hunnit göra så mycket......och det kommer att komma så mycket mer.

Och dagen till ära så flaggades det på bordet och skålades det i lite champange (fniss).  



Tusen tack till Ida och Tilde. Ni gjorde verkligen något jättebra! Vilken tur att ni inte gav upp. Tack vare er så fick vi chansen att lära känna dessa 2 underbara pesoner, Per & Marika! Tack för att ni finns!

Examen och sommarlov!

Nu har alla barnen haft sina examen. Det började igår kväll med Kim som nu gick ut 7:an. Fattar inte att den lilla busiga killen har blivit så stor och börjat bredda sina vingar. Man har verkligen inga små barn längre.
Kim´s examens present för ett bra jobb i skolan detta år blev en omgång i paintball.

Sedan var det Alexandras tur att få gå in och höra den blomstertid nu kommer och få sitt slut betyg. Att hon börjar gymnasiet den lilla tjejen, det kan man heller inte fatta. Önskar henne all lycka till i gymnasiet.
Alexandras examenspresent för ett enormt bra jobb i 9:an var att antingen fara till Cape East på övernattning, middag och SPA-behandling. Eller en weekend till Stockholm. Hon får själv välja vilket som.

Alexandras klass hade samlig efter avslutad examen. Det blev ett jätte mysigt och trevligt avslut för klassen som nu kommer att gå alla åt varsitt håll.


Och idag vet det äntligen Tildes tur att få sommar lov. Och att den lilla "knubben" som morbor Peter alltid kallade henne för, nu går ut 4:an det är ju oxå helt overkligt. Det är bara att inse, åren går så fort när man har blivit förälder. Tilde har oxå gjort ett bra år i skolan och hade önskat sig en fjärrutlösare till sin systemkamera och det var precis det som var i hennes examenspaket.

Önskar alla mina fina och gulliga barn ett varmt och härligt sommarlov.
-Älskar er alla!


Som vanligt så åkte vi iväg och hade fika med oss för att inviga sommarlovet på riktigt. Och det var riktigt mysigt när solen ville komma fram och skina över oss.

Bröderna Carlsson
 
Ida, Lucas och Liam, trevlig sommar på er!


♥ Det Goda Värdskapet ♥

Idag hade jag anmält alla som jobbar i receptionen till en föreläsning om Det Goda Värdskapet, "Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna". En väldigt bra föreläsning och jag är jätte glad att alla från receptionen kunde få chansen att vara med i dag.

Idag var det även dax för alla barnen att göra ett besök på staans bästa frisersalong, Klipp1. Alla blev klippta och fina inför examen och sommaren. Tusen tack gulliga Marina. Nästa vecka är det min tur.

Kim´s klass hade klassfest inför sommaren på Leos. Det är en bra klass med bra elever. Riktigt roligt att dom  alla vill hitta på något tillsammans en kväll, dom sista dagarna i 7:an. 

Farmor och farfar var på besök ikväll för att bla säga hejdå inför deras resa till Södra Sverige. Dom skall på en bröllopsfest i Skåne och sen till Göteborg och hälsa på Mattias med familj. Kusin Ellen ska sedan följa med farfars till Norrland, ska blir riktigt roligt.
Tack farmor för dom fina blommorna vi fick idag.

Och varsågod till Henke som fick en överraskning från sin snälla fru idag.
-Oj, vad jag skämmer bort honom (fniss)
Men han skämmer bort mig med, väldigt mycket!

PÅ tal om att skämma bort. Jag skämmer även bort mig själv ibland. För några veckor sedan så köpte jag denna apparat.....en Silk Epil 7, på vinst eller förlust. Men Braun har ju en kundgaranti "Pengarna tillbaka inom 60 dagar om man inte är nöjd". Men jag är nöjd, jätte jätte nöjd! Ja, jag är faktiskt mer än nöjd!
Vem vill stå i duschen och raka sig under armarna varje dag under sommaren? Vem vill ta bikinilinjen jämt och ständigt? Vem vill ha hår på benen under sommaren? Inte jag, och nu har jag nästan ingen kvar.......det blir bara mindre och mindre. Och det är nu snart 2½ vecka sedan jag rakade mig under armarna och det finns inte ens stubb........helt otroligt! Ja, jag säger det igen....JAG ÄR JÄTTE NÖJD! Jag kan varmt rekomendera att köpa en.

Bullar och kakor inför sommaren.

Idag var det inte alls lika fint väder som igår, suck! Vad hittar man på då? Ja, man kan bla ladda frysen med bullar och kakor inför sommarens alla äventyr. Och det var precis vad jag och Henke gjorde idag. Vi bakade, bakade och bakade. Henke? Jepp! Jag sa till honom att han kunde gärna få hjälpa mig med att baka. Det är nämligen lika roligt varje gång jag bakar. Allt bara försvinner från bänken.......innan jag är klar med det.
Hux flux så har Henke lagt vispen i diskmaskinen.
Hux flux så är sockret tillbaka i skafferiet.
Hux Flux så är smöret i kylen.
Jag vill som baka klart innan jag stökar bort allt. Men Henke stökar bort medans jag bakar (fniss) Så det blev genast bättre när han fick göra bulldegen medans jag rullade chokladbollarna........
Hux flux så fick jag behålla allt på bänken tills jag var klart med allt. Men det som är riktigt skönt med att Henke hjälper till så mycket när jag bakar är att när jag har bakat klart och ställer in det sista i ugnen så är allt bortsökat och fint på bänken. Så det gör väl inget att man får hämta sockret eller smöret en extra gång (fniss)

Många bullar blev det, nu är det bara att packa fikaväskan.

Morotskaka muffins, Chokladrutor, Chokladbollar och hallongrottor m choklad.

Efter all bakning så åkte vi till 360 med Henrikssons och tränade. Det är verkligen motsattsen till varandra. Att baka kallorier mot att bränna kallorier. Men det var ett bra pass och det känns både i ben och armar.

Vilken underbar helg

Fredag och lördag har varit helt fantastiska dagar på alla sätt och vis. Och framför allt för att det har varit helt underbart sommarväder. Och sommarens första badutflykt.

Fredagen började med att Tilde fick bjuda på glass i kassen.

Här är 2 väldigt glada tjejer som längtar till sommarlovet.

Jag tyckte att fröken hade 2 bra ordspråk på tavlan. Tänkvärt för både barn och vuxna.

Sedan åkte jag iväg till jobbet för att bla göra klart lite inför sommaren. Men snabbt efter lunch så åkte jag in till stan för att få chansen att sitta vid älven och mysa med mina fina tjejer i solens härliga värme. Och helt plötsligt så hade vi besök av en lika fin kille...... nämligen Kim. Som hade sett att vi såg där och kom förbi och sa hej.
Tyvärr så hade vi redan hunnit äta upp mjukglassen då......
 
Kvällen avslutades med att vi åkte med Henrikssons en sväng runt stan. Det var ju helt rätt väder för att åka cab. Ni kan ju gissa om jag har en karl som är sugen på att köpa en egen......hm.

Lördagen bjöd på lika fint väder och värme. Så underbar och härligt. Förstår mer och mer att jag längtar till den dagen man kan börja vara mer utomlands under årets kallaste dagar. Tilde hade skoldag under lördagen eftersom det var årets Anderstorpsdag. Och som vanligt så invigs den med ett fint sambatåg.


Och vem var där om inte Lucas med familj. Han bjöd Henke på godis

Men med denna värme så vill man gärna söka sig mot vatten. Och vad passar bättre än att sätta sig nere vid älven med en god sallad till lunch och trevligt sällskap. Ni som inte har varit till bryggarbacken borde verkligen gå dit och titta. Det är så fint där nu. Och det är så mysigt med båtar som kommer och far. Gummibåtar som kommer flytandes, man ser att dom njuter så gott. Ja, det är verkligen fint och mysigt där nu.


Det blev en gemensam grillmiddag med Henrikssons efter travet. Sedan cyklade vi till Falkträsket för att dom som ville skulle få ta ett kvällsdopp i sommarens härliga kvälls värme. 

Självklart hade vi en picknick korg med oss med bla kex, ost och jordgubbar.


2 tjejer som verkligen gillar att fota är dessa 2 brudar. Här sitter dom med varsin systemkamera.

Sedan vid 22 tiden var det dax att cykla hemåt igen. Fortfarande var det varmt i luften och helt underbart ute. Hoppas verkligen att sommaren kommer att bjuda på fler sådana kvällar.


Ännu en underbar och varm dag!

Vilken värme. Hoppas verkligen den har kommit för att stanna. Det är så härligt att det även är så varmt på kvällarna. Helt underbart. Helt underbart var det oxå att komma hem idag och det var Torsdagsstädat och fint. Vi verkligen njuter av att ha städfirma varannan vecka. Det är värt varje liten krona. Vi får tid till annat, och framför allt mer tid till att njuta och bara må gott istället.

Så istället för att städa efter jobbet idag så bjöd Denise över mig till huset i Hjoggböle. Det ligger verkligen hur fint till som helst. Vilken fin miljö och sjön som utsikt, inte helt fel. Fick även en rundvandring inne i huset som dom håller på att renovera. Tummen upp! Det kommer att bli jätte fint och bra. 

På vägen hem så kommer jag på att jag skulle kanske prova att tvätta bilen i tvätthallen på Volvo........nämde det efteråt till Henke (fniss) Annars skulle han bara säga att han fixar det själv. Både jag och Tilde var stolta.....vi fixade det......bilen blev jätte ren.

Nu ska jag åka och hämta Alexandra som kommer hem från klassresan. Det ska bli jätte kul att få höra allt dom har gjort. Så kram på er och ha en underbar sommarkväll.

Oj, vilken värme!

Det är väl ingen som har klagat på att det har varit för varmt idag? För det betyder otur!
Men snacka om vilken värme.....jag klagar verkligen inte för jag älskar solen och dess värme. Jag njuter varje sekund. Jag mår så himla gott och glädjen och energin sprids.

Iallafall på jobbet var det väldigt varmt. Jag skämta med Ronny och sa att om jag inte visste att det var så enormt varmt ute skulle jag tro att jag har hamnat i klimateriet. Han titta på mig och skrattade.
-Hm, undra vad han tänkte?
Blev även erbjuden ett jobb idag av en kund som ofta bokar hos oss. Han var allvarlig och sa att jag skulle återkomma om jag var intresserad av att jobba på deras företag. Berättade ävend det för Ronny och han svarade denna gång.
-Han skämtar bara!
-Hm, undra hur han tänkte nu? Jag som trodde det var allvar........

Ringde och pratade med Kim och Alexandras pappa idag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag är så himla glad att vi är så vänner nu. Allt fungerar så bra och vi kan skratta och prata med varandra. Jag är så lycklig över det, och det menar jag verkligen. För jag vet att barnen mår så bra över det.
-Tack Micke!

Varmt och svettigt är bara förnamnet på hur det var på täningen idag.....tror aldrig att jag har svettats så mycket på träningen förr. Men nu blir det några vilodagar och det ska bli skönt.

Sedan hem och göra middag till barnen som var kvar hemma. Alexandra har nämligen åkt med sin klass på klassresa till Sundsvall. Där ska dom bada på Himlabadet, bo på Grand Hotell och sedan besöka Nöjeshallen. Det var en väldigt taggad tjej som klev på bussen kvart över 6 imorse. Och det kommer att vara en väldigt trött tjej som kommer hem imorgon......man vet ju själva hur det var, eller hur?

Men kvällen var inte slut där för ikväll var det nämligen dax för Junta hemma hos Kicki. Och jag tror att jag åt så jag nästan sprack. Det var så enormt gott det Kicki bjöd på. Grillat kött med grillade grönskar och alla dess tillbehör. Vi skrattade och surrade på tills Henke kom och hämta oss vid 23......oj, vad tiden gick fort. Men den gör ju det när man har trevligt. 

Kickis fina hästar.

Idag är det även en liten krabat som fyller år. Nämligen Alvin. Min lillebrors son fyller 2 år idag. Och självklart skall det firas framöver.  

Grattis Älskling!

Idag är det Henkes födelsedag. Men han firades redan i går av både släkt och vänner.


Henke tackar och bockar för alla enormt fina paket. Ni är alla för goa.....men det vet ni ju redan :-)


Idag fick han frukost på sängen och paket från alla barnen.

Dom är verkligen finurliga på att hitta på vad dom ska köpa. Efter frukosten så var det ju en helt vanlig arbetsdag som väntade. Och snacka om att det har varit varmt idag.....29 grader i skuggan. Så skönt! Lika skönt var det inte på träningen idag.....det var svettigt och tungt. Men jag visste vad som väntade när vi kom hem. En god grillmiddag på altan med familjen och sedan dessert i vår mysiga loungesoffa.

Vi bara njöt av kvällen och mådde gott.

-Än en gång stort grattis på födelsedagen, älskling. Du är en person som betyder så mycket för mig. Älskar dig! 


(fler kort kommer imorgon)



Middag med fina vänners sällskap!

Jag och Henke åkte iväg på morgonen och tränade. Sedan mötte jag upp Alexandra på stan för att köpa examenskläder........som även blev flera påsar med andra sommarkläder.

Väl hemma igen så började jag och Henke förbereda inför kvällens middag.
Vi har länge pratat om en spelkväl tillsammans med våra fina vänner Lena och Björn. Så igår passade det för båda och vi bjöd hit dom på en spelkväll med middag. Det var en jätte mysig kväll som vi gärna gör om igen.

Vi började med en stund ute i vår loungedel på framsidan. Det är så mysigt att sitta där när solen skiner och det är varmt ute. 

När vi sedan gick in tog  tjejerna snabbt över soffan, och satt och myste där.

Sedan blev det givetvis förrätt.

Grillat hör verkligen till middagar under sommaren, så även ikväll. Det var gott och avslutades sedan med dessert och kaffe.


Det var en jätte trevlig spelkväll som vi gärna gör om med er igen. Kram

Dax för utmaningen!

I julkapp så fick Henrikssons och Carlssons en utmaning utav jag och Henke. Ingen av dom visste vad eller när. Så i onsdags då var det dax. Det var många olika gissnigar både hit och ditt om vad det kunde vara. Med oss bjöd vi även våra vänner Per & Marina, men dom hade fått veta vars vi skulle men hade lovat att vara tysta. Det blev en helt underbar kväll med våra fina vänner och jag tror att alla var jätte nöjda och hade super roligt.
 
Det började med att alla skulle samlas hemma hos oss. Där bjöd vi på drink med tilltugg.

Det blev en kamp mellan tjejerna och killarna på Leos.

Roger är redo för att springa uppför röret med en foppa toffel. Killarna påstod att vi tjejer vann denna med fusk. Vilket vi genast gjorde en protest mot. Man måste som vanligt läsa instuktionen ordentligt bara.

Tigerrace, där killarna vann.....hm!

Sedanv ar det dax för middag och alla fick välja vad dom ville från Leos menyn. Det var gott med lite mat och ladda batteriet igen för dom tuffa utmaningar som skulle komma.

Till dessert bjöd jag på en cheesecake som jag hade gjort innan.

Cykelracet blev en tuff och hård kamp. Herr Carlsson tacklade fru Carlsson så hon ramlade vilket vi tyckte var lite fusk. Så här tog herrarna hem segern

Men det slutade med att vi hittade "skatten" och tog hem den slutgiltiga segern.
Så ännu en gång så är det bevisat vilket  det starkare könet är (fniss)

Sedan cyklade vi hem till oss igen där vi bjöd på kex, ost och lite snacks.
Eftersom Henke snart fyller år så ville jag ge honom hans present från mig och barnen. Det var ett årskort på 360 så vi nu kan börja träna mer tillsammans.

Men det var inte bara Henke som fick paket under kvällen. Per och Marika fick oxå ett paket av oss. Det var nämligen så att vi lånade deras mixer en kväll. Och vad händer? Jo, den går sönder. Så både jag och Henke sa direkt att vi ville givetvis köpa en ny till dom. Och jag visste att Marika hellre ville ha en stavmixer. Så gissa om dom blev överraskade när paketet var till dom.......men vi gillar ju att överraska (fniss)


RSS 2.0