Vart tog alla barnen vägen?

Tilde åkte igår till Umeå med sin kompis Towa och ska stanna där till på lördag. Då tar små tjejerna bussen hem. SJÄLVA! HJÄLP! Henke säger att det är lungt vad ska hända. Men nog kommer mamma hjärtat att klappa extra mycket när dom kliver av bussen. Kim skulle komma hem från sin pappa idag men han åker till en kompis stuga i Norsjö och kommer inte hem föränn på söndag. Alexandra kommer hem idag......men ska bara äta sedan drar hon och några kompisar på bio. Är det i detta läge som man ska inse att man har inga små barn längre. Småbarnslivet är över.

Ikväll kommer Per, Marina & Micke hit på middag och poker.
 
********************************************

Det blev en trevlig kväll med våra fina vänner. Vi skämtade om att dom åt och drack oss ur huset, spelade av oss alla pengar, Kerstin kissa på dynan, kom in och åt frukost och gjorde sedan som lappen........sa hejdå och åkte iväg.
Skämt och sido. Vi hade en jätte trevlig kväll, det måste vi göra om. Och perfekt att ni nu kan sova över......
Hopps att ni får en trevlig kväll i Byske och slipper regnet. Kram på er!



Deras fina husbil, längtar tills vi kan åka med.

Man får tro vad man vill.....

Har just gått min morgon promenad. Vad funderade jag på idag? Nu vet jag att man kan ha många olika åsikter. Jag har min du har din. Men jag kommer alltid att tro att när man lämnar detta jordeliv så kommer man till andra sidan. Igår träffade jag en kvinna som med 100% säger att ca 3 månader efter ens död så svävar man mellan dessa 2 världar. Och jag kan med 100% säga att jag var med om detta när min älskade pappa gick bort. Jag var aldrig ensammen, någon var hos mig speciellt när jag skulle sova. Jag vaknade flera ggr av att någon "väckte" mig. Eller förklara hur pappas klackring som jag alltid minns på hans finger sedan jag var liten, som han hade på kort som var tagna i Vietnamn. Men som dock inte fanns på honom när dom hitta min pappa. Jag sa till Ambasaden i Vietnamn, ni måste söka han skulle aldrig göra sig av med den. Men eftersom dom inte hittade den så började jag ge upp och tänkte att han kan ju ha tappat den eller gett bort den till någon. Jag berättade detta för min faster som sedan lovade att kontakta honom. Min faster kan kontakta (även min farmor kunde det) dom på andra sidan. Efter ett tag fick jag ett skrivet brev från min faster, som har kontaktat pappa på andra sidan och pappa meddelar till henne:
-En dag som Jenny alltid kommer minnas, kommer hon att hitta klackringen.
En dag som altid kommer att betyda mycket för henne. En dag som hon inte kommer att glömma.
Jag hittade klackringen en dag som jag ALDRIG kommer att glömma, min pappas födelsedag och begravningsdag.
Den låg med en ring som jag fick av pappa när jag var 12 år och som jag aldrig har haft på mig föränn begravningsdagen. Nu älskar jag denna ring och har på mig den jätte ofta. Men förklara för mig vad som fick mig att just denna dag ta på mig min ring som jag aldrig har haft på mig annars, den som ha legat alla år i asken i kassaskåpet. Hur kan pappas klackring ligga med min ring? Vad fick mig att öppna asken just den dagen? Hur hamnade den där?
Den syns ju på kortet som är taget i Vietnamn. Jag kan bara säga att någon inom mig sa att jag skulle gå och hämta min ring.........förstog inte varför......men jag gjorde det ......och där låg pappas klackring. Förklara detta.

Eller förklara detta:
En väldigt nära vän till mig filmade på min pappas begravning. Gick bra att filma allt utom på själva urnan, då blev det något som gjorde att han var tvungen sluta filma. En väldigt hög frekvens. Var det pappa som inte ville att den skulle filmas? Eller förklara vad det är som får min mamma att börja räkna alla ljusen, min pappa skulle fylla 62 den här dagen. Det var exakt 62 ljus tända.......förklara. Allt kan inte bara vara en slump.

Eller förklara detta:
En kompis mamma får alltid besök av en speciell fågel när någon skall dö som hon känner.
En speciell fågel som sätter sig vid hennes fönster och tittar på henne. Det är bara hon som kan se denna fågel.

Jag kan säga jag är jätte rädd för döden.
Men jag skulle vilja att alla fick vara med om att få en liten hälsning från andra sidan. Och alla har nog fått det men man vet inte att det är det, eller man vill inte tro att det är det.........


Whiskeyklubb eller Junta?

Idag var det dax att träffas junta brudarna igen. Och som vanligt var det aldrig tyst runt bordet, det pratades hela tiden. Vilken tur att vi har vår egen lilla grillmästare i juntan, nämligen Kicki. 
Hon bjöd på grillat, potatisgratäng och tzatziki, mums. Och kryddan på detta var att vi kunde sitta ute i det vackra vädret. Helt underbart.
Och vad passar inte bättre en varm sommar kväll om inte en god Sangria

När det börjar närma sig efterrätt och kaffe så gick vi in. Vi är några i Juntagruppen som lätt börjar "fjusa"
Idag var det min tur att bjuda på dessert och det blev en Budapestrulle med jordgubbar.


Under tiden som vi hade junta ikväll så hade våra karlar poker och Whiskey kväll hemma hos Per & Marina. Denna Whiskeyklubb undrar jag hur det går för, dom träffas lite si och så, samlar inte pengar som vi i en pott, och har dom nått intressant att prata om? Nä, jag tror att jag föredrar Juntan före Whiskeyklubben. Och finns det nått som är äckligare att dricka än whiskey, tror inte det? Jag klarar inte ens av lukten, usch!


Vi sköter Lucas....

Tjohoo! Vi fick sköta Lucas idag.......fast han sov mest hela tiden. Och inte undra på det. Så mycket välling som han åt. 


Många besök blev det.....

Idag blev det alla besök på en och samma gång. Det började med att Veronica frågade om vi skulle på Vitbergsbadet. Men så blev det inte, eftersom inga barn var sugna på att bada. Då frågade jag henne om vi inte kunde gå in till stan. Så det blev dagens promenad....nytta med nöje eller shopping om man hellre vill säga det (fniss). Men jag tror att Roger på något sett har mutat Lucas med att vara lite kinkig om vi eventuellt skulle komma på tanken att gå på stan. För idag ville inte Lucas ligga i vagnen och vara nöjd. Men vi hann iallfall göra våra ärenden och gick nöjda hemåt igen.  Och då minsann sov Lucas......

Efter Henkes och Perras träning (stort tack til Perra som har fått Henke till att börja träna igen, det är guld värt för honom) så åkte vi till Brinkmann och Carinas stuga. Och när man åker därifrån så är man ALDRIG hungrig! Dom är 2 st supergulliga människor som blir så enormt glada och man känner sig alltid så välkommen dit. Jag köpte med mig en stor "potatisblomma" till dom, gissa om hon blev glad. Nämen....Varför?....inte ska ni.....blomma.......det var inte meningen......så vacker......så fin......så stor.......ni är för gulliga.......så snällt......mm
Carina hann nog säga allt om denna blomma innan hon ställde ner den och man fick en chans och ge henne en kram.



Sedan åkte vi till våra gamla "grannar" och vänner Cissi och Chrisse som har flyttat till Kåge.


När vi sedan var på väg därifrån så ringde Per L
-Var är ni?
-I Kåge
-Ska ni komma förbi?
Ja, vad säger man? Sommaren är kort. Klockan är strax 21 men vad gör väl det vi är ju lediga. Så vi åkte dit och surrade en stund men dom. Kollade på deras nya husbil (jätte fin) och några timmar senare så åkte vi hem.

Många besök blev det. Och vad gör väl det. Det är väl det livet går ut på. Att umgås med nära och kära. Och bara njuta av livet och ledigheten.

Lucas 2 månader

Tänk vad tiden går fort. Idag blev Lucas 2 månader. Jag var givetvis tvungen att ge honom en 2 månaders present. Roligt att skämma bort dom små trollen, specielt när man får hans underbara leende tillbaka.
Denna gång blev det inga kläder det blev en dopvagga som jag själva har gjort, hoppas han gillar den....




 

Shoppingdag med goa vänners sällskap.

Kan det bli bättre? En hel shoppingdag med goa vänners sällskap. Marika frågade nämligen igår om inte vi kunde följa med till Umeå och shoppa. Tror ni att jag tvekade? Svaret är nej. Jag missar inte en shopping (fniss)

Det blev både lite smått och gott, billigt och dyrt, onödigt och nyttigt, fynd och nyinkommet med andra ord en blandad shopping påse. En påse? Det blev flera......eller rättare sagt väldigt många.

Här kommer lite bilder från shoppingdagen, för sjävklart var kameran med i väskan.
Här sitter Tilde och Ida i ett shopping hjärta.

Jag och Marika fick varsin present som tjejerna hade shoppat helt själva till oss. Så gulligt av dom båda.
Det var varsin fin ljuslykta. Dom vet vad vi mammor gillar.

Självklart fick även papporna en present från sina döttrar. Henke fick kärleks The och Per fick en mugg.
Måste vara av sina mammor dom har lärt sig detta.....hihihih

Sedan blev det en fika paus. Och det var bra för då kunde killarna springa med andra laddningen av shopping kassarna till bilen. Killarna tog det mer lungt med deras shopping.
Vilka snyggingar vi fick fika med!

Tjejerna ville ha varsin glass.

Mammorna tog kaffe och muffins. Och laddade för en ny shoppingtur.

Detta blev till mig en jeans väst, en vas, skålar, dukar och en ny klänning.

Till Henke...glömde träningsbältet på bilden. Och till Tilde blev det kläder.

......en present till Lindas flicka, presentsnöre och svarta disktrasor.

Och detta var de fina presenterna som Tilde hade köpt till jag och Henke.
-Tusen tack Tilde, det var jättefint gjort!

Ni kanske tror stt vi var slut efter en hel dag shopping. Då tror ni fel.
För vi avslutade sedan kvällen med poker.

Vilken härlig dag.

Jag gick som sagt min morgon promenad, sedan pratade jag med Veronica. Hon ville att jag skulle följa med till mackarna och posta ett brev. Och det gjorde jag, det skadar ju inte med lite extra motion. Sedan har jag bara njutigt utav dagen och snusat lite extra på Lucas........som svarade med att kräkas på mig. Tack!

Tilde, Liam och Ida ville gå på bio så då passade jag och Veronica på att åka till Solbacken under tiden. Båda vi behövde nya blommor till altanerna. Tyvärr så finns det inte så mycket att välja på men det kan ju inte bli sämre än de sönder regnade blommorna man har.

Ikväll blev det kortspel.....gissa vem som vann?
Imorgon blir det shopping i Umeå med Per & Marika, så himla kul! Vi har bestämt att karlarna ska få bjuda på en god lunch.......och bära våra shopping påsar såklart.


Är det sant?......Solen skiner!

Ni kan ju gissa om jag klev upp med ett glädje skutt i morse när jag såg genom persiennen att solen lyste. Men jag hann först tänka det kan inte vara sant det måste vara en dröm. Med det var sant! Jag väckte dom andra och sa:
-Nu går jag min morgon promenad, fixar ni frukosten?
-Mm, ggäässpp.
På med skorna och igång med radion........Fan, vad det gjorde ont i benen att gå. Jag har ju problem i ett knä, men inte i benen. Men det var bara att bita i det sura äpplet och kämpa sig runt. Nu sitter jag här och är verkligen nöjd för det är så skönt att gå på morgonen, och mina tankar hinner rensas. Mitt humör är på topp och solen skiner på mig. Nu kommer Henke med morgonkaffet. Kan det bli bättre?

Sedan ska vi passa på att göra lite fint här ute. Det känns som om alla blommorna har regnat sönder, gräset behöver klippas. Vi ska iallfall bara vara ute och njuta av solen.
Hoppas att även du min vän får en fin sommardag, njut av solen du vet aldrig hur länge den skiner.

 

BB-Nytt....



Publicerat på norran.se den 25/7

Veronica och Roger Carlsson fick en pojke till!
En liten Lucas född den 29/5 i Skellefteå.
Han vägde 3.690g och var 53 cm lång.
Storebröderna Jonathan och Liam är mycket stolta!

Snusa på lill Carlsson....

Idag fick vi äntligen snusa på lill Carlsson. Det var ju ett tag sedan vi sågs eftersom vi har varti borta och dom har varit borta. Sedan gör ju detta väder att man håller ju sig inne mer än ute, suck! Men idag fick vi iallfall äntligen snusa på honom. Gissa om han har vuxit? Hallå! Vad ger ni honom i flaskan? En dunderkur i "växa fort och bli stor så jag kan bråttas med mina bröder".  Men Lucas tyckte inte att det var lika intressant att träffa oss.......han bara sov och sov och sov.

Lite shopping han vi oxå med.......ännu mer kläder till Henke. Han som fick massa kläder igår oxå.
Han börjar bli bortskämd....


Tack för igår....

Igår hade vi en underbar kväll hemma hos våra vänner Marika & Per. Det bjöds på välkomstdrink och supergod mat. Det blev en kväll med mycket skratt och prat . Vi tjejer hängde sedan i baren och killarna kastade dart. Sedan avslutades den trevliga kvällen eller rättare sagt sena natten med ett parti Chicago. Som Henke fick äran att vinna. Marika nollställde oss alla så därför var vi inte klara föränn vid halv 3 tiden. Men nu vet vi........nästa gång blir det tufft för henne........jag ska göra allt för att få fyrtal (fniss) Om vi förlåter dig? Ska fundera på saken.....
Tilde sov kvar hos dom så det var bara jag och Henke som traskade hem i regnet.

Tjejerna hänger i baren....

Brudarna i baren.....

Äldre herrarna i baren....som just har spanat i brudarna.

Henke och Marika.....

Jag och Perra......
 

Och regnet det bara öser ner....

Jaha, då var det en till dag i regnets tecken, suck! Ingen promenad idag, istället så blir det en shopping tur. Försöker att få med mig Henke man han var inte shopping sugen idag. Han ville bara få vara hemma och tippa trav. Och ni som har missat att det är V75 nästa helg i Skellefteå måste ändra era planer. För visst ses vi där? Trodde väl det. 

Längtar till ikväll. Då blir det trevligt, vi är bjudna till Marika & Per på middag. Jag vet redan nu att det kommer att bli mycket skratt. Snacka om härliga och ärliga personer. Och Per är ju helt otrolig på att "likna/härma" andra personer i snacket. Skulle tro att vi brudar sedan hamnar i baren och killarna vid darten.

Måste bara få berätta om två andra tokiga och roliga kompisar vi har, Marina & Per. Diggar dom verkligen på det sättet som dom är. Dom tar dagarna som dom kommer, inga bekymmer och tvekar aldrig på att haka på om man ringer. Vad har dom nu hittat på? Jo, från en dag till en annan...........dom köper en HUSBIL och drar till Tyskland. Hallå! Vars får ni alla ideer ifrån? Älskar Er för att Ni är Ni!
    

En Kaffe Karlsson tack!

Här kommer recept på en Kaffe Karlsson till er som inte har smakat den.
Ett tips gör det den kaffedrinken är supergod.
Smakade den första gången på en krog i Stockholm.
Nu finns den även på Olearys.

Kaffe Karlsson


1 cl Cointreau
3 cl Baileys
Gott kaffe
Vispad vispgrädde

Häll ingredienserna i ordningen ovan i ett vinglas
Toppa eller spritsa med grädde.
Strö lite brun farin överst eller riven choklad.

Smakar lite som romerska bågar


Grattis Isabelle

Idag fyller min brorsdotter Isabelle 15 år, hipp hipp hurra! 
VI bjöd hit dom på räkmacka och Alexandra hade gjort en tårta.
 
Sedan på kvällen blev vi bjuda av Per-Åkes på födelsedagsmiddag på Olearys.
Tusen tusen tack, det var jättesnällt och trevligt.

Min bror Per-Åke och hans sambo Birgitta.

Min mamma som säger skål, med en Kaffe Karlsson!

Det är jag som skall tacka....

.....jag vill tacka min vän Marika för att hon har via sin blogg peppat mig till att börja vara ute och gå igen. Jag har verkligen haft alla möjliga olika ursäkter för att inte behöva ta mig en promenad. Hallå! Finns det något som är så underbart efterråt. Man känner sig gladare och enormt mycket piggare. Men det bästa är ju att man hinner fundera, tänka och bara vara själv en liten stund. För jag går alltid själv, ibland kan det hända att Alexandra följer med.

Jag lyssnar på musik och det tar ungefär 40-45 att gå. Under den tiden hinner man verkligen rensa sina tankar. Man kan hinna vara både glad, ledsen och arg. Man kan komma på nya ideer, men man kan oxå bara lyssna på musiken.

Hoppas att mina funderings promenader kommer att fortsätta. Jag tror att även du kan behöva detta. För ALLA behöver vi den här lilla stunden för oss själva och bara få fundera på allt som livet har gett oss och vad vi vill att det ska ge.

Och när man då har gått denna funderings promenad och man kommer hem så har man hunnit rensa så mycket. Man mår bra hela dagen och kan bara njuta av livet. Så gissa vad jag ska göra nu? Jag ska ut och promenare helt själv. Idag blir det nog att fundera lite över festen och kvällen igår, den var helt fantastisk. Tack Ronny!
Tack till
Kim som skötte Tilde, även tack till Alexandra, älskar er! Ni fixade det jättebra igår när vi var borta.



Torsdag...

Torsdag, få se vad händer då? Jo, det är ju dammsugarens dag. Fram med skurhinken och dammsugaren så det blir fint inför helgen. Idag ska vi även besöka lilla Alvin och hans familj. Det ska bli kul att få snusa lite på honom igen det var ju ett tag sedan.

Ikväll blir det FEST och då menar jag en riktig fest på 220-250 pers! Vet inte vad som kommer att hända och ske under kvällen för det är lite hemligt. Men det vi vet är att grindarna är öppna mellan 17-19 sedan stängs dom.
Det kommer att bli hur kul och trevligt som helst. Självklart tar jag med mig blogg kameran.

Mamma ordnar en liten syskon träff....

Idag bjöd mamma in oss på surströmmings middag, tack! Det var jätte trevligt och det bästa med det är att nästan alla syskon var samlade. Det fattades tyvärr 2 st, Peter och Johannes. Svårt att samla oss syskon samtidigt när alla bor åt olika håll.

Som ni flesta vet så var jag enda barnet på min pappas sida. Men på mammas sida har jag 5 syskon. Per-Åke, Peter, Andreas, Johannes och Sandra. Inte undra på att släktträden har väldigt många grenar och kottar nu förtiden.

Mamma med barn och barnbarn samt hennes karl Holger och min svägerska Birgitta.

Vi trodde att alla var med men fattades på bilden ovan var Isabelle och Henke

Kusinbild. Saknas gör dock Adam, Meja och Alvin.

Undra vilken gren dessa 2 hamnar på i släktträdet.....

En bild på mamma och Holgers gård, superfint läge.

Foto: Min lillebror Andreas

Vänner får man genom att själv vara en vän....

Idag när jag var ute och gick så började jag fundera lite på vänskap och vänner. Det finns många olika varianter av vänner. De finns dom som alltid kollar hur man mår och håller kontakten och det finns dom som man aldrig hör utav om man inte själv ringer. Sedan finns det vänner som finns där om det händer något och det finns vänner som man inte vet om man riktigt kan lita på till 100% fast dom säger det. 
 
Vänner är något vi inte kan vara utan, det tror jag att alla håller med om! En sann vän är någon som ringer och frågar hur man mår, som alltid stöttar, någon att dela sin tystnad med, en som lyser upp när det känns som om allt har slocknat, vänskap är en ömsesidig tillit!

Vi kan inte ta förgivet att vi ska ha kvar en vän om vi inte anstränger oss själva lite. Vänner är inget man kan ta förgivet. Man måste vara två om en vänskap det är inget man kan fixa ensam. Det enda sättet att få och behålla en trogen vän är att vara en. Att ha vänner är något helt fantastiskt!

Ibland räcker inte tiden riktigt till och man hinner inte träffas, men då kan man ju skicka ett litet sms.

Ofta vet du inte att du behöver din vän förrän den har försvunnit, vänskap är ett ansvar, ta hand om det. Det krävs mindre än du kan ana för att ta vara på en vänskap. 

Har man vänner ska man anse sig vara rik och lycklig.
Ta hand om dina vänner och tveka inte att skapa nya vänskapsband.
Och det viktigaste ta vara på dina vänner det är de som berikar ditt liv!


Nu är vi hemma...

Det var sommarens lilla semestertripp. Vi kom hem vid 20-tiden. Allt har gått jätte bra.
Vem står inte och inväntar Tildes hemkomst om inte hennes kompis Ida. När vi kommer körandes så är det första vi ser Idas röda jacka. Hon studsar av glädje och vinkar med armarna allt hon bara kan. Springer sedan efter bilen med ett glädje tjut. Jag kan säga att det var en lika ivrig och glad tjej som satt inne i bilen.
Det kan man kalla kompis glädje och längtan efter sin vän.

Vi ha packat upp och jag har hunnit tvätta 2 maskiner. Känns så skönt att få allt rent igen. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag inte om att ha en tvätt hög som bara skrikar om att få bli tvättad.
När vi satt och åt vår sena middag strax efter halv 9 så skickade Perra ett sms:
-Om ni inte är allt för trötta och slut och vill ha sällskap så kan vi komma över.
Hallå! Vi är ju inte så gamla, klart vi orkar med trevligt sällskap. Dom kom över så vi satte oss och drack lite vin / öl och pratade på.
Tänk vad tiden går fort när man har trevligt klockan blev snabbt 01,30 

Vilken tur att det inte är bara Tilde som har goa vänner och vill hälsa en välkommen hem. Vi har oxå det!

 


Paradisbadet.

Idag är det Tisdag och vi ska strax gå ner och äta hotellfrukost. Sedan åker vi norrut till Paradisbadet. Där kommer vi att tillbringa dagens timmar så länge barnen vill. Vi räknar med att svänga in på gården vid 18 tiden om inget förutsett sker.

Vi ses hemma.

Lillebror + Carro = förlovning

Stort GRATTIS till Johannes och Carro till deras förlovning.
Dom förlovade sig på deras 3-årsdag den 10 juli.

Kärleken är som en spännande bok,
Ibland går allt bra, ibland går allt på tok.
Läs varje sida med försiktighet
så varar lyckan i evighet!

All lycka vi önskar till er båda två
när ni nu tillsammans genom livet börjar gå.


Bild tagen från Carros blogg.

Måndag och hemfärden har börjat.

Jag gav upp på bloggandet i Leksand. Så superfin stuga men dom glömde en sak. Internet! Hur kan man bygga så superfina stugor men inte ha internet uppkoppling? Man kunde köpa internet, 60 min för 20 kr. Helt okej om man inte var tvungen att flytta sig runt i stugan hela tiden, motionspass!

Nu är vi iallafall tillbaka i Sundsvall på Hotell Grand igen. Vi ska strax gå ner och äta deras middagsbuffe, mums. Man äter så man snart spricker under denna semestertripp. Mat, mat, fika, fika och åter mat!

Vi har iallfall haft det toppen. Finns inget att klaga på när det gäller sommarlandet förutom att det var molnigt båda dagarna. Men det kunde ju har varit värre. Vi ha iallafall badat och haft det väldigt trevligt. Kan varmt rekomendera detta till andra barnfamiljer. Vem vet kanske vi åker dit igen? Men vi brukar försöka hitta nya semester mål. Barnen är supernöjda och tycker att vi har haft det jätteroligt.





Imorgon blir det Paradisbadet och sedan fortsätta hem till kvisten igen.

Här kommer lite bilder från kvällen på hotellet. Det blev tävling i Eye Toy

Och vem hittade jag i baren.....

Sveriges längsta rodelbana...

Att börja dagen med hotellfrukost är ju inte helt fel, eller hur? När vi checka ut så hade Ulrika (hotellchefen på Grand) gjort ett kanon pris till oss. Tusen tack det var ju jätte snällt. Sedan var det bara att packa sig in i bilen och åka mot Leksand.

Första stoppet blev lunch på en super härlig pizzeria som låg utmed en Bollnäs älv, vet ej vad den heter.



Sedan bar det iväg till Rättvik och Sveriges längsta Rodelbana. Det var så himla kul. Och framför allt något man inte har provat på förr.
Här kommer Kim och Alexandra åkandes nerför.


Här åker Tilde, Henke och jag upp baklänges med hjälp av liften för att ta oss till toppen.

Nu sitter vi i stugan. Vi har grillat och mår bara gott. Barnen skålade i vinglas fyllda med mjölk.
Imorgon blir det besök i sommarlandet.
Stugan är så enormt fin.


Drakens stad

Sundsvalls drake skänker mod och styrka till den som ska uträtta storverk. Med en drake vid sin sida framstår de flesta faror mindre farliga. Den blåser sin varma andedräkt för att ge fart åt fantasi och kreativitet till den som behöver skapa något nytt. Detta var verkligen något för Tilde. Hon ville se alla drakar men hon fick nöja sig med några....







Vi gick en sväng på stan vid 21 tiden. Det var hur härligt som helst och mycket folk.

Nu är vi i Sundsvall

......alltså vilka duktiga barn vi har. Allt har gått så himla bra. Vi hämtade barnen vid 10,00. Micke hade slagit vad med barnen om att jag skulle vara minst 30 min sen. Hallå! Hur tänkte han då? (fniss) Vi rullade iväg mot Umeå, där åt vi lunch på MAX.

Vi körde vidare mot Skuleberget. Ångrar inte en sekund att vi klättra upp på berget. Vilken upplevelse och känsla.

Bild tagen från E4:an                       Bild tagen från toppen av Skuleberget.
   
Här har barnen gått halva vägen.    Kim och Tilde klättrar upp och in till rövargrottan


Alltså fattar ni hur högt upp det är?

Alexandra gör ett glädje skutt. -Äntligen uppe på toppen!

Tilde klättar upp för Skuleberget som hon aldrig har gjort annat. Kim och Alexandra var oxå jätte duktiga men jag ville att dom skulle ta det lite lugnare eftersom dom har varit sjuka under veckan. Uppe på toppen blev det flera glas vatten och isglass. Det var väldigt varmt och blåste inte mycket, flämt! Men vi kom upp på toppen och vi är alla jätte nöjda.
När vi skulle ner ville Tilde även klättra ner. VA! Hur orkar hon? Jag, Alexandra och Kim tog linbanan ner, skönt men väldigt högt upp, wiiee! Det var lite otäckt.

Sedan ville Henke så gäna in på IKEA så jag sa efter mycket tjat och gnat:
-Okej, men då ska det vara slut tjatat (fniss)

Framme på hotellet blev det middag och en öl (för det var Henke tydligen värd?!?) Och slappa.
Med andra ord vi har haft en toppen dag med glädje, äventyr, sol och knall blå himmel hela dagen.
Kan man begära så mycket mer?

Och alla barn vet ni vad? På Hotell får man hoppa i sängen.


Semestertripp till Dalarna....

.....kan inte sova, har bara sovit 3-4 timmar inatt, gäässp!

Idag börjar vår lilla semester tripp till Dalarna. Vi kommer att hämta barnen efter frukosten för att sedan köra till 1:a stoppet Skuleberget.
Längst upp på toppen blir det lunch......så man orkar med IKEA på kvällen, wiiee
Lite morgonkaffe och sedan rulla iväg söderut.

Tack super gulliga Anneli!

Idag var Anneli och Matti förbi hos Oss och fikade.
Vad har hon med sig om inte en liten present.
Så snällt och så gulligt utav dig!
Det var en jättefin ljuslykta iittala. Tack ännnu en gång.


Vi satt först inne och drack kaffet. Pratade och surrade om allt möjligt.
Och vad ser vi, om inte solen som börjar skina där ute igen efter allt regn.
Ut, torka upp utemöblerna och fram med dynorna.
Och då passade jag på att bjuda Anneli på en Slash.
Eller Slush som Ida och Tilde sa (fniss)
Killarna fick en alkoholfri variant.
Det var trevligt, ni är varmt välkomna förbi fler gånger i sommar.
Och glöm inte ringa oss när ni ska fara till Svartröjnoret och fiska.
Vi hänger med givetvis med.


Torsdag, vad blir det?

.......jo, det blir städdag! Och denna torsdag även packdag. För idag skall det städas och packas inför vår lilla semestertripp.

Men det är en hel dag till det och nu ska jag ta mitt morgonkaffe och sedan ta tag i skurhinken. Lika bra att fortsätta svetta upp sig jag har nämligen varit duktig och gått min morgonpromenad, skönt! Jag brukar hinna ikapp de som går före mig men inte idag, den tanten var en liten kruttant med eld i baken. Så jag var flåsande efter henne halva sträckan.....

Igår fick jag ett sms från Anneli & Matti:
-Är ni hemma imorgon?
Klart vi är det när det kommer främmande, så vi sa varmt välkomna.
Kanske vi får bjuda på en slash, fastänn det är mitt på dagen. Men det är ju det som är semester, tjohoo!
Om nu inte regnet och åskan tar över...


Onsdag 2 dagar kvar....

....det blev Vitbergsbadet med Carlsson idag. Men det blev ett grått moln ovanför våra huvuden som inte riktigt ville hålla tätt. Så det var bara att packa ihop sakerna och åka hemåt. Imorgon blir det inget bad......tror jag?



Vad har jag gjort idag förrutom att fixat och trixat med min nya telefon.....INGET!
Och det är ju det som är så himla skönt med semester och sommar. Man behöver inte alltid göra något!

Det ända jag har gjort idag är tvättat......
Undra om jag har en slags fobi när det gäller tvätta. Det är som om jag måste tvätta minst 1 maskin / dag annars börjar det klia i kroppen. Är det något som jag verkligen gillar så är det en tom tvättkorg. Men man hinner bara vända ryggen till så är det någon som har slängt i kläder igen.....Jag HATAR att ha tvätthögar liggandes eller full tvättkorg. Henke skakar på huvudet och säger ibland att man kan inte bara tvätta ett par byxor....Men jag älskar att höra tvätten slå runt i trumman (fniss) Kom just att tänka på en kille som jag var tillsammans med som tvättade sällan och tvätten var torr när han tog ut den ur maskinen. Han fyllde den så full så tvätten slog aldrig runt samt att det som var i mitten aldrig blev blött. Hur tänkte han då? Fy vad äckligt!


Vitbergsbadet, ny telefon och baksmällan

...idag bar det iväg till Vitbergs badet. Det var varmt, svettigt och väldigt mycket folk. Vi var där bla med Per, Marika och familjen Carlsson. Sedan dök det upp fler vänner eftersom. Barnen badade och åt glass, vi vuxna pressade på solbrännan som har lyckats försvinna.

Jag och Henke åkte upp på Solbacken för att köpa Ronnys present. Men det blev en present till mig oxå. En ny mobiltelefon, Samsung såklart! Jag är supernöjd över den.



När vi kom hem så åt vi och städade undan lite för att sedan gå över till Per & Marika. Där satt vi och pratade och drack ett glas vin innan vi cyklade in till bion för att se Baksmällan. Ida och Tilde våra duktiga tjejer var hemma själva en liten stund, sedan kom Rebecca (Idas storasyster) hem. Jag kan säga att har du inte sett den, gå och se den. Den var jättebra och jag lovar att det kommer att bli mycket skratt under filmens gång.


Måndag kväll.....

....det blev middag med våra vänner och grannar Per och Marika här hemma hos oss. Vi började kvällen med att bjuda på Slash, eller tjej dricka som Per hade skickat i ett sms kvällen före. Sedan blev det "Stadsfesten special" gott men lite söligt. Det var en kväll med många glada och goa skratt.  


Våra duktiga tjejer hade gjort en tipsrunda till oss vuxna. Karlarna vann med lite tur.

Vi avlsuta de kvällen med ännu mer skratt och ett spel "absolut överenns"

Måndag morgon....

....börjar med en banan och ett varv runt A-torp. Skönt med en kall dusch efteråt och ett gott morgonkaffe. Henke har just åkt iväg en sväng till tryckarn och fixa lite saker som dom har ringt om. Till mig har den lilla terroristen ringt (fniss) och undrar om hon kan sluta lite tidigare......när man då även hör i örat:
-Jag älskar min chef, du är bäst (och ett massa fnitter)!
Då kan man ju inte neka henne, eller är man då lätt lurad?

Det är det här som gör mitt jobb så underbart....en bra relation med mina arbetskamrater.

Idag har jag under min promenad funderat över vad som skall hända senare ikväll. Kom då fram till att antingen poker eller bio skulle vara trevligt. Hallå! det är ju semester, njuta och känna lugnet och bara göra vad som faller en in. Det är ju så underbart. Jag ÄLSKAR sommaren och semestertider.


En lugn söndag...

När vi kom hem från stugan blev det pizza och lite fönsterputsning, tvättning, gräsklippning och bort torkning av fågelskit. Varför ska fåglarna skita just på altanen? Dom har ju en hel gräsmatta att skita på.

Roger och Veronica har just gått hem. Dom kom förbi och drack lite slash med oss. Och då passade jag givetvis på att snusa på den lilla Carlsson Filuren Lucas. Han luktade inte så gott i slutet då han hade kräkts ett antal gånger. Men han är ju lika söt ändå.

Nu ska det bli lite söndagsmys med popcorn och en bra film. Kan en söndag sluta bättre? Kan inte tro det. 


 

Sanna vänner.....

Tycker det finns så mycket i den här texten som betyder så enormt mycket. För mig är det viktigt att man kan lita på sin vän och att man vet att den alltid finns där.......oavsett vad som har hänt eller hur man mår. En riktig sann vän tycker alltid om en och sträcker alltid ut handen.
En sann vän vet när man behöver en kram......
En sann vän sprider inte dina hemligheter.....
En sann vän försvinner inte när man behöver den som mest.....
En sann vän ser och vet när man mår dåligt....utan att man behöver säga något....
En sann vän frågar även hur man mår.....
Alla behöver en sann vän att kunna lita på......       


Sanna vänner har man kvar när de andra har gått.
Sanna vänner kan man alltid lita på.
När du kom behövde ja en vän.
Sanna vänner kommer alltid igen.

Alla måste ha nån att kunna lita på, de är så.
Å en trofast vän är mera värd än guld.
Ja vet, vänner prövas genom tidens gång.
Sviker aldrig fast din väg är lång.
Visas vid din sida när vågorna slår.
Håller det dom lovar det är vänner som består.

Jag har fått en vän som jag kan lita på.
I den mörkaste natt så finns hon alltid där.
Mina tårar har hon torkat bort.
Och tillsammans har vi skrattar gott.
Hon finns där vid min sida när stormarna går.
Ger mig mod att stå för det jag alltid har trott på.

Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på.
Dimman lägger sig och dom står kvar.
Sanna vänner är de bästa du har.

Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått.
Sanna vänner kan man alltid lita på.
När du kom behövde ja en vän.
Sanna vänner kommer alltid igen.

Dom kommer igen

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått.
Sanna vänner kan man alltid lita på.
De man lägger sig och dom står kvar.
Sanna vänner är de bästa du har.


Vi är i stugan......


Igår åkte vi till farmor och farfars stuga i Sundsviken. Det är så fint där så man sitter bara och njuter av tystnaden och lugnet. Man läser lite tidningar, lyssar på fågelkvitter och ser farfar med sina tussar (fniss).
Dricker kaffe och bara må gott. Man blir väldigt bortskämd när man är här och jag lovar man är verkligen proppmätt. Det är inget häloshem precis, för man går snarare upp i vikt än ner hihihih


Just nu är dom nere vid havet, Tilde skulle doppa sina fötter. Jag passar på att skriva ett inlägg. Vilken tur att det finns uppkoppling vars man än är idag.



Och du! Glöm inte att du är värdefull. Och att ibland måste man bara kunna få njuta av dagen och inte ha en massa måsten. Ge bort en kram och gör någon glad. En kram är så värdefullt och kan betyda så mycket.


Så himla trevligt...

...jag och Henke blev barnfria och visste inte vad vi skulle hitta på. Alexandra och Kim for till sin pappa, Tilde skulle sova hos Towa. Vi började iallafall kvällen med att äta tacos hade sedan planer på att fara på bio. Det blev tacos men inte bio. Och vilken tur! För vi fick en jätte trevlig kväll hemma hos Per & Marika. Det blev skratt, prat ,vin och pilkastning. Nu hade ju inte Henke turen med sig, vann bara 1 gång av 9. Bättre lycka nästa gång. Men vi hade iallfall en trevlig kväll med trevligt sällskap. Nästa gång blir det poker (Henke är bättre i det än pilkastning hihihi) Här kommer det bilder ifrån kvällen.

Tjejerna i baren:

Dom läckra killarna som kastar pil

Vem vinner och vem försvinner?

Samling i baren.

Tack för en trevlig kväll. Det var jätte trevligt.
Vi kommer att dyka upp fler gånger i sommar.

Det finns en smurf i oss alla.....

.......det finns dom som tror på tomtar. Det finns dom som tror på troll. Men om ingen tror på smurfar.
Spelar inte dom nå'n roll. När du sett det glömda landet. Och lärt känna alla dom. Vet du att smurfarna finns på riktigt......

...den här är till dig min älskade sambo!


......och det här är till alla mina under bara vänner!

...den här är till mina barn
.

Tack för att ni alla finns runt om mig.

Tack för en trevlig kväll...

..... Per och Marina ringde och bjöd oss på pokerkväll. Sedan gick det bara en stund så ringde dom igen och bjöd oss även på middag. Vem tackar nej till dukad bord och trevligt sällskap? Inte vi iallafall. Det var deras speciallitet Coq au vin på kycklingfilé som dom bjöd på. Det är så gott att man kan inte sluta äta det. Har provat göra det här hemma, men det blir aldrig lika gott som hos Per & Marina. Den är helt oslagbar.

Sedan spelade vi poker, drack lite öl och cyklade hemmåt med vinst. Kvällen kunde inte ha slutat bättre.



Tusen tack till er alla för en jätte trevlig kväll. Det var även trevligt att få träffa Benneth och Marina från Stockholm igen.
Och känner jag oss så blir det mer poker i sommar. Eller hur?

Lillebror har fått sin valp.

Äntligen har Andreas fått sin efterlängtade valp. Vi hade turen att få träffa dom på coop parkeringen när dom kom körades hem från södra Sverige. Han var så enormt söt.......valpen alltså (fniss)
Tror att han skulle heta Wolf? Alltså hur söt kan man få bli, å häng öra hade han.



Torsdag = städdag och SPA-dag

Jaha, veckorna går fort när man inser att det är torsdag igen och STÄDDAG!
Jag och Henke städa och gjorde bort det mesta på förmiddagen, det är skönt att ha det gjort. Efter lunch åkte jag och Alexandra på Aqua SPA för att njuta och må gott.
Tyvärr hade dom inte tid att plocka/färga mina bryn och fransar idag så det får bli imorgon. 

Alexandra njuter av sin ansiktsbehandling, sedan tog hon ½ kropps massage

Jag tog fotvård så nu har jag lika mjuka fötter som Lucas......nästan iallafall.
Det är som att gå på moln, så härligt!


Varför gör man inte det här oftare? 


 


Alvin 1 Månad

Hipp hipp hurra på din 1 månads dag önskar faster med familj.


Foto: Alvins mamma Carro


Vi fick fin besök idag....

......... vi fick sköta lilla Lucas. Hans mamma skulle klippa sig och göra sig fin(are) och hans pappa skulle fara och handla undertiden. Lucas var så snäll, go och glad. Och sket BARA 2 gånger!
Här kommer bildbevis till Lucas mamma och pappa att han skötte sig bra. Och vi gör gärna om det igen!


Tilde och Lucas låg och myste på golvet, tillslut "somnade" båda två.

Sedan blev det mer mys i soffan............

Så ung och redan massa brudar runt om sig, hur ska det sluta?

Av allt mys och pys så blir man hungrig, vilken tur att det finns flaska när mamma är hos frissan.

Alexandras goda Hallongrottor....

Alexandra brukar baka jättegoda och möra hallongrottor. Idag ska jag testa göra dom.........
  
Möra Hallongrottor

Ingredienser

200 g smör
80 g florsocker
40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
2 tsk bakpulver
200 g vetemjöl
hallonsylt till fyllning
florsocker till glasyr


Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.

3. Dela degen i 50 grams bitar.

4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.

5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.

6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.

7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.


Idag blir det andra bullar....

Vad passar bättre än att baka en mulen dag som denna. Jag ska baka bullar, chokladkladdmuffins och hallongrottor.

Det ska bli 2 olika sorters bullar. Halva degen med mandelmassa, smör och socker och den andra hälften med valmofrön. Om ni vill prova något gott och annorlunda så strö på lite valmofrön efter ni har smörat och sockrat degen. Vallmofröna gör att bullarna får en liten nötsmak, supergott!


En tår i mitt öga...

...ingen hade väl ett öga tårt ikväll? Jag kunde inte hålla mina tårar borta när minnesstunden nästan var över.
Då ställer Michael Jacksons 11 åriga dotter sig vid micken och håller ett hjärtskärande tal till publiken.
Hennes pappas kista stod placerad bara några meter från henne där hon stod på scenen.

- Pappa har varit den bästa pappa man kan föreställa sig. Jag vill bara säga att jag älskar honom så mycket.

Han var en fantastisk artist, Michael Jackson!!!  Och hans musik kommer att leva vidare i all evighet, precis som minnet av "The King of Pop". 

Michael Jackson - som nu är en ängel i himlen på riktigt...




Helt ofattbart! Man kan och vill inte tro det är sant....The King of Pop är död. Kroppen är inte obducerad än, så de vet inte dödsorsaken Jag tänker på barnen, som levt ett så annorlunda liv med en av världens mest kända människor, deras far och trygghet i livet. Stackars dem.

Vila i frid Michael Jackson.......ännu en stjärna har tänts i himmelen.

Henke bara tjatar.....

..............han vill då bara shoppa min karl (fniss). Shoppa, shoppa tänkar han inte på annat än att shoppa (fniss)
 Det första han sa idag när han slog upp sina blå var:
-Ska vi åka in till stan? Och shoppa?
-Va?
-Ja, det är ju så tråkigt väder vad ska vi göra här hemma?

Och jag måste faktiskt erkänna att jag var inte så shopping sugen idag, men vad gör man inte för sin sambo. Man ställer upp och åker med. Okej, han behövde väl inte tjata så mycket. Iallfall så gick vi in på Hansens, det var fullt med folk. Upptäkte då att det var tokrea på nästan allt. Nu är jag lite kärringen mot stormen och bli nästan tvärtom. När de andra tanterna sliter och nästan blir osams om vem som såg plagget först bara för att det är rea. Så hittar jag inget och jag vill INTE stå i denna låånnggaa kö. Jag kan nästan stå och bara titta roande på alla som panik köper plagg efter plagg bara för att det är rea.

Men jag kom inte tomhänt hem, händer sällan hihih. Jag hittade 2 st väskor på Esprit, dock inte på rea. En till mig och en till Alexandra som jag hade lovat henne för att hon är så duktig. Och lite för att jag nu ska få tillbaka min egen väska som hon alltid har. Så nu ska jag packa över allt i den nya väskan. Den gamla åker till Myrorna.


Det ska bli så härligt...

.....nu har jag och Alexandra bokat SPA behandlingar på AQUA SPA. Längtar till på torsdag det ska bli så underbart.
Alexandra har bokat Ansiktsbehandling 30 min och Massage 30 min.
Jag har bokat fotvård 60 min.
Jag gör alltid en fotvård på sommaren det är så underbart
med mjuka och fina fötter.
Det känns som om man går på moln efteråt (fniss)
Funderar även på att boka frans- och brynfärgning.
Ska kolla om dom kan klämma in det under tiden vi är där.

Unna dig en massage behandling du oxå, det är DU VÄRD!


Riiinnnggg, riiiinngggg, rriiinnnggg!

Det är inte roligt när man vaknar av mobilen tidigt på morgonen, och den på andra ändan av luren har PANIK! Hallå, jag ligger och sover men ingen fara jag är vaken nu. Iallafall problemet är löst och jag kan om jag vill somna om igen men nu är jag ju liks vaken. Så varför sova när jag kan få min egen lilla morgontid med en kopp kaffe i lugn och ro.

Problemet var en biljett som var kvarglömd hemma, men vilken tur att jag hade en kopia på mailen. Vilken tur att tekniken har gått framåt.


Måndag morgon, gäässpp!

Vad ska vi hitta på idag då? Hm, först ska jag ringa min bror och höra hur långt dom har hunnit. Sedan skall jag packa en liten fika väska för idag ska vi tydligen styra bilen mot Piteå till Skeppet. Det är Tilde som har önskat att vi ska åka dit och Kim ville oxå med. Ja, det är ju alltid lika kul när barnen kommer med sina ideer om vad dom vill göra, och är enade, tjohoo! Alexandra skall vara hemma med sina kompisar.

***************************************

Hemkommen från Piteå. Ätit kroppkakor och rivna morötter och väntar nu bara på kaffet. Pricken över i:et. Sedan kan man sätta sig ner i soffan, och bara njuta av kvällen. Vi har haft en jätte trevlig dag på Skeppet. Barnen har hunnit med Nimbys Värld, söderhavsgolfen, bowling samt se en film i kupolbiografen.

När vi kom dit så var det en teater som avslutades med en skattjakt.

Sedan blev det lek och jakt i Nibys Värld


Lite rolig annorlunda äventyrsgolf är ett måste när man åker dit.


Sedan blev det en bowling match mellan mor och son. Tilde passar på att blåsa sitt hår.
Hon var så svettig.

Till min bror Peter!

Har nog aldrig riktigt tackat dig för allt du gjorde för mig när MIN pappa gick bort för drygt 1 år sedan. Men jag kom att tänka på en fin dikt som jag tycker om. Jag vill att du läser den och tar den till dig. Du hjälpte mig bla att ringa flera telefonsamtal som jag själv inte orkade med just då. Du kolla vad som gällde i Vietnamn / Sverige mm.
Du är en hjälpande hand som jag alltid vet finns där, som man även kan hålla i när det "stormar"

Tack för att du finns!

Till min bror & tack för allt stöd du ger mig.
- av Siv Andersson

En bror ger stöd och trygghet
som pojke och som man.
När man behöver hjälp
så gör han vad han kan.

Han ger gärna goda råd,
ett handtag och sin tid.
I livets alla skeden
så finns han där bredvid.

Tillsammans har man minnen
från en tid i samma hus...
Alla lekar som man lekte
och en hel del hyss och bus.

Ja, en brorsa är en dyrgrip
som liten och som stor...
Och nog var det extra bonus
att få just dig till bror.


Snyft!

Har just sagt hejdå till min älskade storebror Peter och hans barn, snyft! Det är så långt mellan gångerna som man ses, tyvärr! Men så blir det när avståndet är så långt. Ni som inte vet var han bor så kan jag berätta att han bor på Åland. Och inte på Öland som Marina alltid säger (fniss). Men det är ju bara en bokstav som skiljer och det tillhör ju bara ett annat land, men båda är ju en Ö. Så vad är skillnaden? hihihih

Det är alltid lika tråkigt och jobbigt att krama om dom och säga:
-Hejdå!

Det som känns extra jobbigt när han åker är att man tänker på att han är sjuk (cancer). Jag beundrar honom så mycket, han kämpar på trots sin enormt svåra sjukdom. Skulle man själv orka kämpa som han gör?  Man skulle vilja finnas mer till hands och kunna hjälpa honom när det är som svårast. Det som även är jobbigt är att man ses så sällan, men jag hoppas att det blir som Peter vill. Håller tummarna för att dom någon gång kan flytta hem till Norrland igen.
Hoppas, hoppas, hoppas............

Jag och min älskade bror Peter, visst har han en snygg keps?

Jag och ett av trollbarnen (som jag kallar dom) Adam

.....och nästa trollunge Meja

Och här troll kusinerna på ett och samma kort.

Söndag, vad göra?

Idag är det lite olika bud om vad vi ska göra i den här familjen på 5 personer. Jag skulle vilja åka till Forntidsbyn, Henke vill till festivalen och äta, Alexandra vill tälta med några kompisar, Tilde vet inte, Kim vill till festivalen. Suck! Måste alla ha olika viljor (fniss) Men det är ju bra att man ha olika viljor oxå.

Vi får välla se vad som händer idag. Nu ska jag iallafall dricka upp mitt kaffe.

Det blir en liten semstertripp.

Vi hade inte tänkt att vi skulle göra någon tripp den här sommaren, men det blir det iallfall. Vi har nämligen pratat om att åka till Leksand Sommarland i Dalarna. Vi har aldrig varit i Dalarna, dom som har varit där säger att det är fint. Alexandra har föresten varit där med en klasskompis. Vår tripp kommer att se ut ungefär så här:
Vi startar fredag den 17:e Juli någon gång efter frukosten för att köra mot Sundsvall. Där ska vi gå på IKEA, tjohoo. Jag har lovat Henke att det inte ska bli flera timmar (fniss). Vi ska bo på Clarion Collection Hotell Grand där har vi bott tidigare och det är jättefint.
Kan varmt rekomendera detta hotell.



Sedan den 18:e Juli kommer vi att köra vidare till Dalarna, till Leksand Sommarland.
Men innan vi är framme ska vi besöka Rättviks Sommarrodel. Skandinaviens första och längsta parallella sommarrodelbana, wiiee!

Vi kommer att bo på Leksand Strand  18:e och 19:e juli.
Vi har valt en nybyggd stuga med egen toa, dusch och bastu.
stuga_tb2_ext
Den 19:e och 20:e juli kommer vi att tillbringa hela dagarna på det omtalade Leksand Sommarland.
Min bror Peter och hans barn var där innan dom kom upp till Skellefteå, min kusin med familj var där förra sommaren. Alla var supernöjda.
sommarland2
Den 20:e kommer vi på kvällen åka tillbaka till Choice i Sundsvall.
OM barnen vill och känner att dom vill ta ett dopp på Paradisbadet på vägen hem så stannar vi där.

För att isåfall efter badet senare på kvällen komma hem den 21:a juli till Hem Ljuva Hem.
Detta kommer att bli vår lilla semestertripp i sommar. Hoppas bara att vädergudarna ger oss bra väder så kommer allt att bli toppen.
Visst låter det kul? Barnen blev jätte glada när vi berättade detta för dom.

Norrans Vimmelbilder

Kim och Marcus har varit på festivalen alla dagar och vad hittar man inte på Norrans Vimmelbilder från stadsfesten om inte ens son.
Måste fråga vem tjejen är för det är då inte Emma, hans tjej.

Och på Norrans Vimmelbilder från Anderstorpdagen var Tilde med på en bild.

Vilka linslusar man har som barn (fniss).
Måste se om Alexandra är med på någon vimmelbild oxå.

Bbbrrr, vart tog sommarvärmen vägen?

Nu är det väl ändå lite väl kallt! Det är bara 13 grader ute och vi är mitt i sommaren. Hallå! Hur tänkte vädergudarna nu?
Vi som hade tänkt cykla in till festivalen och äta lunch och träffa lite festivalfolk. Men vem vill cykla in och frysa? Det få bli något här hemma istället. Kanske passa på att städa i min garderob? Ja, det vore nog en bra idé. Tur att myrorna finns så man snabbt blir av med det innan man ångrar sig och hänger in det i garderoben igen. Jag brukar slänga det som jag inte har använt på 1 år, för det kommer nog bara att hänga där och ta plats. Och är det något som kan göra mig på dåligt humör är när jag har det rörigt i garderoben. Var sak har sin plats, men jag har dom som flyttar om i garderoben när dom provar och testar. ALEXANDRA!
-Vem jag? (fniss)

Nä, lite garderobsröjning är vad det blir idag. Vad ska du göra?

Min drömgarderob skulle kunna se ut så här, suck!

Surströmming, så gott!

Mamma hade bjudit in till surströmmingsmiddag igår. Vi var totalt 14 pers eller förestänn15 pers för lilla Alvin var ju oxå med. Det är så gott så man kan nästan inte sluta äta, det blir alltid en surströmming för mycket. Man blir proppmätt. Efter maten så bjöd Holger på jordgubbar, mums.


Alvin var nog mittpunkten, liten och söt.

Kusinerna Tilde, Kim och Alvin.

Stor kusin och lillkusin om träffas för första gången.

Farbror Peter och brorsonen Alvin.

Kusinbrudarna Meja och Tilde äter jordgubbar.

Tack mamma och Holger för en trevlig kväll med alla som kunde vara där. Saknades gjorde Alexandra som var hemma med kompisar och Per-Åke med familj som var hemma i Stockholm.


Vad är sommaren utan en.....

......riktigt god sommardrink som bara är ett måste i kylen på sommaren.

Mitt eget lilla recept på SLASH
1/2 l vatten
1,5 dl socker
2 påsar "grönt" te
(jag tycker det är godare än vanligt Te och ett måste på 2000-talet)
1 citron
2 lime (älskar syrliga drinkar)
3 pkt tropisk juice (inte dryck utan det måste vara juice)

Koka ihop vatten och socker.
Sätt i tepåsarna och låt de dra.
Pressa i saften från citronerna / limen.
Häll i den outspädda juicen och rör om.
Slå i 75 cl vit sprit och frys i plastburkar med lock.

Skeda upp 2-3 msk/glas av det frysta och fyll upp glaset med blodapelsin el. passionsfrukts läsk. (el.valfri läsk)


De orden betyder så mycket för mig som vän!

Jag blir så glad. När Marika kom över igår så hade hon jättefina blommor med sig med ett kort där det stog så underbart fina ord till mig som vän. Dom orden som står på kortet ska jag verkligen bära med mig.

Finns det något som värmer ett hjärta mer än att man får höra fina ord från en vän?
Finns det något som kan ge en så mycket energi som fina ord av en underbar vän?
Finns det någon glädje som kan betyda så mycket som när man får höra att man är en fin vän?

Och TACK till att få ha fått lära känna dig och Per, ni är oxå helt underbara. 

Tack än en gång , för kortet med de underbart fina orden och de fina blommorna!

Vilken underbar festivalkväll.

Festivalkvällen började med att jag, Henke och Marika satt på vår altan och drinkade och pratade om allt möjligt. Sedan vid 20 tiden började våra små magar att kurra så då var det dax att cykla in till festivalen. Där kan jag varmt rekomendera maten från Steakhouse. Det var kolgrillad fläskfile i vitlöksrostad sandwich med bearnaisesås, sallad, tomat och lök. Den ska vi verkligen prova på att göra här hemma oxå, enkelt och gott! Då med en kall öl till.

Vi hamnade i Balzactältet rätt snabbt. Vafrör? Jo, där spelar ju Krutov, missa inte dom om ni ska på festivalen. Dom är ju bäst!
Hittade en av band medlemmarna, han ser lite tokig ut men är väldigt snäll. Det kan jag lova. (fniss)
Det var Roger själv som sa att jag skulle lägga ut denna bild. Så då gör jag det.

Här är mina underbara goa tjejkompisar Marina, Veronica & Marika samlade på en och samma bild.
Tack för att ni finns i mitt liv. Jag är så glad som har er som vänner. Ni är bäst! Vad skulle jag göra utan er?

Kvällen fortsatte fram till stängningsdax. Vi som bara skulle vara ute en stund. Men har man trevligt och det är festival i staan så går timmarna så fort. Men eftersom vissa skulle jobba dagen efter så var det dax att börja bege sig hemåt igen. På vägen ut så behövde vi tydligen mer mat, denna gång pizzaslize. 
Här är våra nya underbara vänner Marika & Per, tack för att vi har fått lära känna er. Ni är så goa.

Jag och Henke blev lite suddiga. Måste bero på den som tog kortet (fniss)

Micke och Per som njuter av ölen, maten och festivalen.

Just före vi skulle gå så kom även Camilla förbi och pratade.

Summan av kardemumman. Det var en jätte trevlig kväll. Kunde ha varit lite varmare. Men man blir varm av alla vänner runt omkring sej som ser mår bra. Det skrattas och skålas. Det glädjer och värmer en.  


Stadsfestivalen, här kommer vi!

Idag blir det festival för hela slanten. Först under dagen ska jag dit med Tilde, Peter (broder) och hans barn. Det blir väl lite karuseller och lunch. Kommer nog inte att få gå och shoppa  om jag känner mitt sällskap rätt.(fniss). Tänk att jag ska på stan och inte shoppa. Det hör inte till vanligheten. Tur att festivalen bara är en gång / år (fniss) Senare under dagen kommer Tilde att åka till farmor och farfar´s stuga. Varför? Jo, för ikväll åker party glasögonen på. Då ska Henke tillsammans med partybrudarna Jenny, Veronica och Marika in till festivalen. Där ska vi äta middag och bara njuta av sommaren, festivalen och semester med att ha skoj och trevligt.
Så vi ses väl på festivalen?



Nä, som ni alla vet så städas det på torsdagar hemma hos oss. Så det är väl bara att ta fram dammtrasan och skurhinken. Pust, i denna värme!
Men jag tror att jag lämnar golven till Henke, jag hinner nog inte det innan festivalen skall besökas.
Skulle även vilja gå ut och gå......men jag har tusen ursäkter att inte göra det. Som vanligt!
Så det får bli dammtrasan och jaga dammråttorna istället. Det måste ju räknas som motion det oxå (fniss)

Till mina vänner:
Stanna upp och njut av ögonblicket. Dra åt handbromsen i ditt liv och lukta på en blomma, betrakta en vacker vy eller njut av någon bra musik!
Man måste inte göra allt idag, det kommer även en dag imorgon. Finns det någon som tackar dig för att du stressar igenom ditt liv.
Livet går inte i repris, det är nu du ska njuta. Var rädd om er, och glöm inte att även du är värdefull.

Smördegsbakelser med vit chokladmousse!

Hm, hittade ett recept i Charlotte Perrellis blogg. Jag tycker det ser så gott ut, kanske jag skulle ta och bjuda mina middasgäster ikväll på detta. Det ser inte så svårt ut och jag tror att alla kommer att gilla det. För vem tycker inte om det som är sött och onyttigt? Ju onyttigare, destu godare.


Man kan variera bären efter säsong.

10 st

Tid: En timme

Ugn: 225 °


Ingredienser

1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller 1 frp färsk smördeg

1 dl flytande honung


Fyllning:

3 dl vispgrädde

150 g vit choklad, grovhackad

ev vaniljstång, urskrapade frön

1 liter jordgubbar, i halvor

10 klasar röda vinbär  (kommer jag att hoppa över och ta citron meliss istället)


Tillagning:

Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, ca 8 x 8 centimenter.

Skär tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 min. Låt svalna på galler.

Värm grädden i kastrull. Smält chokladen i gädden. Tillsätt ev vaniljfrön. Låt kallna och vispa den hårt.

Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med jordgubbar.


Ännu en varm och härlig sommardag.

Gäässppp! Är lite trött efter partybrudarnas fnitter inatt. Sa till dom sista gången vid halv 3 att dom måste försöka somna. Lite ont i huvudet fortfarande. Kan nog bero mest på att man dricker för dåligt nu när det är så varmt. Veronica ringde nyss:
-Vitberget?
-Ja, skulle nog tror det om inte tjejerna vill annat.
Skulle igentligen måsta åka in till stan och byta några grejer men det kan man väl göra någon annan dag. Så packa fika väskan och göra lite frukost så ses vi sedan på Vitberget, eller hur?

**************************************************

Idag bjöd jag mina syskon, mamma och Holger på middag. Tyvärr kunde inte Sandra & Johannes med familjer komma. Men det blev en trevlig stund ändå. Vi bjöd på lax på ljusungsbröd. Man äter det på samma sätt och med samma ingredienser som surströmming. Mums fillibabba!


Sedan blev det sommarens goda jordgubbsbakelsen. Tyvärr blev inte den vita chokladmoussen bra. Så det fick bli med vispad grädde och vaniljsocker istället. Det gick lika bra det, och framför allt enklare.

Nu ska Henke och Micke ut och åka inlines. Hm, undra om dom har tänkt smita till festivalen (fniss) där kom jag kanske på dom? Ska göra ett andningsprov när han kommer hem hihihi. Själv ska jag hoppa i duschen. Sedan tror jag att jag sätta mig i soffan och bara mysa och njuta utav livet.
Det tycker jag även du ska göra.
Så vi hörs imorgon.

RSS 2.0