Dan före doppare dan

Vi hoppar först tillbaka till onsdagen. Då hade vi julfika och julklappsutdelning på jobbet. Och vi var verkligen många i år. Att man rymmer så många i Whiteroom det visste nog ingen.

Eftersom dom 2 äldre barnen skulle fira sin julafton hemma hos sin pappa i år så valde vi att ha lilla julafton, dan före doppare dan.
Och vi  hade jätte mysigt och trevlig, precis som om det vore julafton.
vi började dagen med julfrukost i vardagsrummet. Med julmusik ljudande i rummet.
Sedan när Henke kom hem var det lunch dax, blöta med julskinka. Vi började alla byta om och göra oss finare. Och vilken tur man har en dotter som älskar allt med smink och nagelvård. För nu får man erbjudandet att bli sminkad. Och det bästa.....det är helt gratis. Alexandra är jätte duktig när det gäller sminka andra. Så det är bara att boka tid.

Sedan var det dax att skåla in julen.

Vi spelade spel, myste och bara tog det lungt. Stora Julmemory är ett måste på julen, det är en tradition som farmor har infört hos barnen och även vuxna för den delen.


Men vad hör till julen om inte en tomte. Det är ju ett måste. Ingen jul utan en tomte. Lika viktigt för vuxna som för barn (fniss) Så vid halv 6 tiden så donkade det i dörren.
-Ho Ho, har jag kommit rätt?

Och vilken tur, det hade han. För här finns det en snäll mamma och flera snälla barn (fniss)



Julklappsutdelning och öppning var det som gälde nu en bra stund. För sedan jag var liten har vi alltid gjort så att man öppnar ett och ett paket i turordning. Och det tar en väldigt lång tid innan alla är klara. Men det är faktiskt en bra ide. För annars har alla bara svisch svisch öppnat alla paket på någon minut. Och allt är bara över på någon minut.



Det är så gulligt att alla syskonen köper till varandra. Och det uppskattas av dom alla.

Barnen fick välja vad dom ville äta. Ingen valde julmat, alla ville äta en 3-rättersmiddag.
Förrätt Toastskagen

Varmrätt Plankstek

Dessert Saffranskladdkaka med glass

Sedan blev det glögg och julgodis i stora mängder medans vi spelade och såg bingolottos uppesittarkväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0