Uppbokat schema hela helgen.

Fredag började med shopping på stan med Veronica & Lucas. Sedan hem för att möta barnen som kom från skolan och ville ha fredagsfika. Fredagkvällen närmade sig sedan och då skulle vi gå till Björn & Lena på adventsfika. Vi har det som en tradition sedan 2 år tillbaka, jag älskar traditioner. Det var en trevlig kväll med flera vänners sällskap. Tack för en trevlig kväll Lena & Björn och nästa år är det Per & Marinas tur.
Lucas älskar skumtomtar
Vi har många barn tillsammans, men några saknas på detta kort.

Lördag morgonen kom med väldig fart, vi han som inte med. Vi klev nämligen inte upp föränn kl 10:30, men alla tyckte det var skönt med sovmorgon. Det behövdes! Vi åkte iväg en sväng och gjorde lite små ärenden bla köpte jag mjukbyxor till Peter som han ville ha, samt några julklappar till Adam, Meja, mamma & Peter! Skickade dom med Syrran som åkte idag ner till Peter. Nu är alla julklapparna klara förutom 2 st, 1 som inte går att köpa ännu och en som vi inte har fått önskelistan från. Men det kommer gå fort att ordna. Men det kliar i mina fingrar att köpa ännu mer. Älskar att köpa julklappar och se glädjen hos den som får dom. Sedan kom klockslaget som vi alla väntade på, nämligen 15:00. Det var då startskottet på vår pepparkakstävling skulle gå.
Det var bara att använda all fantasi och låta ideerna flöda. Det var en väldigt rolig idé från våra vänner Per & Marika, detta gör vi om nästa år igen. Iallfall bakades pepparkakor i alla olika former och varianter. Det knådades och kavlades. Och vips så var alla pepparkakor gräddade, limmade och även fått kristyr  i olika färger.
Sedan var det dax att gå över till de andra tävlande nämligen fam Henriksson. Och jag måste säga att det var väldigt roligt att se allas resultat. Så fina och vilket jobb som hade lagts ner.
Vinnaren kommer att koras under veckan av en jury Maria/Lunne och Per/Marina. Spännande......
Idag var det dax för det andra ljuset att bli tänt. Oj, vad tiden går fort nu snart är det jul. Längtar! Jag älskar julen och all dess mys & pyssel med familjen. Advent betyder adventsfika på morgonen i rummet hos oss. Det viktiga är den röda duken som vi alltid tar fram då.........ännu en jultradition hos oss. Mysigt med julmusik och lite extra god adventsfrukost. Och det roliga är att barnen verkligen älskar detta.
Efter vi kom hem från 80-årskalaset så bakade Alexandra en julkaka och gjorde ett supergott och smarrigt julgodis som är ett måste. Lägger ut receptet på det, prova och ni kommer inte att ångra er.
Och vad passar bättre än av avsluta kvällen med lite glögg och smått & gott
Vi blir serverade av vår egen lilla söta tomtenissa.

Kommentarer
Postat av: Marina

Per röstar på den där pepparkakan som ser ut som en apelsin ,och jag röstar på styrkelyftarn.

2009-12-08 @ 23:24:57
URL: http://marinaborjesson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0