Chokladtryffel med apelsin och flingsalt
Här kommer recept på den goda chokladtryffeln som jag och Kim gjorde idag, mums!
Apelsinskal och flingsaltet gör tryffeln ännu godare!
Ingredienser
Ca 30 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka till!
36 - 40 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka tillIngredienser
36 - 40 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Alexandra
De dära godiset vart jätte gott mamma ^^
de är alltid lika kul att baka till julen =)
pusspårej mamma!<3
Trackback