1 år äldre.

Jaha, då var man ett år äldre. Är det nu man skall börja kolla rynkor och gråastrån......Eller, har dom kommit redan? Tur man har en bra antirynkcreme och staans bästa frissör. 

Dagen har varit hur bra som helst. Den började med att mina underbara karl och mina underbara barn kom och sjöng och gav mig frukost på sängen. Och en massa fina paket. Barnen hade köpt så mycket fint. 

Av Henke fick jag en Barcelona resa. Hm, vad var det jag skrev om igår? Jag bortskämd? Hm, bara liiite eller jag är nog rätt mycket bortskämd, men säg det inte högt!
Vi åker tillsammans men våra fina vänner Per & Marina. Marina fick nämligen en likadan resa av Per när hon fyllde år igår. Ska bli hur trevligt som helst. Vi var där tillsammans för några år sedan och såg det mesta då av de sevärdigheter man ska se när man är i Barcelona. Så den här resan blir en mat och solresa. Helt underbart, bara njuta och må gott. 
 
På kvällen kom släkten och grattade. Vi bjöd på Tom Kha soppa med vitlöksbröd.

Och kladdkaka alá Alexandra med bär och grädde. Mamma och Holger fick varsin smoothie med bär.

Här är min gulliga mamma som jag ska övertala till att sy lite inom kort. Tack för att du finns.

Tusen tack för alla uppvaktning idag med blommor, vin, pengar (till Linas Matkasse v 16) och presenter. Tusen tack även till alla gulliga ni som har skickat, ringt, sjungit, bloggat och messat så många och fina gratulationer idag. Ni gör alla dagen så mysig med alla fina och snälla ord. 

Jaaaa! Så jäkla skönt!

Har just avslutat en tv-kväll i soffan med Marika. Och så jäkla skönt. Vi Vann! Nu tar vi dom på torsdag igen, heller hur grabbar? Då är det bara guldet kvar som fattas. Frågan är bara vart våra karlar skall sitta då? För dom kan ju inte sitta i soffan........vi har kommit fram till att det betyder otur. För när jag och Marika sitter i soffan helt själva då vinner vi. Och på tal om Marika. Hon börjar allt mer och mer känna sig hemma här. För idag var det minsann hon som hade fjärrkontrollen, helt själv.

Vad har dagen mer bjudigt på? Hm, den har bla bjudigt på att vår revisor talade om för mig att jag har varit på Aurum 12 år och 1 månad. Hm, vad menar hon med det? Ja, jag vet man ska byta jobb minst var 5:e år i norrland och vart annat år om man jobbar i södra Sverige. För att vidga vidderna. Men saken är den att jag trivs med mitt jobb och som många säger:
-Gräset är inte grönare på andra sidan.
Och om sanningen skall fram. Jag har det väldigt bra, och jag klagar inte.

Och om sanningen verkligen skall fram så är jag nog allt lite bortskämd. Henke har idag kört tur och retur till Umeå för att köpa en trädgårdsmöbel till mig (oss). Allt för att göra sin fru glad. Ja, jag vet han är alldeles för snäll. Men jag tror att även Henke tyckte det var en bra affär att köra dit och en trädgårdsgrupp ville vi båda ha.
Dynorna fick en konstig färg på bilden, måste vara ljuset i affären.
När jag och Marika tittade på hockeyn kom dessa 2 "inteligenta" brudar in. Måste nog köpa ett par acessoar glasögon oxå. Det verkar vara det som gäller i vår.

Ja, då var det kört för mig med!

Jag gjorde för ett tag sedan illa mig i handleden. Och det gör så ont! Men jag hade bestämt mig för att inget skulle få stoppa mig idag för att följa med Marika på 360. Då får det göra hur ont det vill. Tjurig? Ja, det är bara förnamnet.

Idag fick jag följa med Marika på 360 och träna. Tack gulliga du! Jag kan säga att nu är det kört. Jag kommer att fortsätta träna där, helt klart. Det är ju helt perfekt och verkligen ett ställe för mig. Och jag slipper gå på tå (fniss)
Jag trodde verkligen inte att jag ens skulle prova på att träna där. Men när man har gulliga vänner som ser till att man får tre fripass och ser till att man hamnar där, då måste man ju bara prova. Ja, jag säger det igen. Det är kört! Jag kommer verkligen att köpa ett träningskort och börja träna på 360. Hur kul som helst. Hoppas jag även säger det imorgon när träningsvärken har tagit över min kropp. Hihih Marika, jag måste få skratta. Jag säger bara med ett enda ord.........kontrollbehov hihihihi du är ju för rolig. Men det är väl därför jag gillar dig så mycket.

När vi var där och träna så träffade vi även Lena. Hon är ju hur duktig som helst. Skulle verkligen vilja ha hennes kondis. Och framför allt vara lika morgonpigg som hon är. Varje morgon kl 7 möter vi henne gåendes sin morgonpromenad oavsett väder och vind. Själv ligger man och sover gärna 5 minuter förlänge innan man får sig upp ur sängen och jobbet kallar på en.

Och nu ska jag göra allt för att övertala Henke att börja träna där. Det skulle vara hur kul som helst om vi skulle kunna träna tillsammans.

Dagen har även gett mig en helt underbar massage på Daggdroppen SPA. Det behövdes verkligen. Jag känner mig stel i både nacke och rygg. Helene var även gullig och masserade extra mycket på min onda handled och smörjde med linement. Hur skönt som helst och min onda handled fick vila en stund. Jag och Marika skrattade åt min handled under vår träning. Jag var tvungen att tejpa den så hårt så vi sa att handen kommer att bli alldeles blå av blodbrist. För som sagt var min onda handleden skulle inte få stoppa mig. Icke sa Nicke! Tjurig som man är.

Nä, nu blir det lite tv och kramar med min underbara karl i mitt liv. Imorgon håller vi alla tummarna för att det skall gå bra för AIK. Antingen hemma i vår soffa eller på ladan, vi får se vart det slutar.


Ingen sol, då blir det Edda!

Ingen vårsol som ville värma oss idag. Men vi hade backup. Tilde hade fått av farmor och farfar för länge sedan ett presentkort på Edda för hela familjen. Och idag passade det jättebra att använda det. Alla var hemma och alla kunde följa med. Så efter frukosten packade vi badkläderna och åkte iväg mot Edda.


Kim och Henke tävlar om att klättra högst. Sedan blir det ett hopp för Henke.

Alle´s tur att hoppa. Var det dom snygga killarna som peppade dig?

Tilde hoppar utan att tveka. Fattar inte att hon aldrig är rädd.

Kim hoppar oxå. Men jag råkade radera dom bilderna. Även jag hoppade från högsta. Och det är jag faktikst väldigt stolt över. För det ser inte högt ut. Men prova själv att stå där uppe. Det känns så otroligt mycket högre och det är otroligt läskigt att titta ner. Men hoppar barnen så känner man lite press som mamma......törs dom så törs jag!

Efter badet så traskade vi över till Henrikssons där vi fick se en väldigt spännande hockeymatch. Och tillslut vinner äntligen SAIK över Luleå. Men det är inte bara hockeyn som är spännande, det är lika spännande och roligt att se och höra Marika.
-Men va faaan! Dom står ju bara där!
-Men.....nä nu klarar jag inte av det här längre!
-Men ska det vara så jäkla svårt!
Marika jag diggar dig som bara den. Du är helt otrolig. En hockeymatch utan dig är som en match utan puck!
Med andra ord......du är ett måste!

Och det blev inte bara hockeymatch hos Henriksson´s. Helt plötsligt kommer Marika in och sjunger....."ja må du leva, ja må du leva".....med både paket och blommor i händerna. Men vad? Ja, hon ville inte ha både paket och stavar i backen (fniss). Supergulliga NI! Ni är helt otroliga och alldeles för snälla. Tusen tusen tack! Och som ni ser så gör Marika ett snyggt försök att få mig på 360. Och imorgon är första testet, det ska bli jätte kul att få testa. Än en gång tusen tack. Ni skämmer verkligen bort en, gulliga gulliga ni.


Va! Kan inte vara sant!

Jo, det kan det. Jag sa på fredagskvällen att vi inte skulle åka in på stan på lördag. Va! Kan inte vara sant att jag säger en sådan sak? Jo, det kan det. Och vi stannade hemma. Och det var faktiskt väldigt väldigt skönt att bara ta det lugnt och njuta av dagen hemma. Vi satte oss ute på altan och solade, samt drack kaffe. Hm, tror bilden talar för sig själv.....vissa tippade trav och vissa tittade på deklarationen. Ja, det var faktiskt det jag gjorde. Men jag la fort bort datorn och solade istället och det var riktigt härligt. Enormt mycket fågelkvitter och solensvärme, man kan inte klaga.

Henke skulle åka iväg på hockeyn och då passade jag och barnen på att åka in på bion för att se "Hur många lingon finns det i världen" Den var både rolig och framför berörande, från skratt till tårar.


Efter bion hjälptes barnen åt och gjorde hemma pizza. Henke kom hem lagom till att den var kvar och satte sig ner med oss och åt. Efter maten blev det ännu en bra film. Men bara fram till klockan var 20:30. För då släktes all elektrisitet ner här hemma och det var bara värmeljus som lyste i mörkret. 

Lördag 26 mars kl 20.30 släckte världen och Sverige ljuset under Earth Hour. Miljontals människor världen över har nu visat sitt stöd för klimatet och skickat en mäktig signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Så vad passar bättre i mörkret än att äta lite glass och spela kort? Fort hade en timme gått och vi fick slå på tv:n igen. Och jag måste faktist säga att det var väldigt mysigt att bara ha ljusen tända och sitta hela familjen samlad. Och det bästa är väl att man har gjort vår älskade jord en liten tjänst.  
Här sitter Alle och Kim framför kortsplet.

Om man tittar riktigt noga ser man alla barnen på ett kort, och på det andra sitter Kim och Alle och äter glass.
Inte lätt att ta bra kort i mörkret, och jag ville inte använda blixten.

Då klockan var slagen 21:30 så fortsatte vi att se filmen. Ännu en film som väcker ens känslor, en film som var blandad med skratt och tårar. Eller är man bara en känslig person? För ännu en gång så är det bara jag som har tårar på min kind. Eller är det så att vara mamma? Man lever sig mer in i filmen och tycker det är så hemskt det som händer. Och så får men en kommentar:
-Men mamma! Det är ju bara en film!
-Ja, jag vet men det är ju så sorgset!


Mm, fredag!

Jag älskar verkligen min lediga fredagar. Och en fredag som denna kan man verkligen inte klaga på. Morgonen börjar med att jag har möte med Oscar på banken. Eller om sanningen skall fram så börjar morgonen med att jag upptäcker att mina bilnycklar är kvar på jobbet! PANIK! Vad gör jag nu? Men är det inte sådan gånger man ringer en vän? Jo, det är det. Och jag ringde Denise med paniken i rösten och självklart var hon gullig och skjutsade in mig. Hon vet ju hur viktigt mina möten på banken är (fniss) Men jag fick dock göra henne en gentjänst....men den var inte så jobbig......
Efter mötet mötte jag upp Denise som var gullig och skjutsade hem mig igen. Tack gulliga du. Ring mig nästa gång du har PANIK!

Var hemma en stund tills Tilde kom hem efter skolan. Jag och hon hade bestämt att vi skulle åka in en säng till stan......självklart för att göra lite shopping. Och shopping blev det.......
bla dessa fina armband och fina linne.......en känning.

Efter shopping så blev det en sväng på travet för att se Denise älskling Challe vinna. Dock så blev han 2:a men Denise var jätte glad och nöjd. Och tyckte det var perfekt inför Bergåker. Så stort grattis till henne och Challe.

Och fredagen kan ju inte sluta bättre än att man får hem alla barnen och att man träffar sina fina vänner över en god middag. Det blev en trevlig och mysig kväll. Och även leg. kontroll. Vi var verkligen tvungen att skratta åt den vakten som kom fram till vårt bord och ville ha leg. Var det ett tidigt aprilskämt eller? Nä, tydligen inte.....det var ju 20 årsgräns......(fniss) Ett blåöga till råga på allt hade vakten, och det säger väl allt vilken typ av vakt det var. Men vi skrattade åt honom och visade glatt våra leg.


Men kvällen bjöd även på annat. Nämligen en gratis drink åt oss alla. Karlarna som satt bordet utmed ville vara gulliga och bjuda oss alla på en valfri drink. Och det var ju snällt, och det tackar man ju inte nej till. Så jag och Denise tog in varsin Rosé, Marina och Veronica varsin drink. Karlarna kom från Skåne och skulle dagen efter köra skoter på älgsafari, det lät som om det skulle bli livets upplevelse för dom. Och det är ju det som är så roligt med detta avlånga land. Det som känns som en vardag för oss, betalas dyrt av andra för att få uppleva det. För att köra skoter och se en älg skulle nog ingen Skellefteåbo betala dyrt för. Och det är väl då man även ska tänka efter och uppskatta saker och ting.
-Det som känns som vardagen för en, kan vara lyx för en annan.

Men tack brudar för ännu en trevlig aftershopping, dock inte mycket shopping denna gång. Vi gör väl om det igen? Vad sägs om i April? Japp, då bokar vi in det.


Vänligen, gapa stort!

I veckan har både Kim och jag varit hos tandläkaren. Ingen av oss hade något hål. Däremot så har jag "gnisslat" sönder ännu en tand. Men min gulliga tandläkaren fixar det. Har haft samma gulliga tandläkare sedan många år tillbaka. Är det något som jag är noga med så är det mina tänder. Hm, kanske dax att bleka dom igen? Och hör och häpnad. Hon vill att jag äter mindre frukt.......mm helt rätt mindre frukt. Det är inte bra för mina tänder.....konstigt men det var precis så hon sa. Vilken tur att hon inte sa ostkrokar.........starka ostkrokar..... 

Min gulliga mamma var förbi jobbet idag. Hon har lagat ett par jeans till en arbetskamrats dotter. Efter jobbet så satte jag och Henke igång städmusiken och gjorde fint inför helgen. Tänk så mycket roligare det blir att städa då man får köra bra musik högt i högtalarna. Man kommer på sig själv att sjunga och dammtorka i tackt (fniss) 

Men kvällen var inte slut där. För hemma hos Henrikssons bjöds det på kaffe, bullar, öl, popcorn, hockey och som vanligt skratt i soffan.  Jag har sagt det förr och säger det igen. Man går aldrig hungrig hem när man går från Henrikssons. Det bjuds alltid på något gott.  
Tyvärr blandades skratten imellan åt att se SAIK förlora mot Luleå, suck!

Nu ska jag fortsätta att planera nästa renoverings projekt. För jag är på god väg att vinna........
Men Henke brukar inte vara svår att övertala...........eller är det för att han är så otroligt snäll?
Jag tror att det kan vara en blandning på både och.

Imorgon blir det att äta frukost hemma med Tilde, möte med Oscar på banken och sedan en sväng på staan. Sedan massage på jobbet och om det inte är för kallt kommer jag att åka upp till travet för att se Denise vinna med sina fina hästar på travet. Kvällen kommer att avslutas på Allstar med Veronica, Denise och Marina. Med andra ord en bra start på helgen. Men det bästa är att få ha alla barnen samlade hemma igen. Men jag vet att Alexandra och Kim har det väldigt bra hos sin pappa oxå.

Hm, det brukar fungera med hundögon blicken.

Det känns som om det var ett tag sedan det gjordes om här hemma. Nu är bara saken den att vi inte riktigt är överrens om vad vi ska göra om. Henke vill en sak och jag vill en annan sak. Vem vinner? Saken är bara att båda sakerna skall göras om, men inte samtidigt. Jag vill verkligen göra om, jag vill verkligen inte ha det som det är nu.......men hur vill jag ha det? Måste ta en funderare och köra övertalningstyckasyndommighundögonensnacket. Det brukar fungera, det har fungerat förr.........kommer nog att fungera även denna gång. (fniss) 
Önska mig all lycka till! 
  


Vilken underbar helg!

Älskar verkligen allt som har med helg att göra. Umgås med familj och vänner, äta gott och bara må bra. Den här helgen har varit helt underbar på alla sätt och vis. Solen skiner, fåglarna kvittrar och man ser det droppar från taket. Det är verkligen vår.

Kim han är i fjällen med sin pappa och sin kompis William. Dom har det hur bra som helst. Micke sa att man ser knapp till dom. Dom kommer när dom är hungriga. Men det är verkligen 2 killar som älskar att åka slalom.

Vi hade lovat tjejerna att göra plankstek som start på helgen.
Och det är ju alltid lika gott. Varför gör man inte det oftare?

Fredagkvällen bjöd på spännande hockeymatch. Jag visste igentligen inte riktigt vem jag skulle heja på. AIK spelade nämligen mot Linköping. Och jag visste att om dom skulle vinna över AIK så skulle dom bo på Aurum. Och jag ville ju som att AIK skulle vinna, men jag ville ju även ha Linköping som gäster.
Det blev en spännande match........och Linköping vann. Ja! Nu skulle vi får chansen att visa elitserielaget som är sponsrade av Scandic att vi kan ge dom ett bra boende, bra service och framför allt bra mat. Jag kan säga utan att skryta att dom är supernöjda, dom kommer tillbaka! Alla i laget har gett sådan beröm över hotellet att dom har lovat att nämna Hotell Aurum i deras lokaltidning om dom vinner ikväll. Oj, nu blev det svårt igen......vem ska jag heja på AIK eller Linköping? Jag vill ju att Aurum ska nämnas i deras tidning som reklam........Nä, självklart Marika hejar jag på AIK. (Törs inte säga att eftersom hon ska se hockey med mig ikväll) fniss!

Men den här helgen var det mer än bara hockey. Det var nämligen den här helgen som jag och Marika skulle vara klara för avfärd kl 10:30........så spännande. Det stod på kortet att vi skulle få något "underbart". Hm, vi gissade båda ganska snabbt att det var nog något med SPA. Men vi var inte riktigt säkra. Men iallafall vi var klara utsatt tid, satte oss i bilen och blev skjutsade in till stan, rättare sagt till Aqua Apa. Där fick vi en korg som var packad med vin, kex och ost. Som vi kunde njuta av, medans vi fick vår behandling. 

Jag och Marika fick njuta av varsin 1 timmes fotvård, helt underbart skönt. Har ni inte provat ska ni verkligen testa, man svävar verkligen på moln efteråt.


Under tiden vi sitter där får vi varsit sms om att vi sedan skall gå till Allstar. Där sitter 2 snygga killar och väntar på att få bjuda oss på lunch. Både jag och Marika:
-Vilka kan det vara? (fniss)
Men där satt våra underbara karlar och väntade på sina enormt lyckliga fruar. Och vad passar bättre efter en skön behandling, än god mat och ett glas gott rosé? 


Ja, om sanningen skall fram Marika. Vi är nog allt lite bortskämda, både du och jag.
Vi har 2 st superfina karlar som ofta hittar på fina överraskningar till oss.

Sedan blev det trav hemma hos oss. Och än en gång så hade jag och Marika turen på vår sida. Vi vann en liten slant och blev så glada.....183:- inte mycket men vi är nöjda. Vi spelade nämligen bara för 60 kr så det blev ju mer än dubbelt upp.

Här är det 2 st som dessutom fick varsit paket igår. Dom blir så bortskämda. Eller hur, Per?

Söndagen har bjudigt på sol, grillade hamburgare och vännerssällskap på vår altan. Vi hade tänkt åka till Klutmark men Tilde var inte så sugen, hon ville hellre vara hemma. Och det var vekligen inte oss emot. För vi satt lika gärna hemma på altan och bara njöt av solens värme.

Nu blir det snart hockey i soffan med Marika. Karlarna åker upp till ladan. Få se nu......vem var det jag skull heja på nu igen? AIK eller Linkö......? Nä, jag är trogen jag kommer självklart att heja på


Har fått tillbaka min dator!

Så där, då har man fått tillbaka sin dator så man kan blogga igen. Har faktiskt andra datorer här hemma men på nått sätt så vill jag blogga från min egen.

Idag har en mammas tvillingbror, min morbor blivt änkeman. Tänker på honom. Än en gång har den hemska sjukdomen Cancer tagit en fin männsika. Men man får tänka att hon nu slipper lida och ha ont.
Idag har jag varit på föräldra möte i Kims klass. När vi ska gå därifrån så vill Kim mentor prata med mig. Man hinner tänka:
-Jaha, vad har han nu gjort?
Men det var en glad och stolt mamma som gick ut från klassrummet........han hade VG på matteprovet, nära till ett MVG. Tänk att det kan vända så fort. Från att bara fått "ris" på den gamla skolan, nu får ros(or). Det värmer verkligen ens mamma hjärta.

Idag har jag även gjort något annorlunda. Marina, jag måste skratta åt dina påhitt.....tjopp tjopp så hade hon fixat ett telefonsamtal till mig hihihih
-Det ska verkligen vara du. Vem annars?
Kan inte riktigt berätta vad......men ni kommer att få se!?!

Junta hade vi i måndags hemma hos Marina. Det bjöds på mycket gott, många skratt och liiiiiiite skvaller. Men bara lite! Ingen junta utan skvaller, ingen junta utan ett gott skratt!

Helgen som var kan man verkligen inte klaga på- Den var helt underbar på alla sätt och vis. Jag och Henke åkte på fredagkväll över till Klipp1 och överraskade "byggarna" och arbetsledaren med äppelpaj och vaniljsås, det var uppskattat. Det bjöds även på sol i backen, god mat på Allstar och en match i Laserdom. Nästa gång tar vi killarna. Vi ville bara inte att dom skulle förlora och sura ihop på en lördagkväll.


Lunch i backen, alltid lika gott!

Sedan blev det Allstar med barnen, Denise och William.


Killarna möter tjejerna.....vem vinner? Hm! Vill man vinna på fusk så!

Söndagen bjöd på en härligt start med en god frukost!!

Efter frukosten ville vi ut i solen. Vissa gjorde ett våren-sol-skutt.

Kim skottade bort snön som var kvar på altan. Sedan gjorde han sig en egen liten snö"soffa"

Perra och Marika bjöd på kaffe vi på bullar på vår altan.
Alltid lika härligt med vårsolen. Men oj så mörkt kortet blev?!?


Skogen och andra bullar

Oj, vilket fint väder det var på förmiddagen idag. Blev riktigt sugen på att åka till en slalombacke. Men det slutade med att vi hamnade i skogen och åt mellis där. Men det blev ju lika trevligt det.

Hade med mig lussebullar.......men bestämde tillsammans med Tilde att idag skulle det bakas andra bullar.

Bakade även en jättegod äppelpaj med lite knäcksmak och tog med mig till Perra & Marika. 
Alltid lika roligt att prova något nytt recept.
 

Här kommer receptet för er som vill prova göra den.

Bittes Äppelpaj

6 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.


Fetonsdag

Det blev ingen fettisdag eftersom vi var på ladan och såg hockey. Istället så blev det fetonsdag. Och det gick ju lika bra det. Självklart ville även Alexandra och Kim vara med. Så vi kidnappade dom under kvällen eftersom dom är hos sin pappa i veckan.

Lilian hade fixat så att dom fick göra sina egna semlor. Och det var verkligen uppskattat.



Efter vi hade ätit bruna bönor m fläsk och semlor i het vägg.

Så var det kvällens andra stora höjdpunkt....att se på diabilder då Henke var liten. Kan nog inte riktigt påstå att han var så sött då (fniss) men han är ju värdens sötaste nu istället.

Jag tror det var väldigt länge sedan som jag var så mätt som efter denna kväll. Bruna bönor och fläsk, semla, godis och sedan kaffe och kaka. Men det är ju ett helt år kvar till nästa fettisdag eller vem vet kanske det blir en fetonsdag även då?

Men Hoppsan!

Henke har nämt några gånger att han minsann oxå vill följa med till logen. Brukar vara snabb på att bjuda med mig tjejkompisar. Så den här gången var det vi 2 som gick upp till logen.

Men hoppsan! Vem är det jag skådar? Om inte Peter Jihde. Ganska roligt att det var just han av alla. För tidigare var han och Henke lite smålika varandra.

........mmmm han luktar väldigt väldigt gott!

Hihih måste skratta åt min chef........
-Vem är Gide?
-Gide!?........trodde att alla visste vem "Gide" var.....hihih


Sportlov

Sportlov, hm ska man sporta då? Hoppas att vädret kommer att vara bra iallafall.
Strax före middagen gick jag över till Denise och drack kaffe. Med mig hade jag ett paket med en massa gott innehåll. Perfekt att ha nu när man åker ut i slalombacken. Och gissa om det var en tjej som blev glad när hon såg vad som var i paketet.
-Whau, så mycket kex!
-Hm, vars är öppningen?
-Ja, där är den!
-Mmm, min kex!
Efter middagen så fick vi kaffe besök av Per & Marina. Men vi bjöd inte på kex. Det blev kladdkaka ala Tilde och glass.

Söndag, sol och slalombacke

Så äntligen! Sol och slalombacken! Jag älskar den här årstiden när man kan vara i backen hela dagarna. Bara njuta och må gott. Och finns det något godare än att äta lunch ute som är tillagat över öppen eld? Tror inte det. Det är så underbart gott. Det var vi, Henrikssons och Carlssons som samlades runt elden och fick njuta av den fina dagen.
2 glada slalombrudar som väntar på lunch.
Dom tror att dom kommer att "svischa" förbi oss i Malå.....hm, skulle inte tro det, eller?
2 underbart fina karlar som även dom njöt av dagen i backen.
Lucas och hans fina mamma.
Vem grävde en grop?

Fika i skogen

Efter frukosten så packade vi fika och traskade iväg till solkurvan i skogen. Det var en kille som älskade naturell youghurt med sylt.
Det var en härlig solig dag och i skogen kände man inte att det blåste så mycket som det gjorde. Vi fikade och barnen hittade på både det ena och det andra.
En del passade på att sola en stund.
En del klättrade i träd......
...medans andra åkte i pulka.
Erik och Denise.

Fredag och skötning på schemat

Idag var det äntligen fredag. Min lediga fredag med mycket inplanerat. Bla så hade jag planerat in att åka hem till mamma och sitta där under förmiddagen. Det var mysigt och vi satt bara och slöade i soffan. Men jag och mamma var inte ensamma. Vi hade även sällskap av Wolf........ja jag vet....pyjamasbyxorna är så jäkla sköna och mysiga att softa i.......mamma skrattade åt mig.
Sedan hem och invänta dom 2 charmiga killarna som skulle komma och sova här. Vi skulle nämligen få äran att sköta vårt gudbarn Lucas och hans storebror Lucas. Alltid lika roligt att få rå om dom extra mycket och skämma bort dom när inte mamma och pappa är med. Och det är redan stil på dessa 2 killar för dom hade blommor med sig, tusen tack.
Kvällen tillbringade vi på Leos där vi även åt middag. Barnen busade av sig ordentligt medans vi vuxna surrade och drack kaffe.
Alva:
-Jag blir blyg för farbror Henke!
Här hemma väntade sedan myskväll med popcorn, ostkrokar och godis.
Lyckligast och nöjdast var nog Lucas som fick en helt egen popcornskål.
Lite mer bus han vi med innan läggdax.
Lucas älskar att springa omkring med denna stora hatt.
Det var en jätte trevlig och mysig kväll. Och jag kan lova att det var barn som somnade som stockar och sova gott.

Tvekade inte en sekund

I torsdag ringde min Kim på jobbet och undrade vad jag skulle göra efter jobbet.
-Tja, alltså mamma vad ska du göra när du slutar jobbet?
-Inget hurså?
-Kan vi åka in till stan?
-?
-Måste ha nya kläder till Night Flight.
Och som sagt var ni som känner mig riktigt väl vet och förstår att jag inte tvekade en sekund på att svara:
-Självklart kan vi det.
Jag tvekar aldrig på att svara ja när det gäller shopping........
Och han hittade en hel del. Svarta Chinos, 2 t-shirts och en luvtröja.

Tvekade inte en sekund

I torsdag ringde min Kim på jobbet och undrade vad jag skulle göra efter jobbet.
-Tja, alltså mamma vad ska du göra när du slutar jobbet?
-Inget hurså?
-Kan vi åka in till stan?
-?
-Måste ha nya kläder till Night Flight.
Och som sagt var ni som känner mig riktigt väl vet och förstår att jag inte tvekade en sekund på att svara:
-Självklart kan vi det.
Jag tevkar aldrig på att svara ja när det gäller shopping........
Och han hittade en hel del. Svarta Chinos, 2 t-shirts och en luvtröja.

6 månader sedan

Idag är det 6 månader sedan jag och Henke gifte oss på Rhodos. Jag är lika lycklig idag som då. Och jag kommer nog alltid att vara lycklig. Jag har hittat värdens underbaraste och snällaste karl. Med andra ord:
-Han är verkligen mannen i mitt liv! Och jag älskar honom.
Ja, jag vet. Han skämmer verkligen bort mig. Men jag skämmer bort honom oxå......ibland.
Som jag brukar säga till honom:
-Vi skämmer bort varandra.
Jag fick blommor av honom redan igår. Vita liljor, precis som i min brudbukett.
Och idag fick jag ett paket.....självklart med lite choklad......för ni vet väl att kärlek och choklad hör ihop.

RSS 2.0