Skönt med lite molnigt

Jag älskarr verkligen solen och dess värme. Men ibland kan det vara skönt när man tittar ut och det är molnigt eller regn. Man får möjlighet att göra något annat än bara sola och bada.

Jag började dagen med att ännu en gång sucka över min klänning som blev nerdränkt i vin. Nu fick jag ett tips från hon på Skellefte tvätten att köra den i klorin:
-Den är ju redan förstörd och det kan ju inte bli värre. Prova, med klorin.
Så jag inhandlade klorin. Men vinfläckarna gick ej bort, klänningen är nog bara att kasta, suck!
Varför tog jag just den? En av mina verkligen finaste klänningar......och dyrast. Men varför gnälla,det är ju bara en saklig ting.

Jag och Tilde åkte in till stan för att göra lite shopping. Vi kom hem glada och nöjda med några påsar i våra händer. Vi inhandlade även jordgubbar som vi sedan gick över och bjöd Carlssons på. Gott gotti gott gott!

Efter ett lass med jordgubbar och glass gjorde jag dagens springtur i skogen. Det var enormt mycket flugor där idag, usch! Hoppas det är mindre imorgon. 

Jag och Marika och barnen gjorde en sväng upp till Solbacken efter middagen. Tilde och Ida gick själva för dom ville inte gå med oss. Vi möttes sedan inne på Rusta där dom säger glatt:
-Ni ska få något när ni sedan kommer ut.
Och jag kan säga att dessa 2 tjejer gillar verkligen att överraska oss mammor. Denna gång så hade dom köpt godis till oss som dom vet att vi gillar. Dom är ju verkligen för gulliga, och dom vet hur dom gör sina mammor extra glada......överraskningar!
Sedan gick tjejerna på Lindex. Marika fick följa mig på Systembolaget där jag skulle köpa en flaska mousserande. (fniss) Marika såg genom fönstret att jag stod vid ALKOHOLFRITT och blev lite orolig att jag inte såg den skylten. (fniss) Men jag kom ut med rätt flaska, dock ej alkoholfritt.
Vad som händer sedan är en historia för sig.......hm, den ska jag inte berätta här på bloggen iallafall (fniss)
Men jag kan iallafall säga att vi mammor skrattade.......tjejerna sa bara:
-Hm, och vi som gav er en överraskning!

Jag fick faktiskt vara med om en till överraskning idag. Det kom nämligen att paket med posten. Och man är ju alltid lika nyfiken om vad det kan vara.

Det var bla shorts till Henke som han hade beställt med Göteborgarna från Jack & Jones
Men sedan var det faktiskt en grej även till mig.
Jätte smarta märkningskort från MingleID till glas så man vet vilket glas som är vems.
(Den högra bilden är lånad från MingleID hemsida)

Sedan var det även en överraskning till Lilian och Ulla i paketet. Men vad det var kan jag inte skriva här. Får dom måste få den först.
Tusen tack Anneli, du är ju för gullig! Vi ses snart! Då får jag ge dig en kram.
 

Badat både igår och idag.

Är det å att sommarvärmen äntligen har kommit? För både igår och idag har det varit varmt.
Igår var vi på Vitbergsbadet och idag på Kågebadet, helt underbart. Tror minsann att jag har fått lite färg på den bleka kroppen. Imorgon blir det nog inget bad, då blir det staan och lite shopping.

Mina tankar går idag till min mamma som har haft en jobbig dag. Det är sommar och Peter har namnsdag idag. Det gör att hon och även vi andra blir påmind om att han inte längre finns hos oss. Men i minnet lever han alltid kvar. Jag har ikväll mailat ner till Adam och Mejas mamma och frågat om dom kan få komma upp till Norrland i sommar. Jag hoppas verkligen att dom får det. Det skulle vara så otroligt roligt för oss alla. Och jag vet en farmor som skulle bli jätteglad, och det är min mamma.  

En blåsig söndag.

Ska jag eller ska jag inte? Hm, det kändes lite motigt att ta sig till skogen idag. Men Tilde ville följa med så då blev det genast lättare. Tack Tilde! Är väldigt nöjd över mitt andra varv, gick inte så mycket idag. Hoppas det går lika bra nästa gång för då känns det som om det börjar ge något i motionsväg. Min kondis har väl inte legat på plus om man säger så. Men mitt mål till att börja med är att springa ½ spåret utan att stanna. Och det ska jag ta, det har jag lovat mig själv.

Henke bakade en sockerkaka, mums. Han är faktiskt väldigt duktig på att göra sockerkaka. Fluffig och god, som han sa. Eftersom vi skulle se travet med Henriksson´s så fick dom äran att smaka.
Hm, hur travet gick idag ska vi inte prata om. Snacka om att hästarna måste ha haft en egen midsommarfest. Iallfall dom vi spelade på. Dom kunde lika gärna ha sprungit åt fel håll. Men bättre lycka nästa gång. Då ska jag och Marika sätta rätta raden.

Nu ska vi snart äta och sedan blir det en film för jag och Henke. Med en stor skål popcorn och chips.
För nu är det bara en lugn och skön soff söndag som väntar.

Midsommardagen

I flera år har vi träffats ett gäng vänner på midsommardagen.  Det är lika trevligt varje gång. Vi äter gott, skrattar, umgås och spelar på trav. Helt underbar tradition som jag hoppas fortsätter flera år till. I år var det några nya med, Per & Marika och några vänner till Chatrine & Micke. 

Efter maten så spelas det på trav. Jag provade att spela på en häst, gick dock inte så bra. Men det gick bättre för Henke. Han spelade in närmare 1100. Direkt ner i min fick (fniss) Tilde fick en talong av Putte. Hade den hästen vunnit så hade Tilde fått 450kr.

Eftersom det var lite små kallt så cyklade jag, Marika och tjejerna hem tidigare och hade lite lördagsmys hemma hos dom.  

Trevlig midsommarafton!

Vi brukar fira midsommarafton med Per & Marina, men inte i år. Dom har nämligen åkt iväg med familjen på en semestertripp med husbilen. Så i år blev frågan:
-Vad gör vi då?
Och Alexandra och Kim skulle fira med sin pappa och Hanna i år.
Marika och Per var gulliga och bjöd då med oss att fira med dom och deras härliga gäng. Och det tackade vi ju inte nej till. Och det var en jättetrevlig midsommar som vi gärna gör om igen.
Vi cyklade i samlad trupp hem till Lunne och Maria. Där började vi med att skåla in midsommaren med en välkomstdrink. Barnen hade oxå en välkomstdrink med lite tilltugg på en filt.


Killarna började spela lite fotboll. Tror att reglerna ändrades hela tiden. Undra om dom själv hade riktigt koll?
Tur man inte behövde stå som målis, för det var inga lösa skott som sköts.

Sedan väntade en härlig silllunchbuffe, hur gott som helst. Varför äter man inte det oftare?

Det som hör midsommaren till är ju givetvis en match i kubb. Lagen är givna, tjejerna mot killarna. Och behöver jag skriva vilka som vann? Tjejerna såklart!

Men en annan sak som hör midsommaren till är ju givetvis att klä och dansa runt en midsommarstång. Killarna fixade själva stången och vi tjejer plockade blommor. Sedan blev det små grodorna, prästens lilla kråka och många fler sånger. Riktigt roligt hade vi, framför allt barnen.





Sedan fortsatte några att dansa........och några tog det bara lugnt.


Grillning stod på menyn till middag. Man trodde inte man var så hungrig men det var man. Oj, så gott det var.


Kvällen avslutades sedan med ett parti i poker. Perra tog hem pengapotten denna gång, grattis!

När man har roligt rusar tiden iväg. Vi cyklade hem strax efter 2. Tusen tusen tack för en trevlig midsommar och att vi fick äran att tillbringa den med er. Vem vet kanske vi firar med er nästa år igen, om vi får? (fniss)
Dom här bilderna togs just innan vi cykla hem. Vi har haft en toppen dag som vi inte kommer att glömma. Än en gång tusen tusen tack till er alla som var med.


Onsdag....äntligen varmt!

Äntligen vart det varmt och skönt ute. Jag bara njuter av värmen. Jag vaknade rätt så tidigt imorse så jag passade på att göra lite saker på jobbet medans tjejerna fortfarande sov. När jag kom hem så kom Veronica och Lucas över. Det var trevligt, var ett tag sedan vi sågs. Jag gjorde kaffe och så satte vi oss ute på kullen och fikade. Sedan vart det lunch dax men jag hade för mycket spring i benen så jag sprang/gick min runda i skogen. Ni kan ju tänka er hur varmt det var, pust! Men man ska inte klaga nu när värmen äntligen kommer. Och om vädret tillåter så blir det Vitbergs imorgon med Veronica och barnen.

Alexandra, Tilde och Ida var duktiga och cyklade iväg till Bergsbykiosken för att köpa en mjukglass. Förstår att dom blev sugna på glass idag. Och den är ju inte liten den glassen.

Efter lunch blev det en prommis till Coop för att sedan avsluta en stund i solen på Carlssons altan. Jag fattar inte men tiden bara rinner i väg på dagarna när man är ledig. För vipps så är det dax att gå hem och göra middag. Gör man inte annat än äter när man är ledig? Idag blev det hemmagjort mos med regnbåge och kall sås. Gissa om det var gott? Det var smaskens! Eller hur Henke? (fniss) 

Tisdag....sol och lite mindre kallt!

Det första jag och Alexandra gjorde när vi vaknade var att springa vår runda i skogen. FN, vad det gjorde ont i mitt huvud. Men skam den som ger sig, jag sprang runt. Trodde att det skulle bli bättre men det slutade inte att dunka förrän för en liten stund sedan. Ni som känner mig väl vet att jag INTE äter medecin. Och dom få gånger jag tar en tablett så är jag så sjuk, eller har så ont att jag inte klarar av stå upp. Så idag efter 7 timmars kämpande med huvudvärk så tog jag en Ipren. Och om sanningen ska fram så blev det lite bättre. Eller inbillar man sig det?!? Hm, sockerpiller kan nog vara lika bra som en Ipren, bara man inte vet om det. Varför jag inte äter medecin ligger kvar från min barndom. Min pappa sa alltid att min farmor dog pga alla sina medeciner. Så det har som printat sig fast hos mig, även hos honom. Så detta har jag nog även överfört till mina barn. Men då är vi sällan sjuka oxå. Jag tror att det ligger mycket i det. Äter man mycket medeciner så orkar inte kroppen kämpa på med sitt eget försvars system lika bra.

Efter frukosten så åkte jag och tjejerna till havet och hälsade på min mamma i stugan. Det var helt underbart. Tror minsann att jag har fått lite färg på min bleka kropp idag. Alexandra klippte gräset åt mormor och vi andra solade. Sedan gick tjejerna ner till havet och doppade fötterna. Det var så lungt och stilla i stugan. Och man blir ju även lite bortskämd för man blir bjuden både på fika och glass.



Och ni som undrar vad jag gör nu så sitter jag hos frissan. Aa, det har startat en ny salong på vår gata. Nämligen Alle klipp och lock. Tilde har varit kund hos henne tidigare och nu är det min tur. Jag ska tydligen bli lockig. Hoppsan! Tror inte att jag har varit det på flera år. Men det blir spännande att se resultatet. Och det är ju helt gratis, tjohoo!
Här kommer en före och efterbild:

Alexandra håller på att skratta ihjäl sig. Jag frågar varför?
-Mamma, du se ju inte klok ut!
-Vadå?
-Du sitter på en stol framför spegeln med en dator i knät. Byggarna tror ju att du är knäpp (fniss)
Saken är den att medans Alexandra har gjort mig fin i håret har jag suttit och bloggat. Och under tiden så har grävkillarna varit på baksidan och gjort fint, och även kommit in och bett om vatten. (fniss)
Dom måste ju bara tänka:
-Dagens kvinnor. Bloggar medans dom blir snygga i håret!?!
Dom är så duktiga på baksidan, stackarna dom jobbar övertid för klockan är ju över 19 på kvällen. 
Men det kommer att bli så fint på baksidan när det nya gräset är på plats. 

Nu ringer visst Perra & Marika och vill att vi ska komma över och dricka kaffe. Och det gör vi så gärna.
Alltid roligt med en liten extra pratstund.


Måndag...sol men kallt!

Så idag har det varit en dag som bara ha fått bli som den blir. Har hunnit torka fönsterna nere, igen! När tar dessa gula pollen slut? Har väntat på att polisen ska komma. POLISEN!?! (fniss) Det är inte så allvarligt som det låter.....en bekant som jobbar som polis ska bara hämta våra gamla utemöbler som dom har köpt. Det blev så fint med våra nya på baksidan. Är riktigt nöjd. Nu ska jag bara hitta något till framsidan. Sedan är alla träutemöbler ett minne blott.

Marika skickade SMS och undrade om vi skulle boka biljetter till Eclipse? Självklart! Gissa om det är glad tjejer som vet att dom ska få gå med sina mammor och se filmen. Eller är det vi mammor som är gladast över att filmen äntligen är här?



Pratade just med Henke. Kim är så duktig på jobbet. Hm, måste vara efter sin mamma. Idag blir det ingen springtur för mig i skogen. Det blir massage på Daggdroppen-SPA istället. Ska bli riktigt skönt. Känner att jag har en axel som måste knådas extra mycket.

Första semesterhelgen....med Kronprinsessbröllop!

Ja, då var helgen slut och en ny vecka håller på att ta över. Men vad gör? Jag har ju semester och barnen har sommarlov. Det är bara Henke och Kim som ska upp och jobba imorgon. Kim ska nämligen få sommarjobba 1 vecka. Bra att dom får tjärna ihop egna slantar inför sommaren. Och framför allt bra att dom får lära sig hur det är i arbetslivet. Kim vill gärna jobba fler än 1 vecka men vi har sagt att vi börjar med det iallafall. Veckan som kommer är en kortvecka eftersom det är midsommar då.

Lördagen blev efter vanliga rutiner på förmiddagen. Dvs vi träffar och äter lunch med Per och Marika för att tippa och snacka lite trav. Vi hade även planer på att gå ut och äta och fira vår 1-årsdag sedan vi lärda känna varandra men det blev ändrade planer. Vi var alla med på att laga en 3-rättersmiddag hemma hos oss istället. Vi tjejer skulle stå för förätten och desserten, killarna skulle fixa varmrätten. Så efter gemensamma inköp på Coop så börjades det att hackas, sköljas, skivas och förberedas inför den goda middagen i vårt kök.
Och det blev så mycket roligare och trevligare av att alla stod i köket och fixa och trixa än att gå ut och äta. Så det kommer vi förmodligen göra om fler gånger. Och så mycket godare allt blev. Och billigare (fniss). Under kvällen tittades det även lite på vår kronprinsessas fina sagobröllop, det var så vackert!




Söndagen bjöd på regn och rugg. Man börjar bli lite less denna kyliga och regniga sommar nu. Var är värmen coh solen? Men jag och Kim tog iallafall vår springtur i skogen. Tror att mitt flås börjar minska lite nu (fniss) Än ska jag inte ge mig. Och mitt knä har inte sagt STOP ännu, tjohoo! Henke han har varit duktig och gjort om min pappas gamla......som ny! Han putsade och putsade den gamla cykeln medans hans vän Perra putsade på nyinköpta och fina caben......ja, som man säger till barnen ibland:
-Livet är orättvist man kan inte få som alla andra.
Vissa får putsa gamla cyklar andra fina och dyra bilar. (fniss) Men Henke var så nöjd över resultatat på den "nygamla" cykel. Tror att pappa där uppe vart lika glad. Den blev så fin.

Tilde och Ida bjöd oss föräldrar på fika med deras goda "lekparkskakor" i lekparken. Vi ska få deras hemmagjorda "lekparkskakor" varje år den dagen. Iår var den inte lika kletig som förra året och det var mer chokladsmak än tidigare. Igentligen skulle dettta vara i onsdag men då kunde ju inte Per som var på andra uppdrag. Så där satt vi i regnet, men det var trevligt endå hihih. Och Barnen tycker det är så roligt att just dom fick oss till att umgås. Och vilken tur. För vi har så mycket roligt ihop.

Sedan blev det bio för jag, Henke, Perra och Marika. Vi åkte in och såg Robin Hood. En sevärd film och jag tror verkligen att den gör sig mer på en bioduk än hemma via tv:n. Den var jättebra och det var inte riktigt som i sagan.......se den du oxå!


½ halvår.....saknaden är stor!

Igår den 19:e juni var det ½ år sedan min bror Peter somnade in efter sin långa kamp mot cancer. Saknaden är stor och mina tårar finns ofta på min kind. Sommaren gör en också så påmind för då brukar han alltid komma "hem" med sina barn Adam och Meja. Han sa alltid "hem" om norrland. Och många gånger sa han att han ville så gärna flytta hem igen. Men iår kommer aldrig det där efterlängtade telefonsamtalet:
-Tja syrran! Vi är snart hemma hos morsan nu! Kommer ni över något?
För att hedra min brors minne så finns det en fond på cancerfonden. Många av er vänner och bloggvänner har redan skänkt en slant och det är jag jätteglad över. Tusen tack! Forskningen måste få hjälp och nästa gång kan det vara din bror, syster eller nära bekant som drabbas. Inget bidrag är för litet. Många bäckar små....

Klicka här för att komma till: Peters minnesfond
Tack för din gåva till cancerforskningen – den räddar liv


Grattis på morsdag älskade mamma!

Min älskade mamma var ju inte hemma på morsdag. Då var hon hos min storebror "Ludde" i Stockholm och blev bortskämd. Det var hon verkligen värd. Så idag blev det morsdag- och examensmiddag på MS Norway. Det var jättegott och nu är vi verkligen proppmätta. Kan varmt rekomendera MS Norway. Det är jättegod mat och trevlig personal. Och barnen får välja allt ur menyn till barnportioner. Hur bra som helst.

(Det kommer bilder senare ikväll)

Examen och en enorm överraskning!

Ja, nu har alla barnen fått sommarlov. Kim & Alexandra hade igår och Tilde idag. Examenspresenterna har dom redan fått. Och Alxandra fick sitt första betyg igår. Det var nog lika spännande för henne som för mig. Man minns ju själv hur det var att få betyg, snacka om att man hade fjärlilar i magen.

Ida, fröken Maria och Tilde efter examen. Tilde och Alexandra på Alle´s examen.
 
Alexandra med några kompisar och fröknar.

Kim och hans farfar.


Efter examen gjorde vi det vi alltid gör. Åker och fikar med Lena, Veronica och alla barnen. Det har vi gjort flera år nu och ingen examen utan detta ficka. Både jag och barnen älskar verkligen traditioner.
En annan tradition som vi alltid gör är att ta kort på barnen vid syrenen på baksidan. Även detta år blev det kort, men denna gång med en jordhög som bakgrund (fniss)

Jag for sedan och sprang/gick 5 km rundan i skogen. Jag känner faktiskt att flåset har minskat lite hihihi. Mitt mål är att kunna springa 1 varv utan att stanna. Men jag sätter inte upp något slutdatum. Men jag ska försöka. Jag kommer inte att vara lika duktig som Marika, hon springer 2 varv utan att stanna. 
När jag ligger och pustar ut efter min springtur ringer det på dörren. Jag hör Marikas röst. Min första tanke var att nu vill hon att vi ska springa........Hjälp! Ska jag flåsa 2 varv till? Jag hinner tänka: OK! Jag gör det! Men nu var det ju inte riktigt det hon ville..........
Dom kom nämligen förbi och visade sin överraskning som dom hade. Och snacka om en överraskning! Jag blev helt paff.......dom är ju helt otroliga! Där står en superfin cab. Den var verkligen läcker. Längtar till det blir sol och man får prova åka med en tur. Hihih jag och Marika kollade om vi skulle rymma shoppingpåsarna. Japp, det gör vi utan problem hiihihi Visst kan man kalla detta för en enorm överraskning? Man kan aldrig sluta förvåna sig när det gäller våra vänner Per & Marika. Ni är verkligen värd denna bil, den är jättefin.





1 år sedan.....

                               

Idag är det vår "1-årsdag" dvs 1 år sedan vi lärde känna våra enormt fina vänner Per & Marika. Jag är så glad över att våra barn fixade detta. Det hela började med att dom båda länge hade velat att vi föräldrar skulle träffa och lära känna varandra. Bjuda varandra på mat eller fika. Men ni vet hur det lätt bli:
-Jo vi ska, men inte nu.
-Ja det vore trevligt, men en annan dag.
-Hm, kanske sen
Ja och så blir det inte. Men då är det ju tur att man har 2 barn som fixar det hela åt en. För båda Tilde och Ida hade bestämt att vi skulle lära känna varandra, NU inte sen...Så dom bakade "lekparkskakor" och bjöd oss föräldrar till lekparken på fika.
Och vilken tur. För efter den dagen i så har vi gjort så enormt mycket roligt ihop och mer kommer det defenitivt att bli. Vi har varit en sväng till Stockholm, Weekend i Sundsvall, varit på slalom resa till Malå, sett många hockeymatcher ihop, många trevliga middagar, vi ses ofta på lördagar för att äta lunch ihop och tippa trav. Och för att inte glömma all shopping jag och Marika har hunnit med. Men det viktigaste att vi har så enormt roligt ihop, det blir enormt mycket skratt när vi träffas. Vi har inte känt varandra mer än 1 år men det vi har märkt är att vi är enormt lika i mycket. Och vi vet var vi har varandra. Det är vänner som man inte vill förlora. Det är vänner som man önskar att alla fick ha. Det är vänner som man vet att man kan lita på och som finns hos en när man behöver dom som bäst.
Tack Per och Marika för att att ni finns och för att vi fick chansen att lära känna er. Och stor kram till Tilde och Ida som såg till att vi lärde känna varandra. För annars hade vi nog fortfarande sagt:
 -Jo vi ska, men inte nu.
-Ja det vore trevligt, men en annan dag.
-Hm, kanske sen

Tilde och Ida skulle bjuda oss på fika i lekparken idag men Per hade "husfest" så det får bli på lördag. Tydligen så har dom bakat "lekparkskakorna" idag.



Stor grattiskram till min vän Per!

Idag fyller min enormt snälla och goa vän Per 40 år. 
Henke, Per & Perra sitter i Limousinen på väg till biopremiären.


En vän som du.

Det finns massor av saker som jag har haft tur med.
och mina problem har varit relativt få, bortsett från vissa saker.....
Men mest av allt, är detta ett av det bästa:
Att ha en vän som du!
I svåra tider säger vänner ofta,
-Säga bara till, jag finns här för dig.
Och det är ju väldigt skönt att höra och veta.
Men du väntar inte på att jag säger till.
Du bara gör det! Du bara finns där.
Att vara en vän, och få ha en vän som DU.
Det betyder så mycket

Kram för att just jag får vara din vän!
Ha en fortsatt trevlig 40-årsdag.


Sista arbetsveckan.....tick tack tick tack

Ja, ni kan ju gissa om jag räknar dagar, timmar,minuter och sekunder. För efter torsdag går jag på semester. Jag höll på att skriva sommarlov. Det känns som att ha sommarlov tillsammans med mina barn och jag gillar verkligen den här tiden tillsammans, den är helt underbar.

Idag blev det ingen springtur för mig, det var inte så lockande i regnet. Och dessutom skulle jag ha juntabrudarna hemma på middag. Vi fick en rolig kommentar av en vän (karl) som såg att vi skulle ha junta ikväll.
-Hela värden kommer att hålla andan!
Hihihi undra vad han menar då?!? För ja, vi hinner snacka av oss en hel del. Och det är så jä...la skönt. Och vem behöver inte det ibland? Det tror jag att alla behöver. För det är så lätt att man går och bär allt inom sig. Fast skönast skulle bara vara att får SKRIKA ut sina känslor till någon. Tillslut så bär man en så tung "ryggsäck" så man inte orkar bära den längre. Men det är väl det man har vänner till, att få prata ut om allt möjligt och dom tycker om en endå?!?
Och tryggheten att det stannar hos den man sa det till är viktigt. Nu är det inte bara "tunga" saker vi pratar om på junta kvällarna. Vi skrattar väldigt mycket och vi njuter av stunden, av att bara vara tjejer.

Har en vän som skrev en fin vers på facebook idag:
Bra vänskap är ifall det finns en tårtbit kvar, och man själv gärna skulle vilja ha den.
Men så ger man den till någon annan istället.

Ja, det ligger verkligen något i det. För det finns dom som skulle äta upp tårtbiten själv.

Sköna underbara Söndag!

Man bara njuter när man känner värmen från solen. Jag och Henke åt frukosten ute idag. Solens värme och fågelkvitter gjorde att vi båda 2 bara satt och njöt. Tilde som har sovit hos farfars kom hem vid 2 tiden men gick direkt iväg till sin kompisar. Dom kör nämligen en egen danskurs på söndagar i kvartersgården.

Jag och Henke har bara tagit det lugnt idag. Påtatpå lite här och där. Och han började med ett nytt projekt "Göra om min pappas gamla cykel". Han har en ny cykel som står på Tryckarn men den vill han inte cykla på. Han vill ha min pappas gamla cykel. Måsta fråga min mamma hur gammal den håller på att vara. Det kanske är antikvärde på den hihih

Och nu väntas en lugn söndagskväll med en riktigt bra film och en stor popcornskål. Hm, kanske lite ostkrokar också.....
Men först ska jag ut och springa med Henke och Tilde.
Ha en fortsatt trevlig Söndag alla mina bloggvänner.


Reklam & Textiltryckarfest

Jag har gjort det! Jag som INTE skulle göra det! Men nu är det kört! Det bara hände!
Jag som sa att jag kommer då INTE att köpa några cykelbyxor. Aldrig! Men vad händer? Ja, igår när vi var på stan så kunde jag inte motstå att köpa ett par......inte Marika heller. Så nu har vi varsina par igen. Jag som aldrig i min livligaste fantasi kunde drömma om att ta på mig sådan igen (fniss) Men nu ligger dom så fint i min garderob.....igen!






















Efter stadsbesöket så blev det besök hemma hos min lillebror. Deras lilla son Alvin har fyllt 1 år och skulle nu firas. Och jag kan säga han firade ordentligt. Det var tårta överallt.
Förutom tårta så fanns det hur mycket gott som helst på kakfatet. Och bullarna kan man säga var så färska och nygräddade man kan få bullar. Dom plockades nämligen ur ugnen och dirket på fika bordet. Jag älskar nygrädda bullar, mums!

Är det någon som ser vilken färg tårtan var?

Så var det även dax för årets sommarfest med Reklamcity och Textiltryckarn. Det var en trevlig kväll. Det som gjorde kvällen extra mysig var "Så ska det låta" samt att det var så otroligt mysigt gjort inne i lokalen med alla ljus när man kom dit. Bra jobbat killar! Lite tråkigt var att det var så få från Tryckar´n som kom. Maten från Tyske Kocken var god som vanligt, men extra god igår. Grillspetten var helt otroliga.......dock åt Henke upp ½ mitt. Större spett har jag aldrig sett tidigare.  Tack Reklamcity och Textiltryckar´n för en underbart trevlig kväll. Först skjutsade jag hem Per och Marina. Sedan hämtade vi upp Per och Marika som var på 40-årsfest. Som vänner måste man ju se till att alla kommer sig hem.


Kvällen avslutas alltid med att det serveras grillad korv med bröd alá Mattias. Marina kunde dock inte låta bli att vara där och vända på korvarna hihi

 


Sista helgen innan semestern!

Ååå jag kan inte fatta att det snart är semester. Bara 4 st arbetsdagar kvar, tjohoo! Så nu är det verkligen nedräkning. Och DU! Jag ska bara njuta och känna lugnet.......det finns inga måsten, bara sånt man skulle vilja göra! (har några kära vänner lärt oss att det heter) hihih
I fredags var jag på Aqua Spa och gjorde en fotvårdsbehandling. Det är så underbart skönt och fötterna blir som otroligt mjuka och fina. Det är ju endå dom som skall bara en resten av livet. Men man glömmer dock bort att vårda dom som man ska. Jag har beställt en till behandling innan Spanien resan.

Barnens examneskläder är klara och det känns också skönt. Så jag var förbi till Micke med det sista. Han skrattade och sa:
-Ja, nog skulle skorna som Kim redan hade dugit?!? (fniss) Men jag vet ju hur du är!
Hihihih hur tänkte han då? Fattar ingenting!  
Så nu är det bara att invänta onsdag för då ska alla barnen bli snygga i håret på Klipp1. Sedan är det bara att invänta examen och det efterlängtade sommarlovet. Wiiieeee! Jg längtar lika mycket som mina barn.

Jag kunde inte låta bli att cykla förbi Lena och snusa på deras nya familjemedlem, TOD
Snacka om söt. Och han charmade mig direkt. Dock tyckte han inte att jag och Lena var så trevliga där vi satt i solen och pratade, för han gick nämligen och la sig i skuggan och somnade.

När jag kom hem så var jag och Marika redo för dagens springtur. Pust! Flämt! Hon kommer att ta knäcken ur mig. Hennes kondis måste ju vara på 200%, människan flåsar ju ingenting! Själv så skrämmer man bort varenda odjur i skogen. Men det är helt underbart och man känner sig så otroligt pigg resten av kvällen. Tack för att du står ut med mitt flåsande, Marika!

Kvällen avlsutades med att Per och Marika sedan kom över till oss efter middagen. Vi tippade lite trav och hade bara en lugn kväll. Med lite snack och skratt.


Examenspresent(er)

Barnen brukar alltid få en examenspresent. Iår hade vi tänkte att Rhodos resan skulle får vara överraskningen, men en liten fågel kvittrade i deras öra om resan. Så det har dom vetat om länge nu. Så jag tänkte vad ska jag då hitta på?
Så det fick bli en kväll på cirkus. Och vem har sagt att cirkus bara är för barn? Numera är det även för oss mammor. För ni skulle ha hört jublet inne i cirkus tältet när det kom in 4 st vältränade, unga och snygga killar.......
Cirkusen var jätte bra och barnen var jätte nöjda. Det som var mest spännande var nog den raket som snurrade runt runt.....med en kvinna och en karl hängandes i den. Det såg rikigt otäckt ut.

Varken elefanter eller kameler luktar gott, usch!

När jag kom hem från cirkusen så hade Henke varit gullig och gjortbort torsdagsstädningen. Så underbart skönt. Så jag och Marika passade istället på att fara till skogen och springa. Under tiden var Perra gullig och hjälpte Henke med att klistra nya ettiketer på ölflaskorna.



Balen och sommarteatern

Igår var jag och tjejerna och tittade på balen. Oj så många vackra klänningar det finns.
-Jag vill också ha!
När jag gick ut gymnasiet var det bara teknikerna som fick vara med och gå på balen.
Så det får fortsätta vara en dröm......att gå på bal.


En släkting till Hanna, Camilla var med på balen.

Efter vi hade sett klart gick jag och Alexandra och köpte oss varsina skor. Jag ett par vita pumps och Alexandra köpte sina examenskor. Så nu är båda Tilde och Alexandra klara med sina examenskläder, Kim har inte bestämt sig vad han vill ha ännu. Men Micke skulle nog gå med honom nästa vecka om inte vi hade hunnit det under veckan som han är hemma hos mig.
 
Idag var jag, Marika och tjejerna på sommarteatern. Även farmor & farfar var där. Iår var det "Det susar i säven" Den var riktigt bra så har ni möjlighet så ska ni verkligen gå och se den. Och vi kan verkligen säga att vi hade tur med vädret, det var helt underbart.


Och nu sitter jag här och snappar åt mig andan.......Marika och jag har varit och sprungit. Eller rättare sagt jag flåsade mig runt och hon joggade med lätta steg. Hm, jag har nog inte riktigt samma kondis som henne. Men jag hoppas att vi gör om det igen. Jag lovar att inte flåsa dig så mycker i örat......kan fortsätta springa bakom dig hihih skam den som ger sig.....jag ska springa så länge mitt "fotbollsknä" håller.....
Killarna dom satt hemma och hade killsnack....samt klistrade nya etiketter på ölflaskor som ska vara till firmafesten. Jag tjuvlyssnar inte, eller?.......dom verkar ha ganska mysigt hihihih.
Och dom ska inte säga att vi kvinnor "kacklar" för det surrar på väldigt mycket där nere


Henke fyller 37 år!

Henke är ganska kaxig om att jag är äldre än honom. Då brukar jag vara snabb på att säga att han har faktikst mer rynkor än mig........

Iallafall så har han blivit firad både igår och idag. Igår var hans mamma, pappa, mormor, morfar och Lage här på fika.

Idag var våra nära och kära vänner här och gjorde guldkant på dagen. Tusen tack för alla fina presenter.
Och tusen tack för att ni kom.

Sedan fick jag spring i benen, men jag var tydligen inte ensammen. För ALLA barnen ville följa med mig. Och det var ju trevligt. Så vi sprang elljuspåret tillsammans med alla myggen.  

Anderstorpsdag och 40-årsdag

Idag var det dax för den årliga Anderstorpsdagen. Det var tyvärr inte så bra väder, blåsigt och kallt. Men barnen tyckte det var lika trevligt endå. Tilde sålde Balsaminer.

Under tiden som jag var på Anderstorpsdagen så var Henke och några fler killkompisar och kidnappade Per. Han fyller nämligen snart 40 år, så nu var det hans tur.

Det blev lerduveskytte. Där min lillebror var snäll och ställde upp och hjälpte till. Micke W var oxå snäll och ställde upp, annars hade det inte gått att genomföra heller.

Per blev utsedd till "Liljevägens bästa grävmaskinist"

Lite shopping måste och hinnas med. Måste vara vi tjejer som kom på den iden (fniss)

Bowling och bastu är ju en självklar grej då killarna får bestämma.

Men dagen var inte slut ännu......Per/vi hade en trevlig kväll att se framemot. Det var jätte roligt och det var verkligen en dag/kväll för Per. 

Här kommer några fler bilder från Marinas blogg:



 



















Hoppas Per hade en lika rolig och trevlig kväll som vi.


Olearys och Joe Labero

Ikväll blir det Olearys och Joe Laberos magiska show. Alexandra ska på 15-årsfest. Kim ska vara gullig och sköta sin lilla syster. Det blir med andra ord fredagsmys på lite olika håll.

Det var lika gott som vanligt på Olearys.


Och jag kan verkligen säga att ni som INTE har sett Joe La(m)bero ännu. Ni borde verkligen gå och se honom. Han är ju helt otrolig. Jag fattar inte hur han bär sig åt, men det är ju det som är hela poängen.

Hälsokontroll och tjejkväll

Ja, idag var det dax får årets hälsokontroll via jobbet. Konstigt att man alltid är lite nervös när man går dit. Vikten! Hjälp har jag gått upp i vikt? Hörslen? Jag hör väl inte dåligt?!? Lungorna, hjärtat. Tänk om det är något som är galet? Blodprov, shit.....spruta!
Men som vanligt var allt som det skulle. Jag håller vikten bra, hm?!? Iallafall om man ska gå efter BMI. Jag hör bra. Lungorna får luft och härtat slår i rätt tackt. Och jag kan ju göra Marika glad, jag har INTE vuxit något (fniss) jag är fortfrande 159 över havet.

Kvällen avslutades på LEOS. Där var ordnat en trevlig tjejkväll med vin , snittar och modevisning. Under minglet kunde man även gå omkring och titta på lite smått och gott bland utsällarna. Smakade bla en ost som var god, Rocka Fett! Vilket namn på en ost....

Det bästa av allt med att komma sedan komma hem var att min underbara sambo hade gjort torsdagsstädningen. Trodde inte att han skulle hinna det eftersom han var och hjälpte till med toan hos Carlssons. Och jag kan erkänna att jag var inte så sugen på att börja städa. Men nu var det ju redan gjort och det kan man kalla gulligt, eller hur? Kan erkänna att jag allt nog är lite bortskämd. Men bara lite (fniss) 

En trevlig kväll med Alexandras klass

Igår hade Alexandras klass bjudigt in oss föräldrar på en kväll med klassen. Det var eleverna, fröknarna och föräldrarna, inga syskon. Och det var verkligen en härlig kväll och jag tror att alla hade jätte trevligt.

Först blev vi föräldrar bjudna på tacos. Eller rättare sagt vi fick betala in oss till en tacos middag. Man fick gärna ge dricks. (Fniss) Alla pengarna gick direkt ner i deras klasskassa. Det är ju hur smart som helst. Hoppas dom fick in mycket pengar så dom kan göra något roligt direkt efter sommarlovet också. Totalt blev det 3700 kr till klasskassan, hur bra som helst!

Efter maten så fick alla eleverna bada på Aurum samt använda 5-kampen med fotboll, volleyboll, minigolf, basket och freesbeegolf. Det var många glada skratt. Och vilken underbar klass. Alla hade roligt, och alla var med!

Vi föräldrar fick kaffe och kaka (som fröken hade bakat) ute på terassen. Så det blev en härlig pratstund i solen med alla vuxna.

Eleverna hade så trevligt ute på 5-Kamps anläggningen efter badet så dom märkte nog inte att vi föräldrar åkte hem en efter en. För dom hade nog kunnat stanna kvar hela natten om dom fick.

RSS 2.0