Högtidsdag!?!

Tilde var så rolig igår när vi skulle gå och lägga oss.
-Imorgon mamma ska du inte stiga upp ur sängen du ska få fika på sängen. För det är ju en högtidsdag....morsdag!
Vet inte om man kallar det för högtidsdag, men gulligt sagt var det iallafall.
Jag fick fika och presenter på sängen. Och sedan låg jag och Tilde kvar väldigt länge och bara myste. Det är så skönt när man bara kan ligga kvar och känna....Idag finns det inga måsten!
Efter vi klev upp så, kände jag verkligen spring i mina ban. Och spring blev det. Årets första springtur i skogen. Så underbart och härligt. Jag bara njöt av stunden. Solen sken, fåglarna kvittrade allt var så tyst och det bästa, man hinner rensa sina tankar.
Så imorgon återstår om jag kan gå eller om jag känner av varenda muskel som har legat på vintervila.

Kim och Henke har varit en sväng och spelat golf, sedan åkte Kim tillbaka till sin pappa igen. Alexandra kom förbi under tiden dom var hos farfars på middag.

Vi var oxå bjudna till våran farmor och farfarpå middag. Jag är så mätt så jag tror att jag spricker. Och tårtan gjorde ju inte saken bättre. Den lade sig bara ovanpå all paj. Men gott var det!

Tusen tack till min fina familj för alla morsdagspresenter. Det är så roligt att få. Framför allt det barnen ger en, det betyder extra mycket. Dom är så finurliga dom små liven.

Och till Marina säger jag bara.......vi är nog allt lite bortskämda av våra karlar, eller hur? Det ska bli en jätte trevligt tripp.
Men vi ses ju innan dess.

Grattis älskade mamma på morsdag!

En mor
Av: Siv Andersson

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma!

Tack för att just du är min älskade mamma!



Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller vårt yngsta gudbarn Lucas 1 år.

Ett gudbarn
Av: Siv Andersson

Att få ett litet gudbarn är en gåva och en ära
- att man är så betrodd att stå ett liv så nära.
Man länkas till varandra med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära fast man bara ses ibland.
Ett gudbarns liv man följer av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift att se till barnets väl.
Och även i det tysta finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt för det gudbarn som man har.

Och det är ju alltid lika roligt att få skämma bort. Lucas har precis som mina egna barn fick, fått en "månadspresent varje månad fram till 1 årsdagen. Vad ska man nu skämma bort honom med?
Alltid hittar jag väl på något...han är ju vårt charmiga minsta gudbarn.

 

Boupptäckningen

Det känns som om det aldrig tar slut någon gång. Det få som aldrig bli klart. Men idag var det iallafall dax för boupptäckningen. Jag hade så jä..la ont i magen. Skulle jag kunna hålla mig från att bli riktigt jäkla förbannad eller skulle tårarna vara nära. Det gick bra men jag kände att jag visade verkligen på vilken sida jag stod på.......min brors såklart. Jag ifrågasatte en del punkter. Det var inte långt till tårarna skulle rinna på min kind när vi började att prata om Peters hus. Vad skulle nu hända med det? Jag har lovat honom att det INTE skulle säljas. Och det kommer det inte att göra heller, det ska hyras ut tills Adam är 18 år. Och för mig släppte det en stor sten från bröstet.....Peter fick som han ville, att hans barn skulle få bo där. Sedan när jag lämnade in ett kvitto på blommor som jag köpte till barnen så dom skulle få ha på begravningen samt ett hjärta av mossa till graven......för det var inte beställt......vart det heta diskutioner hos vissa.... Det som svider mest hos vissa är nog att Peter har skrivit ett testamente. Så det blev inte som alla hade tänkt sig.....,.

Ja, vad säger man?

Jag blir så ledsen på människor som bara tänker på sig själv och ingen annan. Ja, jag vet det finns en av varje sort. Jag vet även att det finns mer egon än andra. Men när är gränsen nådd? Om jag ska göra den här historian kort så började det så här igår: Vår mamma åkte ner till vår bror Ludde. Sedan åkte hon vidare till Åland idag. Vad möter henne när hon kommer till vår bror Peters "tomma" hus. Sopor som står kvar på bron sedan min brors bortgång, kylskpået var EJ tömt. blommorna som mamma ville ta hem men EJ fick, var nu döda. För dom hade man inte orkat vattna. Gräset var över 3 dm högt. Men man har orkat vara och plocka mer saker ur huset, man har även orkat vara och plocka från rabarberplantorna. Hur tänker man då man gör så här? Jag hoppas att inte barnen har varit med till huset och sett detta. För det kan inte vara en rolig syn......allt blev så mycket mer tydligt. Peter kommer aldrig mer tillbaka. Tillbaka till det fina hus han har byggt upp till sina barn......det stod där så bortglömt.....som om det fina på Röjskär aldrig mer kommer tillbaka. Allt skall bara glömmas....men jag kommer aldrig att glömma mina fina minnen. Stackars mamma som var tvungen att komma och se detta. När hon ringde och bad om en nyckel igår så hade man ingen nyckel. Men konstigt att grannarna såg att man då var innna i huset och hämtade ännu mer saker...utan nyckel? Hur går det till? När mamma var till graven idag så var det inte den gravsten som man hade bestämt, det var en helt annan. Ja, vad säger man? Man blir bara så ledsen. Imorgon är det bodelning. Det tog ju bara över 5 månader....får det verkligen gå till så här? Så imorgon kommer ännu en tung dag.... En stor kram till mamma. Du är så fin.

Du (ni) är så underbar(a)

Jag kan bara säga att jag är så lycklig lottad. Att ha så många underbara vänner runt sig betyder så mycket. En av dessa underbara vänner är Marina. Jag sitter just nu på ett hotell i Boden, Bodensia. Jag har haft en helt underbar med hårvisningen med många tips och råd. Hur intressant som helst. Nu ska vi svida om till en finare look, med mingel och dryck samt Italiensbuffe med Wallmans show. Kan det bli bättre? Tusen tusen tack till min otroliga fina vän och Klipp1 som bjuder på detta. Det kan man kalla för kundvård, eller hur? Än en gång tack! Marina, du är ju bara för underbar. Och min sambo och mina barn är också underbara. Dom tvekade aldrig på att jag skulle åka: -Mamma, ha en underbarkväll och ha nu jätte roligt! Vi ses imorgon, då kan vi ha myskväll! Klart vi ska ha det!

Livsnjutare

Idag har jag verkligen njutigt. Det började med frukost hemma med Tilde innan hon gick till skolan. Sedan cyklade jag till Veronica för att dricka morgonkaffe med henne och hinna snusa lite på Lucas. Cyklade sedan in till staan där Marina väntade på mig på klipp1, nu skulle dom naturliga slingorna bort hihihi Efter Marina gjort mig snygg i håret så hade jag en inbokad tid på det nya Spa:et Ego. Där väntade en trevlig tjej på mig som först bjöd på ett glas cider. Jag hade en inbokad tid på ansiktskur, som Perra så snällt betalde. Jag har lovat Perra att inte berätta vad den kostade. Men den var inte dyr. (fniss) Vad ska din fru och min sambo säga nu? När jag låg där och njöt av ansiktskuren så börja vi prata om plcka och färga ögonbryn. Och vad händer om inte att jag även tog och beställde det, när jag liks låg där. Fort var det gjort. Så nyfrissad, anisktsbehandlad och plockade/färgade ögonbryn gick jag glatt mot mina vänner so väntade på restaurang Kitchen. Jag och Marina gick sedan en shoppingtur innan min favvo kille kom in till stan för att shoppa med sin mamma. Vi hittade både det ena och det andra. Glatt cyklade vi hem. Nu väntas en god middag med mjuktennis turnering hemma hos Per & Marina. Det är ju detta som man kan kalla en ljuvlig och underbar dag, eller hur? Och det bästa.....familjen är samlad igen.

5 månader...varför?

Idag är det 5 månader sedan jag pratade med min älskade bror för sista gången. Det känns så overkligt men jag ser honom flera gånger varje dag. Jag har nämligen "vårt" foto på telefonen. Så varje gång jag använder telefonen så påminns jag om min fina bror och våra fina minnen ihop.

Idag fick jag även svar från banken och skatteverket. Jag får ett "tillgjort" födelsenummer till min brors barn Adam & Meja. Så nu kan jag öppna kontot utan att någon annan kan komma åt och ta ut deras pengarna. Det känns så bra. För det lovade jag min bror, och jag ska se till att det finns kvar. För en dag så kommer dagen då dom behöver dom.

Mamma hade skrivit så fint på sin blogg:
Kan man ringa till himlen?

Ni som känner mig. Vet att det ofta rinner tårar på min kind....

Nedräkningen har börjat!

Idag är det exakt 1 månad kvar till min semester, wiiee! Så underbart, 30 dagar sedan bara njuta av sommaren. Gissa om jag längtar?

Var en stund hos Veronica och drack kaffe medans Henke kaklade på deras toa. Sedan hem och se hockey med Marika och Per. Imorgon blir det Solbacken och investera i lite mer blommor.

Och om jag får ge er ett litet tips. Boka in den 3 juni, tjejkväll på Leoslekland.
För vi ses väl där?


Vilken underbar dag.

Åå vad jag hade längtat till idag. Det var så mycket trevligt som skulle hända och ske idag. En riktig mysig dag med lite smått & gott.

Det började med att efter lunch skulle jag oxå få mina naglar fixade.  Jag blev ju så sugen när Marika fick göra sin naglar fina på sin 40-årsfest. Så jag bokade en tid. Och kan man bli annat än nöjd med sommarfina naglar.
En före och efter bild. Ser ut som om handkrämen som vi fick prova ikväll gjorde min hand väldigt mycket brunare?!?

Sedan hade vi junta tjejer bestämt att vi skulle äta på Wok & Roll för att sedan avsluta kvällen på ett sminkpart, eller föryngringsparty för nu är vi helt rynkfria, eller?

Mätta och nöjda åkte vi vidare till kvällens väninna Marika med väninna Katrin som höll kvällens sminkparty. När vi kom dit så var det uppdukat jättefint på bordet med varsin spegel i hållare, vatten och tvättlappar. Vi fick prova på lite olika krämer och fick lite mer information om vad vår hud behöver. Nämligen C-vitamin. Det var en både rolig och innehålsrik kväll. Nu återstår bara att se om våra karlar märker någon förändring, att vi ser yngre ut.


Tack till Marika och Katrin för en trevlig kväll. Detta ska vi tipsa vidare om till våra andra vänninor.
Och givetvis kunde vi inte låta bli att köpa varsin produkt......


Söndag med Carlssons

Söndagen var en Carlsson dag. Henke skulle nämligen hjälpa Roger med att kakla i badrummet. Och vi skulle få äta middag hos dom som tack. Så det var 3 bockar, förlåt 2 karlar en bock (som man står på) inne toan samtidigt.

Och trots att man är söt som en sockertopp så kan det vara gott men en klubba.

Jag passade på att baka lite bullar. En ny sorts vanlijbullar med äggula Kan varmt rekomendera receptet.

Ca 30 bullar.
ugn: 200- 225 grader

Dubbelsats:
50 gram jäst för söta degar
175 gram smör
5 dl standardmjölk
2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
½ kryddmått salt
1-1½ liter vetemjöl

Fyllning: 
5 äggulor
2-3 dl strösocker
300 gram rumstempurerat smör
4 tsk äkta vaniljsocker

Låt jäsa som en vanlig bulldeg


Det var du verkligen värd, lillebror!

Lördagen var en dag bara för vår lillebror Andreas som fyllde 30 år i onsdags. Och vädret kunde ju inte vara bättre en dag som denna. Det började med att Andreas blev "kidnappad" redan på morgonen. Det blev då lerduveskytte:



Efter att Andreas hade tagit hem segern så gick färden vidare till staan. Då skulle det intas lite lunch på Max.

Mätta och belåtna så gick resan vidare till en frissör. För Andreas var verkligen ibehov av en klippning. Och han blev så fin. Och jag tror att han faktiskt belv riktigt nöjd själv.

Ja, efter det så hans det med några slag ute på ranchen, golf. Det är faktiskt ganska kul att stå där och slå.

Men dagen var inte slut här. För nu skulle Andreas få prova på lite högre höjder, klätterväggen!

När Andreas sedan var och fick duscha utav sig så samlades vi syskon med familj, föräldrar och vänner hemma på Andreas gård. Så jag tror att när Andreas kom hem och dom svängde upp på gården var det inte långt bort från att en glädje tår skulle trilla från hans kind. Och vem skulle inte bli glad över detta?

Kvällen samt dagen hade min syster Sandra, Gustav och vår mamma fixat och ordnat. Och dom hade verkligen gjort hela dagen och kvällen jätte bra. Stor kram till er, bra jobbat! Det väntades ett långbord med förätt, grillat och mammas goda tårta. Och en trevlig tipsrunda med lekar.





Än en gång en jätte kram till er festfixare Sandra, mamma och Gustav.
Det var jättebra gjort.


Jag måste erkänna.

Jag har ljugit för alla er bloggläsare. Så här stod det i min blogg den 10 maj:

Iallfall ingen har väl glömt eller missat att det är måndag idag. Och att det är en kortvecka, tjohoo! Men det är en vecka som verkligen är fullproppad i vår agenda:
Måndag-Farfar fyller år, Tisdag-Henke Whiskyklubb, Onsdag-Lillebror 30 år, Torsdag-Städdag, Fredag-Bortbjudna till familjen Gyllenberg/Bäcklund, Lördag-Bortbjudna till familjen Lundström, Söndag-Vilodag.

Alltså det är "Lördag-Bortbjudan till familjen Lundström", det är det som är min lögn. Men det är en vit lögn. Det är nämligen så att min bror fyllde ju 30 år den 12 maj. Och bara föra att inte avslöja något om han skulle läsa min blogg var jag ju tvungen att skriva något. Och vi känner ju ingen som heter Lundström hihih

Så idag lördag blev min bror "kidnappad" och får göra enormt mycket roligt under dagen. Jag berättar mer sedan. Kan inte avslöja allt ännu. För vem vet? Kanske han går inte på bloggen och ska kolla.

Hoppas jag är förlåten för min vita lögn (fniss)


Tack för en trevlig kväll!

Igår var vi bjudna på en spelkväll med middag hemma hos våra fina vänner Lena & Björn. Det var en jätte trevlig och varm kväll. Sommarvärmen måste äntligen vara på väg nu, tjohoo! Jag tänkte att jo det är alltid roligt att få blommor. Men det måste ju vara extra kul att få en nybakad kaka av sin absoluta favorit kaka. Och jag vet att Lenas favorit kaka är Toscakaka. Så jag frågade Alexandra om hon ville baka en, och svaret blev genast JA.

Det började med en välkomstdrink ute på deras nya altan. Nu väntar dom bara på dom nya utemöblerna . Dom hade dukat upp med mycket smått & gott. Det vart att man åt så mycket så man nästan blev mätt av drink tilltugget.

Sedan bjöds det på grillat, även det supergott. Men sedan hade dom gjort något finurligt som ni andra måste prova på när ni har middagsgäster hemma. Det var lagt en lapp under alla tallrikar med en text som man skulle svara på. Det kunde bla vara en fråga som:
-Berätta någon gång du har varit feg eller modig?
Då ska alla berätta om en gång dom var modiga eller fega. Det kommer både skratt och sådant som man inte visste om varandra. Verkligen en rolig ide.

Sedan började killarna titta på travet. HALLÅ! Hur tänkte dom då? Vi tjejer vart som bortglömda och det var bara hästar och kuskar som det pratades. Men då började jag och Lena titta på hus.

Men sedan blev det spel och många många glada skratt. För hur svårt kan det vara att säga något som finns i medecinskåpet på K. Eller vad har man med sig i handbagaget på P. Ett otroligt roligt och trevligt spel.

Så tusen tusen tack Lena och Björn för en super trevlig spelkväll med jätte god mat och enormt många skratt. 
Det måste vi snart göra om igen.


Hipp Hipp Hurra! Idag är det snorungens födelsedag....


.....hihihh för det var så jag kallade honom när han var liten, gnällig och snorig! Jag skötte honom väldigt ofta, suck! Tyckte jag då iallafall. Och jag var så less på att plocka upp hans leksaker, dom var över allt. Jag tyckte inte om när det var stökigt, fick panik! Jag minns speciellt 2 gånger när jag skötte honom. En av gångerna hade han just börjat att masa. Var ute på gården, läste min tidning. Och när jag vänder mig om har ungen masat upp för en byggnadsställning.....PANIK! Hur ska jag få ner honom utan att han ramlar ner och slår ihjälsig.....då kom mamma! En annan gång var när jag stängde in honom i bilen.......då kunde han iallafall inte masa upp för någon byggställning......saken var bara den att solen sken och det var väldigt varmt......då kom mammma!
Hm, undra om jag fick sköta så många gånger till. Minns iallfall att jag åkte upp på mitt rum, och där fick jag sitta ett bra tag.....

Men nu har den där lille snorungen, som dock var väldigt söt. Vuxit upp och blivit stor. Och han är nog lika söt idag som då....och lika långhårig. Ha en fortsatt trevlig födelsedag, lillebror.



 


Åå så gott!

Jag var och hämtade ute det paket som hade kommit med posten. Så spännande......fortfarande nyfikna?

I paketet var det ett mindre paket.....

I det lilla paketet var det en provburk med salt. Och inte vilket salt som helst.....
Utan Pernilla Wahlgrens favvo salt som hon bara inte kan vara utan.....
Nu åter står det bara att se om det även blir ett favvo salt för mig. Ska även visa det för kockarna på jobbet.
Saltet heter "Salamoia Bolognese" och innehåller:
havssalt, rosmarin, vitlök, salvia och peppar.
Företaget som har skickat provburken heter Matric Italgross

Tusen tack vill jag säga till Matric Italgross.....nu ska det saltas!


Oj, hur kunde jag glömma bort det!

Jag har ju ett paket som väntar på posten. Måste åka in och hämta ut det ikväll. Nyfikna?

Iallfall ingen har väl glömt eller missat att det är måndag idag. Och att det är en kortvecka, tjohoo! Men det är en vecka som verkligen är fullproppad i vår agenda:
Måndag-Farfar fyller år, Tisdag-Henke Whiskyklubb, Onsdag-Lillebror 30 år, Torsdag-Städdag, Fredag-Bortbjudna till familjen Gyllenberg/Bäcklund, Lördag-Bortbjudna till familjen Lundström, Söndag-Vilodag.

Längtar till semestern....

Har planterad om i mina krukor ute idag. Det var så roligt att slänga dom gamla, vissna och fula blommorna. Nu är det bara att plantera om på graven kvar. Hm, kanske köpa någon ny kruka dit oxå.

Sedan måste jag säga grattis till värdens bästa och snällaste svärfar. Ja, jag har verkligen värdens bästa svärfar. Han är en helt underbar men lite "vimsig" person (fniss) Han ställer alltid upp och hjälper gärna till. Vi tycker jätte mycket om honom. Grattis kram till Svärfar! Kanske därför som jag har en sådan underbar sambo? Äpplet faller ju inte så långt från päronträdet.


Dansuppvisning!

Igår var det dansuppvisning för Tildes dansgrupp. Dom var så duktiga.

Du är så fin

Idag fyller en otroligt viktigt vän till mig 40 år. Vi har kännt varandra mindre än 1 år. Men vi har redan hunnit göra otroligt mycket tillsammans. Och det kommer att bli så mycket mer. Vi har skrattat ihop och jag har gråtit mot din axel. Du vet när jag behöver tröst och du vet även när jag är sugen på en kopp kaffe. Tack för att just jag får vara din vän.

Stor grattis kram till dig Marika på 40 årsdagen.


Bilderna ovan och under är kopierade från Marikas blogg. Mina blev så mörka

Igår firade vi henne och här kommer lite bilder i korthet från dagen:
Exakt kl 9 på morgonen fick Marika ett sms av mig. Där stod det att jag hade kontrollen under dagen inte hon. Marika har nämligen som många av hos kvinnor, kontrollbehov.

Marika fick göra sina naglar fina hos Kickis Nagelmakeri. Marika blev jätte nöjd och bokade sedan in 2 nya tider under sommaren. Jag bokade oxå en tid. Jag blev så sugen på fina naglar när jag såg Marikas.
 
Sedan blev det en god lunch på restaurang Viking med våra fina karlar.
 
Marika fick ett litet uppdrag efter lunchen......gå och hitta en silverring som hon ville ha. Hon hittade en jättefin Efva Attling ring. Jag och Marika spelade på trav......hm, det gick inte så bra, 4 rätt!

Sedan trodde Marika att dagen var slut.....men icke detta var ju bara början. Det var nu inbokad en tid på Daggdroppen SPA på Hotell Aurum.

Där blev det Ungerskt bodyscrub /Ansiktskur och fotmassage
 
Vi blev skjutsade av Roger till Frissörerna. Där stod Marikas frissör Hedvig och väntade. Hon skulle göra Marika fin i håret och sminka henne.
 
En taxi hämtade oss och skjutsade oss till kvällens överraskningsfest där Marikas vänner väntade.
 
Peter, Lunne, Maria, Ulrika, Matti
Anneli, Henke, Jenny och Per! Höjde glasen för att tillbringa en SKÅÅÅL för kvällens drottning!
 
Tipspromenad...                            Mer paket öppning...
 
Lekar....

Per håller ett jätte vackert och rörande tal till Marika. Jag hade en tår i ögonvrån. Per är helt otrolig på att bevisa sin kärlek till Marika i ord.  
 
Mera lekar...

Jag och Anneli spelar guitar hero......
....även Veronica. Som kom förbi festen under sen timmarna.



 

 


Förkyld liten snorunge...

Ja, det är precis hur jag känner mig idag. En förkyld liten snorunge. Imorse när jag åkte till jobbet var jag inte pigg. Men eftersom Ronny är borta så var det bara att pallra sig iväg. Lite fil och alvedon. Ja, ni läste rätt. ALVEDON! Jag som inte äter medecin förutom när jag är riktigt riktigt dålig. Men idag var jag tvungen för att klara utav förmiddagen. Karlarna tycker synd om sig när dom är förkylda......men jag var verkligen dålig. Försökte få Henke till att tycka synd om mig. Men jag lyckades inte så bra.

Var och snusade på Lucas idag. Han var oxå förkyld. Så en liten snorpuss det var det man fick av honom idag.
Jag har rensat och tittat igenom sakerna i min väska idag. Jag fattar inte hur mycket man rymmer igentligen i sin väska? Men det är en hel del.........hihih bla några värmeljus. Men nu har jag plockat bort dom....

Det kom ett avi med posten idag. Ett företag som ger ett prov. Berättar vad det var imorgon. Men jag kan säga att Pernilla Wahlgren använder det väldigt ofta....nämligen dagligen. Kul att även jag får provtesta det......

Ölprovning med middag

Tilde har varit hemma från skolan idag. Kräktes igår och har feber idag. Hon har mest sovit. Det är bra att dom andra barnen inte är hemma och blir smittade. Själv är jag pollensnorig med mycket kli i ögonen.

För ett tag sedan så kom en inbjudan till ölprovning med middag. Alltid roligt att få prova på lite nya smaker.  Det var hela 20 olika sorters öl. Av dessa var det ett öl som jag faktiskt fastnade mest för. Det var ett öl med äppelsmak. Det låter kanske inte så gott men det var det. Lindemans Appel, gott att smutta på en varm sommardag.

Sedan var det även lite provning på roseviner. Där fastnade jag mest för ett som hette Tommasi Le Rosse. Tycker att det finns många goda Roseviner. Kanske inte faller alla i smaken men det är verkligen något som ni alla borde smaka och ge en chans. Med oss fick vi en påse med lite smått & gott inför sommarens grillfester.

Familjen Carlsson, Hipp hipp Hurra!

Vi börjar med den lilla filuren Carlsson som inte är så liten längre. Han blev ju nämligen 11 månader den 29 April. Tänk vad tiden går fort. Iallafall så var det månadspaket även denna månad, men nu var det sista för nästa gång blir han ju 1 år. Men man kanske kan få skämma bort honom någon gång ändå? Undra vad han gillade bäst? Sina nya läckra badbyxor från sina gudföräldrar eller papperet och kartongen?

Lucas ville inte längre vara med på bild.

Sedan var det några mer i Carlssons familjen som firade. Det var fru och herr Carlsson som firade sin 7 åriga bröllopsdag idag. Många fler lyckliga år tillsammans önskar vi er.
 

Vilken utskällning vi fick!

Varför är man trött på måndagmorgon. Då borde man ju verkligen vara utvilad och pigg?
Jag och Tilde åkte efter maten till Andreas och mormor. Där blev vi verkligen utskälda......av Wolf. Det är min lillebrors schäfer. Han blev så glad när vi kom, svansen viftade nästan ner ljusen på bordet. Mamma hade bakat en sockerkaka, mums!

När vi kom hem så var Per, Marina och Micke här på besök. Jag har kollat lite på nya utemöbler idag. Men vet inte riktigt vad jag vill ha. Eller, jo jag vet. Men dom finns inte någonstans. Hur gör man då? Kanske väntar ett tag och ser om det kommer något nytt. Hm, eller så kanske man skulle.....
ASPEN i gruppen Utemöbler hos Furniturebox (70-52-12563)

Jag är ingen ekonom!

Det blev en lugn och skön start på söndagsmorgonen. Vi drog oss i sängen till klockan var över 11. Henke bjöd jag och Tilde på frukost i sängen och sedan låg vi kvar och såg nyhetsmorgon. Tilde och jag åkte sedan upp till Solbacken för att kolla in lite affärer. Det blev några påsar för att sedan åka in till stan för att kolla läget där. Jag hittade en hel del klänningar, tjohoo! Tror inte att någon har missat att det hänger några stycken i min garderob redan men man kan ju inte få för många.......hm, eller? Iallfall jag hittade en väldigt många som jag ville ha idag, kunde som inte hänga tillbaka dom....

Men av dessa så var det bara 2 st som blev godkänt av min sambo. Antingen var dom för grillriga, fula, usch eller för hemska......han som aldrig brukar påpeka mina klädinköp. Så dessa 2 blev godkända. Fattar inte vad han tyckte var fel i dom andra, dom var hur snygga som helst, suck!

Efter mina klänningsinköp så var det dax att skicka in deklarationen. Usch, så tråkigt. Jag fattar ännu en gång varför jag inte blev ekonom. Det är ju hur tråkigt som helst. Fattar inte ett skvatt och jag blir bara på dåligt humör. Det ska skickas in bilagor? Varför? Allt står ju skrivet. Försäljning, vinst och förlust. Kan inte banken skicka in det direkt till skatteverket. Deklarationen är tråkigt, tar tid och man blir grinig. Inte undra på att man blir gråhårig. Nä, ekonom kommer jag aldrig att bli.........är det därför som jag älskar shopping så mycket (fniss)
Men nu är den inskickad och det är ett helt år till nästa gång, tjohoo!

Ingen vanlig Valborgs!

Kim har varit på astma kontroll idag. Han har vuxit 9 cm på 1½ år. Astmakontrollen gick väl lite si och så. Men det är mycket pollen nu i luften och då blir det inte lika bra resultat. Och dessutom har han ju känt av askmolnet...

Alexandra har ju praktiserat på Coop i veckan. Hennes handledare sprang upp mig och gav henne all beröm och tyckte hon var jätte duktig. Och det är ju alltid lika roligt att få höra. Men hon är ju en duktig och hjälpsam tjej.
Och som mamma kunde man ju inte låta bli att åka dit och köpa lite skinka.

Det blev en annorlunda Valborgs för mig iår. Jag åkte nämligen på att jobba. Men det gjorde inte så mycket eftersom alla barnen var på vift. Kim & Alexandra var hos sin pappa och Tilde sov hos Elina. Det var ingen av de extra på jobbet som ville jobba på Valborgs så då blev det jag istället. Och det var faktiskt rätt så trevligt. Henke han följde med Marina och Per till Ulla och Putte. Dom har staans finaste och mysigaste pub. Dom har gjort ett fantastiskt jobb, tummen upp! Undra hur många ölpumpar dom har "nött ut" när jag var där å var dom inne på sin andra.(fniss)


Bilderna är kopierade från Marinas blogg.

Efter jobbet så blev det en inbjudan till familjen Henriksson. Fortsätter vi att vara där och umgås med dom så kommer vi att rulla fram. För det är ALLTID något gott som plockas fram på bordet. Och man kan ALDRIG låta bli att äta ur det. Ingen karaktär här inte....suck!

Idag blev det stan som  det ska vara på lördagar med lunch uppe på CK. Shopping blev det även denna dag. Idag blev det 2 klänningar. Kännde att det var lite klänningsbrist i min garderob, eller? Det blev även en ny bikinitopp.

Sedan blev det en ny muffinsform. För Marika har lärt mig att man ska ha muffinsformarna i. Det är nämligen så att jag ägde en muffinsform tidigare men slängde den. Muffisarna fastnade bara och jag svor varje gång. För ingen hade ju sagt att man även skulle ha pappersmuffinsformarna........hm! Så bättre lycka denna gång. För det blir superfina muffins om man använder en form.

Henke ville bjuda på middag idag. Undra vad det blir? Det luktar iallafall gott. Han pratade om köttfärsspett inlindade i bacon.....det blir säkert jättegott. Själva ska jag njuta av mitt vinglas och bara få må gott, en lördagskväll som denna.

RSS 2.0