Vi höjer våra glas.....

och säger SKÅL! Idag fyller vår underbara mamma 65 år, hipp hipp hurra!

EN MOR
av Siv Andersson

En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.

Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
Vår alldeles unika
högt älskade mamma.
Iallafall så började dagen med att mamma fick känna sig som en drottning på slottet. Hon fick naglarna målade hon blev sminkad. Precis som det ska vara när man ska bli om pysslad. Sedan kom gästerna som mamma hade bjudigt in. Det blev både lite tårar men även mycket skratt. Jag kan förstå mamma att det känns jobbigt så här kort efter Peters bortgång att ha bjudning men jag vet att Peter vad med oss och han ville oxå att mamma skulle fira den här dagen. När alla gäster kommit så sjöng vi för mamma och höjde våra glas och skålade för 65-åringen. Sedan bjöds det till bords där det servades en fläskfilebuffe med dessert. Det var väldigt gott och jag tror inte att någon gick hungrig därifrån.
Mamma hade tackat nej till paket men det lyssnade vi inte på. Givetvis ska det finnas ett paketbord.
När gästerna  gått hem och mamma trodde att dagen var över så trodde hon fel. För nu väntade VIP-bastun på henne med lite smått och gott, tända ljus och en varm och skön jacuzzi. Sedan var kvällen slut. Söndag morgon hade oxå en inbokad tid, mamma skulle få SPA-behandling på Daggdroppenspa.

En helg, för vår underbara mamma.

Imorgon fyller min (vår) mamma 65 år. Hm, vad ger man till en som har allt och inte vill ha några presenter när hon fyller år? Ja, vad passar bättre än att ge henne något som hon verkligen kan njuta utav, känna lugnet och bara få koppla av. Jag kan tyvärr inte skriva vad.....eftersom hon läser min blogg. Men jag kan säga så mycket som att: -Mamma du är verligen värd detta och så mycket mycket mer. Jag och mina syskon har gått ihop och köpt lite här och lite där till vår mammas helg. Och nu gäller det bara att få henne till att njuta och bara känna lugnet, och bara koppla av. Allt är ordnat och imorgon kommer mammas syskon samt Henkes föräldrar till Aurum för att fira vår underbara mor. Jag kan iallafall säga, för det här vet hon redan. Vi har nämligen redan "kidnappat" henne. Mamma ska få bo i Aurums finaste rum, fyllt med frukt/choklad/jordgubbar samt champange såklart från i kväll till på söndag.

Där var det även en bukett med tulpaner och tända ljus. Det var riktigt riktigt fint när hon klev in i rummet. 
I buketten låg ett litet brev med en fin vers till vår underbara mamma.

Åå det är så roligt att få göra detta för vår mor, det behöver hon om någon.
När mamma checkade in fick han ett paket av receptionisten.

I paketet var det en lapp med att det skulle serveras plankstek alá Aurum, röttvin och dessert. Klockan 16 var det ett dukat bord i restaurangen, där blev mamma & Holger serverad den goda middagen.

Under middagen kom servitrisen med ett nytt paket. Det var en biokväll med filmen Luftslottet samt popcorn och läsk. Chaufför dit var lillasyster. Jag pratade med Sandra och vi skrattade för hon sa:
-Nog allt var dom lite fnittriga....hihih
Efter filmen hämtade jag och Henke dom, skjutsade tillbaka dom till hotellet och sa godnatt, ses imorgon.
För då fyller värdens bästa mamma år!

Hipp hipp hurra!

Idag är det Holgers födelsedag. Ålder: Fyller 68 år idag! Född för antal dagar sedan: 24 837 dagar Född på vilken veckodag: Tisdag Stjärntecken: Vattumannen Kinesisk Astrologi Födelseår: 4639 (enligt månkalendern) Element: Metall Djur: Orm

Organ som en tjugoåring!

Tack till er alla som tänkte lite extra på mig idag. Det var väldigt nervöst och hungrigt i min mage när jag gick till röntgen. Jag hade ju inte fått äta sedan igår. Själva undersökningen med ultraljudet gick jätte bra. Jag tittade på sköterskan hela tiden för att kunna se hennes ansiktsuttryck. Men hon varken log eller sa något.......man är ju mest orolig över att det ska vara nått fel och elakt i min onda mage. Men efter undersökningen så log hon och sa: -Du har jätte fina organ, man ser dom så tydligt och allt ser bra ut. Bra flöde i kroppspulsådern. Men du ska även invänta läkarens utlåtande! När jag berättade detta för Henke la jag även till att mina organ var som hos en tjugoåring (fniss). Henke är nu på hockey men när jag kom hem så hade han slutat tidigare och vikt tvätt, satt igång en ny tvätt, plockat ur diskmaskin och köpt mat. Jag kan inte säga annat än att han är för gullig. Eller var det för att han skulle få gå på hockey hihihi

Måndag morgon

Gäässpp! Redan måndag morgon. Men vi har haft en helt underbar och mysig helg. Om 2 veckor åker vi igen, men då till Stockholmas, tjohoo! Då blir det SHOPPING med stora bokstäver. Stackars mig. Jag har ju varken kläder eller skor, suck! Men det ska det bli ändring på, wiiee! Vad har gjorts idag? Nja inget speciellt. Kim har varit och köpt sig ett Playstaion 3. Helt onödigt om jag som mamma fick välja men nu finns det en Henke och en pappa som tycker annat, fniss! Kan det bero på att vi mammor inte tycker om dessa spel som spelas? Skulle tro det! Man kan även kalla det "bortskämda" barn, men finns det något bättre än att se sitt barn superglad och nöjd? Kim var iallfall supernöjd och lycklig. Och det är ju det som gör en själv glad och lycklig. Sen får man väl bita ihop när det gäller spelandet och spelen....
Vi fick kaffe främmande av Per & Marika, trevligt. Vi pratade om Stockholmsresan och skrattade åt Marika. Hon och hennes ideer, fniss......du är ju för rolig Marika, hihihih......

Vilken överraskning,tack!

Trodde inte att det var sant imorse när Tv:n slogs igång kl 7. Nej, Henke har glömt att slå av väckningen vi har på veckorna var det första jag tänkte. Men Henke sa glatt:
-Älskling nu går jag ner och gör frukost. Du kan börja packa.
-Va, packa till vad?
-Det får du se.
-Hallå!, Vart ska vi?
-Klockan nio åker bilen.....
Det var med andra ord bara att kliva upp, ggääässsppp! Men är det något som jag älskar så är det överraskningar, men jag vill gärna ha koll på läget hihihih. Jag försökte fråga ut Tilde oxå men det gick inte heller. Henke sa bara att jag skulle inte vara så nyfiken. Men jag fick iallafall veta efter många frågor utan svar att våra vänner Per & Marika skulle med, tjohoo!
Jag packade, åt frukost och drack mitt morgonkaffe. Sedan hämtade vi Per & Marika. Hon blev som jag väldigt överraskad utav att Per glatt sa att han skulle packa en väska. Men med vad? Hon var lika undrande som jag.

Bilfärden blev som både jag och Marika snabbt listade ut, mot Sundsvall. Där checkade vi in på Grand Hotell, som även vi hade listat ut.
Jag och Henke bor alltid där då vi är övernattar i Sundsvall. Ett jättefint hotell.  Men under bilfärden så fick Henke 2 sms som han visade til Perra eftersom han körde. Då förstog jag eller anade att det var någon mer som skulle vara i Sundsvall med oss. Jag började kolla på facebook om någon skulle ha "försakt" sig. Hittade inget men hade jag kollat igenom gårkvällen inlägg skulle jag ha hittat att Per hade floskat sig, hihihi. När vi sitter på hotellrummet knackar det på dörren. Och när jag öppnar vem står inte där om inte våra vänner Per & Marina, tjohoo!
Så himla trevligt!
Först var vi 2 tjejer:

Sedan blev vi 3 brudar, så himla kul!


Sedan åkte vi iväg till Eon:arena för att se AIK spöa Timrå.

Kan det bli bättre när man åker iväg till en annan stad för att se matchen, och få se vinst! Nu gör vi oss klara för att gå ner och äta på hotellet och sedan dra iväg till Casinot. Hm, ska hålla hårt i plånboken så vi inte förlorar så mycket pengar.......men håll tummarna att vi går därifrån med ett stort +

Kan man få en bättre överraskning? Tack min underbara sambo, tack Per & Marika, Per & Marina för att ni följde med. Och ett stort tack till våra vänner Veronica & Roger som sköter vår Tilde Vilde.

En tyst minut

Idag kl 20:28 för 1 månad sedan somnade min älskade bror Peter lungt och stilla in i sitt hem.
Jag och min familj kommer att hedra honom med en tyst minut då.
Jag vill även tacka alla nära och kära som har skänkt pengar
 till Peters minnes fond, tusen tusen tack. Det betyder så mycket.




Begravning och avsked.....

Idag har vi haft begravning på min älskade bror Peter. Det är fortfarande så overkligt....det får inte vara sant.....
 
Det var en tung dag för alla. Tårarna kom iomgångar hela tiden. Jag saknar honom så mycket. Varför just du älskade bror? På morgonen gjorde vi iordning för minnesstunden som skulle vara hemma hos Peter efter begravningen. Sedan kom Peters barn dit, det kändes skönt att få kramade om dom före begravningen. Jag hade en liten stund innan hittat ett jättefint farsdagskort som Adam hade gett till Peter. "Pappa du är nästan alltid glad, du är nästan aldrig arg. Du är den snällaste jag känner. Jag älskar dig". Jag frågade om Adam ville lämna det samtidigt som rosen. Vilken ros? Dom hade ingen ros med sig! Vilken tur att det fanns tid över och köpa en ros, och ett hjärta med mossa/ros som dom kunde få lägga vid Peters urna och grav.

När vi kommer till kapellet och man fick se Peters otroligt vackra urna med fotot stå där framme så kom tårarna igen. Där framme var min älskade bror. Min älskade bror som har kämpat så länge mot denna grymma och hemska sjukdom. Men jag måste tänka att nu lider han inte längre.....Det var en jättefin begravning. Prästen som även han hette Peter var jättefin. Han nämde om att vi skulle tänka oss ett seglande skeppet.
Så här beskrev Nina, Peters vän, prästens ord:

Han liknade en människa vid ett stort, vackert skepp med fyllda, vita segel. När det lägger ut från hemmahamnen och seglar iväg kan man länge stå kvar på kajen och fortfarande se det.

Men det blir mindre och mindre, tills allt som återstår är en vit, liten prick, som till slut försvinner bakom horisonten. Fast det ståtliga skeppet är ju inte borta för det! Du som står kvar där på kajen säger kanske: ”Nu försvann det”, men någon annan, långt där borta, ropar samtidigt glatt: ”Titta, titta! Nu kommer det!”

Jag tyckte det var så fint sagt av prästen. Man får en så fin bild framför en.
När jag lämnade min ros vid Peter urna ville jag säga honom en sista hälsning:
"Det finns ingen sten så tung som sorgen jag känner. Det finns ingen ros så vacker som minnerna utav dig" Den versen tycker jag är så fin och det är just så jag känner. Mamma läste oxå vid urnan, det var jätte jobbigt för henne. Men det var jättefint. Tack, mamma!

Min bror Per-Åke fick gå med urnan till Peters grav. Där lade vi ner rosorna igen och tände ljus. Det blev så fint med alla blommorna och ljusen. Dom vackra rosorna och dikterna har han med sig i graven. Det kändes om som om jag aldrig ville gå därifrån, jag ville inte lämna Peter.......men jag vet att han lever kvar i våra minnen. Sedan vet jag att han finns hos oss alla. Och han vill inte att vi ska vara ledsna, han lider inte längre, han har det bra nu. Han vill att vi ska ta vara på livet och vara rädda om varandra.......även Peter, ville leva så mycket längre......han ville inte lämna sina barn. Han sa ofta till mig:
-Jag har inte tid att dö. Mina barn ska inte växa upp utan sin far. När dom är myndiga, då kan jag dö.
Nu blev det inte så, fast Peter ville så orkade inte hans kropp längre.

Sedan hade vi en fin minnesstund hemma hos Peter. Lotta hade bakat och mamma hade gjort smörgåsar. Jag fick då chansen att prata och träffa en del av Peters vänner. Det känns så skönt att veta att Peter hade vänner som verkligen brydde sig om honom. Tack Niclas, Nina, Alf med fru, Basse! Ni har satt en guldkant i min brors liv. Ni betydde alla så mycket för honom. Och även för mig känns det så skönt att veta att han hade fina vänner som verkligen fanns kvar, när dom andra hade gått!
Jag hoppas att vi kan fortsätta att höras och att vi tillsammans kan minnas Peter som den kämpe han var.

Jag vill tacka ALLA som ville hedra Peters minne med att vara på begravningen, minnesstunden, skänka blommor eller till cancerfonden. Ni har alla betytt så mycket för mig men framför allt för vår mamma. Min mamma har varit en kämpe under Peters sjukdomstid men även nu efter hans bortgång.
-Älskar dig mamma! Tack för att du finns.


Vila i frid älskade broder!

Nu är vi snart är på Åland

Sov inte så många timmar inatt. Det är nog för att jag vet att det kommer att bli så jobbigt imorgon. Gruvar mig. Kan man få slut tårar? Det verkar då inte så. Igår när vi satt och gjorde klart bildspelet på Peter till begrvningen, rann tårarna och minnerna kom, snyft. Jag vill så gärna göra något fint på begravningen. Men det är svårt när det är så långt bort samt att någon "främmande" person ska hålla iden. Men jag har med mig bildspelet och en förstoring som jag hoppas får stå vid urnan. Iallafall så har jag, Alexandra och Holger flugit ner till stockholm idag. Per-Åke hämtade oss så vi han vara hemma hos dom en stund. ÄNTLIGEN,ÄNTLIGEN fick jag krama om vår kära mor och beklaga det som har hänt. Det var så skönt att få ge henne en kram. Nu står vi och väntar på att få gå ombord på färjan. Sedan åker vi hem till Peter............... Det kommer nog inte bli så många timmars sömn inatt heller......för imorgon är det begravningen.

Imorgon flyger vi.

Har just ätit en strak chili corn cane, mums! Det var länge sedan. Det var även länge sedan jag lagade mat känns det som. Jag vet inte vad som har hänt med Henke. Han vill laga maten. Och inte vilken mat som helst. Det är nya rätter och smaker. Och inte nog med det han köper blommor så ofta nu. Hm, kan det vara en tidig 40 årskris? Hoppas bara att det fortsätter isåfall (fniss) Imorgon åker jag och Alexandra ner till Åland. Det kommer att kännas så tomt, kallt och tyst i Peters hus............min älskade bror saknas där.

Gravid? Nä, skulle inte tro det!

Nä, nu står jag inte ut längre. Min onda mage, varför? Imorse var det droppen då orkade jag inte stå ut med mer smärta och oro. Vad kan det vara? Jag har haft det så länge nu till och från i flera år, men inte så här ont. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom gav mig en läkartid omgående. Inom 1 timme var jag på plats och började ta prover. När jag träffade läkaren var första frågan: - Kan det vara så att du är gravid? Jag skrattade och sa: -NEJ! Absolut inte! Läkaren tittade på mig och sa: -Okej, då kan vi börja med att utesluta det. Han klämde och kände på magen. Skrev i sina papper och sa att jag skulle invänta provsvar och en remiss på att få komma till lasarettet och göra ultraljud på magen. Så nu är det bara att vi inväntar på provsvar, magen och jag.

Grattis Emma, mitt 1:a Gudbarn!

.........Och även i det tysta finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt för det gudbarn som man har.


Bild från Emmas blogg
Det är otroligt vad tiden går fort. Den där söta lilla sparvungen som jag skötte ofta ofta ofta har nu blivit 17 år. Hjälp, hur gammal är jag då? Om hon fyller 17 år idag. Livet leker verkligen för henne och kunde det bli något annat än en tokig häst tjej? När ens pappa och mamma är hästtokiga båda två. Själv får man sig väl inte ens upp på sadeln längre, hihihih. Jag hoppas att hon får en helt underbar dag. Jag gav hennes present  lite i förskott, hon behövde det då. Och det är ju det vi gudföräldrar är till för, hjälpa till eller hur? Tyvärr är det många år som vi inte har haft kontakt, av många olika anledningar. Men jag har lovat mig själv att alltid finnas där för Emma. Det är ju ett löfte som man ger som Gudföräldrar. Hon har lovat att komma förbi nästa gång hon är till Skellefteå. Gissa om jag längtar.

Jag vill att Emma ska kunna känna att hon kan komma, ringa eller bara messa om det är något. Spelar ingen roll vad. Vi finns här för henne och hon är alltid välkommen. Hon är ju en som "tillhör" familjen oxå. Det är ju ett uppdrag som man tar på sig livet ut som gudföräldrer. Att finnas där, stötta, trösta och bara vara en vän som ser till att man mår bra.

Så Emma, ännu en gång stor grattis kram! Livet leker, men ta det lungt.....gör inget som inte jag skulle ha gjort ;-)


Peter Lundmark

Tack till er alla som hörde av sig idag angående annonsen i Norran, det värmde. Jag är glad som har så många fina vänner runt mig.

I dagens (lördagen 9:e Jan) Norra kunde man läsa om vår älskade bror. Jag kan säga det är inte lätt att skriva. Vad och om ska man skriva. Man vill skriva så mycket man jag vill INTE skriva ett "CV". Det spelar väl ingen roll vart man har gått skola, vart man har jobbat eller vilka personer man har varit gift eller har barn med. Iallfall det blev ca 5 timmars skrivande och gråtande innan jag var klar Och innan Norran var nöjd, suck. Så här såg min färdiga "om Peter" ut först:

Peter Lundmark
Vår älskade pappa , son, vår bror och vän, har den 19 december på Röjskär Åland lämnat oss lugnt och fridfullt, endast 45 år gammal. Han var född och uppvuxen i Skellefteå, men flyttade i tidig ålder till Stockholm och sedan vidare till Åland. Där levde han de sista åren tillsammans med sina älskade barn Adam och Meja Barnen var verkligen allt och det som betydde mest för Peter.

De veckor som han inte hade barnen var han tyvärr en väldigt ensammen person, men lärde sig att leva med det. Men han var även tvungen att lära sig leva sin svåra cancer sjukdom som sedan även skulle ta honom ifrån oss. Peter ville aldrig ge upp han kämpade i så många år med denna cancer att man nästan glömde bort att han var sjuk ibland, han klagade aldrig. Han åkte mellan behandlingar från Åland till Uppsala helt själv. Trots sin svåra cancer gav han aldrig upp hoppet, han planerade in i det sista att nästa vår, nästa sommar då ska jag….. Men det kom aldrig en nästa vår eller sommar. Det kom bara en kall vinter.

I sommras var han så pigg och kände sig så strak. Peter gjorde en extra semestertripp med barnen till Leksand sommarland för att sedan köra hem till Norrland. Det sista han sa innan han åkte tillbaka till Åland var att vi skulle ses igen till jul, då skulle han och barnen komma hem igen. Men det blev inte så. Peter insjuknade på sin 45 årsdag, en månad senare skulle hans kropp inte orka mer Han själv ville aldrig ge upp, han kämpade och kämpade. Peter ville så mycket mer, han ville inte lämna sina barn han ville inte dö. Men kroppen orkade inte längre den var slut. Peter fick tillbringa de sista dagarna i sitt hem tackvare vår mamma som skötte om honom. Det känns så bra är att Peter fick somna in i I hemmets lugna vrå, det hus som han största delen har byggt själv med sina egna händer. Han fick lungt och fridfullt somna in med dom som betydde mest för honom vid sin sida, med sina älskade barn samt vår mor och en broder. Men deras händer i hans händer.

Jag pratade med Peter samma dag som hans vandring i livet var slut, jag fick säga de där sista orden till honom. Jag är så tacksamm som har fått ha honom som bror och vän. Jag ville så gärna berätta det en sista gång för honom, säga tack för allt han har gjort för mig han har alltid ställt upp när jag behövt hjälp. Jag ville berätta hur mycket vi kommer att sakna honom. Peter lyssnade men kunde inte svara, men jag vet att han hörde och förstog varje ord jag sa. Några timmar senare somnade han in, hans vandring i livet var då slut och med det även hans lidande.

Peter längtade alltid hem till norrland på sommaren och till jul, att få komma hem igen och träffa oss alla. Han längtade hem och vi längtade efter honom. Men nu står vi här med gråt och saknad. Men våra minnen kan ingen ta ifrån oss. Dom kommer alltid att leva vidare. Det känns tungt att han inte finns hos oss längre, att aldrig få höra hans röst eller hans underbara skratt, att aldrig få ge honom en kram.

Men en sak vet jag, att nu är det en till stjärnorna som lyser starkat på himmelen, och det är Peter och han kommer alltid att lysa över oss. Vi kommer att sakna Peter så mycket och det kommer alltid att saknas en speciel puzzelbit i våra hjärtan. Saknaden av honom kommer aldrig ta slut och minnena kommer aldrig att suddas ut. Inom oss alla lever han kvar och vi minns honom som den starka kämpen han var. Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer I minnet lever Peter kvar. Vi får tänka oss, som om han tog en promenad. Att Vi ses igen, inte nu men om ett tag!

Genom syster Jenny

Men innan allt vart och blev OK med Norran så var det bara halva texten kvar, suck!

Peter Lundmark, Röjskär, Åland, en älskad pappa, son, bror och vän, somnade lugnt och stilla in den 19 december. Han var född och uppvuxen i Skellefteå men flyttade i tidig ålder till Stockholm och sedan vidare till Åland. Där levde han de sista åren tillsammans med sina älskade barn, Adam och Meja.

Peter hade varit tvungen att lära sig leva med sin svåra cancersjukdom och gav aldrig upp hoppet. Han kämpade i många år och planerade in i det sista. En månad efter hans 45-årsdag orkade inte hans kropp mer, men själv ville han inte ge upp. Peter ville så mycket mer, och han ville inte lämna sina älskade barn Adam och Meja, han ville inte dö.

Peter fick tillbringa den sista tiden i hemmets lugna vrå, i det hus som han till största delen hade byggt själv. Han fick lugnt och fridfullt somna in med dem som betydde mest för honom vid sin sida, sina älskade barn, vår mor och en bror med deras händer i hans händer.

Jag pratade med Peter samma dag, jag fick säga honom hur glad jag är som har fått ha honom som bror och vän. Jag fick tacka honom för allt han gjort för mig, att han alltid ställt upp. Berättade hur mycket vi kommer att sakna honom. Peter lyssnade men kunde inte svara. Han hörde och förstod varje ord jag sa. Några timmar senare somnade han in, hans vandring i livet var då slut, även hans lidande.

Nu står vi här med gråt och saknad. Men våra minnen kan ingen ta ifrån oss. Det känns tungt att han inte finns hos oss längre, att aldrig få höra hans röst, hans underbara skratt, att aldrig få ge honom en kram. Men en sak vet jag, en av stjärnorna som lyser starkt på himmelen, det är Peter och han kommer alltid att lysa över oss. Det kommer att saknas en pusselbit i våra hjärtan. Inom oss alla lever Peter kvar och vi minns honom som den starka kämpe han var. Vi får tänka oss, som om han tog en promenad och vi ses igen, inte nu men om ett tag.

Systern Jenny



Stöd Cancerforskningen, tveka inte!

Var med och hedra minnet av Peter Lundmark, en god vän och en riktig kämpe, genom att ge ditt stöd till Cancerfonden!

Peter slogs målmedvetet mot sin cancer under många år, men till slut - den 19 december 2009, en månad efter hans 45-årsdag - orkade kroppen inte längre. Lugnt och stilla somnade han in i sitt eget hem, omgiven av sina närmaste.

Utan forskning kommer det fortsättningsvis att vara alltför många som rycks bort för tidigt, så ge ditt bidrag - ingen summa är för liten!

Alla känner vi någon som drabbats; någon som kanske gått segrande ur striden eller fallit offer. Nästa gång kan det vara du eller någon du älskar.

Jag har själv skänkt 500 kronor, så minst 50 kronor har du säkert råd med, inte sant? Låt oss gemensamt visa världen att min målsumma på 15.000 kronor är för liten!

Tack för att du bryr dig. / Nina

KLicka här: STÖD CANCERFORSKNINGEN! Så kommer ni direkt till Peters minnesfond.

Texten är kopierad från Peters minnesfond


Varför?

Varför får man inte skriva som man vill i dödsannonserna? Det var samma sak när pappa dog. Då var jag oxå tvungen att ändra och ta bort en hel del text och ord. Och då fick jag frågan varför jag inte skrev mer om var han hade jobbat/arbetat/levt med mm. För folk vill veta det, sa hon på norran. Själv när jag läser så är jag inte intresserad av vart folk har gått skola, arbetat vilka dom varit gift med osv. Jag vill skriva direkt till den personen som det handlar om. Men folk kanske vill veta, men känner man personen så vet man ju det redan. Iallafall så åkte jag in till norran idag och skulle göra annonserna klara. Men vad händer.......jo jag måste plocka bort nästan hälften av det jag skrivit. Suck! Nu kommer texten inte alls bli lika bra, den kommer inte alls att kännas helt ok. Men jag hoppas att det blir bra iallafall. Den är till min älskade bror och jag tror att han hade tyckt om den......

En bit ur annonsen som tyvärr blir ändrad till ca hälften:
.....Jag pratade med Peter, jag fick säga de där sista orden till honom. Jag är så tacksamm som har fått ha honom som bror och vän. Jag ville så gärna berätta det en sista gång för honom, säga tack för allt han har gjort för mig han har alltid ställt upp när jag behövt hjälp. Jag ville berätta hur mycket vi kommer att sakna honom. Peter lyssnade men kunde inte svara, men jag vet att han hörde och förstog varje ord jag sa. Några timmar senare somnade han in, hans vandring i livet var då slut och med det även hans lidande.....

Jag ska fortsätta att ändra i texten. Den skall vara inne imorgon innan lunch så det är lika bra att börja med det på en gång. Ännu en kväll med tårar på min kind. Det är så jobbigt när man läser texten och jag är ju en känslig människa. Och när det då handlar om ens älskade bror blir det ännu svårare.


Nu är det bestämt vilket datum.

Ja, idag blev det bestämt vilket datum som begravningen skulle äga rum för min älskade bror Peter. Det kommer att blir jag och Alexandra som flyger ner till begravningen. Ikväll har jag suttit och skrivit en dödsannons som jag skall lämna in till Norran imorgon. Jag hade velat att vi denna gång skulle ha varit flera som hjälptes åt. Det är inte lätt att veta vad alla vill att det ska stå. Det var många tårar som rann på min kind men det känns bra att få säga ett sista fint ord, men det är jobbigt. Jag hoppas verkligen att det är länge kvar tills nästa gång.  Men det är bra om Peters vänner och bekanta här i Skellefteå oxå får veta att han har lämnat jordelivet och gått vidare. Det kommer även att stå i Ålandstidningen. Hoppas att det kommer att kännas mindre tungt efter begravningen. Jag läste en sak idag på facebook:
Skrattar, gråter, lever och är. Lever efter parollen att man skall sörja och få vara ledsen, men aldrig bitter och inte kunna släppa!
Tyckte det stämde så bra. Och jag måste verkligen få säga att jag tror att jag uppskattar livet mer och mer för varje dag som går. Man vet aldrig hur morgondagen kommer att se ut. Och jag har verkligen lärt mig:
Livet går inte i repris!

Hur mycket hinner man på en dag?

Ja, den frågan har jag ställt mig själv idag. För vi har hunnit så mycket fastänn vi låg och drog oss till kl 10 och tills Henke ropade:
-Frukosten är klar!
Alla traskade ner med mer eller mindre trötta steg och gäspningar. Efter frukosten funderade jag lite över hur dagen skulle se ut och vad som skulle behöva göras. Min första tanke var att slänga ut barnen en stund medans jag skulle valla mig själv och min sambo på en 1 timmes prommis. Och så blev det! Sedan var vi kvar ute och bl.a. skottade av förråds- och cyckelskjulstaket, då vart det gjort.

Hm, när vi sedan kom in så blev det julgranen och all julpynts tur att åka upp på vindan. Skönt, då får man lämna denna jul och börja tänka på det nya året.

Denna jul har mest gått till att tänka på Peters bortgång och på min mamma som är kvar på Åland. Tack Ludde för att du har varit över till vår mamma, det känns som om hon är helt själv och det gör inte denna sorg lättare. Jaha vad hände sedan efter att allt julpynt var undan röjt? Jo, Kim åkte på bio och vi andra åkte iväg och såg på nyårsrevyn bara så där hux flux. Men vem säger att allt skall vara inplanerat jämt? Och vad passade bättre än att avsluta dagen med en familjemiddag på restaurang Wiking. Sedan var det bara att åka hem och göra det sista innan julen är över............riva pepparkakshuset!
Före:                           Efter:

Så det enda som återstår av att göra idag eller rättare sagt inatt är att heja på Svenska juniorerna när dom spelar matchen mot USA. Det blir en spännande match som inte jag vill missa heller.......hm jag har väl inte blivit hockey tokig? Nä, skulle inte tro det men just nu är det spännande och se vilken medalj dom kommer hem med i bagaget.

Lördag, 2 veckor har nu gått!

Vaknade inte så tidigt som vi hade tänkt oss men vad gör det vi är ju lediga. Åkte in till staan och fikade med Veronica, Roger och sockertoppen Lucas! När jag kliver ur bilen här hemma så slår det mig en sak.......... jag har inte en enda shoppingpåse med mig hem. Va! När hände det sist? Det var väldigt länge sedan iallafall. Undra om jag håller på att bli sjuk? Kim och några kompisar är och åker slalom, tjejerna är hemma. Nu återstår bara att fortsätta lördagen med god mat och lite tv tittande. Men mina tankar kommer även denna kväll att gå till min älskade bror som lämnade oss för 2 veckor sedan. Ett ljus brinner vid fotot även denna kväll, men det har det ju gjort sedan 2 veckor tillbaka.

1:a dagen på det nya året

Idag vill jag inte ens berätta hur länge vi sov.......... Okej då! Vi sov till kl var halv 13. Men har man trevligt, roligt och främmande till nästan halv 5 på morgonen så måste man få sova ut dagen efter, det var faktiskt rätt skönt. Vi hade inget inplanerat förutom att barnen skulle ha sin syskonkväll på bio och äta på Max. Under tiden barnen var på bio så slöade jag och Henke i soffan med varsin hamburgare från x:et. Inte illa en sådan slöar dag som denna. Snacka om en mjukstart på det nya året........det kan behövas för det är många som fyller bl.a. jämt i år och då kan man behöva passa på att vila nu hihihi........många 40 åringar blir det i år! Även min mamma ska firas hon fyller 65 nu i januari, skulle verkligen vilja ge henne något fint!

RSS 2.0