Gott nytt år på er alla nära & kära vänner!

Önskar alla mina nära och kära ett gott nytt år. Vi ska fira in det nya året här hemma med vännerna Per, Marina och Micke. Dukningen är klar i år går det i tema silver/svart/vitt som om det var en suprice hihihi.
Fick en jättefin nyårsblomma av Marina, Per & Micke. Tack!
Jag ringde min frissa, PANIK! Jag vill ha håret som hon gjorde sist men det går inte.......vilken tur att Klipp1 har öppet för det kommer att fixa sig. Jag och Marina kommer även som alla år tidigare att åka till gravarna och tända ett "Gott Nytt År" ljus, denna gång även till Peter.
När vi kommer hem från gravarna väntas det en god fördrink.Måste berätta att på nyårs så gör karlarna allt, vi brudar sitter bara och njuter av årets sista kväll. Iallafall när vi kom hem från gravarna så väntades det en fördrink med drink tilltugg. Ljusen var tända marschallerna brann, så mysigt. Sedan blev vi bjudna till bords för förätten var nu klar. Det var pilgrimsmusslor med basilikasås, den var sååååå god. Den skymtar lite grann längst ner till vänster på det högra kortet.
Sedan var det dax för varmrätten som inte var mindre än chèvregratinerad fläskfilé med äpple serverad tillsammans med Jamie Oliver potatis. Jag säger bara att det var bland det godaste jag har ätit i år. Det bara smälte i munnen.
Det var sedan dax för att se Sverige-Finland matchen. Jag kan inte mycket när det gäller hockey med dom är enormt duktiga på att spela svenska juniorlandslaget. Vem vet kanske kommer dom hem med en guldmedalj i bagaget? En kväll som denna serveras det givetvis även dessert. Det var lika gott som det som hade serverats tidigare under kvällen wokade frukter med limesås, mums! Måste ge dessa kockar Henke, Per och Micke högsta poäng för kvällens menyval. Det var supergott!
Tolvslaget kom så fort att vi inte han spela det spel som vi hade lånat "lika par leka bäst". Tolvslaget välkomnades av pommac, skålande och raketer.
Per & Marina åkte hem strax efter tolv men vem dyker inte upp då? Om inte Per & Marika hihih ni är ju helt otroliga.
Dom satt här och snackade, skrattade och skålade tills kl kvar kvart över 4. Tur vi är unga och allerta hihihi. Det kliade i Pers fingrar, ja även i Marikas när dom gick hem så dom gjorde ett litet bus, man kan inte annat än skratta åt er. Ni är för härliga hihihi

Både roligt & trevligt

Idag Tisdag har vi fått en utmaning av famljen Gyllenberg/Bäcklund i Laserdome. Självklart så tackande vi ja till utmaningen. Och jag kan verkligen varmt rekomendera att ni alla åker och tesar Laserdome med er familj och vänner. Vi följer gärna med igen. Det var lika roligt för barnen som för oss vuxna. Jag vann över Henke hihihih och det kommer han att få höra länge länge länge.....

Sedan åkte vi hem och tog det lungt tills våra kvällsgäster eller ska man kalla det för nattgäster Per & Marika kom. Vi frågade nämligen om dom ville komma och äta varmamackor och se kvällens hockeymatchen tillsammans. Och den slutade 02:30 ggäässpp. Men som alltid så går tiden fort när man har trevligt.
Och vad hade dessa tok med sig om inte en jättevacker blomsterdekorationmed en Gott Nytt År hälsning & en chokladask. Ni är ju för snälla. Tusen Tack!



Tilde med sina vänner på Leos

Idag fick Tilde ha sitt kompis kalas i discorummet på Leos. Tror att det var både uppskattat och roligt. Kan säga att tjejerna var helt slut, svettiga och röda i ansiktet när kalaset var slut. Det var mycket skratt och fnitter hos brudarna.

Man blir uppassade som en riktig discobrud.

Paketöppning och kalaset slutade med att alla tjejerna kommer ner rutschande sammtidigt.

Min dag annars idag har inte varit den bästa. Ni vet när allt bara känns tomt och man bara vill vråla rakt ut........ Ont i magen, nära till gråt. Ville inte heller att Henke skulle fara på hockeyn, men det är han verkligen värd. Han ställer upp hela tiden och hjälper verkligen till. Jag vill inte vara hemma själv......varför? Det är så jobbigt när det blir så, men med det sägs att tiden läker alla sår men att ärren finns alltid kvar. Hoppas att det känns bättre imorgon......

En vecka sedan du somnade in.....

Idag är det 1 vecka sedan min älskade bror somnade in kl 20:28. Det är fortfarande ofattbart att han inte finns hos oss, att han aldrig mer kommer att ringa och säga: -Tja! Har du pratat med morsan? Jag och min familj hedrade honom med 1 tyst minut. Ni kan ju gissa om tårarna rann? Fastänn det har varit jul så har man inte kunnat släppa tankarna, varför just Peter? Fan, vad jag saknar honom och hans kommentarer, röst och hans tankar om allt och alla. Vi var så nära varandra men ändå flera mil ifrån. Ingen kommer att fylla Peters tomrum ingen kommer att få mig att känna sig så omtyckt som syster som han. Peter älskade mig för den jag var och sa precis vad han tyckte och tänkte. Tyckte han annars än mig så stog han för det, och jag kunde säga vad jag tyckte och tänkte till honom. Peter var ärlig och rak, som man säger: ärlighet varar längst. Sedan fanns han ALLTID där när jag var ledsen och behövde tröst. Jag vet att du finns hos mig även idag när jag är ledsen, jag bad dig ge mig tecken..............tack Peter!

God Jul på er mina nära och kära

Igår dagen före dopparedagen började med en resa in till stan med Veronica & Lucas för att bl.a. köpa lite blommor. Sedan åkte jag och barnen till pappas grav för att tända ett God Jul ljus, men denna gång blev det ett extra ljus för min bror Peter på graven. Det lyste så fint i mörkret när vi gick därifrån. Sedan var det fax att göra sig klar för att åka till våra vänner Per & Marina för att ha en trevlig julvaka. Och gissa vem dom kom........." tomten"

Ett dygn sedan

Nu är det ett dygn sedan min älskade bror tog steget och somnade in. Det har varit ett jobbigt dygn men mycket gråt och funderingar. Varför just du Peter? Du ville ju så mycket mer här i livet. Du lämnar 2 barn som verkligen behöver sin pappa här och nu. Varför? Det är så overkligt att du inte finns hos oss längre. Jag kommer att sakna dig så mycket. Jag har fått bilder där det ser ut som om du sover, du är så fin. Kan ingen väcka dig? Mamma och min bror Per-Åke har gjort dig så fin där du ligger, nu behöver du inte känna smärta längre. Dina plågor är över. Och det är det som gör sorgen lite lättare, det var det bästa för dig att få somna in och gå vidare. Jag vill ge mina underbara vänner ett stort tack för att ni finns hos mig sådana stunder som dessa. Vi kan gråta i varandras famnar och vi har gjort det tillsammans tidigare. Men det är ju isådana här stunder man märker vilka som är ens riktiga vänner. Och jag är glad för att jag har er.

Snälla stöd cancerforskningen

Ett stort tack till Nina som ordnade detta till minne av min älskade bors Peters minne!

Alla känner vi någon som har drabbats eller kommer att drabbas av cancer. Vem vet nästa gång kanske det är du själv som drabbas av denna grymma sjukdom. En god vän till Peter har startat en minnesfond i Peters minne.

Alla bidrag är välkomna små som stora även 50 kr räcker, många bäckar små. Utan forskningen kommer vi att mista fler av våra nära och klicka på länken så kommer du direkt till Peters minnesfond

Var med och hedra minnet av Peter Lundmark, en god vän och en riktig kämpe, genom att ge ditt stöd till Cancerfonden! Peter slogs målmedvetet mot sin cancer under många år, men till slut - den 19 december 2009, en månad efter hans 45-årsdag - orkade kroppen inte längre. Lugnt och stilla somnade han in i sitt eget hem, omgiven av sina närmaste. Utan forskning kommer det fortsättningsvis att vara alltför många som rycks bort för tidigt, så ge ditt bidrag - ingen summa är för liten! Nästa gång kan det vara du själv som drabbas. Minst 50 kronor har du säkert råd med, inte sant? /Nina


Vila i frid älskade broder

Idag lördag kl 20:28 somnade min älskade bror Peter in lugnt och stilla hemma i sitt hus. Runt honom satt mamma och broder och höll hans händer. Även Peters barn fick vara med. Det sista han gjorde var att titta på dom innan ha lade igen sina fina ögon förgott! Det sista andetaget kom och sedan somnade han in.....Det är så tungt men det är det bästa som kunde hända Peter, nu slipper han smärtor och sjukdom. Älskade broder, vila ifrid. Vi ses igen, inte nu men om ett tag. Vi ses i Nangijala. Och så länge vi minns så länge lever du.......Kommer att sakna dig så mycket......min underbara broder. Det kommer att bli så tomt utan dig.......


Din julkapp

Efter jag pratade med Peter i telefonen så bad jag mamma att dom skulle öppna Peters julklapp. Jag vill så gärna att han ska hinna få den innan han somnar in. Barnen fick öppna paketet som var ett inramat foto på mig och min älskade bror. Längst ner på foto står det KRAM. Mamma berättade för honom vad som var i paketet, höll det ovanför honom.....då öppnade han ögonen och tittade. För att snabbt efteråt somna igen. Nu står fotot utmed honom med ett tänt ljus..........

Ett sista samtal innan du somnar in!

Jag ringde ner till Åland Per-Åke svarar, pratar med honom en stund. Han har varit snäll och ändrat om båtbiljetten till imorgon, tack! Han sa att Peter har sovit hela dagen, bara tittat upp lite sedan somnat om direkt igen. Pratade sedan med mamma. Hon ger min älskade bror telefonen. Jag försöker att inte gråta men det är så svårt. När jag hör hur svårt han har det att andas så blir det ännu jobbigare. Jag säger till honom, kanske blev det sista gången jag fick prata med honom....... Peter, min bäst broder det är Jenny din lillasyster. Jag är så ledsen att jag inte är hos dig, sitter vid din sida och håller din hand men du ska veta att jag tänker på dig hela tiden. Jag gråter för att jag snart kommer att förlora min bäst broder. Men jag vill säga hejdå och måste nu även inse att din kropp snart inte orkar mer, men själv har du en sådan kämpar glöd och vill inte ge upp. Dina barn Adam och Meja kommer vi att hålla kontakt med och se till att dom mår bra det lovar jag dig. Nu vill jag bara be dig om två saker, snälla ge mig ett tecken innan du går över till andra sidan och snälla Peter krama om min pappa när han möter dig där. Jag kommer att sakna dig så mycket. Ännu en puzzelbit i mitt hjärta kommer att saknas. hejdå min bäst bror! Jag kommer alltid att älska dig och sakna ditt goa skratt. Glöm inte bort det jag bad dig om, kram lillasyster Jenny  Under tiden jag pratar och gråter så hör jag honom försöka säga något, med det är svårt att tyda. Jag tror att han blev glad att jag ringde men ledsen över att höra mig gråta. Men sedan säger han: -Svårt att svara! Han ville då gärna säga något tillbaka men kunde inte........vad han ville säga kommer jag aldrig att få veta. Men nu har jag fått prata med honom en sista gång.......innan han somnar in.....och slipper plågas mer.

Mitt i allt jobbiga!

När det är jobbigt och tungt måste man även få tänka på annat. Annars klarar man det inte. Och vad passar då bättre än att sköta 2 guldklimpar, Lucas och Liam. Man får då annat att tänka på än bara sorg och tråkigheter. Man orkar inte att bara sitta och gråta och ställa frågan: varför? Iallafall så har vi skött från igår så att Roger och Veronica skulle kunna åka till Piteå, det var dom verkligen värda. Hoppas att dom nu bara kunde känna lugnet och njuta. Och kan man motstå att le tillbaka till ett sådant här glatt leende ( bild kommer ) Nu ska jag ringa till min bror och prata med honom. Han kan inte svara men jag hoppas att han hör mig. Vem vet kanske är det sista gången jag får prata med min älskade bror.........

Nu är du snart redo!

Nu är du snart redo att ta steget till andra sidan. Men du kämpar hela tiden, men din kropp säger annat. Du andas så tungt, med många uppehåll. Jag vill inte att du lämnar oss, men nu är din ork snart slut. Du har kämpat så många år mot denna cancer. Mina tårar rinner på kinden hela tiden. Jag vill vara hos dig och hålla din hand. Mamma, dina barn och vår bror sitter vid din sida. Du är inte ensammen, och det ger dig ett lugn. Ett lugn att snart ta steget.........till en annan sida. Jag kommer att sakna dig så mycket. Och då blir det ännu en puzzelbit som kommer att saknas.......om jag får önska en sista sak av dig älskade broder, så vill jag att du ger mig ett tecken. Ett tecken på att du ändå finns hos oss. Kommer att sakna dig så mycket, min älskade broder Peter!

Du andas så tungt!

Jag hade hoppats på att Peter skulle få komma hem från lassa idag men det blev inte så. Mamma har suttit hos dig under hela dagen, du sov mest hela tiden. Du andas så tungt nu. Ibland tittar du upp men du somnar fort in igen. Din kropp är så slut men din kämpar glöd är inte slut ännu. Du kämpar varje dag. Du sa alltid till mig att den dagen som barnen har fyllt 18 år den dagen har jag tid att dö, inte före det. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig, ibland stannar livet klocka in.
När jag var på Kattas begravning så kom det fram kvinna som sa:
- Tänk er livet spm ett tågbiljett, för vissa människor tar biljetten slut väldigt tidigt.
Men jag vill inte att min brors biljett skall vara slut.......
Men du andas så tungt nu.....

Du får inte sluta kämpa

Idag har jag försökt att nå min älskade bror 3 ggr.....tut....tut....tut...inget svar! Man blir så orolig när han inte svarar. Peter åkte igår med ambulans in till lassa pga att han behövde mer medecinsk vård. Han har bla fått mer blod och även dropp. Hoppas detta kommer att ge honom mer energi att kämpa, kämpa så att han och barnen samt mamma får en så fin jul man kan få i dessa omständigheter. När man pratar med Peter så kan man inte annat än säga:
-Vilken kämpe!
Han pratar om våren, sommaren och nästa vinter. Han har så mycket planer och vill hinna göra så mycket mer. Peter har så mycket ogjort och han vill få så mycket mer tid med sina älskade barn.
Idag har mamma varit med Peters barn och köpt julklappar samt ätit pizza. Då säger Adam:
-Vi måste vara med pappa så mycket som möjligt nu annars kommer vi att ångra det!
Han är så go och fin, så omtänksam. Och vilken tur att mamma få rå om barnen extra mycket nu, det kan dom alla behöva.
Iallfall så Peter ha verkligen en kämpar glöd, men vad hjälper det om ens kroppen säger annat. Men man lever så länge på hoppet. Och skulle jag kunna så skulle jag ge honom energi. Energi att kämpa, energi att inte ge upp.
Han har ju så mycket kvar som han inte har hunnit göra.......
Så en sak har jag verkligen lärt mig. Vänta inte med saker till imorgon, du vet aldrig hur morgondagen ser ut.....
Carpe diem är latin och betyder fånga dagen men bör snarare tolkas ta vara på dagennjut av dagen eller njut av den flyende dagen

Vår prinsessa fyller 9 år

Tilde Widmark

"Vi har en skrutt, som är minst 9 år, hon blir bara söttare ju mer tiden går" Det är vår Tilde Vilde som fyller 9 år idag. Hipp hipp hurra till vår supergulliga Tilde Widmark.Vi älskar dig! Grattiskramar från mamma, pappa, Alexandra och Kim.

Dagen började givetvis med sång, paket från mormor & frukost på sängen. Tilde har Vietnamesiska flaggan på sin flaggstång, då får även morfar "vara med"

Den som fyller år får välja vilken middag vi ska äta. Det går ju inte missa vad Tilde valde till middag. Sedan blev det paket öppning och fika med moster Sandra & Gustav, morbror Andreas och familjen Carlsson. Yngst av besökarna var Lucas.

Men Tilde tjuv startade sitt 9-årsfirande redan igår. Då var farfars, gammelmorfars och syskonen här och grattade vårt troll.

 


Vår egen lilla lucia

Idag vaknade vi utav att Tilde kom in och lussade för oss. Kan man få bättre uppvaknade? Tror inte det. Så underbart gulligt av henne. Och att hon var så otroligt söt gjorde att mammahjärtat klappade extra mycket.Imorgon kommer hon nämligen vara hos farfars så därför lussade hon för oss redan idag.
-Tusen tack Tilde det var jättefint! Kram mamma & pappa
Ikväll blir det fest på olika håll för jag och Henke. Jag kommer att följa Veronica & Marika på tjejfest på Scandic och se Krutov spela inför tv inspelning.
Henke kommer att vara med grabbarna och spela spel samt kata lite pil. Ååå vad dom kommer att sakna oss brudar. Om inte annat så allt tjatter hihih
Ha en trevlig lördagskväll ni oxå.

Min lediga fredag!

Äntligen fredag igen. Jag älskar verkligen att vara ledig fredagar. Det är helt underbar. Idag var även Henke ledig. Jag ville verkligen ge honom en lång sovmorgon idag, och det fick han oxå. Han har varit så underbar under den här svåra perioden med min bror. Han har gjort allt här hemma, jag har fått gå och lägga mig och bara fått ta det lungt. Funderat och gråtit om vart annat, och det har jag behövt. Jag bearbetar nog väldigt mycket redan nu. Iallfall så steg jag upp med barnen idag, skjutsade Alexandra & Melinda till Nordanå, åkte in till jobbet, gick till Veronica och drack morgon kaffe. Sedan bar det iväg till stan. Då ringde Henke, lite yrvakan och sa go´morgon. Men han var verkligen värd att få sova ut.
-Tack älskling för allt du har gjort för mig!
Iallfall så var det lite shopping och sedan var det dax för lunch. Då kom även Marina och åt med oss. Efter lunchen så skulle jag och barnen klippa oss på KLIPP1.
-Tusen tusen tack till Marina.
Staan bästa frissörska! Vi är alla supernöjda!
Nu inväntas det fredagsmys i soffan med Tilde, dom andra barnen är hos sin pappa.
Nina på Åland! Varma kramar till dig. Det är så roligt att du följer min blogg.
Ni som läser min blogg vet att jag har skrivit om henne tidigare. Hon är en underbar ängel som har stöttat min goa bror. Ge min underbara mamma och bror en bamse kram och hälsa från mig.

Hur fan tänker en del människor!

Jag tänkte att jag inte skulle ringa min bror under dagen eftersom jag visste att han skulle ha en jobbig dag idag. Det skulle komma en ambulans och hämta honom och skjutsa upp honom på rönken. Dessutom så skulle Peters pappa och hans andra syskon vara och hälsa på honom. Så jag tänkte att jag ringer efter middagen. Och det gjorde jag. Och jag säger bara vilken jäkla tur att jag inte var på Åland idag. För efter samtalet med mamma så var jag inte på gott humör. Varför? Jo, det finns tydligen männsikor som inte har någon cell hemma där uppe. Men vad har hänt undrar ni nu? Jag ska berätta men måste skriva av min ilska först. Det finns idioter, och så finns det IDIOTER!! Det var nämligen så här. Just innan ambulansen skall komma och hämta Peter så kommer det 2 st grannar till honom. Dom vet om att Peter är jättesjuk. Vad händer? Jo, dom ska ha tillbaka några verktyg som Peter har lånat utav dom. Okej säger mamma men hon vet ju inte vilka verktyg och ber dom vänta till en annan dag så hon kan fråga Peter var dom är. NEJ, dom skulle ha verktygen NU! Det var bara att gå och hämta dom. Mamma bad snällt att hon kunde fixa det en annan dag. Vad gör dom? Jo, dom går in och skall prata med Peter. Hur fan tänker vissa människor? Eller ville dom så gärna se honom där han ligger? Tur att inte jag var där för jag hade inte kunnat klara av att dom gick in och börja skrika. Där gick gränsen, man gör inte så när någon ligger och mår så dåligt som Peter gör. Lite jäkla respekt måste man visa. Verktygen är ju döda ting och det kan inte vara så jäkla svårt att vänta till imorgon. Mamma sa du skulle ha hört vilket liv det var. Men det var tur att jag inte gjorde det. Vissa människor verkar inte skämmas för något, eller mår dom så dåligt att det här var det ända sättet att kunna gåhem till Peter? Mamma ville bara att ambulansen skulle komma så dom kunde åka iväg. Vaken mamma eller Peter skall måsta vara med om detta. Hur fn tänker vissa männikskor. Lite respekt kan ju inte vara så svårt att begära.
Stor kram till mina gulliga mamma och Peter. Ni ska inte måsta vara med om sådant här oxå. Ni har nog med annat att tänka på.

Junta hemma hos Kicki med glögg!

Det kändes så kul att ha junta träff idag, känns om en evighet sedan eftersom vi inte hade någon junta i noveber då vi var i Boden & western farm istället. Iallafall så träffades vi hemma hos Kicki där bjöds det på glögg och pepparkakor med mögelost, mums! Sedan blev inbakad älgskav med senapsås, måste få receptet! Det blev mycket tjatter även denna gång, som vanligt. Men även lite tråkigheter bla om min älskade bror. Om Peter bara visste  och förstog hur många av mina vänner som tänker på honom varje dag. Det är många tårar som har fällts för honom. Tänk om varje tår kunde ge honom extra energi och ork?
Sedan blev det dax för efterrätt som jag idag skulle bjuda på. Vad passar bättre än julgodis och kaffe med kardemummalikör och grädde. Som jag vet är Lenas stora favvo.
Kvällens timmar gick som vanligt väldigt snabbt, för snabbt! Men ta det lungt junta brudar vi ses igen den 19:e januari kl 18:30 hemma hos Lena. Ni få berätta resten då. Om ni tjattrar mindre så skulle vi hinner mer (fniss)

Suck, en tung kväll!

Igår när jag rignde min bror så sov han. Mamma sa att han sovit i stort sett hela dagen. När jag la på luren så grät jag hela kvällen. Det är så jäkla jobbigt att vara så långt ifrån honom, jag vill vara på Åland hålla Peters hand och stryka på hans kind. Varför? Jag var orolig hela kvällen. Sedan gjorde det inte lättare av att veta att hans barn fått veta under dagen att deras pappa var jätte sjuk. Ville få vara med och krama om dom, gråta med dom. Vara en trygghet. Tur att jag har enormt kärleksfull sambo som verkligen förstår hur jag mår. Jag är så orolig, vill inte förlora min bror men måste ändå inse........det finns inget hopp denna gång. Men jag vill ALDRIG ge upp och Peter har lovat mig det. Tillsammans skall vi kämpa! Under kan ju alltid ske!

Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Här kommer recept på den goda chokladtryffeln som jag och Kim gjorde idag, mums!

Apelsinskal och flingsaltet gör tryffeln ännu godare!


Ingredienser
Ca 30 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka till!

36 - 40 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka tillIngredienser
36 - 40 st
1 dl grädde
50 g smör
300 g mörk choklad
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kesella och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Lycka till!


Måndag morgon

Gäässpp, varför är man aldrig utvilad efter en helg? Alltid lika trött. Men nu är det bara 7 arbetsdagar kvar för mig, tjohoo! Sedan väntar 3 långa veckor ledighet, wieee! Det är jag värd, eller hur? (fniss)
Iallfall så har Henke åkt iväg på hockey, men innan var han duktig och gjorde middag, tvätta och stöka bort. Tror han har lite dåligt samvete över dessa hockeymatcher hihihi. Men iallfall så har jag och Kim oxå varit duktiga idag. Vi har gjort pepparkaksmuffins med lingon
Och chokladtryffel med apelsinsmak och flingsalt, smaskens.
Inte undra på att man går upp flera kilon under juldagarna. Men huvudsaken är ju att man mår gott, kalorierna kan man räkna andra dagar på året. Nu ska jag ringa min älskade bror och kolla läget, hoppas han är piggare idag än igår. Det är en klump imagen varje gång jag skall ringa...........tänk om, snyft! Varje gång jag får höra Peters röst släpper genast klumpen. Men den kommer snabbt igen.

Rocky Road, ett julgodis du inte kan vara utan!

Detta är en av de godaste julgodis recepten.
Jag verkligen älskar detta recept och jag lovar att det kommer att bli en ny godisfavorit för er också!

Detta är en av de godaste julgodis recepten.

Jag verkligen älskar detta recept och jag lovar att det kommer att bli en ny godisfavorit för er också.

ca 15 kakor

 

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter (el jornötter)

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Grattis Gammelmormor Ulla på 80 årsdagen

Idag har vi firat en väldigt pigg och fräsch 80 åring. Hoppas att man själv kommer att få vara med om den dagen och att man får vara så pigg och frisk. Det var ett jätte trevligt kalas med enormt god mat. Många presenter och blommor som hör en sådan dag till. Ulla är en person som för mig är alltid glad, så omtänksam och go person. Man är alltid så varmt välkommen. Barnen brukar säga:
-Hon älskar oss så mycket så hon gråter varje gång vi ska åka hem!
Ulla har nämligen lätt för att bli rörd, men det är ju så gulligt av henne och hennes charm. Hon visar verkligen sin glädje och kärlek. Jag och min familj önskar henne många friska år.
Många presenter och blommor till en underbar 80-åring.
Vi passade på att ta 4:a generationskort
Barnbarnskort
Familjekort
Syskonkort, det är inte som alla systrarna är på plats samtidigt. Inga-Lill bor nämligen i Skåne.

Uppbokat schema hela helgen.

Fredag började med shopping på stan med Veronica & Lucas. Sedan hem för att möta barnen som kom från skolan och ville ha fredagsfika. Fredagkvällen närmade sig sedan och då skulle vi gå till Björn & Lena på adventsfika. Vi har det som en tradition sedan 2 år tillbaka, jag älskar traditioner. Det var en trevlig kväll med flera vänners sällskap. Tack för en trevlig kväll Lena & Björn och nästa år är det Per & Marinas tur.
Lucas älskar skumtomtar
Vi har många barn tillsammans, men några saknas på detta kort.

Lördag morgonen kom med väldig fart, vi han som inte med. Vi klev nämligen inte upp föränn kl 10:30, men alla tyckte det var skönt med sovmorgon. Det behövdes! Vi åkte iväg en sväng och gjorde lite små ärenden bla köpte jag mjukbyxor till Peter som han ville ha, samt några julklappar till Adam, Meja, mamma & Peter! Skickade dom med Syrran som åkte idag ner till Peter. Nu är alla julklapparna klara förutom 2 st, 1 som inte går att köpa ännu och en som vi inte har fått önskelistan från. Men det kommer gå fort att ordna. Men det kliar i mina fingrar att köpa ännu mer. Älskar att köpa julklappar och se glädjen hos den som får dom. Sedan kom klockslaget som vi alla väntade på, nämligen 15:00. Det var då startskottet på vår pepparkakstävling skulle gå.
Det var bara att använda all fantasi och låta ideerna flöda. Det var en väldigt rolig idé från våra vänner Per & Marika, detta gör vi om nästa år igen. Iallfall bakades pepparkakor i alla olika former och varianter. Det knådades och kavlades. Och vips så var alla pepparkakor gräddade, limmade och även fått kristyr  i olika färger.
Sedan var det dax att gå över till de andra tävlande nämligen fam Henriksson. Och jag måste säga att det var väldigt roligt att se allas resultat. Så fina och vilket jobb som hade lagts ner.
Vinnaren kommer att koras under veckan av en jury Maria/Lunne och Per/Marina. Spännande......
Idag var det dax för det andra ljuset att bli tänt. Oj, vad tiden går fort nu snart är det jul. Längtar! Jag älskar julen och all dess mys & pyssel med familjen. Advent betyder adventsfika på morgonen i rummet hos oss. Det viktiga är den röda duken som vi alltid tar fram då.........ännu en jultradition hos oss. Mysigt med julmusik och lite extra god adventsfrukost. Och det roliga är att barnen verkligen älskar detta.
Efter vi kom hem från 80-årskalaset så bakade Alexandra en julkaka och gjorde ett supergott och smarrigt julgodis som är ett måste. Lägger ut receptet på det, prova och ni kommer inte att ångra er.
Och vad passar bättre än av avsluta kvällen med lite glögg och smått & gott
Vi blir serverade av vår egen lilla söta tomtenissa.

En vecka sedan, jag kramade dig broder!

Idag är det en vecka sedan jag kramade om min älskade bror Peter. Idag blir det mina småbröders tur. De åkte ner till honom idag, kliver nog just nu iland på Åland. Jag har ringt dom flera ggr under vägen för att höra att allt går bra. Och vid 3 tiden skickade dom ett sms om att dom satt på färjan. Dom lovade att ge Peter en bamse kram från mig. Hittade en jättefint kort sedan i sommras på jag och Peter. Ååå om man kunde backa tiden tillbaka.
Jag har ringt och pratat med min lillasyster idag och det kändes så skönt. Tack Sandra!
Pratade med Peter för en liten stund sedan. Det är så skönt att höra hans röst varje dag. Det är som klumpen i magen släpper för en liten stund, men strax är den där igen. Kommer att ringa honom varje dag.......

Torsdag, äntligen!

Äntligen torsdag! Jag har inte varit 100 procent närvaro denna vecka. Man går och tänker, funderar så mycket just nu. Så jag har verkligen längtat till idag. Det känns som om jag skulle behöva sova i flera dygn för att komma ikapp sovklockan. Men det ordnar sig säkert under helgen. Vi har snart gjort bort alla julklappar så nu kan man börja varva ner med det, skönt! Det finns inget värre än när det blir PANIK! För att inte tala om den kön som är när alla andra skall köpa sina julklappar närmare jul. Så nu återstår bara några få.
Skulle vilja handla några till men man måste sätta en gräns, nu räcker det! Skulle även vilja köpa till alla nära och kära. Älskar att ge bort julklappar och se glädjen, men det är ju även kul att få  speciellt av barnen.
Idag har vi torsdagstädat och donat på lite här hemma. Sedan gick vi över till våra vänner Per & Marika, tänk att man aldrig går hungrig därifrån. Kommer att gå upp flera kilo om vi ska se alla borta matcher där. Men det vart ingen vinst till AIK denna gång, bättre lycka till på lördag.
Imorgon åker mina småbröder ner till Peter. Kör försiktigt! Ringer er efter vägen och kollar läget! På Söndag åker syrran och Holger ner. Kör försiktigt ni oxå, men vi hörs kanske innan. Funderar på att skicka lite saker med er ner. När på söndag åker ni?

Idag är du så trött!

Peter har varit trött och sovit nästa hela dagen idag. Jag pratar med honom en stund varje dag men idag hördes det att det var tungt. Jag vill inte gråta när jag pratar med honom, men det är svårt. Nina hade lånat ut en skiva med ljud på havs brus och vågor. Peter älskar verkligen havet. Han hadde tydligen inte sovit så mycket natten som var, har mest legat och funderat. Hoppas han är mindre trött imorgon och orkar vara uppe med barnen en stund. Mamma blev ledsen när jag pratade med henne idag, det är tungt för henne. Hon ska verkligen veta att hon är stark. Hon gör det jättebra.
-Mamma vi älskar dig!
Pratade även med min bror Per-Åke idag. Vi blev båda oroliga när ingen svarade när han provade ringa till mamma och även Peter. Men till slut fick vi tag på dom. Då fick jag även veta att våra yngre syskon kommer att åka ner till Peter. Och det känns jättebra, det kommer även dom att känna efteråt.
Jag har kännt att Tilde har kommit iklämm och inte fått så mycket tid av mig de senaste dagarna. Jag har ju mest varit ledsen. Så ikväll har det varit en kväll bara för henne. (dom andra barnen är hos sin pappa)
Hon fick bestämma middag "nudlar" sedan gjorde vi dumlekakor och rischoklad.
Jag har alltid till jul gjort så att barnen har fått bestämma en julkaka och ett julgodis var som dom vill göra. Och barnen tycker det är en jättekul tradition. Och kakorna blev jättegoda, rischokladen oxå.
Men tårarna har kommit nu och jag känner mig så trött och matt. En sak som jag skulle vilja är att alla ta vara på sina dagar här i livet. Dom kommer inte i repris! Njut av dagen och unna dig något fint. Imorgon kan det vara försent. Varför vänta? Tror att Peter hade velat hinna göra så mycket mer i livet.

Inte länge kvar!

Idag fick min älskade bror Peter veta av läkaren att han inte har så länge kvar. Skulle ha velat sitta vid hans sida och krama om honom. Hålla i hans händer. Tänk er själva att få det beskedet. Tänk er! Jag gråter och allt känns så overkligt. Varför min goa bror? Min bäst bror, som han alltid sa till mig. Varför? Jag tycker så synd om han. Han lider varje dag. Tycker så synd om Peters otroligt gulliga barn. Dom som kommer att förlora sin pappa. Hoppas att dom får en sista jul med honom. Snälla! Snälla!
När jag var hos Peter ihelgen så hittade jag två st julklappar som han hade köpt till dom. Hoppas han själv får ge dom till sina barn till jul. Snälla!
Det här kortet togs strax innan jag förklarade för min äslakde bror hur mycket han betyder för mig, hur mycket han har gjort för mig. Och han lovade mig strax efteråt att kämpa och aldrig ge upp.
Han är så fin, min älskade bror

Måndag

Tillbaka på jobbet. Många kom och kramade om mig och alla undrade hur det var men min bror. Tårarna kom och det var skönt att prata om det. Dom förstår hur jag känner och en del har följt min brors cancersjukdom i många år.
Flera möten var inbokade idag men jag var nog inte till 100 % närvaro i nått av dom. Mina tankar var någon annastanns.
Efter jobbet hade Alexandra utvecklingsamtal. Tänk att det är snart dax för de första betygen.
Nu till det tråkiga. Mamma ringde och sa att hon hade pratat med läkaren. Peters lever är slut. Det finns inget dom kan göra. Det är bara att invänta. Hur länge kommer Peters kropp att orka. Hoppas den orkar över jul, till sommaren och flera år efter det. Det är så jäkla orättvist. Peter vill inte dö, han vill leva! Snälla låt han göra det då. Ta inte honom ifrån oss. Snälla! Under har ju skett tidigare, snälla låt det ske igen.
Har pratat med mina syskon om att Peter ville att dom skulle komma. Jag vet att jag kanske var och lät hård mot dom men jag vill även för deras skull att dom hinner åka ner. Jag hann aldrig säga de sista orden till min pappa och det gör så ont. Så för både deras och Peter skull så vill jag att dom åker ner och säger:
-Hejdå!

RSS 2.0