1:a advent & gravbesök

Idag är det första advent, med andra ord så skall det adventsfika i rummet. Vi har alltid 1:a, 2:a 3:e & 4:e adventsfika med röd duk, tomtegröt, lussebullar, skinkmacka & pepparkaka för att inte glömma julmusik i bakgrunden. Detta adventsfika har vi haft i alla år sedan barnen föddes. Synd bara att Kim & Alexandra bara kan vara med på 2:a & 4:e adventsfikat med dom kanske har det hos sin pappa oxå. Det roliga med detta adventsfika är att dom tycker att den röda duken är det viktigaste, den får man inte glömma att ta fram.



Jag & Veronica har varit till gravarna och tänt ljus. Hennes mamma´s grav ligger väldigt nära pappa´s grav och det är ju trevligare att åka tillsammans dit. Både jag och Veronica tycker det är jobbigt att vara på graven, känns alltid lika tungt.
Så vi tände ljus och gjorde fint, tog bort snö från stenarna. Jag pratar alltid med pappa när jag är där så jag önskade honom en trevlig advent. Kanske låter knasigt men jag tror att han både ser & hör mig.
Jag och Henke åkte sedan iväg och inhandlade lite mer julklappar så nu är slutet på julklappsinköpen nära och det känns riktigt skönt. Ni må tycka att jag och Veronica har våra "måsten" och skall göra allt "nu" men jag tror att ni karlar är väldigt glada över att få slippa stressa & stå i kö när alla andra skall köpa sina julklappar, får då har era sambos redan gjort bort det medans ni har fått sova ut på morgonen. ( en liten pik till Henke & Roger hi hi)
Vilken tur att ni har fått just oss!

Min ny inköpta lykta. Den var jag verkligen värd! Den är jättefin.

Julshopping med bäst vänninan....

........idag har det verkligen shoppats. Jag och min bästa vännina Veronica, även kallad för fru Carlsson i min blogg, har shoppat loss idag. Vi har ju bestämt att lönehelgen varje månad skall vara vår shoppingdag, utan barn & karlar. Vi shoppar och fikar utan att någon tjatar "jag vill hem" eller " visst är vi färdiga nu" . Det är verkligen en dag för bara oss mammor. Nu vet ni ju alla att frun är ju gravid så jag får ju stå ut med lite "flämt vad varmt det är" men jag vet ju att det är bara under en period så det får jag stå ut med hi hi. Men nu börjar jag fundera att hur ska det gå när den lilla  Carlsson´s filuren har kommit fram? Då är det ju inte barnfritt längre!?! Men dom är ju 2 karlarna och får väl hjälpas åt att trösta den lilla Carlssons filuren medans vi shoppar.
För den här dagen är ju jag och Veronnica verkligen värda.

Detta blev dagens julklapps inköp. Kim undrade vems det största paketet var?

Nu känns det bättre...

....känns lite bättre nu och är lite mindre grinig och arg. Vi har ju alla dagar när allt bara känns botten och förjäkligt man vill bara försvinna och vara för sig själv. Men att få tömma sig själv på ilska och grina lite kan vara otroligt skönt. Man ska aldrig bära inom sig, det gör bara "ont".

Jag fick ett mail idag som jag blev så glad över. Hon hade läst min blogg och skrev ett litet mail för att muntra upp lite. det behövs så lite men kan betyda så mycket. Tack Anneli.

Innan barnen åkte till sin pappa så hade vi adventsfika med saffranssemlor & lingongrädde hela familjen och mormor var samlade.



Barnen "smyckade" sina pepparakor med godis.


När mormor var här så hjälpte hon mig med att sy upp julgardinerna, hon vet att jag och min symaskin inte är bästa vänner. 

 

Känner mig väldigt grinig igår & idag.....

........nu är jag verkligen trött på att måsta ha koll på allt. På jobbet & här hemma. Denna AIK kommer att gå mig på nerverna. Match hit & match dit, det finns 3 barn här hemma som skall skötas oxå, eller? Ja, jag vet jag ska inte klaga, men jag måste få det idag. Jag är på jäkligt dåligt humör och mår faan. Fråga mig inte varför men jag tror att det har med julen att göra och att saknaden kommer sakta men säkert fram igen. Ingen God Jul detta år, den är så tom. Men jag ska bita i det sura äpplet och verkligen göra den så fin jag kan för mina underbara barn. Livet måste gå vidare men jag hade gärna firat en sista jul med min älskade pappa.

Dagen börjar med en enormt jobbig morgon, trött och en dunder huvudvärk. Jag mår inte bra, rent sagt för jävligt. Varför blir det så när man ska vara ledig och bara få njuta? 
Morgonen vart lite stressig pga detta och att barnen skulle vara kl 8 i kyrkan, alla 2:or skulle uppträda för resten av skolan i kykan. Vi kom oss iväg i tid och Tilde & klassen tränade innan de skulle uppträda. De är så duktiga och sjunger otroligt bra. Man får genast lite julstämmning. Min huvudvärk blev ju inte bättre av att Kim & Albin var lite sena till kyrkan. Tänk att det ska ta 45 min att gå den lilla stäckan? Otroligt! Men de han iallafall! Förlåt men jag tror att jag svor utanför kyrkan, det får man inte. Men jag var inte nöjd på killarna. Förlåt!

Åker sedan på jobbet där ALLA är superstressiga pga att det är 1:a julbordet ikväll, man kan tro att det är första året dom jobbar. Herre gud vad folk stressar upp sig i onödan. Det blir ju bara kaos.

Jag åkte iallafall hem och nu ligger jag i sängen och ser "efter 10" och bloggar ska försöka att vila bort min värk och försöka möta barnen med ett leende när de kommer hem från skolan. Vi ska ha adventsfika med mormor och bara mysa tills dom åker till sin pappa.

Ska bädda ner mig nu och försöka sova bort min värk, ilska och grinighet. Måste ju vara dagen "D" snart.

Tack Tilde för den underbara sången i kyrkan. den var jättefin.




Pepparkaksbakning och en glad överraskning

Måste få berätta en sak...................det ska bli tillökning i släkten...................vilken julklapp..............jag är så glad..............
jag fick ett sms där det stod:
Nu kan du sluta tjata, lillkusinen är på väg!
Jag ska få bli faster igen, jippi. Äntligen så kan jag sluta tjat, för nu väntar dom äntligen smått, vem? Jo min lillebror Johannes och hans tjej Carro. Stort grattis till er  båda. Så kul!

Ikväll har vi bakat pepparkakor allt från "sverige" till AIK logga, en kort & tjock gubbe, blomma med ett hjärta alla blev så fina och goda







Snygga inför julen

Förra veckan var ju jag och klippte mig inför julen. Nu var det Kim & Tildes tur att bli snygga.
Jag tog före och efter kort. Kim ville ha samma frisyr som Robbin och Tilde ville ha lugg.





Saffranssemlor med lingongrädde....mums.....

...........det blev Textiltryckarns alla anställda (utom Roger för han var sjuk) som blev mina försökskaniner på mina saffranssemlor med lingongrädde. Jag väntade med spänning...............lite nervöst..........men dom blev klart godkända. Så på fredag när jag och barnen har julpyntat inför 1.a advent så ska vi frossa i
saffranssemlor med mycket lingongrädde.
För nu vet vi ju att dom är ätliga och jättegoda.
Synd bara att vi gjorde bara några stycken semlebullar skulle ha gjort fler.


Lussebulle bakning...

.....varje år före första advent så har vi bakat lussebullar med hela familjen. Barnen tycker det är lika kul varje gång. de får varsin de att baka med. Det kan bli allt från lussekatter till snögubbe, storpizzabit. Årets nyheter var faktist inbakt calsone med mandelmassa, belv jättegott och saffrans semlebulle. Semlebullen med lingongrädde skall textiltryckarn´s anstälda bli bjuden på imorgon. Med andra ord blir dom försökskaniner.

  
Den årliga lussebulls bakningen är i full gång.


Henke har gjort mina tofsar, fniss.

Tilde bakar "T" smiles och inbakt calsone samt lussekatter


Alexandra bakar en fläta & en snögubbe samt lussekatter


Kim bakar pizzabit, inbakt calsone samt lussekatter.


Kall mjölk och nygrädda saffransbullar, mums.

Det blev totalt 95 st goda lussebullar av olika varianter.  

Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer.....

....vem har sagt att det ska vara problemfritt ? Eller en dans på rosor? Jag förstår ibland att jag börjar bli gråhårig fniss. Som dom säger små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer. Dagen började så här:
Måndagmorgon gääässspppp man är alltid lika trött. Det sista man säger till barnen innan man åker till jobbet den stormiga dag är:
-Är nu snälla mot varandra.......
Varav alla bara
-Jaa, hejdå mammma.
Klockan 8 ringer Kim och gnäll/grina/skriker:
 -Jag kan inte låsa dörren. Jag är innelåst.
Jag frågar honom varför, jo Alexandra har slagit igen dörren bla bla bla. Jag kan inte dra hela historien här för det skulle inte rymmas, men de skyller på varandra och igen har gjort fel, som vanligt. Det slutar med att Kim går altanvägen.

Sedan har vi kvartsamtal med Kim och det kan man väl säga kortfattat.
Ids inte, vill inte, ska inte, orkar inte, ingen annan gör det. Skolmaten är dålig = orkar mindre

Både vi och fröken säger att han kan bara om han vill och ids. Han är en enormt bra kompis och jobbar jättebra om han sitter själv och inte pratar med någon. Så nu sitter han själv. Han kommer att få hårdare krav att jobba på lektionerna, annars blir det mer läxa.

Nu ska vi avsluta denna stormiga dag (har varit storm ute och inne hi hi) med att baka lussebullar. Ska bli gott att fika till kvällsfikat med ett glas kall mjölk 


Skyltsöndag, Branschkväll & storm

Vilken kall & blåsig skyltsöndag, tur att affärerna har öppet så man kan värma sig. Lite shopping blev det till iallfall. det blev bla en födelsedagspresent till Tilde & en julklapp till.........säger inte vem får då vet den personen vad vi har köpt.

Det var mycket folk på bransch kvällen. Vi från Arurum & C.o samlades först i Skebos lokal, middag på viking inne i stan för att sedan i stormen gå till Balzac för att dricka lite vin och äta lite tilltugg.
Stort tack till farmor & farfar som skötte våra trollungar så vi kunde gå ut tillsammans.



Var och hälsade på Alexandras klass

Jippi jag blev så glad över att jag skulle få komma och hälsa på i Alexanras nya klass i högstadiet. Högstadiet? Hör ni hur gammal det låter? Har jag så gammla barn? Tydligen! Hi hi måste bara få nämna en sak som hände idag. Jag var och betalde en julklapp i kassan medans barnen gick omkring i affären. Jag frågade henne i kassan om hon kunde slå in den som julklapp, det gick givetvis bra. Medans hon slog in paketet som kom Alexandra och Tilde och stälde sig utmed mig och pratade. Hon i kassansåg lite förvåndad ut. Hon sa:
-Är det dina barn?
-Ja, svarade jag. hurså?
Vet ni vad hon sa:
-Du såg så ung ut. Trodde inte du hade några barn.

Hi hi gissa om jag kommer att bli stammis i den affären, jag gick ut med ett leende på mina läppar. Mycket bra affär.

Här kommer iallfall bilder på Alexandra i skolan




Kim dra ut en tand...

....alla vet ju att om man tappar en tand så kommer tandfen. Har man borstat nogat kan man ha tur och få 2 st guldtior, mindre noga 1 st och har man slarvat så kommer tandfen och ta tanden men lämnar inga guldtior.




Det blev 2 st guldtior för denna tand .


Bilder från Jag & Henkes 9 årsdag

Har lovat att jag skulle lägga ut mer bilder från vår 9 årsdag så här kommer dom.

Här sitter vi på balzac och dricker en fördrink

Henke undar när Krutov ska spela hi hi

Dricker gott till maten

Vi äter tapas på Vegas

Vi tog kaffe, likör & Irish Coffe på Johanna i Parken

Vi gick på bio

Efter all god mat med dryck och en helt underbar kväll så åker vi till Hotell Aurum för övernattning.
Men vi har inga bilder därifrån fniss.

Avlastat tomten....

Idag har jag och Henke varit på stan och inhandlat lite julklappar, tomten hinner ju inte göra allt själv. Det blev några till som man kan stryka från önskelistan. Henke har köpt sina 2 ev.3 julklappar, säger inte vad, men det kommer ni alla att märka. Det dög inte med färgen längre hi hi. Allt ska ju vara svart, platt och lack. 
Men vi har inte fått dom ännu.

Fika med Carlsson han vi oxå, den lilla söta magen bara växer och växer. Den som inte ser det nu är verkligen blind.

När vi var inne och bestälde Henke´s julklappar så har dom en ny chef där. Han påminde mig verkligen om hur gammal jag är. Vi gick nämligen i samma föräldragrupp. Alltså har vi barn som är 13 år idag. Var han tvungen att nämna det man känner sig så gammal när ens barn går i klass 7.
Men jag känner mig väldigt ung......eller är det därför man börjar känna alla dessa krämpor?
Hm, Alexandra skall äta middag på restaurang ikväll med en kompis, det är verkligen ett tecken på att man har gamla barn.


Alexandra & Ellen....

..Idag kommer Alexandra hem från sin pappa :-) Det är alltid lika kul att ha alla samlade igen här hemma. vi ska ära tacopaj och bara mysa med varandra i soffan, kanske se idol.


Stort grattis till Ellen, barnens kusin, som fyller 6 år idag. Synd att vi inte kan komma och äta tårta med dig. Men om du hör något i luften som surrar så är det vi som dig hurrar. Grattis kram till dig från oss alla i norrland.


Kortet är taget på morgonen.

Fredag = ledig

...måste bara få säga det igen....gud så skönt att vara ledig fredagar. Att få göra helg redan på torsdag är ett lyx som jag ska unna mig så länge jag känner att jag verkligen är värd det. Med andra ord föralltid fniss. Att jobba bara 4 dagars vecka räcker, jag vill och orkar inte mer. Önskar att mer av mina vänner fick och kunde unna sig detta. " Man vet aldrig när ens biljett här i livet är slut" Varför jobba ihjäl sig? Mer "egen" tid till alla! Det är faktist ingen som kommer att tacka er den dagen ni är utbrända eller sjuka, har ni tänkt på det? 

Blev bjuden på middag och hockey..

...blev bjuden på 2-rättersmiddag & hockey idag av Skelleftekraft. till deras loge. Måste erkänna att jag inte är något hockey fans men det är ju alltid trevligt att bli bjuden på mat & vin. Nu hade min sambo så tur att jag fick 2 biljetter så han fick ju oxå följa med.

Hemma var Kim & Tilde de skötte varandra. Deras krav var att de skulle få calskrove (inbakt pizza med skrovmål) till middag, har inte smakat det själv men barnen gav den väldigt höga poäng. Mutade dom även med lite bullar till kvällsfikat. Undra om farfar kunde koppla av på Aik matchen eller tänkte han mer på hur det gick för barnbarnen här hemma? Ni som inte känner honom så är han lite orolig av sig när det gäller barnbarnen, men enormt snäll! Han är bara så omtänksam, men barnen klarade det jätte bra.

Hur matchen gick ska jag inte nämna, men min sambo säger inte så mycket......då vet ni! Vi förlorade!

Tilde, Albin & Kim äter sin inbakta pizza med skrovmål Dom tyckte den var god!

Ser det verkligen gott ut? Pizza med skrovmål innuti

Min sambo som tänker: -Hm att jag inte lämna bilen hemma, det bjuds ju på öl! Jag drack vin hi hi


Matchen slutade: Skellefteå AIK-Linköpings HC 2-4

Matchen slutade: Skellefteå AIK-Linköpings HC 2-4


Min fråga kom med i direkt sändning på TV..

 Jag är hemma med Tilde idag för hon är förkyld samt har feber. Jag sitter och ser på Efter 10 med Malous von S
Då fick man chansen att chatta med Charlotte Bergkvist som har skrivit boken " Insidan ut" och barnpsykologen Eva Arvidsson i direktsändning om hur barn känner och tänker. Jag tänkte att jag kan ju prova och se om jag får svar på mina frågor. Och gissa vad......dom pratade om mina 2 frågor direkt i tv-soffan det kändes verkligen roligt och dessutom fick jag ju svar på mina frågor. Det är inte varje dag man är med i direktsändning hi hi

Det är inte roligt att vara hemma och vara sjuk. Tiden går så sakta. Tilde blev iallafall baksugen så här kommer lite bilder:


Slicka skålen måste man alltid göra


Sockerkakan blev jättegod. Tyvärr tog den slut så fort.

Vilken lugn Söndag

Så skönt! Vi har tagit det så lugnt idag, verkligen gjort "ingenting" . Det är skönt med sådana dagar då man inte har några måsten. Tilde ligger i soffan och ser tv, jag bloggar lite och Henke donar på med sitt. Farfars har varit har och fikat. Imorgon börjar arbetsveckan igen och man ser framemot en ny helg. Funderar på att ev fara med farfar´s idag och äta mat från olika kulturer, vi får se hur det bli. Kan vara gott & roligt att prova på.  


Snart är alla julklappar handlade

Så skönt. jag och Henke var på stan idag, utan barn och handlade julklappar. Vi handlade klart till Ellen, Klara, och Kim. Mamma och Holger har redan fått sin plus en liten bonus som kommer snart. Det är så skönt att vara ute i tid, innan julruschen börjar. Har lovat mig själv att innan 1:a december skall alla julklappar vara inhandlade och klara. Men en del önskelister har inte kommi in ännu. Lugn Carlsson er är oxå fixad till hälten hi hi iallafall Rogers.

Ikväll äter vi en god middag hos farmor & farfar. Karlarna är lite besvikna för att inte AIK vann. Vi kvinnor ifrågasätter varför kvinnor får saker som passar hemmet (alltså  igentligen till båda) medans karln får en sak till honom tex skruvdragare. varför blir det så?


Ska kidnappa min sambo...

....idag ska jag kidnappa min sambo.  Han vet inte vad som kommer att hända förutom att han ska vara klar kl 18. Han ska få en hel kväll med bara mig. Vi väntar nu på taxin som kommer kl 18 för att ta oss in till staan. Där ska vi först ta en drink på Balzac. Jag har sedan bokat ett bord på Vegas där vi ska äta & dricka & gott, bara njuta. Filmen Mirror väntar sedan på bio att få ses utav oss mätta och belåtna. Kvällen kommer att avslutas på Hotell Aurum´s finaste rum :-) Vad som händer där får ni inte veta hi hi hi

Nu kommer taxin

Jag & Henke har följts i 9år

Idag den 13 november har vi följts i 9 år. Har en liten skrutt unge på snart 8 år. Kan bara säga att det gick väldigt fort. Brukar säga att man kan jämföra Henke med en han katt. Han "revir märkte" innan han reste till Kosovo hi hi så inge skulle komma in på hans revir. 2 bonusbarn fick han som han älskar som om det var hans egna. Vi har det jätte bra och idag fick jag ett Efva Attling armband "Kärleken övervinner allt"

Vi har skålat och ätit kina mat samt efterrätt.

Blombudet kom med blommor. Jag trodde det var från Henke när jag såg blombudet, men det var från våra fans från Göteborg, Mattias & Anneli med familj. Stort tack till er de var jätte fina.

Älskar dig min under bara sambo, tack för dessa fina 9 år.

,
Vackra blommor från Mattias & Anneli med familj i Göteborg

Pratade med min bror...

....jag pratade med min älskade broder från åland idag. Det var länge sedan, tyvärr. Det går som i perioder men nu SKA jag bli bättre på att höra av mig. Men nu kan vi ju prata med varandra på MSN så det blir det förhoppningsvis oftare.

Min bror och hans son Adam

Bilder från farsdags firande...

Här kommer lite bilder från hela helgens farsdags firande:

Henke får fika på sängen av hela familjen:


Hemma hos farfars:

Ingen scen skräck här inte........

Tilde uppträde med sin kör igår på FAMY dagen. Vi hade tu i oturen för biljetterna var nämligen slutsålda så Henke & farfar skulle skjusa in henne till Västerbottens teatern när dom säger att vi föräldrar får smyga in och titta på barnen fastänn vi inte hade biljetter. Dom är ju så otroligt duktiga dessa ungar. Måste verkligen berömma Tilde. Hon var inte ett dugg nervös för att uppträda för dessa 200 pers, var inte ledsen för att vi inte fick några biljtter utan sa bara:
 -Och, det gör väl inget.
Och hennes taktkänsla går inte att beskriva med ord.

Vem har hon fått detta utav? Det är då varken från jag eller Henke

Så när Krutov behöver en ny sångerska ring Tilde. Hon kommer att göra publikrekord hi hi

 

1:a farsdagen utan min pappa

Kände direkt på morgonen att det skulle bli en jobbig dag, igen. Just dom här första dagarna som har en betydelse utan min pappa är väldigt jobbiga och kommer alltid att vara det, 1:a födelsedagen, julen, farsdag mm är enormt jobbiga. Saknaden är stor och tomheten är enorm.

Till min älskade pappa på farsdag:
Jag ser ditt lekfulla skratt framför för mig. Den där levande och äkta livsglädjen. Det förnöjda leendet när du hade rätt och jag fel.
- Mm sa du, vad var det pappa sa.
Min älskade Pappa, du som klarade allt. Hur ska jag klara av att leva nu när du inte finns. Du blev sjuk. Jag hörde på din röst och jag såg i dina ögon att  snart är det över. Du var min stora starka Pappa, men den här gången kom du inte hem. Ödet skulle vinna. Jag har så svårt att se någon meningen med det här. Och jag hade så svårt att förstå hur jag skulle orka. Jag visste att jag var tvungen att leva vidare, men jag visste inte hur. Det blev  så tomt utan dig. Jag blev så ensam utan dig. Du är den som jag alltid har vetat fanns kvar. Du har alltid funnits där för mig.
Men nu är du inte här.
Pappa, varför lämnade du mig? Saknar dig så.
Grattis pappa på farsdag.
Vi ses igen i Nagialia, inte nu men om ett tag. Kram din dotter.

Beställning från IKEA

Har suttit på IKEA´s hemsida och glockat. Veronica ska "snyft" åka till IKEA utan mig. Det kan man kalla kompis fniss. Förstår inte hur hon tänkte då? Att åka utan mig! Skämt och sido hon ska till sina släktingar i Kalix och passar givetvis på att ta en sväng förbi IKEA. Och hon behövde inte tjata med att jag skulle skriva en beställningslista, det var redan gjort. Man måste ju ställa upp på sina vänner, eller hur? Så jag måste ju se till att hon får handla lite extra dvs till lilla mig hi hi. Vad gör man inte för sina vänner skall trivas och må gott.
Hoppas nu att allt finns på lager och inte är slut. För då måste ju jag åka dit med min sambo :-)



 

En Fredagkväll i november....

......Kim är på disco i Ersmark. Jag som trodde vi skulle ha fredagsmys. Men så blev det inte efter att några tjejer frågat om han skulle hänga med dom på disco. Henke säger att han har klippt navelsträngen.....men när man ska sova så är mammakramen fortfarande och kommer alltid att var väldigt viktig. Alexandra och Tilde sitter och pysslar med varandra. Vad gör min älskade sambo. Jo, han målar om i hallen nere. Det gröna blir svart. Alla som jag har pratat med ikväll har sagt:
-Vars har ni grön tapet? Har jag aldrig sett!
Hoppas att dom iallafall ser den svarta fondväggen under trappen, annars kan man ju börja undra om hälften av mina vänner & släktingar är färgblinda.

Henke i målar tagen:

Tilde i sin "målar skyddsutrustning"... lite snarlik Toker:

Pysselbrudar

Tänk om det är tvillingar....

Inskrivningen gick bra idag för Carlsson´s. Tur att Veronica hämtade Roger på jobbet eftersom han inte riktigt vet skillnaden mellan BVC och MVC. Men nu åter till denna lilla Carlsson filur, hjärtljudet låter bra men är det 1 eller kan det möjligen vara 2 st? Nä, vi får hoppas att det bara är en Carlsson´s. Har iallafall köpt en liten inskrivningspresent till Filuren. Måste erkänna att denna lilla Carlsson´s Filur kommer att bli bortskämd ifall just Vi skulle ha den äran att bli gudföräldrar.
Skulle verkligen bli SUR annars. Skämtar bara! Jag sur? Skulle väl aldrig bli det! Eller? Långsint, nä inte jag!
Men Henke skulle nog bli lite sur........han har nämligen redan bestämt vad han ska köpa....säger inte vad... hi hi

Carlsson Filurens inskrivningspresent.


 


Imorgon är det inskrivning för Carlsson´s....

.........har suttit och studerat denna lilla Carlsson. Lång rygg och hög panna......med andra ord en riktig liten Carlsson filur. Men om det nu blir en tjej så måste vi hålla tummarna för att hon slipper "Carlssons" virvel i pannan. Imorgon har dom inskrivning, hoppas nu Roger har förstått att han inte ska på BVC utan på MVC. För tänk er själva att heta Roger Carlsson och förklara för sin gravida fru att han åkte till BVC och inte till MVC där Veronica står och väntar.

Lite om vad som händer med Carlsson i vecka 11:

Carlsson är 44-60mm långt från huvud till stjärt. Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har Carlssons alla viktiga organ bildats. I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Carlsson kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.


Möte, möte och åter möte....

..phu äntligen hemma. Lite tung i huvudet, har nämligen suttit på 3 olika möten idag.
Börja dagen med SHR möte. SHR är de som ger ut stjärnorna till hotellen. Skrämde upp personalen med att fråga om dom har sett i Kalle Anka tidningarna när det ryker en stjärna från en restaurang som inte har skött sig bra. Det är ett ganska effektivt sett att få personalen att jobba ordentligt, vara extra trevliga & service inriktade, samt att städa rummen extra noggrant. För dom vill ju inte jobba på ett 3 stjärnigt hotell, hi hi. Kan bara meddela till alla att det gick bra. Vi fick behålla alla 4:a stjärnorna.

Andra mötet var med alla som jobbar inom turismen. Vi ska försöka att få hit turister från Europa och sätta lilla Skellefteå på Sverige kartan. Måste säga att det har varit väldigt lyckat hitills. Dom är helt imponerad utav vår snö och ljusa sommar nätter. För att inte nämna älgar & mygg, hur man nu kan tycka dessa djur är så intressanta.

Det 3:e mötet var med alla hotell i stan. Ni minns säkert när ni gick i skolan och man bråkade om vems pappa som var starkast. Ungefär så är hotell möterna. Alla hotell vill vara störst, bäst och vackrast. Och då måste jag ju bara nämna att det går ju inte så bra för de andra hotellen efter som det är vi som är STÖRST BÄST OCH VACKRAST, fniss.

Nu ska jag kramas med min familj.


Betald massage på arbetstid...

Då har man förhandlat klart med personalen. Vi har länge pratat om olika friskvård. Och man är ju dum om man inte går med på detta till personalen, för man kan ju utnyttja det själv oxå fniss.
Så det blev ett starkt JA från både jag och Ronny (vår VD)

Det blev betald massage 2 ggr i månaden under arbetstid. Vi började med det idag och jag kan erkänna att det var inte helt fel. Gud, så skönt det var. Varför unnar man sig inte det lite oftare? Det är ju jätte dumt ,för man njuter ju hela tiden av att det är så skönt. Men nu har man ju 2 ggr i månaden gratis så då kan man ju kanske unna sig något annat?

 

Årets första julbord...

...Jaha då har man avklarat årets första julbord, lika gott som vanligt. Det tråkiga är att jag har ätit ett antal innan julafton. Det är det negativa med mitt jobb, vi serverar julbord från 30 nov fram till 22 dec, så lite less blir man. Men det första är lika gott som vanligt, för att inte nämna snapsen. Den här gången fick faktist min underbara sambo oxå följa med, han brukar alltid säga att han aldrig får följa med "aurum gänget" men nu var han med. Han skötte sig jätte bra så han får väl följa med nästa gång oxå, fniss. En annan som följde med var Tilde, hon åt köttbullar.


Idag kommer Tilde Vilde hem....

Äntligen kommer hon hem, vår egen lilla Tilde Vilde. Hon har ju varit i Göteborg med farfar´s hos sina kusiner Ellen & Klara. Hon har haft det jätte bra. Och är verkligen speedad på att berätta allt som hon har gjort. Tack till farmor & farfar som tog med henne & tack till familjen Lemieszewski / Widmark att hon fick vara hos er.

Nu ska vi ligga i stor sängen och kramas hela natten.



Tilde fick en välkomst present av storasyster......en godistutte.

Johannes fyller år

Grattis lillebror som fyller år idag samt grattis till det nya huset i Kolaboda.


Farmor & Farfar firar Rubindag



Värden bästa farmor & farfar firar idag 40-åriga bröllopsdag.
Synd att vi inte kunde fira med er också.
Men Vi hoppas att Ni haft en underbar dag.
En liten fågel viskade att ni druckit rosa champange och ätit Italienskt.


Håll med om att de ser rätt nykära ut.

Jag, Veronica men ingen Annelie.....

Vi som hade bestämt att varje helg efter löningen skulle vi ta en karl & barnfri lördag på stan. Den här helgen blev de bara jag & Veronica, Anneli svek oss. Hur kan hon göra så? Vi har ju bestämt att vi är värda detta :-) Men hon skulle vara hemma och hjälpa sin karl, vi förstår inte hur hon tänkte då? Är han viktigare än att gå med oss vänninor på stan, fniss. Skärpning Annelie nästa gång ska du oxå med. Det blev några påsar och lite tunnare i plånboken.

Jag ringde och väckte Henke vid 13 tiden när jag och Veronica tog en fikapaus, man blir slut att shoppa och man vill ju inte att hormonerna hos min gravida kompis ska börja svikta hi hi.
Vad säger min älskade sambo när jag väcker honom:
 -Det skulle inte ha gjort något om jag inte hade sovit så läge.
Här lät jag honom sova så länge som möjligt och så ville han inte det. Tänkte att eftersom han fick sovmorgon förra helgen och blev så pigg att han skulle tapetsera i hallen så tänkte jag att då blir han pigg den här helgen med och kanske vill göra om toan :-/ hur tänkte jag då?

Ikväll ska vi gå på restaurang och äta gott sedan se på James Bonds nya film. Hoppas den är bra så jag inte somnar på bion, för det har ju hänt några gånger förr, fniss.


Se trailer här

RSS 2.0