After Work

Idag hade jag och Veronica bestämt att vi skulle åka in till stan efter jobbet. Dels för att få göra bort lite julklappar men dels för att få göra något tillsammans. Det blev After Work på Allstar och givetvis en hel del shopping under kvällen. Hoppas vi kan göra om det igen? Det var jätte trevligt.

Nu får man stryka ännu mer på önskelistorna. Det känns så skönt att ha läget under kontroll. Och att inte måsta göra det sista veckorna......när det är slut på hyllorna och kön är hur lång som helst.

Tack för en trevlig afton. Och tusen tack för maten, gulliga du! 
 

 

Känns som om jag har paltkoma!

Ja man kan nästan kalla det för paltkoma. För jag är verkligen mer än proppmätt.
Jag har ju turen att ha dom mest underbara vänner man kan ha. Och en av dom ringde mig idag.
-Hej, vad gör du ikväll?
-Nä, inget hurså?
-Då vill jag bjuda med dig på julbord på Vegas.
Och vem tackar nej till att bli bjuden på ett stort och härligt julbord? Inte då jag. Och ni som känner Marina då vet ni att det är mycket tjopp tjopp (fniss)

Det fanns mycket gott att välja på. Kan verkligen varmt rekomendera julbordet på Vegas. Det var mycket som var hemlagat och även lite nyheter.

När vi äntligen kom till desserten så var både jag och Marina så mätta så vi inte visste var vi skulle rymma allt.
Men det slank ner lite gott ändå. Tänk att det alltid är så med go´saker.

Och nu sitter jag här i soffan proppmätt. För som sagt var, man äter ju alltid mer än man orkar.

En stor kram till min underbara väninna Marina. Du är alltid så underbart snäll. 
Jag är så glad att få ha dig som min vän. Kram


1:a Advent

" Nu är det första advent, och första ljuset är tänt"
Tilde sov över hos Ida inatt men bjöd över henne på adventsfrukost då dom hade vaknat.
Adventsfrukost traditionen har vi haft så länge jag kan minnas. Varje advent fikar vi extra mycket julgott och lyssnar på julmusik, tänder ljus och myser vid frukosten.
Idag fick jag och Henke dock vänta till halv 12 innan vi fick äta adventsfrukosten. För är det något dessa 2 tjejer är så är det just sjusovare.

Efter "frukosten" så åkte jag och Marika upp till Solbacken och shoppade.
Åkte efter det till pappas grav och gjorde advent fint, samt tände ljus.
Sedan blev det skyltsöndag för att köpa den årliga kransen. Varför måste skyltsöndag alltid vara den kallaste dagen på året? Är det någon som vet? Men stor eloge till alla dom som trots kylan stod och sålde för att få in pengar till klasskassan. Bar jobbat.
Tycker verkligen att Alexandras klass hade det finaste och mysigaste ståndet.
Skyltarna hade tydligen norran gjort. Jag köpte nästan upp alla påsar med ischoklad, helt perfekt. Och dels för att det var Alexandra som hade gjort dom, i hjärtformar dessutom.
 
Sedan blev det en tradition igen som jag verkligen gillar, och många med mig. Adventsfika och mys med vänner och deras barn. I år var det hemma hos Marina och Per, nästa år blir det hos igen. Så det är 4 år sedan vi började med detta, trevligt. Det började hemma hos oss, sedan har vi turats om. Extra trevligt att barnen verkligen ser framemot det oxå varje år. Mina barn älskar verkligen traditioner, vem har dom fått det ifrån må tro?
Tack till Per & Marina för ett jättemysigt adventsfika hemma hos er.

Vårt otroligt gulliga gudbarn, även kallad charmtroll Lucas hittade en till skumtomte, mmmmm.
Tror att vi måste låna honom snart igen. Skämma bort honom lite.

Barnen samlade i soffan.


Sedan här hemma har jag och Henke bara donat på lite här och där. Satt upp dom nya gardinerna och tavlan.
Och jag har satt när julblommorna i deras krukor.

Den nya julgransmattan som jag och Marika köpte varsin idag.


Det gör vi om igen.

När vi var i Stockholm sist så fick vi ett trevligt SMS.
"Vi har bestämt att ni ska följa med på middag på Allstar"
Det var från Perra och Marika. Dom satt då hemma hos Lunnes och kommit på en bra idé. Dom skulle bjuda med oss, Lunnes skulle bjuda med några andra vänner. Vi skulle gå ut och äta och se hockey tillsammans.
Så igår kom äntligen den inbokade lördagen. Strax före 16 hade vi bokat bord på Allstar. En trevlig kvällen trots att vi inte ska nämna hur det gick i hockeyn.
Kvällen fortsatte sedan hemma hos Lunne och Maria. Sist vi var där var i midsommarafton. Och det har hänt en hel del sedan dess. Dom har renoverat om i köket och det vart hur bra som helst, jätte snyggt. Nu längtar man ännu mer tills det nya köket är på plats. Men det får bli nästa år, när julen är över.
Jag och Marika hade helt ovetandes köpt nästan likadana klänningar. Och hade dessutom på oss dom igår båda två. Vi har upptäckt att vi har väldigt lika smak i både inredning och kläder.

Det var en jätte trevlig kväll som började med lite glögg och tilltugg vid deras köks Ö


Och avslutade med ett parti poker. Hm, både jag och Henke åkte ut först. Grattis till Maria som tog hem segern.

Sedan kom taxin och hämta hem oss på sentimmarna. Men det var en enormt trevlig kväll med enormt trevligt sällskap. Kul idé att bjuda in varsina kompispar och man får lära känna varandras vänner.  


Ibland blir det inte som man har planerat :-D

Fredagsmorgonen blev inte riktigt som jag hade planerat. Men det blev jätte bra iallafall, kan verkligen inte klaga. Det började med att väckaren ringde och jag låg kvar och drog mig en stund. Just när jag skulle kliva upp så kramar Henke om mig och säger:
-Det blir lite ändrade planer idag.
-Va?!?
-Ja, det blir inte riktigt som du har tänkt dig......vi ska nämligen åka till IKEA.
-VA?!?
Ja, vi och Henrikssons.
-Va?!?
Alltså ni skulle ha sett mig. Jag upp ur sängen. Nej, det går inte jag ska ju.......
Jag fick mer eller  mindre panik. Jag hade planerat in att jag skulle på jobbet en sväng, sedan hade jag och Marina inbokad varsin SPA-behandling samt lunch tillsammans, jag skulle på banken och träffa Oscar och göra klart lite mer, sedan skulle jag åka och se Alexandra sjunga i kyrkan.
Så ni kan ju tänka er min lilla panik. "Bollen" som våra killar just hade gett oss den studsade som en studsboll fram och tillbaka. (fniss) Ja, ni skulle verkligen ha sett min lilla panik. Jag hade inte riktigt kontroll över min fredag. Men det blev en helt underbar Ikea tripp tillsammans med Perra & Marika. Och som det är nu så verkar bollen visst ligga hos oss tjejer igen. Eller hur Marika?


Hoppsan några som har somnat eller?

2 st karlar som gillar julbord.

Och 2 kvinnor som gillar IKEA och sina underbart snälla karlar som ordnade denna tripp.

 


Hm, nu räcker det!

Ja, det räcker nu. Vi har så vi klarar oss ända fram till jul nu. Det jag menar är att det får gärna sluta snöa. Vi klarar oss nu, eller hur. Och på tal om snö. Kim berättade att dom skulle öppna Vitbergsbacken till helgen. 

Idag har vi gjort det vi alltid gör på torsdagar, städar. Sedan åkte Henke till ladan för att se hockeyn, Tilde gick till Towa. Själv värmde jag glögg, tände ljus och ropade ner Alle & Kim. Och det var verkligen mysigt. Det blev en bra avslut på den här kvällen. Och doften av glögg gör att man längtar ännu mer till julen.

Julmusik, glögg, lussebullar.....

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag älskar verkligen traditioner. Och när det gäller julen så finns det några måsten. Ja, just det måsten!
Jag vill att barnen skall minnas att vi gjorde si och så. Och kanske göra likadant med sina barn. Extra kul med traditioner är ju just om det går vidare i nästa led.
Iallfall så har vi tagit fram lite julsaker och pyntat. Tomtarna sitter på sin vanliga plats i trappen.


Julmusiken har ljudat ur högtalarna. Glöggen stod varm på spisen och spred en underbar doft.

Lussebullarna har bakats.....

Barnen har alltid fått göra sina egna lussebullar precis som dom vill. Och det blir verkligen en av varje sort. Några stora, några mindre, några platta, några runda.

Alltid lika goda. Här är det provsmakning....
 
Jag älskar verkligen att njuta av julen och dess underbara stunder. Men det bästa är ju att få se lyckan hos barnen. Och att få så att dom gläds lika mycket åt traditioner som jag.
-Mamma du vet ju att vi även ska göra...
-Apelsiner med nejlikor
-Adventsfika med röda duken varje söndagmorgon.
-Pepparkakshus
-Pepparkakstävling
-Varsin julgodis sort
Ja, listan kan bli lång med allt som vi göra tillsammans under julen. Och det är väl just därför som man vill fira den med barnen. För att umågs, mysa och se glädjen hos dom.


Tack Swedbank & Oscar!

Vilken rolig och trevlig kväll det var igår. Vadå? Jo, jag hade fått äran att få bli medbjuden till Ö-vik och se SAIK vinna äver Modo.
Ett tag så var jag nära på att ringa Oscar och säga att jag inte skulle åka med. Varför? jo, vädret var ju inte det bästa och det var oväder på gång.
Men jag tänke:
-Nä, vadå, det kommer att gå hur bra som helst. Han är väl förhoppningsvis inte bara en bra bankman utan även en bra chaufför.
Så när klockan var 15 så var det bara att sätta sig i hyrbilen och rulla ner till Ö-vik. Och det gick ju hur bra som helst.

Där bjöds vi på god mat, gott vin och en jätte bra match. Och det bästa vi vann!
Och jag måste verkligen säga att vi har en jättefin hockeyarena här hemma. Men den i Ö-vik var faktiskt enormt mycket finare. Bra jobbat Foppa!
Och på talom Foppa. Han hade sin loge vägg i vägg med Swedbanks.
Och ni skulle ha sett när alla vi från Swedbanks loge gick ut för att sätta oss och se matchen...vi var alla klädda i SAIKS gamla matchtröjor.....deras min i Foppas loge den var oslagbar (fniss)

Bilder från kvällen:

Vem är vem?

namn?, Stina och Petrus

Han i grått hår hade nog aldrig tidigare varit på en hockematch.

Petrus , Jag och Oscar.

Stort tack till Swedbank och Oscar för inbjudan. En trevlig kväll med vinst kan inte bli fel.

Dansavslutning och Grattis Kusin Ellen!

Idag när vi vaknade så dukade vi fram en rejäl frukost. Barnen kom trippande ner eftersom dom vaknade. Vi brukar låta dom få sova ut tills dom vaknar om det inte är något speciellt vi ska göra. Man sovar ju för att man behöver sömn och vila, sedan vaknar man. Varför väcka dom? Jag kan aldrig minnas att mina föräldrar har väckt mig på helgerna. Barnen stiger ju upp tidigt på veckorna, så sovmorgon på helgen det är dom verkligen värda. Men Henke han väcker jag (fniss)

Sedan blev det morgonkaffe i soffan, fortsätta mysa och bara ta det lungt, det är en härlig start på söndagen. Ganska skönt med att inte har några måsten. Däremot så började vi små dona på lite här och där tills det var dax att åka för att titta på Tildes dansuppvisning. Dom är jätteduktiga. Nu är det dansat klart för iår. Eventuellt ska Alexandra och en tjejkompis till henne börja som dansledare nästa år i någon grupp. Det skulle var jätte kul.


Efter dansen så blev det hockey hemma hos Henrikssons. Och som vanligt så går man inte hungrig därifrån. Det bjuds alltid på en massa gott. Hur ska detta gå? Sommaren 2011 kommer ju snart....

Stort grattis till Kusin Ellen som fyller 8 år idag. Synd bara att vi bor så långt bort så vi inte kan komma över och äta tårta. Hoppas att du har haft en jätte bra dag.Det kommer ett paket på posten.

Gott & blandat

Lördagen var som en gott och blandat påse, med en massa godsaker.
Först lite shopping och sedan lunch på Allstars med Per & Marika. 
Bl.a så hittade jag den här fina tomten som jag tyckte så mycket om.

Sedan trav hemma hos oss där det bjöds på årets andra glögg och pepparkakor. Älskar verkligen glöggdoften som blir när man värmer den. Den här gången blev det att smaka på Åretsglögg 2010, med saffran smak.
Den var riktigt god. Men min favvo är nog fortfarande den med blåbärssmak.

Killarna fick in sina 6 rätt, börja bli en vana nu. Och äntligen fick jag och Marika 5 rätt. Men tyvärr fick vi tjejer ingen utdelning. Och som vanligt så hade killarna lite otur, så nära 7 rätt men så långt ifrån.
Sedan iväg på middag hemma hos Per & Marina.

Det blev en jätte trevlig kväll med som vanligt jätte god mat.
Jag och Marina tar en Irish Coffe medans killarna kollar på Kewins Epa.

Och när man har trevligt, så springer tiden iväg. Helt plötsligt var klockan över 12 slaget 
Halv 1 kom taxin för att köra oss hem igen.
Alexandra var hemma med en tjejkompis, dom var inte alls var trötta. Jag somnade av att höra deras prat och fnitter från Alexandras rum. Ganska härligt att somna till faktiskt. Och som mamma är det ju alltid skönt att ha barnen hemma vid.
 

En "djävulsk" fredagsmiddag

Fredagsmorgonen började med morgon kaffe hos jätte förkylda Denise. Så det blev ingen shopping för henne. Men det blev det för mig, smile! Och ännu ett möte med Oscar på banken. Nu är jag äntligen på gång, tjohoo! Nu är det bara att vänta och se.....vad som hända skall. Sedan hem och göra klart inför kvällens middag och kvällens middags gäster som är mamma, Holger och Andreas.

Kvällens meny var
Förätt:Tapas med vitlöksräkor, bacon inlindad getost,
Varmrätt: djävulskyckling, den är riktigt riktigt god. 
Dessert: Carpaccio m frukt, mm kan varmt rekomendera.

Min älskade mamma och hennes karl Holger.

Det var en jätte trevlig kväll och mysig kväll. Det kändes som om det var en evighet sedan vi hade en middag ihop. Måste verkligen bli oftare.

Peter skulle idag blivit 46 år

Vaknar upp med känslan att jag har en tår på min kind. Varför? Minns att jag drömde om Peter......idag skulle han fylla 46 år. Min älskade bror. Ställer mig fortfarande frågan. Varför? Varför just du? Nu lever jag på våra fina minnen, och det är många. Vi har hunnit göra så mycket ihop. bl.a. En tripp till Legoland med barnen, det var din ide att vi skulle åka. Tack! Du har alltid funnits när jag behövde extra stöd och hjälp, som när min pappa gick bort. Då fanns du där som stöd, trots avståndet. Du gav aldrig upp, det var din kropp som inte orkade kämpa imot längre. Ikväll kommer jag att stanna upp en extra gång och titta upp mot himmelen. Jag kommer att tända din fina lykta. Önskar bara att jag fick ringa dig och säga grattis brorsan. Och att du svarade: -Tja syrran. Läget?

Händiga karlar!

Fattar inte att man kan vara så trött och sova så mycket. Varför känner man sig inte utvilad när man har lagt sig strax efter 9 och stiger upp halv7? Kan det bli för mycket sömn? För idag har jag inte gjort annat än gått och gäääspat.

Men imorgon är arbetsveckan slut och det blir helg, igen......tjohoo! Det bästa är att mina troll kommer hem igen. Jag längtar lika mycket varje gång. Men jag vet att dom har det jätte bra hos sin pappa oxå. Men som mamma som har min inte riktigt den där kontrollen när dom inte är hemma (fniss)

Idag har Henke och Lunne varit och hjälpt Perra med att lägga nytt golv i hallen och köket. Det blir jätte jätte fint. Förstår att Marika blir jättenöjd och glad. Och ikväll kommer det att bli klart. Dom är så duktiga och snabbt går det. 

Nu är det bara att börja planera nästa projekt......hm jag tror att jag och Marika är inne på samma spår.......tvättstugorna! Dom får ju inte bli sysslolösa. Det är som barn....man måste roa dom hela tiden (fniss). Men vi har sagt att dom ska få julledigt nu till efter jul. Och det kan dom vara värda. Om dom själva klara av det vill säga. För det är faktiskt inte alltid vi kvinnor som hittar på allt jobb. För när det gäller vår tvättstugan är det nog mer Henke som vill göra om den än jag.......... Ja, det är faktiskt det så!

Per & Marika vara gulliga och bjöd oss på mat idag från Wok´n roll. Hungriga och ivriga satta vi oss och skulle äta. Men vart är allt ris? Nej! Dom hade glömt skicka med riset. Suck! Så det var bara att sätta sig i bilen igen och hämta allt ris. Som plåster på såret så betalade dom tillbaka halva notan, - 10 kr som dom gav tillbaka i 2 coola istället. Fråga mig inte varför? 
Men gott var det iallafall och hungriga var vi.
-Tusen tack för maten! Tror att jag glömde säga det :-D  

Helgen i sin korthet.

Jag hade tänkt hinna göra ett inlägg igår men hamnade framför tv:n
Men här kommer helgen i repris.

Jag har haft möte på banken.......nu skall båten ros i hamn. (fniss)
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.....

Fredagskvällen bjöds på trevligt sällskap tvärs över gatan. Med andra ord hemma hos familjen Henriksson. Där njöt jag och Marika på gott vin, åt lite smått och gott. Och tittade på idol. Killarna, eller rättare sagt våra karlar dom jobbade på med golvvärmen i deras hall. Dom är så duktiga och händiga. Måste verkligen skryta upp dom. Ingen av dom har tummen mitt i handen. Sedan är det ganska roligt att sitta och lyssna på dessa 2 herrar......hm, om än inte kanske deras sångröst är den bästa (fniss)
När dom sedan var klara i hallen för kvällen (torktid) så samlades vi i soffan för att fortsätta prata, skratta och bara umgås.

När jag vaknade på lördag morgonen kände jag mig ledsen, vet inte varför. Kanske något jag drömt under natten. Sa det till Henke, men han var snabb att svara:
-Men älskling inte ska du vara ledsen idag. Det är ju vår 11 års dag idag. (puss)
Så vänder han sig om och tar upp ett paket........ från Efva Attling. Ett armband "Pencez De Moy" (Tänk på mig)
image1
Ååå vad han är underbar min älskade karl. Han vet verkligen hur han ska göra mig glad. Och han vet verkligen vad jag vill ha. Jag älskar ju verkligen Efva Attlings smycken. Det är så fina budskap på alla, tänkvärda ord. Och efter det så kunde jag verkligen inte vara ledsen längre. Och speciellt inte när jag inte vet varför jag kände mig ledsen.
Sedan var det shopping som stod på schemat. Ovanligt? Nä! Jag han faktiskt med att inhandla lite julklappar. Så nu har högen vuxit till 9 redan inköpta julklappar, tjohoo!

Jag ska verkligen vara ute i god tid iår. Hatar att göra det i sista stund.....bland allt stressade folk och låååånga köer.
Henke han åkte först till Kewin för att hjälpa honom att fixa ett fel på Epa traktorn.
Lunchdate på Allstars med Henrikssons och sedan trav hemma hos oss. Nu var det Perra & Henkes tur (eller otur) att vinna pengar. Otur för att dom bara var en noslängd från att vinna ca 60.000:- Men det blev vinst iallafall, det är väl det som räknas. Jag och Marika vi hade som vanligt våra 4:a rätt......att det ska vara så svårt.

Söndagen var farsdag. Henke firades med frukost på sängen, choklad av Tilde och av oss alla en hotell övernattning på Pite Stadshotell med en god middag på Blad Rock Grill. Det är oxfile som serveras på en 450-gradig lavastensplatta. Sedan sitter man vid bordet och steker köttbiten själv. Carlssons har ätit där och säger att det inte går att beskriva hur gått det är. 
Sedan åkte jag och tände ljus och la en ros på graven. Henke gick sedan över till Perra för att fortsätta att hjälpa till med deras golvvärme och klinkers. Jag åkte hem till mamma och gav Holger en kram. Här sitter Holger med syrran och bygger ihop en lego traktorn som han hade fått av broder.
 
Sedan hem igen för farfar skulle hämta oss. Vi var nämligen dit bjudna på en 3-rätters farsdagsmiddag.
Farmor hade som vanligt dukat fint. Det är alltid lika vackert, en fröjd för ögat. Och alltid lika god mat.
Kvällen bjöd på kantarellsoppa, schnitzel och cheesecake. Mätta och nöjda åkte vi sedan taxi hem.
 
Far och son som båda firade farsdag.


 

Grattis på farsdag, min egen lilla skyddsängel!

Idag är det farsdag.......jag stannar upp och tittar lite extra upp mot himlen. Jag kan inte som många av er andra kan......gratta och krama om mina pappa och säga:
-Grattis pappa på farsdag!
Istället få jag gå och tända ett ljus och lägga en ros på mina älskade pappas grav.
Även om hjärtat värker och det känns tungt en dag som denna, så fortsätter livet utan honom.
Men i år har det varit extra tungt just idag, vet inte varför? Tycker att tårarna har runnit på min kind hela dagen. Men det är väl så med sorg.....vissa dagar är jobbigare än andra.

-Älskade far. Du är den ängel du alltid har varit, nu är du min egen lilla skyddsängel.

''Pappa jag älskar dig och vi ses nån gång i framtiden igen i andelivet!
En dag kommer jag att få krama om dig igen.... '' {#lang_emotions_heart}



Ett gott skratt förlänger livet.

Morgonen började verkligen inte bra......
Först blev jag väldigt irri på att någon släppte vindrutetorkarna hårt mot rutan. Jag har fått lära mig av min far att så får man absolut inte göra...........för att rutan kan spricka om det är kallt. Där började den första diskutionen. Sedan så var det någon som i sin trötthet skulle ta en snus i bilen......en lukt som jag trots efter så många år inte riktigt klarar av. NEJ! Jag är verkligen inte gravid. Men vissa lukter klarar jag verkligen inte av. Och inte nog med det.....det var spårigt och snöigt och på vägen går en gubbe......då måste man bromsa....vilket jag inte tyckte att min "chaufför" gjorde nog snabbt
Suck! Vilken start på morgonen....
Och inte nog med det.....när jag kommer till jobbet så viskar någon några ord i mitt öra som jag inte riktigt ville höra just då........då rann bägaren över!

Men så här efteråt så kan man inte annat än skratta åt det hela.......det kunde ju trots allt vara värre.

Men kvällen kunde inte ha slutat bättre.
Jag, Marina och Lena hade bokat bord på Allstars. Där åt vi gott, pratade och bara hade trevligt. Sedan gick vi till Scandic (skrev jag verkligen det ordet?) Hm! Ja iallafall så gick vi till ett hotell (fniss) där det var  en föreläsning.
Friskvård alá Babben


En mix av goda råd och vansinne...
 

Under föreläsningens gång pratar Babben både
om skämt och allvar runt ämnen som mat, motion och
stresshantering. Hur kan man veta så mycket och fatta så lite? Vilket härligt glapp mellan kunskap och insikt! Vilka snubbeltrådar är det som fäller oss innan vi når den där underbara balansen i tillvaron som vi drömmer om?

Viktiga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.

Hon sa ett citat som var så bra:
"Vi gör oss av med pengar vi inte har, på saker vi inte behöver, för att imponera på folk vi inte tycker om"

Ja, det var länge sedan jag var på en sådan bra och rolig föreläsning som ikväll. Det har skrattats en hel del.
Och det roliga är ju att man känner igen sig i så mycket av det hon säger. Vi bästämde oss snabbt när vi gick därifrån......det här måste vi göra om igen.

Så dagen som inte började så bra. Den slutade jätta bra, med många glada skratt.
Tack brudar för en trevlig kväll.


Oj, så tyst det blev!

Vi vaknade i morse utav ett
-Graauuuuu
Det var Lucas som lät som ett lejon. Och han älskar verkligen att leka och låta som ett lejon. Det har vi märkt under tiden vi har skött honom i helgen. Och igår när jag la ner honom i sägen så satte jag dit hans 2 lejon. Så imorse när han vakna var det ju de det första han såg. Därav:
-Graauuuu
Själv kunde jag knappt hålla mig för skratt för det lät så roligt. Och det är ju inte alla mornar man har ett lejon i sovrummet (fniss)

Efter frukosten och lite bus inne.......
 
Den nya Lejonkungen.....

.........så blev det lek ute i den lilla snön som låg på marken.


Hela barnaskaran samlad uppe på kullen.

Liam drar Alexandra på bobben....borde väl vara tvärtom?

Vi bjöd Roger och Veronica på kaffe och nybakade muffins när dom kom och hämtade barnen. När dom sedan gick blev.......det så tyst.
Inget glatt litet lejon som sprang omkring och busade längre.
-Oj, så tyst det blev.
Men det har varit enormt kul att ha både Liam och Lucas här. Och extra kul är ju att man kan göra så att Roger & Veronica får lite egentid tillsammans. Och vi gör så gärna om det igen.
-Tusen tack för chokladen! 

I afton har vi varit till Henkes mormor och morfar. Vi borde skämmas som inte är dit oftare. Men ni vet ju alla hur det blir......vi ska, men det blir sen. Men vi får skärpa oss! 


Vilken mysig dag.

Idag har vi haft äran att ha båda Liam och Lucas (vårt gudbarn) hela dagen och kvällen. Det har varit så roligt. Här kommer ett litet bildspel från dagen.
(Så att deras mamma och pappa kan se, fniss)
Vi åkte till Leos efter det att Lucas hade vaknat.

3st tuffa och cola grabbar på Leos. 

Tjohoo! Här kommer vi i rutshkanan.

Henke och Lucas gick och tittade på stora lejonet LEO.

Sedan åkte vi till ladan för att se på hockeyn.
Där blev vi idag bjudna på en härlig buffe, mums.

-Så kul jag (Lucas) är på hockey. Ööööööö........öööööööö.

Alexandra och Lucas tittar på matchen.

Det är ooooooolidligt spännande!

-JAAAA! Dom gjorde mååål. Applåd....

Hörselkåpor på........och hörselkåpor av.

Älskar chokladbollar........och 2 st glada hockeyfans

Självklart skulle även lejonet Leo få se på matchen.

När vi kom tillbaka så var det bad och lite bus. Alltid lika gott med välling.

Nu sover jag sött och drömmer gott......om lejon och SAIK.

Nu blir det lördagsmys med dom större barnen och en bra film.

Imorgon är det en ny dag. Då tror jag att det blir en utedag. För det har vi inte hunnit med idag. Men vi har ju gjort så mycket annat kul.


En lugnare vecka än förra.

Den här veckan har gått i mer lugnare takt än förra. Och det har verkligen varit skönt. Trots det så har jag inte bloggat. Men det är nog för att det inte har hänt så mycket. Jag kan iallafall nämna att i onsdags när Henke var med Perra i lokalen lite längre på kvällen så gick jag och Tilde och la oss kl 20:00. Och det var helt underbart. Jag behövde verkligen ladda mina batterier med lite extra sömn.

Under veckan som har gått så har min lillebror fyllt år. Stort grattis till Johannes. Hoppas att din födelsedag var fin. Och att det blir bra med er flytt till det nya huset. Grattis även till det.

Idag fredag har vi verkligen shoppat loss. Jag har köpt lampan som jag har gått och lyft i flera gånger. Både Denise & Marika har sagt:
-Köp den! Sluta gå och lyfta på den varje gång du är på stan.
Idag köpte jag den. Förstår inte varför jag inte har köpt den tidigare. En som shoppade loss ordentligt var Kim. Där blev det byxor (beiga chinos) 3 t-shirtar och ett jättefint skärp. Hade först tänkt köpa skärpet till Henke men Kim ville ha det.

Sedan blev det en sväng med barnen och tända ljus på gravarna. Vi åkte först till min älskade pappas grav och tände 2 ljus och la dit en fin gravdekoration. Sedan åkte vi till Tildes gudfar och tända ett ljus på hans grav. Min älskade och saknade bror Peters grav är ju på Åland. Så när vi kom hem så tände jag Peters lykta som jag har efter honom och ställde den bland blommorna ute. Den lyste så fint i mörkret.

Ikväll hade vi bestämt att det skulle vara en familjekväll med 3-rättersmiddag, spel och film.

Dukat med Halloween tema. Förätt Tapas, Varmrätt stark kyckling med citron.
Dessert blev toscapäron med glass.

Ett riktigt fredagsmys med andra ord. Och är det något som man verkligen tycker är mysigt så är det när alla barnen är hemma. Kim hade planerat att fara på disco men stannade hemma. Så det var ju bra. För fredagsmys med alla barnen samlade, det är det bästa som finns

Barnen samlade i soffan. Mätta och belåtna.

Min duktiga dotter som ska upp och jobba imorgon. 

Imorgon ska vi sköta Liam & Lucas. Det ska verkligen bli kul. Först blir det besök på Leos, sedan blir det hockey. 
Lucas första hockeymatch, hoppas dom vinner.
 

Vilken helg!

Jag tror att jag tar det från början:

Fredagen började med shopping på stan med Denise. Sedan ett möte på banken, eller rättare sagt med bankdirektören själv. Ett trevligt och väldigt givande möte.

Sedan kom min älskade karl hem med varsin ny telefon till oss. Så nu är vi med Iphone4 båda två. Marika köpte min Iphone och hon är verkligen jätte nöjd. Lena har tingat min nya Iphone den dagen jag säljer den (fniss).

Men fredagen skulle bjuda på så mycket mer. Nämligen Ladies Night med mina enormt fina och gulliga vänninor.
Som ni har läst tidigare så fick jag en biljett av Carlssons när jag fyllde år. Tusen tusen tack gulliga Veronica & Roger.

Och nu var det äntligen dax. Men före det så hade jag bjudigt hem alla till en förfest med middag hemma hos mig.
Visst har man underbara vänner. Tusen tack för alla blommor, vin och choklad. Ni är ju för gulliga.

Hemma hos mig bjöds det bara på en drink och snacks. 

För vi drack bara fördrinken här sedan åkte vi iväg till Skellefteå Bil som hade skickat en inbjudan till mig tidigare. Och gulligt och snällt av dom så fick jag ta med mig alla brudarna. Där bjöds vi på god mat och dryck, samt transport upp till ladan.



En underbar kväll med underbara vänner. Det kan inte bli bättre. Tusen tusen tack till er alla för en underbar kväll.

Och tack till dessa underbara killar som gjorde en fantastiskt bra show......och dom är ju inte direkt fula att titta på heller....

Lördagen kom och då var det dax igen. Denna gång till Cowboy och Indianfesten som supergulliga Per & Marina hade ordnat och bjudigt in till. Ni är ju bara för påhittiga. Tack gulliga ni för att just vi fick komma på er kväll. En kväll med många roliga minnen. Det måste vi verkligen göra om igen. Mer temafester, hur roligt som helst!

2 stycken väldigt cola sheriffer.

Herr och fru Widmark Cowboys

Lassotävlig "fånga Per"

Hm, det nalkas kärlek i Vilda Vestern.




Cowboybrudarna

Värdparet och insiativtagarna för kvällen Marina & Per.
Tusen tack för en jätte trevlig kväll! Det här gjorde ni bra!

Duell mellan jag och Putte.

Söndag innebär att man kan ta det lungt. Vi åkte iväg till Team Sportias dag på Forslund. Där köpte fick jag av min gulliga sambo nya slalomskidor, pjäxor och stavar. Men gissa om jag hade svårt att välja vad jag ville ha. Vita eller svarta? Svarta eller vita? Varför ska det vara så mycket att välja på?
Men nu är det beställt. Så i vinter ska jag och Marika svicha i backarna ännu mer:
-Se upp i backen. Här kommer brudarna som svichar fram (fniss)
Det blev tillslut dessa slalomskidor.......

Och 3:e gången gillt, nu var det dax igen! Hm, hur mycket orkar man på en helg? Tydligen mycket. För snabbt var man igång igen. Denna gång var det avtacknings- och branchfest. Vi samlades på Skebo för att sedan gå till Coaster och ta en drink.


Vissa kom utklädda.

Där blev det "lilla julafton" Sandra fick paket, Ronny fick paket.......å jag fick 2 paket. Ett av Ronny som bröllopspresent och ett av Sandra som ett tack för den tid hon har varit på Aurum. Så gulligt av dom båda. Av Ronny fick jag (vi) en jättestor Boda Kosta skål, jättefin. Och av Sandra en jättefin ljuslykta i orange. Den ska jag ha på jobbet och tända varje dag.

Sedan bjöd Ronny oss alla på middag på Olearys.
Där var det både den ena och den andra läskiga figuren. Fy, man vet aldrig vem som är under masken!

Men jag måste verkligen erkänna........man är inte ung längre. För det kändes verkligen att man hade hålligt igång ordentligt hela veckan. Men det har varit en jätte trevlig vecka. Och jag gillar ju när det händer saker hela tiden.
Och det har det ju verligen gjort hela helgen.


RSS 2.0