Halloween hälsning från Göteborg

Det kom ett mail med bilder från Göteborg. Dom ser ut att ha det jätte trevligt. Barnen är silver katter, farmor är häxa, Mattias är en söt liten ängel, farfar är en djävul, Anneli är tyvärr inte med på bild efter som hon är en "djävulsk" bra fotograf.

Vem är Spöket i trädgården?

Vem kan tro att detta är vår snälla farmor & farfar......häxan & djävulen.

kom inte nära dessa kisse missar.....dom har klöser & rivs


kolla in den söta ängeln, han heter Mattias


Vi firar inte hallowen vi tapetserar.....

......eftersom barnen är borta så passar vi på att tapetsera ikväll. Så här kommer det lite kort på arbetarna, själv så ordnar jag ölen och maten till dom. Ganska lättsamma arbetare man har anställt :-)

Mina tapetserare Henke & Micke......helt underbara killar.



Då var den väggen klar....SKÅL!


Henke  & Micke är helt underbara. Lite pizza & öl så är dom nöjda och tapetserar utan gnäll :-)
Dom är rätt nöjda själv över resultatet, skryter gärna :-)

Här börjar dom med den vita tapeten


Ölpaus igen, blir dyrt att hålla all öl, måste förhandlas bort til nästa gång :-)
Okej, dom är värda det!

Här berömmer dom sig själva.
-Snyggt jobbat, skål!

Varit på gravarna

Idag har det fallit några tårar på min kind. Det känns lika tungt och kommer alltid att kännas tungt att fara på gravarna. Jag kanske är känslig men så är det. Jag körde till Norsjö till min farmor, farfar & farbros grav. Den graven som min pappa ville ligga i. Men jag valde att han skulle ligg i Skellefteå. För att kunna besöka honom ofta och när jag vill. Visste ni att jag alltid pratar med min pappa när jag är på graven. Jag säger alltid:
-Hej pappa, saknar dig, älskade dig så mycket.
Sedan kan jag även berätta saker som jag vill säga honom och vill att han ska veta. Ni kanske tycker att jag är knäpp men jag tror att han hör mig.
Sedan när jag går säger jag;
 -Hejdå, älskar dig.

Imorgon ska jag till min arbetskamrats grav Katta óch tända ett ljus för henne.

Jag tog kort på pappas grav, skulle även ta på farmors grav men jag tror att farmor inte ville att jag skulle ta kort. Jag hade med mig videokameran gick ej ta kort, då provade jag med telefon gick inte heller att ta kort. Det var nog meningen för graven var inte vacker att se på, den såg bortglömd ut. Jag kunde inte hålla bort tårarna det såg så hemsk ut som om ingen bryr sig om dom. Pappa var ofta dit och var nog den ända som var dit.
Jag och Henke ska dit till våren och fixa stenen och blommor. Den ska skötas av kyrkan men jag måste säga att dom har gjort ett dåligt jobb. Pappa skulle aldrig ha låtit den se ut som den gör. Jag kan bara säga förlåt och jag förstår att ingen kamera fungerade att ta kort med.

Min älskade Pappas grav


Grattis AIK

Jag måste erkänna att jag är inget stort fan när det gäller Skellefteå AIK men jag lever med en som är det.
Visste Ni att skilsmässostatistiken har ökat i Skellefteå sedan dom la lördagsmatcherna kl 18,30
Men jag måste väl erkänna att det känns roligt att dom har tagit serieledningen.


Tilde på shopping i Göteborg

Här kommer det lite bilder från Tildes resa i Göteborg med farfar´s.

Sover gott efter flygresan

Tilde visar sina kusiner något på datorn, Anneli tittar på.

Åker spårvagn med kusin Ellen, ska shoppa.

Ellen, Tilde & Anneli har shoppat färdigt


500:e besökaren på min blogg..

.....ganska kul att se att folk är in och läser min blogg fastän jag inte har gett ut den till så många. Idag blev det 500 på besöksmätaren. Det är svårt att avgöra vem som blev nr 500:a det var antingen min lillasyster Sandra eller min svägerska Carro, båda var nämligen inne samtidigt på bloggen.


Frukost på sängen.

Våra barn älskar verkligen att både ge & få frukost på sängen. Idag var det Alexandra som ville att vi skulle äta frukost på sängen. Jag och Alexandra var helt själva på morgonen, Henke var på jobbet, Tilde i Göteborg & Kim sov över hos en kompis så vi myste med frukost på sängen och såg tv, väldigt länge innan vi klev upp. Nu har vi gått en promenad i skogen det var lite små kyligt men ändå väldigt härligt.

Fick sms från Tilde hon ska åka spårvagn idag.


Pratat med Tilde på MSN

Jag och Alexandra har just pratat med Tilde Vilde på MSN. Hon skriver så snabbt att man knappt hinner svara på allt. Flyresan hade gått bra och hon har ätit lasange. Hon älskar lasange men vi äter det så sällan eftersom jag inte tycker det är så gott. Hon är jätte glad över att få träffa kusinerna igen.

Tildes jätte fina halloween teckningen till oss

Tilde flyger till Göteborg....

Jag och Tilde tar det lungt på morgonen, hon går och duschar jag gör frukost. Idag ska hon flyga till kusinerna i Göteborg med farfars. På tal om farfar´s. Dom är värdens bästa farmor & farfar och man kan verkligen få ett gott skratt när det gäller just farfar. Vår farfar är lite speciell, väldigt go och glad, somnar lika lätt sittande som liggande, lite stressad & tankspridd ibland. Men vi älskar honom. Henke säger att jag är väldigt lik farfar, men det borde ju vara han. Men han börjar bli mer och mer lik honom :-)

Idag när vi kommer till flygplatsen och lastar ut bagaget så undrar han var handbagaget är, för det skulle ju farmor ta enligt honom. Men farmor trodde att farfar tog det.  farfar säger ännu en gång att det var farmor som skulle ta det. Farfar säger att ha hinner köra tillbaka,om 45 min gå planet. Jag lånar ut bilnycklarna och kommer på att farfar inte har kört automat, jag åker med. Måste erkänna att det spännande, brukar inte vara åkrädd men jag var det nu. Men vi inser snabbt att vi inte skulle hinna så vi vänder om. 
Han nämner flera gånger om bananerna som tydligen ligger i väskan.

Jag och barnen har varit på Boda Borg där dom har gjort om till ett Spök Boda Borg under veckan. Jag vart nog mest skrämd. Personalen där gjorde allt för att skrämma mig. :-O
Ikväll har vi ätit plankstek och gjort en pumpa till bron.
 
Vill ni veta vad Henke gör just nu. Han förbereder för att tapetsera om i hallen uppe. Det började med att han fick sova länge både på lördag och söndag. När han kommer ner på söndag vid 12 tiden( igentligen 13) så säger han:
-Tack älskling för att jag fick sova ut. Låg uppe och tänkte att nu ska jag tapetsera åt dig till helgen.
Gissa om han fick en glad sambo.

Alexandra håller på med 101:- pumpan

Kim & Alexandra hjälps åt

Kim gör ögonen & tänderna

Här är det fina resultatet

spindelnät på ljustakarna, dax att städa!

Alexandra spritsar moset på plankorna


2 arbetsdagar denna vecka...

Jag ska bara jobba måndag & tisdag denna vecka. Skönt med kortvecka! Tycker att jag var värd det  hi hi  Så här ligger det till: Jag är alltid ledig från jobbet när barnen har lov. Vill att barnen skall få vara helt lediga då de har lov  och att bla Tilde inte ska måsta gå till fritids.  
På onsdag åker Tilde till kusinerna i Göteborg, Kim tyckte det var hans tur, men han får kanske åka nästa år?!? Tilde ska börja packa idag. Hon har varit på mig om att jag ska tvätta både mörk och ljustvätt idag, vår egen lilla spillivink. 

Henke är på föreläsning i Anderstorpskolans aula där föreläser:
 
Jag överlevde av Mietek Grocher:
Han befann sig under andra världskriget i nio olika koncentrationsläger i Polen och Tyskland. Mietek Grocher lyckades rymma ur en gaskammare i Maidanek år 1943, då han var sexton år. Den 2 maj 1945, några dar innan andra världskriget var slut, togs Mietek Grocher omhand av engelska trupper, och då vägde han bara 24 kg. Därefter hamnade han i Sverige och har bott här sedan dess.

Alexandra ska lyssna på honom genom skolan imorgon så därför är Henke där idag så han kan svara på frågor om hon funderar över något.

Årets första julklappar....

......sådär ja! Då har man slagit in årets första julklappar. Det är 58 dagar kvar till jultomten kommer så nu börjar snart denna julstress som alla har. Men inte jag! I år ska det inte vara någon stress det har jag lovat mig själv. Men det har jag sagt tidigare oxå i och för sig. Men i år ska det bli annars. Ok, ska försöka iallafall.
 
Har varit och ätit smörgåstårta hos Carlssons. Det var gott!
 
Måste sluta nu för nu ska jag och Alexandra äta på lilla kina sedan gå på bio och se
Rallybrudarna. Det ska bli jätte trevligt och mysigt. Kim ska sköta Tilde, de ska vara hemma själva eftersom Henke ska till firman och putsa fönster med farfar´s. Kim tycker om att sköta och känner ett stort ansvar när det bara är han och lillasyster hemma.


Se trailer här

Ställ tillbaka klockan



Inatt skulle vi ställa TILLBAKA klockan en timme.
Ni glömde väl inte det?
Nu blir det vintertid och mörkt tidigare om kvällarna.
Vilken tur att jag påminner er om det va :-)
Nu kommer det att gå ännu mer värmeljus här hemma,
som om det inte går nog mycket redan.


Henke ska då bara shoppa....

Jaha, då var man tvungen att följa gubben på staan igen. Han får då aldrig nog med shopping. Försöker få honom på andra tankar men jag har gett upp, han bara tjatar om att få åka in till staan. Jag säger till honom att man inte behöver bränna pengarna som ligger i börsen utan att dom mår bra där dom är.

Eller? Tror Ni verkligen på det där? Sklle inte tro det.
Men vi kvinnor blir så glada och lyckliga när vi får shoppa. Det måste vara någon hormon i kroppen som behöver tillfredsställas. Och lyckliga kvinnor vill väl alla karlar ha?

Idag blev det skor, byxor, t-shirt, strumpor & örhängen till Tilde, jacka till Kim, kofta till mig & en kobratelefon till familjen.

 

Jag har floskat mig, förlåt Roger!

Måste erkänna en sak som hände igår. Jag har floskat mig!
Det brukar vara Roger, men han var ju inte med. Så nu var det jag. Och jag floska mig ganska ordentligt. Förlåt Roger, det var inte meningen. Men nån måste ju göra det när inte du är med.
Men jag tog iallafall hand om din Fru på hennes födelsedag :-)

Det började så här:
Roger skulle åka med jag och Henke till jobbet. Alla var vi väl lite små trötta. Veronica fyller år och jag frågar Roger vad hon har fått av honom. Han berättar och säger att han även har gjort en liten överraskning till henne när hon ska gå och lägga sig. (Roger skulle vara borta och spela på kvällen) Han har gömt ett kort under täcket där det står att hon ska få gå på stan och shoppa med honom. Det som nu sker är att jag berättar för henne att va trevligt att hon ska på stan och shoppa, Veronica säger:
-Ska jag?
-Jamen Roger sa ju det.
-Sa han? När då?

Henke sitter utmed och vill bara sparka mig på smalbenet. Jag fattar inte att ja just har berättat vad hon skulle få av Roger som överraskning.

Jag som var så stolt som inte hade sagt något om det som låg under täcket, trodde jag. När hon ringer och berättar att hon hittat ett kort i sängen så säger jag.
-Visst var jag duktig som inte sa något till dig?´
Veronica skrattar och säger:
-Men det gjorde du ju, det står ju att jag ska på staan.
-Men var det det som stod på kortet?
-Jaha det var det.

Hoppsan vad har jag nu gjort tänker jag. Säg inget till Roger var det första jag kom på att säga.

Förlåt Roger det var inte meningen, jag vet att du tycker om mig ändå, hoppas jag. ;-/  
Vi ses på stan på Lördag Hi hi 



 


Tack Andreas för all min hjälp med layouten på min blogg!

Äntligen fredag, och jag är ledig. Jag har sedan min älskade pappa gick över till andra sidan, varit ledig på fredagar. Jag orkade inte med att jobba heltid längre, och kände att livet är för kort. Man ska leva i nuet och känna efter vad man vill ha ut av livet. Jag ville jobba mindre och njuta mer av livet.
Som en kvinna sa till mig på min arbetskamrat & väns begravning.
-Tänk dig att livet är som en biljett, man vet aldrig när den tar slut.

Idag kommer mina trollungar hem igen :-D saknar dom så mycket när dom är borta. Undra om Kim ska på disco? Ska försöka få honom till att vara hemma och mysa istället.  

Jag har varit och betalat vår räkning på mio idag = 20,000:- fattigare :-( 
Men jag är så jättenöjd med den nya soffan & de andra möblerna. Henke säger att varför vi får så bra service på MIO är för att dom vet att dom kan tjärna pengar varje gång jag kommer, vad menar han med det?

Så trevligt fick just svar av min lillebror Andreas (som är större än mig) att han ska komma ikväll och äta grillat med oss. Och när han då liks är här så ska han hjälpa mig med min layout på bloggen. Vilken tur att man har händiga bröder när det gäller datorer. För det är inte Henke så duktig på, men han är ju duktig på så mycket annat.

Visst blev den jätte snygg min "nya" blogg. Jag är jätte nöjd. Tusen tusen tack broder för all hjälp.

Min duktiga bror Andreas.

Alla sitter med varsin laptop, vilken fredags kväll!

Til min bäste vän.....

Till min bäste vän Veronica

En vän kan bejaka & skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar, drömmar & minnen.

Hon lyssnar, besvarar och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta åt det som har varit svårt.

En vän bryr sig om dig för hon har dig kär.
Och hon älskar dig precis som du är.

Jag är glad för att jag har en sådan vän.
Stort grattis till dig från mig på din 34-årsdag. 


Morgonrock tror veronica, men ack så fel. 


Vi bjuder Veronica på kinamat & bakelse. Roger är och spelar med Krutov & Co

Henke är nöjd, han är helt själv med sina brudar.

Självklart ett litet paket i det stora+ lite smått & gott.

-Jaha, fick jag bara kex & ostkrokar.

-Men kolla det sitter något i locket?

Ett presentkort på Ikea a´500:-

Vilken lärorik dag.....

Bild: Välkommen till en inspirerande och okrånglig kväll

Idag har jag varit med om mycket:


*Det tar bara 45 min om man håller hastigheten Skellefteå-Piteå, man kommer fram, man behöver inte köra för fort.... ....verkligen lärorikt.
* Möte med 10 olika kunder / företag i Piteå.........verkligen lärorikt.

* Jag & min underbara dotter, snälla svärmor & gulliga mamma var på:

En inspirerande och okrånglig kväll:

Tänk om hela livet var lika enkelt och smart som att dricka mjölk!
2 glas mjölk om dagen är en bra start på ett sunt liv. En kväll fylld av enkla tips och råd för hur man hanterar tillvaron, utan att ställa orimliga krav på sig själv. För det är vi ju alla verkligen duktiga på,eller hur? Jag kan säga att man fick många tips & råd, tankeställare men inte minst ett gott skratt. Jag skratta så jag grät, och jag var inte ensammen om det.....det var 3 lärorika föreläsningar. 

Kristin Kaspersen, programledare
Tema: "Balans i livet"
Det gäller att leva här och nu. Låt inte andras stress fånga dig utan hitta din egen rytm och komponera ditt eget liv av goda ingredienser för kropp och själ.
Gabriella Karlsson, kostekonom
Tema: "Ät allt, hellre lite rätt än helt fel"
Gabriella ger enkla tips som underlättar i vardagen.
Atle Johansen, relationscoach
Tema: "Du har huvudrollen i ditt liv!"
Det handlar om att se möjligheterna i dig själv och andra.

Vilken lärorik dag jag är helt slut.......den har dagen ska jag ta med mig till mina vänner & arbetskamrater.....mer beröm och uppmuntringar det mår alla bra av, även jag. Man får även ge sig själv beröm, det är inget fel med det :-)

Tänk vad ett litet tack eller en klapp på axeln kan betyda mycket, stressa mindre allt behöver inte hända här och nu, persiljan på mackan är inte så järnrikt som man tror......vilken lärorik dag!

Beröm, skratt, mindre stress & äta rätt gör livet bättre.............
..................hoppsan jag glömde nämna 2 glas mjöl om dagen :-)


Kim var och kollade sin astma

Idag hämtade jag Kim från skolan. Han skulle få kolla upp sin astma ordentigt. Han fick sätta en klämma på näsan och tömma sina lungor på luft. Ni som inte har gjort detta ska veta att det är inte så enkelt som det ser ut att vara. Dels så är det inget motstånd i röret ,dels ska man tömma lungan helt. Men han klarade det galant.

-Mamma eftersom jag nu var så duktig då är jag värd att äta på frasses!
(men det blev Sibylla)


Shopping på staan med Min bäste vän

Det blev så att jag och Veronika gick på staan. Vi höll tydligen på att hamna mitt i ett knivdrama med poliser som hade dragna pistoler. Men vi var så inne i shoppingens värld så vi märkte ingeting, tur var väl det.

Tänk att lite shopping kan göra oss kvinnor så lyckliga!

Detta blev i dagens shoppingpåse:
 


Jobba hemifrån

Idag sitter jag hemma och jobbar inför mitt möte i Piteå på Onsdag. Gruvar mig för halkan. Första halkan är aldrig rolig. Henke skall ordna så att vi har fått på vinterdäcken innan dess.

Måste säga att det är väldigt trevligt att jobba hemifrån, tyst och lungt och inga telefoner som ringer hela tiden som på jobbet. Man hinner dubbelt så mycket och man få ta rast precis när man vill.

När fru Carlsson slutar jobbet ska vi dra till staan och shoppa lite, det är vi värda :-D, eller hur Jenke & Rogga?

Bäst att jag forsätter att jobba nu man får ju inte blogga på arbetstid hi hi  


Tyvärr.....så kan jag inte besvara några mail i dag. Nånting har "krashat" på min dator och musen är borta...


Idag skall vi kratta gården

Idag ska vi och grannarna kratta gården fri från alla löv. Med andra ord hälsa vintern välkommen. Det känns alltid lika sköt när det är gjort och är klart. Framför alt är det skönt när våren kommer och man inte har så mycket löv att kratta då.

Efter all krattning kommer farmor att bjuda oss på en god söndagsmiddag. Tack underbara farmor och farfar! Vi skall sedan koppla av och spela lite bingolotto, undra om farmor "vinner" en till thailandsresa? När vi spelade en gång med henne trodde hon att hon vunnit en resa..........men glädjen försvann snabbt när hon märkte att hon kryzzat på fel siffra.

Vår gård före krattning:

Efter krattning och grillade hamburgare:

Ikväll blir det bio för brudarna & AIK för Henke

Det blev en latar dag hemma idag, men lite grann har vi hunnit med. Henke har bytt det svarta skåpet & spegel till det vita. Ni är inte kloka tänker ni nu, men det blev mycket finare eftersom garderoben är vit. Vad ska vi nu göra av det svarta? Antingen sälja det eller ha det uppe i hallen, vi vet inte ännu.
Jag och Tilde ska gå på bio och se Patrik 1,5 Henke ska gå på AIK sedan blir det lite mys & pys här hemma.

 
Se trailer här

Tildes bio kväll med mamma:
Här väntar vi på pizzan, Tilde ville givetvis ha oxfilépizza och sprite.

Tilde säger: -Kommer aldrig pizza? Snart måste jag gå och klaga!
(Undra vem hon fått det ifrån jag el pappa)

Tildes olika stilar medans hon väntar på pizzan......

.........höger................och vänster.
izzan.
Äntligen kommer pizzan mums, hon är jätte hungrig.

Vilken tur, jag fick oxå vara med på en till bild.

Klart man ska ha popcorn på bio.


Lördag och vad ska vi hitta på idag?............

...........Kanske träffa våra goa vänner Carlsson´s? Kanske hitta på något här hemma för nu var det länge sedan vi gjorde något :-)

Måste medge att jag har lite ont i huvudet idag men vet igenligen inte varför för det blev lungt igår, stämmning kom av sig lite när jag och Marina inte riktigt kom överenns om skolmaten som serveras idag. Jag tycker det är ett problem som man inte skall se mellan fingrarna. Jag skulle inte vilja äta den maten varje dag ,samt att jag vill och kan fodra att mina barn skall ha en näringsrik och bra mat när de går i skolan, har jag fel? Det är som att varför serveras det vatten till maten till barnen på dagis, de skall dricka mjölk.
Men vi har rätt att tycka och tänka olika det säger jag inget om.

Men det var enormt god och stark mat "Tapas", tusen tack för maten.

Henke säger att travet är svår tippat idag, vi får väl se, han hade ju tur att vinna 4000 sist. Han har vunnit lite grann då och då. Få se nu hur är det man säger?
"Antingen har man tur i kärlek eller tur i spel" men har har ju tur i båda :-D

HI HI HI

Lite blder från igår hos våra vänner Per & Marina:
Kocken Per´s ben.

Klart man ska ha välkomstdrinkar

Drinktilltugg Salamikrov med mozarelle, jätte gott!

Tapas, starkt & gott

Självklart hann vi spela lite poker. Från vänster Henke, Micke, Per & Marina

Vi som åkte ut först från pokerspelet, slumrade lite i soffan......

....Marina gjorde oss oxå sällskap efter hon åkte ut zzrrr zzrrrr

Äntligen fredag

Jag var väldigt förvånad när väckaren ringde imorse för jag var ganska pigg trots firmafesten igår. Jag traskade med barnen till skolan för att kolla så att dom sköter sig i Kim´s klass. Måste faktiskt få berömma alla idag. Det var arbetsro och alla jobbade med det dom skulle. Men hur är det att passa tiderna? 
Micke har prata med Kim´s fröken igår och hon hade inget negativt att säga förutom att han hade med sig mobiltelefonen en dag, men lämnade den sedan till Jesper.
Jesper är en lärarare som dom har respekt för, önskar bara att dom skulle få det för dom andra fröknarna oxå.

Passade även på att gå med Kim till skolsköterskan för att kolla synen eftersom han säger att han har ont i huvudet så ofta. Men han såg som en örn!

Kim har bakat en sockerkaka som vi ska äta till mellis innan dom åker till sin pappa, Tilde har cyklat till Travet, Alexandra väntar på att vi ska spela Fia med knuff.

Kim ska tydligen på disco i Bureå, men Micke håller på att kolla upp vad och var det är.  Brudar Brudar, men mamma är ändå bäst.

Ikväll blir det tapas med Våra vänner Per & Marina hemma hos dom. Så Henke ska få köpa ett gott tapas vin som vi kan ge till dom som tack. Min mage kurrar bara jag tänker på vad vi ska äta för det är ju så himmla gott & Per är så otroligt duktig på att laga mat.

Gott Gotti Gott Gott

 
Tror att dom ska vinna över mig i Fia med knuff.


Ikväll blir det fest hela natten låååånnngg



Ikväll ska vi ha firmafest. Vi åker kl 15 och kommer tillbaka kl 02,00 Jag säger bara:
-Tur att jag är ledig imorgon!
Henke påminde mig om att jag inte är 18 år längre. Vad menar han med det?
Vet inte han hur gammal hans sambo är?

Vi ska äta snittar och dricka vin på Staion 8 för att sedan åka till Pite och se Showen Hair samt äta middag där.

Jag säger bara skååållll 

 


Vi äter snittar........i ett bilgargare


Det var godare att äta snittarna som dom serverade på Staion 8


Vem tog denna bild han kan inte ha varit nykter. Jag har bild bevis på att det
inte var jag, för det är jag som sitter i svart klänning till höger.

Brudarna ville på staan, jag följde bara med.

Mina 2 brudar ville på staan och jag som mamma kände då genast att det måste jag ju hänga med på. För dom behövde inte tjata länge så åkte vi. Tilde är verkligen rolig hon går direkt på det som är trendigt. Alexandra är lite mer försiktig och vet inte riktigt vad hon vill ha men hon hittade en jätte fin stickad klänning i orange. Ni får tro vad ni vill, men jag hittade ingenting. Henke kommer verkligen att bli chockad. Men nu var det ju brudarna som ville gå på staan och jag följde ju bara med.

Sedan svängde vi frbi bibblan och lånade lite böcker & ljudböcker. Alla barnen gillar att läsa.

Tjinge pling, jag älskar shopping!





Ditt tangentbord innehåller fler bakterier än din toalett

Jaha då var det dax med en ny arbetsvecka igen! Är det någon som är pigg en måndagsmorgon? Skulle inte tro det.
Vad händer idag? Jo man börjar med möte kl 09,00 ang hygien & bakterier, ni skulle inte vilja veta vad som döljer sig i alla små vrån.Hur många vet att  det är frodas fler skadliga bakterier i tangentbordet än på toalettsitsen?  Sedan avlsutar jag kvällen med föräldramöte igen. Nu ska det bli ordning i klassen, men det hänger även en stor del på oss föräldrar, inte bara barnen och fröknarna.

Så tyvärr junta brudar jag måste ställa in vår middag ikväll men hoppas att vi kan ses snart. Kim kallar det för tantträff! Jag som är yngst i juntan tar inte åt mig! Eller ska jag kanske börja räkna mig som en tant snart? Man blir inte äldre än vad man gör sig, eller hur?

Ha en bra start på veckan, ni som tycker synd om Henke för att han missar hockeyn ikväll behöver inte tycka synd om honom, han klarar sig :-) , jag lovar det. 

Vårt eget lilla busfrö

Alla familjer har nog ett eget litet busfrö. Här är en bild på vår. Han är nog en blandning mellan Dennis, Emil och  påhitt från uppfinnarjocke. Ibland kan jag förstå att man börjar bli gråhårig.......men man måste ändå få säga att han är väldigt go & kramig.

Mamma´s lilla älsklings kille.

Söndag = Softardag

Vi drar oss till 09,30, skönt med en latar dag. Idag har vi inga måsten och det känns väldigt skönt eller vänta nu skulle vi inte ha haft gjort...........nä det får vi göra sen....vänta nu sa jag sen, ja tydligen. Med andra ord idag ska vi inte göra nått!! Förutom att gå på stan och det var Henkes påhitt inte mitt. Han ska bara shoppa och shoppa, måste få honom på andra tankar än bara shopping :-)
Ringde till Carlsson´s om vi skulle träffa och fika på staan, hon skulle ringa upp senare. Annars får vi fika själva med shoppingpåsarna.

Ha en riktig skön softarsöndag  för det ska vi ha.

Har kommit hem från staan, det blev några påsar men mest till Tilde & Henke.



-Det är en trend pappa, säger hon.


Vår underbara tjej som har lagat 3-Rättersmiddag till oss idag. Tusen Tusen Tack du är bäst!


Vår älskade & saknade Kurt fick en så fin begravning, Tack mamma & syster!

Jag får väl skylla mig själv att jag var trött imorse, vi hade middags främande till 03,30 på natten, eller ska man säga morgonen?  Men trevligt hade vi, åt gott, drack vin & spelade, ska inte nämna vilka som vann! Jag kan säga jag har en nöjd sambo, då vet Ni.

Tack farmor för att du ryckte ut som taxi till Tilde som skulle vara på kören kl 10, varken jag eller Henke var körduglig.
Vid 14 tiden så körde vi oxå til musikskolan där vi ska få se vårt lilla troll uppträde, tror att vi var mer spända än Tilde. Hon stod där framme helt lungt. Hon höll takten med hela kroppen, hon var jätte duktig.

Sedan bar det iväg till Frostkåge, vi skulle idag ha en liten begravning för vår älskade och saknade katt Kurt. Mamma sa att vi skulle gå in i rummet. Det går inte beskriva med ord hur vackert min syster hade gjort. Det var så fint och vackert med blommor ljus, foton, vit mjukis katt och där stod även den via kistan med en fin vers på samt en blomdekortation. Ni kan aldrig tänka er så vackert. Stort tack till dig Sandra för ditt jobb att göra en så vacker och minnesvärd begravning.
Vi jordfäste kistan, plaserade en gravsten på och tände några gravljus.





Nu vilar Kurt utmed vår andra älskade katt Kurre som tyvärr slutade sina kattår med att bli påkörd, men vi får heller inte glömma nämna att det ligger en gris begravd där oxå.

Efter den fina begravningen så hade mamma gjort en stor smörgåstårta & bakat bullar (Kurt älskade bullar) Tack även till mamma, tyvärr så fick jag ej äta smörgåstårtan pga min laktosfriakost, men räkorna var goda som dom var.

På vägen hem så åkte vi till pappas grav och tände ljus, det är så vackert på kyrkogården när det lyser ljus i mörkret.

Många tycker nog att det är ett pjoller att begrava en katt, men Kurt var inte vilken katt som helst han var en kung!
Vem vet kanske man alltid kommer att höra hans jamande och tassande i Frostkåge.

Ännu en gång, stort tack till syster Sandra, Gustav & Mamma, utan er hade det inte blivit lika fint. 

Detta skrev min syster på sin blogg:



FROSTKÅGEMARKENS KURT 1991-2008

 
Sista gosandet innan den tråkiga resan till veterinären ='(


Kurt kommer alltid att ta upp en stor plats i mitt hjärta♥
och jag kommer att tänka på vår vita tiger precis som när han levde med oss.


Jag vet att han bara var en vanlig katt för de flesta, men lärde man känna Kurt för den han verkligen var så skulle nog vem som helst förstå varför han inte bara var en vanlig katt,
han var en otroligt fin och klok vän och mycket betydelsefull familjemedlem.



Skulle jag måsta beskriva honom med bara tre ord skulle det bli svårt.
Klok, snäll, kärleksfull, speciell, mysig, söt, social... Ja jag skulle kunna hålla på i evigheter..



Här vilar Frostkågemarkens Kurt under sin röda sten med ljus och rosor

En speciell begravning till en speciell katt




Tack underbara mamma för den goda smörgåstårtan,
hade Kurt fortfarande varit med oss hade han älskat räkorna 


 


Sov Gott, nu behöver du ej lida mer!

Kurt´s Sista resa!

Tittar väldigt funderande på var han är.

Här har han fått sin 1:a spruta och blir väldigt sömnig.


Här sover han i Sandras trygga famn.

Regnbågsbron

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar. Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så läge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta. Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...

Sov Gott min älskade lilla Kurt. Jag vet att min älskade pappa kommer att ta emot dig, kanske sitter han på bron och fiskar, sätt dig utmed. Om du kunde prata skulle du få hälsa min pappa att jag saknar honom så mycket.
Jag vet att han kommer att ta väl hand om dig.

Sov så gott och vila i frid



Torsdag = Städdag

Så var det torsdag igen och dom så då känner jag och Henke vet att det är det städdag. Det roliga med det är att många av vänner hade så roligt över från början, men nu städar även dom på torsdagar. Snacka om lätt påverkade.

En mindre rolig sak har det varit på skolan idag. Dessa pojkar och deras påhitt kan göra en med rutiga små........ungar.
Det började med att en mamma var och hälsade på i klassen när hon upptäcker en pojke med en kniv i handen, sedan visade det sig att vår pojke tänkte köpa denna kniv för 20 kr, hur tänkte han då?. Jag kan lova att han inte skulle tänka den tanken igen. Jag hoppas att hela klassen har fått sej en rejäl tankeställare. Kim hade ju inte en aning om att det var fel han skulle ju bara ha den som täljkniv, hade nämlgen täljt med sin pappas kniv under helg hos honom.

Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer.


Måste iallafall även få berömma honom idag. Då jag var på jobbet gjorde han en handlarlista, åkte med mig och handlade, sedan bjöd han på middag, Tacos, gott gott. 
Sedan badade han och lillasyster och hade jätte kul. 

Nu ska dom snart lägga sig och jag som mamma kan pusta ut, för i sömnen kan det ju inte hända så mycket.
 


Min lilla, men onda mage!

F*n, vad jag har ont i magen! Ronny sa att man kan inte ha ont i en mage som är så liten, det var ju snällt sagt men jag har väldigt ont. Så nu har läkaren sagt att det blir laktosfri diet en månad och ev tarmrönken, det sist nämde låter ju inte så trevligt om jag får säga det själv :-/  Bara jag slipper smärtan.

Idag har vi haft möte på jobbet ang löner & personal, stämningen var väldigt nerstämd från början men blev till det bättre i slutet. Lite känsligt att prata löner med personalen när den ekonomiska krisen är som värst i värden.

Pratade med Alexandra & Kim idag allt var bra, längtar till dom kommer hem. Jag bad deras pappa krama om dom från mig, hoppas han kom  ihåg det.

Föräldramöten föräldramöten och åter föräldramöten är det någon som har missat att hösten går ut på att vara på så många föräldramöten som möjligt?




Hur ska jag tolka allt detta!


  • Dom säger både i expressen & i Tv:n idag att kattmaten är bättre än skolmaten. Kattmaten innehöll dubbelt så mycket D-vitamin och 16 gånger mer järn. Hur ska man tolka det? 

  • Här har man namnsdag "Jenny" och inte blir man grattad av sin älskade sambo, men han kommer verkligen ihåg att gratta min väninna som heter "Astrid" i mellannamn! Antingen tänker han mer på henne eller så vill han bara mina vänner väl. Hur ska jag tolka det?

  • Men en sak vet jag, jag är jätte nöjd över min nya soffa som jag fick idag. Hm, undra hur länge jag ska ha kvar den? Micke skratta & sa till Henke att man borde skriva inköps datum under soffa, men Henke sa, att det syns ju på kvittot. Hur ska jag tolka det?

  • Henke har lagt sig i soffan och viftar med tårna, fyllt på en skål med kina puffar, fyllt ett glas med coola, Hur ska jag tolka det?

.           ............tur man inte vet hur man ska tolka allt här i livet! 



 


Mamma Mia, vilken bra film

Har varit på bio med Veronica: Vi såg givetvis filmen Mamma Mia, som så många andra redan har gjort.
Är det någon som inte har sett denna underbara film musical?
Ni som inte har sett filmen ännu skall gå och se den.

Det dumma med att gå på bio är att man har nästan ätit upp popcornen innan filmen har börjat. Först ska man stå och vänta på att bli insläppt i salongen, sedan visar dom en så otroligt lång reklamfilm. 

 Nu hojtar Henke att jag ska se "hål i väggen" med honom.

Kram på er alla imorgon börjar en ny arbetsvecka.

Titta på filmen


Måste bara få berätta två saker......

............måste vara åska i luften idag för jag har lite ont i huvudet !

............det var inte Roger som spilde mest det var Henke! Förlåt Roger! Ska aldrig mer klandra dig för att spilla mest, men lite sås var det på stolen minsann!

Det var en jätte trevlig kväll med god mat och gott vin, ska inte försöka låta märkvärdig men jag och Roger dricker ju inte vilket blask vin som helst utan det ska ju helst vara Amarone Tommasi, som han givetvis hade köpt till oss. Och vad passar bäst till ett sådant gott vin, ju oxfile. Synd att flaskorna är så små dom blir tomma så fort.


Våra underbara vänner Carlsson´s


Henke & Jag


Bruschetta m Kantareller (Tack farfar´s)  Plankstek med oxfile & gott Amarone Tommasi vin Affogato Orange

Se upp, ikväll kommer Carlsson`s på middag!

Jag har funderat hur jag ska göra för det brukar alltid hända någon liten eller stor olycka när Carlsson´s kommer på middag. Det är ju förlåtligt om det är barnen som gör något men då det är en vuxen karl så är det lite svårare hur man ska hantera problemet. Alla känner vi ju till när barnens armar växer lite fortare och dom börjar välta omkull mjölkglasen på bordet. Men när det är vuxet folk, vad gör man?

-Förlåt Roger men du brukar alltid spilla, men jag kan trösta med att du är inte ensammen, det finns en till och det är farfar.

Så vi löste iallafall problemet med att hyra in en inplastnings firma.
Ganska dyrt men värt varje liten krona :-D

Ses ikväll!


Kanelbullensdag

Den 4 oktober är det kanelbullens dag.
Kanelbullens dag introducerades 1999 av Hembakningsrådet.
En dag då man verkligen får äta flera kanelbullar, ja hur många man vill!

-Tycker själv ja är en fena på att baka goda kanelbullar!
(Men om sanningen skall fram så firade jag och barnen den redan igår, med nybakade bullar från Stigs Konditori)

Så glöm alla dieter idag, för idag skall det frossas
-Ja hur annars ska dagen firas?




.

♥ Frostkågemarkens Kurt ♥

Nu kommer min älskade KURT snart till katthimmelen. Jag kommer att ha många fina minnen av dig oxå, du följde allitid med innanför min jacka då jag var och handlade, älskade att åka bil, var med på kattutställningsar där du vunnit 1:a pris, ville vara mitt punkten, du bet en i tårna om man inte strök dig, du lade dig mitt på tidningen när man läste den.  Du hämtade leksaker och bar dom i munnen som om du trodde att du var en hund.

Nu är du 18 kattår = 92 människoår så din ork börjar nu ta slut.

Tusen tack syster för att du har ordnat med detta, jag kommer givetvis att vara med.

Så här skrev min syster om vår älskade katt Kurt:

Min älskade kattgubbe Kurt
Jag har gruvat mig läänge läänge för att ringa. Men idag tog jag tag i saken och ringde veterinären för att boka tid.
Fredag den 10 Oktober kommer en mycket speciell katt få somna in och lämna jorden. Han är den mest kloka katten jag varit med om, och jag är så himla glad att jag fått lära känna en sån fin katt. Helt kritvit med klarblåaögon. Vacker personlighet och en pratgladare kisse får man leta efter. Han har fyllt mitt hjärta med stor kärlek, tröstat mig när jag var yngre, sovit med mig när jag varit mörkrädd, följt mig till skolbussen, välkomnat mig hem efter skolan. Han är den absolut bästa vän jag haft under min uppväxt.
Född år 1991, så han har ju några år på nacken. Haft gråstarr några år så synen har försämrats mer och mer, hörseln fungerar knappt, tänderna kämpar för att tugga maten och kroppen är slut. Förra vinter var jobbig för Kurt, så jag tror inte han kommer klara ännu en kall vinter. Därför låter jag honom få återförenas med sin mamma Polly.
♥ Det kommer alltid att finnas tassavtryck av Kurt i mitt hjärta




Min systers öra                                                               Kurts öra



En katt med ett stort hjärta!

2008-10-01 @ 11:15:32 Allmänt Permalink


Mina barn har just åkt till sin pappa.

Nu har min 2 äldsta barn just blivit hämtade av sin pappa. Idag har vi börjat med att Alexandra skalll vara hos sin pappa i 1 vecka medans Kim ska komma hem redan på Onsdag.

Jag tror att det kommer att fungerar bra.

Vill även säga ett stort TACK till micke, barnens pappa, det kändes mycket bättre nu när vi kan prata "normalt" med varandra, med både ett leende och skratt.

Ett leende säger mer än tusen ord!

Själv ska jag nu planera middagen för imorgon när våra underbara vänner Carlsson´s kommer på middag.
Jag säger redan nu SKÅL!
Imorgon blir det vin till oss med klass och öl till dom andra :-) , vi behöver ju inte nämna dom med namn men dom börjar på H & V.


 


Välkommen till min nya blogg!

Så har även jag nu kommit igång med mitt bloggande, igen!
Jag startade nämligen en blogg när min älskade pappa gick bort i februari detta år. Det kändes lättare att gå igenom sorgen när jag fick sitta och skriva om det.

Ni som undrar varför jag kallar den för "jennygumman" så kan jag bara säga att varje gång min älskade pappa ringde till mig så kallade han mig för jenny gumman, mer än så behöver jag nu inte förklara. Det är en hyllning till honom och jag vill ha kvar så mycket minnen av honom som jag bara kan.

Denna blogg skall vara istället för min 5-årsdagbok som snart är slut.

En underbar vän till mig bukar säga:
-Kolla i din dagbok det står säkert där!

Bloggen skall vara ett minne till min älskade familj och mina underbara vänner. Jag kommer att skriva både sådant som är roligt och tråkgt att läsa.
Ni som läser detta skall tänka på att det är som en "dagbok" till mina barn, som de ska ha den dagen inte jag finns längre. För en sak har jag lärt mig detta år man vet aldrig när livet tar slut.

Kram på er alla / Jenny


RSS 2.0